Facebook ridica sau coboara o companie. Social media nu mai poate fi neglijata, iar companiile trebuie sa fie atente cum isi fac intrarea pe scena acestui mediu de comunicare.
Ce trebuie sa stie antreprenorii despre Facebook, cand sa investeasca, cum sa investeasca si, mai ales, cat sa investeasca, intr-un interviu cu Alexandru Negrea, seful departamentului de Facebook din cadrul agentiei digitale Spada.
Alexandru Negrea sustine prezentari si workshop-uri practice despre marketing si comunicare in social media de peste doi ani. Activeaza in social media de peste sase ani si a fost social media manager la cea mai mare banca din Romania, Banca Comerciala.
Din experienta pe care ai acumulat-o pana acum, cam cat la suta dintre companiile din Romania, care au o prezenta online (website macar) acorda o importanta sporita comunicarii prin social media, in special prin Facebook?
Daca ne raportam la toate firmele care au un site pe Internet, probabil ca mai putin de 15% dintre acestea folosesc social media pentru a comunica online. Sunt vreo 20.000 de pagini romanesti de Facebook in momentul asta si nu toate sunt asociate unei firme, deci e posibil sa exagerez cand zic 15%. Daca vorbim de atentie sporita atunci procentul e mult mai mic, pentru ca atentie sporita ar insemna comunicare constanta si campanii pe termen lung, iar firmele romanesti nu sunt inca acolo. Procentul asta creste, insa, iar cand spun asta ma bazez pe prezenta tot mai mare a oamenilor din... mai mult
Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 08:45
Operatorul bursier american Nasdaq OMX Group Inc a anuntat vineri ca a decis sa taie 542.100 de dolari din bonusul pe 2012 acordat directorului sau general Robert Greifeld, din cauza manierei dezastruoase in care acesta a gestionat operatiunea de cotare publica initiala a Facebook Inc.
Intr-un comunicat transmis organismului de supraveghere a pietei de capital din SUA (Securities and Exchange Commission - SEC), operatorul bursier a precizat ca bonusul acordat lui Robert Greifeld pentru 2012 a fost redus cu 62% pana la 1,35 milioane de dolari. De asemenea, esecul cotarii initiale a Facebook a costat-o si pe vicepresedinta Nasdaq, Anna Ewing, suma de 263.625 de dolari din bonusul sau pe 2012, transmite Reuters.
"Consiliul de administratie a luat in considerare Oferta Publica Initiala Facebook atunci cand a analizat activitatea lor si a decis sa le reduca remuneratiile", a informat Nasdaq in comunicatul sau.
Mult asteptata listare initiala a actiunilor Facebook pe data de 18 mai 2012, operatiune care a strans 16 miliarde de dolari, a trebuit sa fie amanata cu 30 de minute din cauza unor probleme tehnice la Nasdaq.
Atunci operatorul bursier a decis sa demareze tranzactionarea actiunilor Facebook utilizand un sistem secundar care a provocat intarzieri in randul ordinelor si confirmarilor clientilor, astfel ca o serie de investitori au inregistrat pierderi semnificative.
In luna martie a acestui an, organismele americane de reglementare au aprobat compensatiile... mai mult
Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 15:32
Joe Lockhart, fost purtator de cuvant al presedintelui Bill Clinton, va pleca din functia de director de Comunicare al Facebook, pe care o detine in prezent, a anuntat compania americana.
Lockhart este ultima figura proeminenta care paraseste Facebook, dupa evolutia dezamagitoare de la bursa a retelei de socializare. El pleaca dupa 15 luni de activitate, motivul invocat de companie fiind faptul ca nu doreste sa se mute in California, unde se afla sediul general al firmei, relateaza Reuters.
Directorul Tehnologic Bret Taylor, directorul pentru parteneriate de platforma si directorul pentru managementul produselor sunt alti membri-cheie ai managementului Facebook care au plecat din companie, dupa ce aceasta a fost cotata la bursa.
Bomba cu ceas din bugetul Facebook. Zuckerberg, obligat sa faca economii
Compania intampina probleme pe Wall Street. Valoarea sa de piata a scazut cu 40% din iunie, iar investitorii sunt ingrijorati in continuare de capacitatea Facebook de a-si transforma in profit puternica retea de utilizatori. mai mult
Duminica, 07 Octombrie 2012, ora 17:47
“Site-ul, pagina de Facebook, blogul sau contul de Twitter nu mai sunt doar simple optiuni ale bugetului de comunicare. Modul in care companiile se adapteaza la aceasta lume dominate de retele sociale si uneori haotica va defini succesul lor in viitor”, a declarat Richard Branson, intr-un interviu acordat revistei Entrepreneur. Vezi in ce mod au schimbat lumea corporatista, retelele sociale.Miliardarul considera ca dezvoltarea rapida a noilor canale de comunicare, Facebook si Twitter, au determinat multi directori sa-si reevalueze strategiile de comunicare cu clientii, angajatii si mass-media.“Oamenii nu mai vor sa fie inselati, de aceea companiile ii ajuta sa gaseasca o modalitate de a cumpara produsul sau serviciul potrivit, la un pret corect”, afirma Branson. Potrivit acestuia, utilizatorii inca mai vizualizeaza reclame, insa de cele mai multe ori mediul online iese invingator in detrimentul televiziunii, oamenii fiind influentati de anunturile recomandate de prieteni. Fondatorul grupului Virgin este de parere ca in momentul in care cumparatorii intampina anumite probleme cu produsele achizitionate, vor sa discute cu reprezentantii companiei pentru a gasi cat mai rapid o rezolvare. “Modul in care companiile se adapteaza la aceasta lume dominata de retele sociale si uneori haotica va defini succesul lor in viitor”, afirma Branson. “Site-ul, pagina de Facebook, blogul sau contul de Twitter nu mai sunt doar simple optiuni ale... mai mult
Luni, 14 Februarie 2011, ora 17:00