Membrii Statului Islamic au lansat un videoclip de o ora in care anunta ca si-au batut propria moneda din aur.
Astfel, Statul Islamic a realizat dinari de aur, dar si alte monede din argint si cupru in incercarea de a pune capat robiei capitaliste, dupa cum spun membrii gruparii.
Gruparea a precizat ca un dinar, realizat din aur de 21 de carate, va cantari 4,25 de grame si va fi echivalentul a 139 de dolari, arata Daily Mail.
Statul Islamic va avea moneda proprie
Membrii Statului Islamic sustin ca moneda lor nu isi va pierde valoarea, in comparatie cu banii de hartie. Fiind un grup terorist, Statul Islamic nu va putea totusi folosi moneda la nivel international.
Pe langa moneda din aur, jihadistii ...citeste mai departe despre "Statul Islamic si-a batut din aur propria moneda, ca sa rupa robia capitalista" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 30 August 2015, ora 15:28
Statul Islamic isi impune pozitia in teritoriile ocupate printr-o emisiune de monede proprii. Imagini cu "dinarul islamic" au aparut deja pe Internet, iar inscriptiile de pe monede vorbesc de instituirea unui regim de califat in regiunea controlata de teroristi.
Dinarul Islamic va fi emis in trei forme: moneda de aur, de argint si de cupru, arata postul britanic BBC.
Valoarea monedei de aur de 24 de carate este estimata la 139 de dolari. Noua valuta imita monedele batute de califii arabi in secolul al XVII-lea.
Moneda de aur include o harta a lumii si imaginea a sapte spice de grau ca referire la simbolurile islamice din Coran.
Pe revers este scris cu simboluri arabe "Statul Islamic - un califat bazat pe doctrina Profetului".
O versiune mai veche a imaginilor dinarului islamic a aparut si in noiembrie 2014, cand sapte monede - doua de aur, trei de argint si doua de cupru - au fost raportate ca urmand sa intre in circulatie in teritoriile ocupate de jihadisti.
Imaginile noii monede de aur batuta de gruparea terorista au fost postate pe retelele de socializare de un activist opozant care locuieste in teritoriile ocupate de teroristi.
Foto: Foto: Twitter/ Terrormonitor mai mult
Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 11:02
3