De indata ce se naste, copilul incepe sa cunoasca lumea exterioara prin organele senzoriale, fiecare obiect din jur devenind provocator si instructiv pentru el. In primii ani de crestere au loc schimbari rapide in dezvoltarea celor mici, iar jocurile ajung sa le solicite aproape tot timpul.
Jucariile sunt elemente indispensabile ale jocurilor si au rolul esential de a-i ajuta pe copii in dezvoltarea mentala, fizica si psiho-sociala. Aceste obiecte variate nu doar declanseza momente distractive, ele indeplinesc inclusiv sarcini educationale eficiente, recunoscute de specialistii in psihopedagogie. In definitiv, cel mai corect este sa percepem jucaria drept instrument educational important, nu un simplu obiect pentru a ne distra copiii.
Jucariile sustin dezvoltarea cerebrala.
Dezvoltarea armonioasa a creierului unui copil este sustinuta de fiecare interactiune cu un obiect care-i trezeste interesul si creativitatea. Practic, captarea atentiei este primul pas in suscitarea centrilor nervosi, urmand apoi ca naturala curiozitate si inventivitatea sa caute utilitate acelui obiect. Astfel, joaca le permite celor mici sa evolueze din punct de vedere cognitiv, imaginativ, emotional.
Cu un rol atat de important in viata copiilor, jucariile trebuie sa fie selectate cu atentie. Asigurati-va, asadar, ca sunt potrivite pentru varsta, perioada de dezvoltare, abilitatile, interesele primitorului si alegeti intotdeauna marci de incredere - astfel veti sti ca sunt produse conform... mai mult
Marti, 17 August 2021, ora 10:36
Aflandu-se in faza a II-a de dezvoltare, Coreto isi dezvaluie potentialul pas cu pas prin actiuni bine stabilite care alcatuiesc ceea ce urmeaza sa devina platforma de capatai a unei industrii intregi.
Incepand de luna aceasta, Coreto s-a listat oficial pe ProBit Global cu perechea COR / USDT, fiind al patrulea exchange de unde oamenii pot cumpara/vinde tokenul COR.
Aceasta actiune reprezinta doar unul din pasii pe care echipa i-a trecut in planul de dezvoltare, si isi propune sa aduca tokenul COR si Coreto in atentia unui public mai larg, pasionat de tehnologie si criptomonede.
In plus fata de beneficiile binecunoscute ale listarii pe un exchange, ProBit deschide portile Coreto catre piata asiatica - una aflata in plina dezvoltare.
Mai multe vesti bune
Cu doar o zi inainte de listarea pe noul exchange, Coreto a lansat un nou website, deschizand drumul catre actiuni de dezvoltare viitoare.
Designul a fost construit conform noului limbaj de proiectare (CDL) al Coreto si vine cu un UI / UX imbunatatit, un centru de informatii si roadmap actualizat.
Implementarea CDL este o dovada de evolutie incontestabila a proiectului, care se afla in prezent in etapa de testare Alpha.
Prin adoptarea unei abordari modulare cu componente grafice restructurate, noul limbaj de proiectare va face din Coreto un brand recognoscibil si va imbunatati experienta utilizatorilor pe platforma.
Ce ne rezerva viitorul?
Fiind intr-un stadiu incipient, Coreto mai are multe... mai mult
Luni, 07 Iunie 2021, ora 17:28
Economia Romaniei nu poate sustine cresterea cu 40% a cheltuielilor cu pensiile, in conditiile evolutiei negative a economiei la nivel mondial si, implicit, national, cauzata de pandemia COVID-19, arata reprezentantii Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR).
"Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei reclama populismul manifestat ieri in Parlament prin decizia de crestere a pensiilor cu cateva zile inainte de alegeri. CDR subliniaza ca economia tarii nu poate sustine cresterea cu 40% a cheltuielilor cu pensiile, in conditiile evolutiei negative a economiei la nivel mondial si implicit national, cauzata de pandemia COVID-19.
Mediul de afaceri este profund ingrijorat de modificarile structurale pe care masurile adoptate de Parlament le vor genera in bugetul de stat, care nu va mai avea resurse pentru investitii, desi ele ar trebui sa fie motorul relansarii economice", se arata intr-un comunicat al CDR remis miercuri.
Pe de alta parte, potrivit oamenilor de afaceri, Romania va trebui sa faca fata unui cost suplimentar atunci cand se va imprumuta de pe plan international pentru a finanta cresterea pensiilor, cost ce va adanci deficitul bugetar si, astfel, se poate declansa spirala catre o criza economica.
"CDR face apel ca decidentii responsabili sa actioneze in sensul evitarii intrarii Romaniei intr-o criza financiara, care este iminenta, cat timp ramane in vigoare masura adoptata ieri (marti, n.red.) de Parlament", subliniaza documentul citat.
Votul din... mai mult
Miercuri, 23 Septembrie 2020, ora 14:57
Gigantii din tehnologie au iesit castigatori, la nivel de grup, cu toate ca intre ei au aparut unele diferente. Alphabet a raportat venituri in scadere pentru prima oara, de doar 2%, in timp ce Facebook a marcat o crestere de 11% a acestora. Strict pe segmentul de publicitate, scaderea a fost de 8% pentru Alphabet. "Desi generator de pierderi in prezent, segmentul "Other bets" care include divizia de masini autonome Waymo, poate fi promitator", explica Claudiu Cazacu, Consulting Strategist in cadrul XTB Romania.
Amazon a spulberat prognozele, oferind un profit de 10.3 dolari pe actiune, fata de 1.46 in asteptarile furnizate de Refinitiv. Divizia de cloud a decelerat la un avans de 29% de la 33% trimestrul anterior, un ritm inca foarte bun avand in vedere dimensiunea sa. Actionarii au fost raplatiti cu aprecieri de peste 64% de la inceputul anului, in iulie actiunea fiind mai mereu peste 3.000 de dolari, de la aproximativ 2.000 de dolari in februarie.
"Un curent favorabil se formeaza in privinta Microsoft: dupa ce a castigat un contract masiv cu Pentagonul pentru oferirea de servicii de tip cloud (rezultat contestat de Amazon), si se afla in discutii pentru preluarea operatiunilor americane ale TikTok. Microsoft incearca astfel sa recupereze o parte din decalaje pe partea de continut video fata de Google sau Facebook, continuand strategia de dezvoltare a social media initiata cu achizitia LinkedIn. Rezultatele MSFT au fost peste asteptari in privinta profitului (1.46... mai mult
Marti, 04 August 2020, ora 11:54
Generatia tanara se mobilizeaza spre o realitate in care viata nu se mai rezuma la "a supravietui". Aspectele materiale nu mai sunt un scop in sine pentru tineri, ci devin resurse pentru un tel mult mai inalt, si anume de a atinge cea mai buna versiune a lor, conform concluziilor Barometrului tinerilor, realizat de EY Romania.
In acest context, angajatorii au nevoie de o strategie de integrare si dezvoltare pentru tineri, bazata pe o remuneratie care sa nu limiteze paleta de alegeri personale.
Pe de alta parte, ei ar trebui sa le ofere oportunitati de dezvoltare prin expunere la situatii profesionale si de invatare continua, care sa faciliteze schimbarea de perceptie de la "un loc de munca" la "un loc in care imi construiesc cariera".
"Tendintele demografice transforma mediul economic romanesc, determinand organizatiile sa-si reorienteze modelele de afaceri si sa formuleze noi strategii de atragere si retentie a resurselor umane. In acest studiu, am provocat tinerii sa raspunda intrebarilor noastre si sa ne povesteasca despre activitatile, interesele si valorile lor, despre ce reprezinta succesul si care le sunt modelele. Am fost surprinsi de forta, diversitatea si dinamismul lor", spune Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania.
Pentru realizarea Barometrului tinerilor au fost intervievati 524 de tineri, cu varsta cuprinsa intre 18-29 de ani, care au raspuns unui chestionar online, in perioada mai-iunie 2019. 60% dintre acestia muncesc cu norma intreaga... mai mult
Joi, 27 Februarie 2020, ora 14:07
Viitoarea infrastructura 5G este o oportunitate majora pentru dezvoltarea economica, industriala si competitivitatea Romaniei si reprezinta o avalansa de oportunitati pentru companii, dar si beneficii insemnate pentru fiecare roman in parte, considera ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Lucian Bode.
"Viitoarea infrastructura 5G este o oportunitate majora pentru dezvoltarea economica, industriala si competitivitatea Romaniei, pentru atractivitatea sa din punct de vedere investitional si pentru a asigura o infrastructura la cel mai inalt nivel de calitate si siguranta. Aceasta ne va ajuta la modul concret sa crestem performantele serviciilor de comunicatii utilizate pentru asigurarea sigurantei, securitatii publice, pentru protectia civila, interventiile in caz de catastrofe, pentru dezvoltarea in perspectiva a vehiculelor conectate si automatizate, pentru conectarea dispozitivelor si obiectelor. 5G inseamna locuri noi de munca, o avalansa de oportunitati de dezvoltare pentru companii si beneficii insemnate pentru fiecare roman in parte, imbunatatindu-le substantial calitatea vietii", a declarat ministrul intr-un comunicat remis joi AGERPRES.
Potrivit documentului citat, dezvoltarea in conditii de securitate a retelelor 5G reprezinta o prioritate majora pentru Romania, ca si pentru toate statele membre UE.
"Romania saluta adoptarea setului comun de instrumente convenite de statele membre ale UE cu privire la riscurile de securitate legate... mai mult
Joi, 30 Ianuarie 2020, ora 12:33
Marcel Ciolacu a anuntat, luni, ca in mod categoric va da in judecata Executivul daca va desfiinta Fondul de Dezvoltare si Investitii.
Liderul interimar al PSD sustine ca Guvernul Orban functioneaza ilegal si ca au fost numiti ilegal zeci de prefecti.
Ciolacu a fost intrebat daca va da in judecata Guvernul sau ii va sprijini pe primari pentru acest demers in contextul desfiintarii Fondului de Dezvoltare si Investitii.
"Categoric. Nu pot sa va dau detalii pentru ca inca nu vad o decizie a Guvernului. Chiar ne facem ca nu vedem ce se intampla la Guvern? Chiar ne facem ca nu vedem cate ilegalitati se fac intr-un timp atat de scurt, de 60 de zile la Guvern?
Noi nu avem ordonanta cu reorganizarea Guvernului si ei functioneaza de 60 de zile. Sunt zeci de prefecti numiti ilegal. S-a dat o rectificare acum cateva zile ilegala. Nu se fac decat doua rectificari si sub nicio forma in decurs de 60 de zile. Este o incalcare a legii", a spus Marcel Ciolacu, citat de Mediafax.
Fondul de Dezvoltare si Investitii a fost creat la cererea lui Liviu Dragnea, el anuntand atunci ca pune simplu la dispozitia primariilor, asociatiilor de dezvoltare intercomunitara si universitatilor 10 miliarde de euro.
Dragnea anunta ca acest instrument e foarte usor de accesat si ca primarul trebuie "sa vina cu doar doua documente la Bucuresti si banii merg la comunitate".
"Romanii merita sa aiba aproape de casa scoli, gradinite, crese, spitale, dispensare, clinici medicale. Fiecare... mai mult
Luni, 23 Decembrie 2019, ora 16:14
Economia Romaniei s-a dezvoltat cel mai rapid dupa anul 2000, dar avem o inclinatie sa apasam cam tare pe acceleratie, sa nu fim prudenti si apare derapajul care inseamna divergenta, a declarat, luni, intr-o conferinta de specialitate, Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).
"Suntem acum, la sfarsitul anului, in al noualea an de crestere economica. Este o performanta si aceasta este categoric in conflict cu batalia mediatica. Avem ape involburate si competitia electorala... O sa spuneti, bun, Statele Unite sunt in al 11-lea an de crestere economica, dar noi traim in Europa. Chiar dupa noua ani de crestere neintrerupta, intrebarea care se pune este: economia romaneasca e mai competitiva, mai concurentiala acum, suntem pe un drum bun? Si aici incep nuantele si, uneori, si diferentele... Ceea ce cred eu ca trebuie sa facem este sa ne canalizam toate eforturile pentru o crestere economica sustenabila bazata pe competitivitate sporita. Aici, categoric, avem multe lucruri de facut. In primul rand, ar trebui sa vedem ceea ce este o crestere economica sustenabila. Termenul sustenabil trebuie sa capete un continut adevarat. Ne batem toti pentru convergenta, sa ne apropiem de zona euro, de Europa Occidentala. Cand ne grabim spre convergenta nu trebuie sa uitam, insa, divergenta. Cam asta ar fi esenta cresterii sustenabile. Este adevarat ca ne-am dezvoltat cel mai rapid dupa anul 2000, dar avem o inclinatie sa apasam cam tare pe acceleratie, sa nu fim... mai mult
Luni, 18 Noiembrie 2019, ora 12:21
60% dintre dezvoltatori se asteapta la cresteri de pana in 10% a pretului pe mp in urmatorul an. Pe de alta parte, circa 30% dintre acestia considera ca preturile vor stagna in acelasi interval, iar 10% sunt de parere ca vor scadea.
Cifrele sunt rezultatele unui studiu desfasurat de Imobiliarium, expozitia imobiliara cu cel mai mare numar de dezvoltatori - expozanti, ia rraspunsurile au fost oferite de toti dezvoltatorii care vor fi prezenti la targul de la Baneasa, din 11-13 octombrie.
Potrivit acestora, cele mai mari impedimente intalnite de la lansarea in Romania au fost, de-a lungul timpului, birocratia si lipsa fortei de munca, urmate indeaproape de evolutia imprevizibila a factorilor externi, precum programul Prima Casa, finantarea, accesibilitatea mijloacelor de transport.
Profilul dezvoltatorului de locuinte din Bucuresti si imprejurimi
Peste 75% dintre dezvoltatorii prezenti la Imobliarium Baneasa activeaza pe piata locala de peste 3 ani, iar restul de 25% se incadreaza in perioada 1 - 3 ani. Circa 65% construiesc blocuri, 25% au in portofoliu doar proiecte imobiliare de tip case, iar aproximativ 10% se axeaza pe ambele tipuri de locuinte. In plus, peste 60% dintre ansamblurile dezvoltate de acestia se incadreaza in segmentele premium si middle price.
"Activitatea de dezvoltator imobiliar vine la pachet cu o responsabilitate extrem de mare deoarece arhitectura orasului este intr-o continua schimbare, iar proiectele noastre sunt parte integranta din... mai mult
Miercuri, 02 Octombrie 2019, ora 10:40