Piata proprietatilor de lux din Monaco, paradisul fiscal al Rivierei Franceze, care va include in curand cel mai scump penthouse din lume, de 300 milioane euro, cunoaste o crestere exploziva, dezvoltatorii anticipand un aflux de milionari care vor sa evite taxele mari si pierderea secretului bancar.
Un numar mare de noi rezidenti emigreaza din Elvetia, unde secretul bancar se prabuseste, atrasi de securitatea, sofisticarea si stilul de viata din principat, dar si din motive financiare, a declarat Jean Claude Caputo, director general la divizia de pe Riviera Franceza a companiei Savills, relateaza Bloomberg citat de Mediafax.
Guvernul din Elvetia a semnat un acord in luna mai referitor la schimbul automat de informatii bancare cu alte state.
"Persoane cu averi mari vor sa se afle in aceasta parte a lumii", a spus Caputo, aflat in drum spre o intalnire cu bancheri din Elvetia pentru a-i informa despre piata imobiliara din Monaco.
Noile taxe aplicate pentru locuintele din lux din Londra si campania globala a Statelor Unite pentru descurajarea ascunderii averilor vor creste atractivitatea principatului Monaco, intre ai carui locuitori se afla staruri pop, piloti de Formula 1 si miliardari rusi.
Din cei 38.000 de locuitori ai Monaco, unul din trei sunt milionari, potrivit unui studiu realizat de revista Spear's si WealthInsight. Pe masura ce numarul rezidentilor creste, va creste si valoarea caselor, cu circa o cincime pana in iunie 2015, potrivit companiei... mai mult
Miercuri, 20 August 2014, ora 08:59
Dezvoltatorul imobiliar Impact a inregistrat o crestere cu 55% a cifrei de afaceri pentru prima jumatate a anului, pana la 2,9 milioane de euro, fata de perioada similara de anul trecut, cand avea o cifra de afaceri de 1,8 milioane de euro.
In primele sase luni ale acestui an Impact si-a redus pierderile cu 38%, fata de aceeasi perioada a anului 2012.
"Dupa apatia generalizata constatata pe piata rezidentiala in anii 2009-2012, in acest an apar semne usoare de revigorare. Strategia companiei este de a vinde imobilele din stoc, corelata cu atragere de lichiditati pentru dezvoltari urmatoare", spun reprezentantii companiei intr-un comunicat.
La data de 30 iunie 2013 creditele companiei au ajuns la circa 13,56 milioane euro, ceea ce arata o rata a datoriei scazuta, de circa 22%, calculata ca raport intre total datorii si total active, cu circa 5% mai mica decat cea de la 30 iunie 2012.
In prima jumatate a anului au fost achitate credite in valoare de 6,5 milioane lei (1,4 milioane de euro).
Valoarea totala a activelor companiei la data de 30 iunie 2013 era de peste 417 milioane lei, (94,1 milioane de euro) in timp ce activele nete erau de circa 320 milioane lei (72,2 milioane de euro). mai mult
Vineri, 16 August 2013, ora 11:57
Dezvoltatorii imobiliari vor fi nevoiti sa ofere reduceri substantiale de pret pentru a merge mai departe cu proiectele, majoritatea avand locuinte greu de vandut din cauza suprafetelor prea mari si implicit a preturilor ridicate, potrivit companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle (JLL), informeaza Mediafax. " Oferta actuala de unitati rezidentiale este greu de comercializat atat din cauza pretului de vanzare, cat si a structurii acesteia, avand in majoritatea unitatilor suprafete prea mari.
Pentru a putea merge mai departe, dezvoltatorii vor fi nevoiti sa acorde reduceri substantiale de pret ", se arata intr-un studiu de piata al Jones Lang LaSalle.
Consultantii JLL apreciaza ca in conditiile actuale de piata noile investitii ar putea fi mai atractive, insa dezvoltatorii se vor concentra doar pe proiectele deja finalizate.
"Noile proiecte pot fi mult mai atractive, atat timp cat vor fi competitive financiar, vor avea un design adaptat pietei si in final un pret mai mic de vanzare", considera analistii companiei.
Acestia adauga ca si in conditiile in care dezvoltatorii au scazut preturile in ultimele trimestre din 2010, respectiv cu peste 6% in trimestrul trei si 3-4% in ultimele trei luni, sunt necesare noi reduceri, in vederea adaptarii acestora la bugetele gospodariilor din Romania.
Potrivit datelor Jones Lang LaSalle, oferta din 2010 a fost foarte scazuta, pe de o parte dezvoltatorii concentrandu-se pe proiectele aflate in derulare, iar pe de alta... mai mult
Luni, 07 Februarie 2011, ora 23:28
Zona de Est si Zona de Sud a Bucurestiului au castigat in ultima vreme interesul investitorilor. Principalii factori de atractie ii reprezinta densitatea populatiei, gradul actual scazut de dezvoltare imobiliara al zonei, precum si disponibilul de terenuri. Cele mai multe terenuri disponibile pentru dezvoltare sunt foste platforme industriale din perioada comunista care au localizari bune, suprafete mari cu vizibilitate, deschidere la bulevarde importante si, nu in ultimul rand, acces la mijloacele de transport in comun - accesul la metrou fiind un avantaj notabil, potrivit unui comunicat Regatta.Zonele de Sud si Est au beneficiat pana in acest moment de cele mai mici investitii.
In momentul in care s-a dat in folosinta autostrada A2, interesul pentru aceste zone a crescut si asistam la primele investitii majore efectuate in acest an, se arata in comunicat.
Fostele platforme industriale concentrate in zona de Est (Sicomed, Policolor, Chimopar, Stirom, Electroaparataj) au furnizat terenurile pentru dezvoltari comerciale, rezidentiale si industriale.
Avantajele acestor spatii tin de prezenta utilitatilor, dar si de un bun amplasament cu acces facil la arterele principale si la mijloacele de transport in comun, inclusiv la metrou.
"Asistam in prima faza la conturarea unor zone comerciale cu jucatori importanti din domeniul alimentar si nealimentar (METRO, REAL, OBI), iar pentru viitor au fost anuntate alte investitii pe acest segment prin dezvoltarea unor zone comerciale... mai mult
Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 17:22
Dezvoltatorii imobiliari israelieni Profit Building Industries, New Horizon Group si Intercolony Investments au fost somati de catre banci din Romania sa ramburseze credite in valoare cumulata de 6,6 milioane de euro, potrivit publicatiei Globes din Israel, transmite Mediafax. Companiile somate nu sunt totusi foarte ingrijorate, in conditiile in care bancile stiu ca valoarea garantiilor, respectiv a proprietatilor, este mai mica decat cea a datoriilor.
Majoritatea proiectelor imobiliare israeliene in Romania exista doar pe hartie, putine fiind in faza de constructie, comenteaza Globes.Dezvoltatorii au obtinut capital pentru proiectele din Romania prin emisiuni de obligatiuni la bursa din Tel Aviv.Din cauza crizei economice, romanii prefera sa amane achizitiile de apartamente in speranta reducerii preturilor.Companiile Profit Building si New Horizon au anuntat ca Alpha Bank a cerut rambursarea unui imprumut pentru un proiect din Piatra Neamt.Banca cere plata a 781.000 de euro din partea Profit Building si 625.000 de euro de la New Horizon, pana la 10 august.
In caz contrar, Alpha Bank va prescrie garantia pentru imprumutul de 2,5 milioane de euro.Compania incearca sa ajunga la un acord cu banca si analizeaza optiunile avute.Intercolony Investments, subsidiara a Intercolony (fosta American Colony), a fost instiintata de BancPost ca trebuie sa ramburseze un imprumut de 5,2 milioane euro pana pe 10 august, pentru un proiect cu o valoare contabila de 6,1 milioane euro.In... mai mult
Luni, 09 August 2010, ora 09:50
Dezvoltatorii imobiliari au scazut din pretul apartamentelor, fortati de contextul economic actual, dar cumparatorii se lasa asteptati. In plus, supermarketurile si gradinitele promise de dezvoltatori in cadrul prezentarilor de proiecte sunt neterminate. Reprezentantii ansamblurilor sustin ca supermarketurile, gradinitele si chiar restaurantele promise nu au fost terminate pentru ca erau gandite in eventualitatea in care ansamblurile ar fi fost locuite de cel putin 1.000 de oameni."Spatiile pentru restaurant si supermarket sunt ridicate "la rosu", dar nu am semnat inca niciun contract cu firme care sa opereze aceste spatii. Proiectul nici nu era prea locuit pana de curand, mutarile incepand in martie-aprilie, iar acum jumatate din apartamente sunt locuite", spune Raluca Chioveanu, asistent de vanzari si marketing pentru ansamblul rezidential Green Lake din Bucuresti.In ansamblul rezidential New Town din zona Dristor supermarketul va fi deschis in maxim doua luni, potrivit reprezentatilor dezvoltatorilor.In schimb, nu exista niciu contract semnat pentru gradinita sau sala de fitness. "Operatorii nu mai vor sa se extinda, nu vor sa vina cu niciun ban. Pentru gradinita am inchiriat spatiul de 400 de metri patrati cu 2.500 de euro, dar prefera sa mearga in vile, unde zic ca e mai ieftin", conform lui Iulian Vasile, reprezentantul de vanzari al firmei de consultanta imobiliara BNP Paribas Real Estate pentru ansamblul de la Dristor. mai mult
Vineri, 06 August 2010, ora 10:08
Sonae Sierra a inregistrat in primul trimestru al acestui an un profit net in valoare 7,3 milioane de euro, in comparatie acceasi perioada a anului trecut cand au fost inregistrate pierderi nete in valoare de 59,7 milioane euro, ceea ce reprezinta o crestere de 112%, se arata in raportul companiei, precizeaza NewsIn.Rezultatele financiare prezentate in raport consolideaza toate companiile din cadrul grupului.In aceeasi perioada, rezultatul direct inregistrat de catre dezvoltatorul imobiliar portughez Sonae Sierra a atins suma de 14 milioane de euro (+92%), comparativ cu 7,3 milioane de euro obtinuti in aceeasi perioada a anului 2009.In ceea ce priveste venitul direct din investitii, acesta este cu 7% mai mare decat cel inregistrat in aceeasi perioada a anului 2009, datorita majorarii portofoliului - inaugurarile din 2009: Loop5 si Manauara - si a performantei la nivelul portofoliului brazilian, care a compensat usoara scadere a ratelor chiriilor fixe in centrele comerciale europene (cu 1% mai mici decat plafonul L4L).In T1 2010, EBITDA (profitul operational inaintea deducerii impozitelor, dobanzilor, deprecierii si amortizarii) al companiei a fost de 29,6 milioane de euro, o crestere de 25% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, datorata cresterii veniturilor si eforturilor de reducere a costurilor aplicate tuturor ramurilor de business ale companiei."Cresterea inregistrata la nivelul totalului rezultatelor nete a fost in principal generata de... mai mult
Joi, 13 Mai 2010, ora 11:40
Recent, fondurile de investitii prezente in tara noastra s-au reorientat spre piete precum Polonia si Cehia, anuland sau amanand cu cel putin un an, dezvoltarea proiectelor in Romania. Principala cauza pentru indepartarea dezvoltatorilor pare a fi scaderea vanzarilor pentru apartamentele din ansamblurile rezidentiale noi dar si instabilitatea pietei sau situatia politica, potrivit cotidianului Evenimentul Zilei.
Mai exista, de asemenea, o categorie de investitori in sectorul de constructii care si-a atins scopul de a obtine un profit rapid, si care aveau oricum in plan sa plece din Romania.
"Aceasta este atat o situatie absolut normala, cat si un semn bun pentru maturizarea pietei.
Astfel s-a produs un triaj benefic, doar dezvoltatorii imobiliari cu adevarat seriosi si puternici vor ramane pe piata romaneasca" declara directorul de vanzari din cadrul Adama Holding, Asher Lax, in cadrul unui comunicat de presa preluat de cotidianul citat. mai mult
Miercuri, 25 Noiembrie 2009, ora 14:47
Foarte putini dezvoltatori imobiliari intrati in insolventa, printr-un program de restructurare, si-au revenit, si de aceea firmele trebuie sa ia masuri de redresare inainte de declansarea procedurii, a declarat, vineri, Adrian Mihaila, analist la CB Richard Ellis-Eurisko. "Conditiile pietei s-au schimbat, produsele nu mai sunt cerute, dezvoltatorii nu mai duc la finalizare proiectele, iar cel mai des apeleaza la insolventa.
Acest procedeu are doua parti: pe de o parte dezvoltatorii sunt pusi la adapost de creditori si pot sa-si urmareasca debitorii pentru a-si recupera la randul lor datoriile, dar de multe ori o asemenea masura poate fi un esec si poate duce la faliment", a spus Mihaila, citat de Mediafax.
El a mentionat ca practica a aratat ca foarte putine firme care au intrat in insolventa printr-un program de restructurare si-au revenit.
"Dezvoltatorii trebuie sa-si asume acum niste pierderi, pentru ca au de ales intre a vinde si a pierde tot", a adaugat reprezentantul firmei de consultanta imobiliara.
In opinia sa, cei mai afectati dezvoltatori sunt cei care au inceput proiectele in ultimii ani pentru ca si-au bazat planurile de afaceri pe o piata in crestere.
"Preturile au fost mari, iar gradul de indatorare ridicat. Aceste proiecte sunt foarte expuse", a mai spus Mihaila. mai mult
Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 16:13