Este o aplicatie mobila dedicata o necesitate pentru sectorul de afaceri? Majoritatea companiilor si organizatiilor au fost convinse de era tehnologica pe care o parcurgem: prezenta online este unul din secretele succesului.
Astfel, un business modern trebuie sa faca acel pas inainte, sa duca totul mai departe pentru a veni in sprijinul consumatorului, realizand chiar si aplicatii mobile dedicate pentru activitatea proprie. Desi ideea in sine este discutabila, statisticile vorbesc de la sine si este imediat inlaturata indoiala asupra necesitatii unei aplicatii mobile pentru orice afacere care se respecta.
Tot mai multe persoane folosesc in momentul de fata internetul, conectandu-se de pe dispozitive mobile - un procent de peste 70 dintre utilizatorii de smartphone-uri folosesc dispozitivele pentru a se conecta la retea cel putin o data pe zi.
Astfel, afacerile au deschisa o noua oportunitate, cea de a ajunge si la sectorul de utilizatori ai dispozitivelor mobile, prin dezvoltarea de aplicatii mobile care vor mentine contactul dintre consumator si companie.
Intrebarea care se pune este daca investitia in crearea si dezvoltarea aplicatiilor mobile este rentabila. Criteriul cheie dupa care se calculeaza rentabilitatea este rata de returnare a investitiei, mai exact daca profiturile obtinute de pe urma dezvoltarii aplicatiilor mobile vor ajunge sa compenseze costurile cu implementarea acestora.
Inainte de a se lua o decizie trebuie analizate in detaliu toate... mai mult
Miercuri, 08 Iulie 2015, ora 08:00
Aplicatiile mobile de pe telefon sau tableta te pot lasa pe nepusa masa fara datele personale pe care le credeai in deplina siguranta. Concluzia a fost trasa de expertii in securitate din Germania in urma unei verificari privind modul de stocare a datelor mobile.
Mii de aplicatii mobile nu reusesc sa puna la adapost date precum parole, adrese, coduri de acces, date de localizare si alte informatii de atacul unor infractori cibernetici, au concluzionat cercetatorii Institutului Fraunhofer, relateaza Hurriyet Daily News.
Punct vulnerabil
Cercetatorii germani au descoperit 56 de milioane de elemente continand date neprotejate in cadrul aplicatiilor mobile verificate.
Cele mai multe dintre aplicatii sunt jocuri, retele sociale, servicii de mesagerie, aplicatii medicale sau cele de internet banking.
"In aproape fiecare categorie am gasit o aplicatie care prezinta vulnerabilitati", spune Siegfried Rasthofer, unul dintre cercetatorii Institutului Fraunhofer pentru Securitate IT.
Eric Bodden, coordonatorul proiectului sustine ca cifra reala a vulnerabilitatilor prezente in aplicatiile mobile de pe piata ar putea fi de ordinul miliardelor.
Intr-un proiect derulat separat, cercetatorul columbian Jheto Xekri sustine ca a gasit aceeasi problema in cadrul aplicatiilor verificate de el.
Bodden crede ca problema apare in momentul in care dezvoltatorii acestor programe autentifica utilizatorii in momentul stocarii datelor acestora.
Cele mai multe astfel de... mai mult
Joi, 18 Iunie 2015, ora 09:33
5% dintre companiile locale utilizeaza aplicatii mobile de business specifice industriei in care activeaza, comparativ cu gradul de utilizare de peste 60% inregistrat pe plan international, potrivit unui studiu al companiei de consultanta IDG Research Services.
Gradul de utilizare este asteptat sa creasca in perioada imediat urmatoare, insa una dintre problemele cu care se confrunta companiile locale este gradul redus de informare pentru dezvoltarea unei strategii bine definite pe zona de mobilitate la nivelul intregii organizatii.
In ceea ce priveste liniile de business, mai mult de jumatate dintre companiile internationale chestionate de IDG au deja implementate aplicatii mobile dedicate unui departament, fie ca este vorba de servicii financiare, resurse umane sau vanzari.
In plus, un procent similar are acces la solutii analitice si alerte pentru indicatorii de performanta, direct de pe dispozitivul mobil. Companiile utilizeaza tehnologia mobila nu doar pentru a diminua timpul necesar derularii proceselor de business, ci si pentru a obtine informatii accesibile, precise si actualizate, cu scopul de a sustine angajatii, partenerii si clientii in luarea celor mai bune decizii.
Cu toate acestea, doar 20% dintre companiile analizate de IDG au definita o strategie unitara la nivelul intregii organizatii pe zona solutiilor de mobilitate, restul companiilor adoptand doar punctual aplicatii mobile de business. Mai mult, lipsa unei strategii la nivelul intregii... mai mult
Joi, 28 Mai 2015, ora 15:38
Un laborator de inovatie dedicat studentilor si absolventilor din domeniul Tehnologiilor Mobile si Comunicatii a fost inaugurat, joi, la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca (UTCN), investitia constand in monitoare dedicate programarii si dispozitive mobile.
Ministrul delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, a declarat, joi, la Cluj-Napoca, la inaugurarea laboratorului de inovatie de la UTCN, ca acesta face parte din programul Tech Institute derulat de Samsung la nivel mondial, transmite corespondentul Mediafax.
"Am inaugurat la UTCN, in cadrul Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, un laborator de inovatie dedicat studentilor si absolventilor din domeniul Tehnologiilor Mobile si Comunicatii, al doilea din tara dupa cel deschis anul trecut la Politehnica Bucuresti. Laboratorul face parte din programul Tech Institute derulat de Samsung la nivel mondial si este complet echipat cu monitoare All in One conectate la cloud si dedicate programarii, tableta interactiva cu multiple functii, Smart TV si dispozitive mobile pentru testarea aplicatiilor mobile ce se vor dezvolta. Este important ca universitatile sa fie conectate la ceea ce se intampla in lume", a spus Costoiu.
Potrivit acestuia, studentii de la UTCN vor avea posibilitatea de a dezvolta noi aplicatii in cadrul parteneriatului cu compania coreeana.
"Laboratorul este o sansa pentru studentii clujeni de a se putea pregati pentru aceasta piata europeana extrem de competitiva, sa... mai mult
Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 08:30
Taramul fermecat al aplicatiilor dezvoltate pentru mobil se transforma pe zi ce trece dintr-un El Dorado, intr-un camp de batalie al dezvoltatorilor. Daca pentru cativa ani, gasirea unei aplicatii inteligente pentru smartphone a fost cheia reusitei in viata pentru multi dintre dezvoltatorii aflati la varsta liceului sau a facultatii, magazinele de aplicatii sunt acum intesate peste masura de noi si noi idei prezentate publicului.
In prezent, piata inegistreaza peste un million de aplicatii disponibile pentru sistemele iOS sau Android in magazinele virtuale ale Apple sau Google. Patru din cinci aplicatii lansate in sistemul Apple primesc atat de putina atentie incat nici nu intra pe lista recomandarilor de download, observa redactorii revistei Businessweek.
Mirajul persista
Chiar si asa, mirajul unei lovituri date pe neasteptate persista in lumea dezvoltatorilor de aplicatii pentru dispozitivele smart. Pana si micile companii aloca mai mult timp dezvoltarii aplicatiilor mobile, iar eforturile de a iesi in evidenta in momentul lansarii este cu mult mai mare decat acum doi-trei ani. "Lumea aceasta a ajuns sa semene cu industria cinematografica. Daca nu ai incasari bune in prima saptamana de la lansare, te confrunti cu un esec", dezvaluie Michael Mace, fost director la Apple si Palm, si actual coordonator de teste pentru aplicatii in cadrul companiei UserTesting.
Banii siguri se muta la testeri
UserTesting percepe o taxa de 49 de dolari pentru fiecare test... mai mult
Marti, 30 Septembrie 2014, ora 14:00
Google a pus Romania pe harta globala a aplicatiilor mobile, oferindu-le si dezvoltatorilor din tara noastra, incepand cu 1 mai, posibilitatea de a-si vinde creatiile in magazinul sau online, Google Play.
Anterior, dezvoltatorii romani nu-si puteau oferi aplicatiile pentru Android decat gratuit, motiv pentru care multi dintre ei isi deschideau firme in tarile in care erau deja disponibile conturile Google Play Merchant, ceea ce inseamna le puteau lansa contra cost.
Cativa jucatori din industria de profil autohtona ne-au vorbit despre importanta deciziei gigantului american si despre "meseria" de dezvoltator de aplicatii din Romania.
"Este un anunt mult asteptat de dezvoltatorii romani. Comisionul retinut este, in general, mai mic decat comisioanele percepute de operatorii telecom pentru aceleasi servicii.
De asemenea, dezvoltatorii pot folosi acum acest canal unic pentru a se adresa pietelor straine", a spus Tudor Iliescu, business developer la Concept Apps, pentru ...citeste mai departe despre "Google da unda verde Romaniei. Meseria care iti poate aduce castiguri uriase sau nimic" pe Ziare.com mai mult
Joi, 08 Mai 2014, ora 09:23
The PhoneGeeks, divizia specializata de tehnica si telefonie mobila a EuroGsm, cel mai mare retailer al operatorului de telefonie mobila Orange Romania, prezinta o serie de aplicatii mobile, prin care utilizatorii pot modifica pozele realizate cu telefoanele mobile.
Cea mai cunoscuta aplicatie mobila pentru pentru editarea de fotografii este Instagram, disponibila atat pentru sistemul de operare iOS, cat si pentru telefoanele Android, insa exista si alte aplicatii mai putin cunoscute, dar care treptat incep sa fie utilizate si pe plan local. Printre acestea se numara Pixlr-o-matic, PhotoFunia sau BeFunky Photo Editor.
"Aplicatia Pixlr-o-matic poate fi descarcata gratuit si permite aplicarea de efecte retro, astfel incat fotografiile sa capete un aspect vintage. In plus, pot fi adaugate diferite rame si contururi, fiind disponibile peste cinci milioane de variante de culoare si forme, iar aplicatia este disponibila gratuit pe Play Store", a spune Ionut Mnerie, de la The PhoneGeeks.
O aplicatie asemanatoare este BeFunky Photo Editor, prin care utilizatorii pot aplica efecte de culoare, pentru transformarea pozelor color in fotografii sepia sau monocrome, dar si efecte de lumini si umbre.
PhotoFunia este o aplicatie care necesita acces la Internet, fie prin conexiune WiFi, fie prin 3G, prin care utilizatorii pot transforma opere de arta celebre prin adaugarea propriilor fotografii sau pot inlocui figura unor personaje cu propria imagine, transformandu-se... mai mult
Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 13:10
Piata de aplicatii mobile, evaluata in prezent la 20 miliarde de dolari, care va creste de cinci ori in urmatorii trei ani, nu doar ca revolutioneaza industria software, dar are si un impact economic important, potrivit unui nou studiu in domeniu.
Gratie ultimelor generatii de smartphone-uri si tablete, se creeaza noi platforme pentru dezvoltatorii de software, oferind oportunitati unei noi generatii de antreprenori, cu firme mici.
De fapt, 78% din firmele americane ce dezvolta aplicatii mobile sunt de dimensiuni mici, potrivit unui studiu realizat de Asociatia pentru Competitivitate in Tehnologie (ACT) - ce reprezinta peste 3.000 de dezvoltatori de aplicatii, de dimensiuni mici si medii, relateaza Mashable.
Studiul este realizat pe firmele care au produs aplicatii pentru sistemele Apple si Android, ce reprezinta 75% din piata aplicatiilor pentru smartphone.
De altfel, microfirmele domina piata aplicatiilor la toate categoriile. Jocurile sunt realizate de astfel de afaceri in proportie de 78%, iar aplicatiile educative, in proportie de 87%.
Firmele de dimensiuni mari sunt cel mai bine reprezentate la categotia aplicatiilor de business, datorita popularitatii aplicatiilor de care ofera pe mobil servicii precum PayPal, UPS sau FedEX. Cu toate acestea, nu toate marile companii de servicii produc in house astfel de aplicatii, ele fiind realizate de fapt, tot de mici dezvoltatori de software.
"Piata aplicatiilor mobile se dezvolta rapid pe toata suprafata... mai mult
Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 13:31
IBM a anuntat, marti, ca va achizitiona Worklight, un software ce ii va permite companiei sa se dezvolte pe piata aplicatiilor tehnologice mobile.
Termenii tranzactiei, ce urmeaza sa fie finalizata in primul trimestru al acestui an, nu au fost dezvaluiti, scrie , scrie It News.
Compania israeliana Worklight are deja un parteneriat cu IBM, iar platforma Worklight pe care gigantul american doreste sa o cumpere este potrivita pentru dezvoltarea de aplicatii mobile, atat pentru consumatori cat si pentru intreprinderi.
Platforma Worklight include kituri de dezvoltare de software pentru iOS, Android, Blackberry si dispozitivele mobile Windows si permite migrarea aplicatiilor pe diverse platforme, fara a fi nevoie de coduri.
Tot marti, IBM a anuntat lansarea IBM Director Endpoint, o platforma de software pe care companiile o pot folosi pentru a securiza si a administra smartphone-urile, tabletele si laptopurile angajatilor.
Software-ul se bazeaza pe o tehnologie IBM, dezvoltata in urma achizitionarii BigFix in 2010.
Prin intermediul acestui software, clientii IBM vor putea elimina datele sensibile de pe dispozitivele furate sau pierdute, precum si pentru a determina daca un dispozitiv indeplineste normele de securitate. mai mult
Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 21:24