Nivelul crescut de umiditate dintr-o locuință nu este un factor extrem de bine cunoscut astfel că adesea îl ignorăm și începem să ne punem întrebări abia când lucrurile au scăpat de sub control – fie baia este plină de igrasie, fie în spatele mobilei este plin de mucegai. Nu mai vorbim de disconfortul pe care îl suportăm fără a ne da seama ce îl provoacă.
Dacă ai căutat pe internet cum să scapi de umiditatea excesivă, găsești o mulțime de idei, de la diferite tipuri de plante, la aparate cu sare sau dublarea geamurilor pentru a menține căldura în interior mai bine. Adevărul este că umiditatea crescută din încăpere se datorează în mare parte aportului pe care îl aducem, prin prezența noastră, prin activitățile zilnice, de la spălat, curățat, gătit, iar în sezonul rece mai și uscăm rufe pe calorifer. Deși nu pare, asta înseamnă o cantitate mare de apă care nu poate fi eliminată decât cu un umidificator electric, cu compresor.
Un astfel de aparat îl poți găsi în magazinul online AlecoAir.ro, principalul furnizor de pe piața din România a unor astfel de produse. De altfel, gama este foarte mare astfel că poți alege dezumidificatoare entry level, cu funcțiile de bază, aparate SMART sau cu filtre, mai mici pentru camere de 10-15mp sau pentru săli de peste 150-200 mp ori chiar aparate profesionale pentru birouri sau hale.
Principalul criteriu de alegere al unui astfel de aparat este suprafața... mai mult
Vineri, 16 Decembrie 2022, ora 17:01
Poate ca notiunea de "locuinta smart" suna, deja, foarte pretentios, insa fara sa ne dam seama, catre asta tind locuintele din ziua de azi. Primii pasi au fost facuti - un router wireless, apoi un televizor smart, un bec inteligent sau o priza smart, si rand pe rand, tehnologia si-a facut loc, tot mai mult, in casa noastra. Unele gadgeturi au devenit chiar o necesitate, oferindu-ne ceva timp liber si pentru noi.
Becurile si prizele smart ne ajuta sa economisim energia electrica atunci cand nu suntem acasa sau iesim dintr-o camera, avand incorporati diversi senzori de miscare.
Camerele inteligente de supraveghere ne transmit pe smartphone cine ne suna la usa, daca incearca cineva sa intre in casa sau daca apare vreo urgenta. Senzorii de perimetru ne avertizeaza daca cineva a intrat in curtea noastra.
Pentru cei care au copii mici, camerele de supraveghere din interior sunt extrem de utile pentru a sti in orice moment ce fac cei mici in camera lor sau cum se comporta bona, chiar si atunci cand parintii sunt la serviciu.
Printr-o simpla aplicatie se poate porni masina de spalat, astfel incat atunci cand ajungeti acasa, doar scoateti rufele curate si le puneti pe uscator.
Cuptorul si plita care se conecteaza prin WiFi si sunt compatibile cu tehnologia Internet Of Things (IoT) permit monitorizarea de la distanta, prin intermediul smartphone-ului. Astfel puteti opri sau micsora intensitatea plitei sau modifica temperatura din interiorul cuptorului, si gata cu... mai mult
Vineri, 29 Noiembrie 2019, ora 13:29
Din pacate, nici aceasta vara nu ne-a ferit de temperaturile ridicate, iar aparatele de aer conditionat au fost turate la o capacitate foarte ridicata. Nici izolarea peretilor nu a ajutat foarte mult, lumina directa a soarelui afectand direct capacitatea cladirilor de a pastra racoare. Nu in ultimul rand, foarte putine ferestre sunt construite in asa fel incat sa respinga caldura verii.
Daca locuiesti intr-o casa in care elementele de constructie nu sunt de cea mai buna calitate, iar aparatul de aer conditionat nu se afla pe lista ta de prioritati, poti imbunatati confortul cu ajutorul unui dezumidificator. Compact si accesibil, acesta este extraordinar de util pe timp de vara, insa si pe timp de iarna te poate ajuta sa mentii o casa in conditii optime.
Dezumidificatorul este poate chiar mai util in timpul sezonului rece, cand ventilatia casei este redusa, iar aburii degajati de gatit, dusuri si calcatul rufelor sunt prezenti in cantitate mai mare. Specialistii au estimat ca 12 litri de vapori sunt emanati zilnic intr-o casa obisnuita. Cumulat cu lipsa unei aerisiri adecvate, urmarile pot deveni vizibile in scurt timp.
In sezonul rece, geamurile acumuleaza condens, transpiri mai des, iar daca ai afectiuni respiratorii, efectele acestora sunt mult mai pregnante. Un motiv frecvent al celui din urma exemplu este formarea mucegaiului, o aparitie deloc placuta in orice casa. Bineinteles ca poti recurge la solutii de indepartare a mucegaiului, insa utilizarea excesiva... mai mult
Vineri, 24 August 2018, ora 12:22