Tinerii dezavantajati care provin din centre de plasamenst sau au copii in intretinere vor putea lucra doi ani la stat. Cele 24 de luni ar trebui sa le fie suficiente pentru a-si castiga competentele profesionale necesare in baza carora sa isi gaseasca apoi un loc de munca la privat.
Masura este prevazuta intr-un proiect de lege aprobat miercuri de Guvern. Sunt vizati tinerii cu varsta intre 16 si 26 ani care nu au o vechime in munca mai mare de 12 luni. Ca sa beneficieze de angajare, acestia trebuie sa se afle in sistemul de protectie a copilului, sa provina din acesta sau sa aiba cel putin un copil in intretinere.
In urma deciziei Guvernului, un procent de 5% din totalul posturilor specifice personalului contractual din institutiile publice va fi atribuit, in mod exclusiv, tinerilor dezavantajati, pentru o perioada de 24 de luni. Singura conditie este ca institutia sa aiba posturi vacante La finalul celor 24 de luni, contractul individual de munca inceteaza de drept, astfel incat postul sa poata fi ocupat de o alta persoana aflata intr-o situatie similara.
Ministerul Muncii si Justitiei Sociale a initiat acest proiect care se doreste unul de tip "Pasarela". Scopul lui este de a oferi temporar locurile de munca din sectorul public tinerilor dezavantajati pentru a-i ajuta sa dobandeasca "abilitati transferabile" in joburile din sectorul privat.
Guvernului informeaza ca masura adoptata miercuri era prevazuta in Programul de Guvernare, la sectiunea "Sanse reale... mai mult
Miercuri, 10 Ianuarie 2018, ora 15:42
Impozitarea bacsisului este o masura "pompieristica", avand in vedere ca a fost luata pentru a evita situatiile in care inspectorii fiscali au amendat comerciantii pentru sume mici gasite asupra angajatilor, considera Alin Chitu, Tax Partner al Tuca Zbarcea & Asociatii Tax.
El a explicat pentru Ziare.com care sunt avantajele si dezavantajele acestei masuri.
Info: Bacsisul va fi trecut pe un bon separat si nu este obligatoriu. De asemenea, patronul are dreptul de a alege daca il va lasa angajatilor, caz in care va fi impozitat ca venit, sau daca il va pastra, caz in care va fi impozitat ca profit. Pentru bacsis nu vor fi oprite TVA si contributii sociale.
Citeste mai departe despre "Impozitarea bacsisului, o masura pompieristica: Avantaje si dezavantaje - Interviu" pe Ziare.com. mai mult
Miercuri, 29 Aprilie 2015, ora 07:11
Brandingul este important pentru o companie pentru ca poate aduce venituri suplimentare si poate consolida imaginea unui produs sau a unui serviciu in ochii consumatorilor.
La nivel mondial, cel mai cunoscut si mai valoros brand este Coca-Cola. Producatorul american de bauturi racoritoare valoreaza mai mult de 77 miliarde de dolari.
Puterea unui brand: Coca Cola valoreaza 78 de miliarde de dolari
Coca-Cola este urmat de Apple, IBM si Google, potrivit unui studiu Interbrand. Asadar, nu ar trebui sa mire pe nimeni faptul ca obiectele care au imprimate logourile acestor companii reprezinta o garantie pentru calitate.
Iuliana Butuc Cerchez, director de comunicare in cadrul Gecad, a explicat, pentru Business24 Cum sa construiesti un brand profitabil si Cat costa procesul de rebranduire.
In vremuri de criza, reticenta companiilor de a investi suplimentar in bugete pentru rebranduire poate fi explicata. Totusi, fara promovare, nu exista vanzare, subliniaza directorul de comunicare de la Gecad.
"Stiu o poveste de la Radu Georgescu, care spunea ca l-a abordat o doamna, la un eveniment si ca i-a spus "am cel mai frumos parfum din lume. Este nemaipomenit, genial si miroase foarte bine". "Si cum se numeste?", a intrebat Radu. "Pai nu i-am dat inca un nume, dar nu reusesc sa il vand". Pai daca nu i-ai dat un nume, o imagine si nu l-ai promovat, cum vrei sa se vanda?"
Nu poti sa vinzi un produs de care nu stie nimeni. Marketingul si comunicarea te ajuta sa faci... mai mult
Vineri, 19 Octombrie 2012, ora 07:15
Noul serviciu oferit de Google, Music Onebox, a fost puternic promovat inca dinaintea lansarii, fiind un serviciu de cautare muzica avansat ce promite sa promoveze artistii de calitate. Music Onebox permite utilizatorilor sa asculte piese via MySpace/iLike, Lala, Pandora, imeem si Rhapsody, partenerii Google pentru acest serviciu.
Google a lansat o campanie prin care artisti cunoscuti ai industriei muzicale promoveaza serviciul, indemnand fanii sa il utilizeze si oferind streaming si descarcarea anumitor piese gratuit.
Pe langa aceste avantaje oferite de noul serviciu exista si parti negative: Music Onebox este disponibil, momentan, doar in Statele Unite iar anumite piese vor consta in sample-uri de 30 de secunde, din cauza problemelor de licenta. mai mult
Vineri, 06 Noiembrie 2009, ora 09:51
Desi nu reprezinta o practica prea raspandita in Romania, cumparaturile online incep sa castige din ce in ce mai multi adepti.Jucatorii de pe piata electronicelor, de exemplu, au observat cresteri de pana la 100% in fiecare luna, cum a fost cazul pentru Flamingo. Si firmele care au doar site-uri web, fara un magazin fizic, precum FIT Distribution, ce detine, printre altele, PCFun, au inregistrat cresteri de 15 - 35 de procente, de la an la an. Shopping-ul online are cateva avantaje clare. Cel mai important este pretul mai redus al produselor, fata de cel din magazinele clasice, avand in vedere ca nu trebuie sa platiti si pentru chiria unui spatiu comercial, amenajarea acestuia sau vanzatorii care, de cele mai multe ori, nu va pot da un sfat bun. In plus, nu mai cheltuiti banii cu benzina sau parcarea (daca va duceti la cumparaturi in centrul orasului, de exemplu). De asemenea, cumparaturile online va vor ocupa mai putin timp. Nu trebuie sa stati in trafic pentru a ajunge la magazin, iar apoi sa va plimbati cateva ore pana gasiti ceea ce doriti. Doar deschideti calculatorul, introduceti cuvintele cheie pentru produsul care va intereseaza si vedeti daca este disponibil sau nu, cat costa, detalii tehnice (unde este cazul) si, foarte important, aveti pareri ale altor clienti ce au achizitionat acelasi produs, foarte utile cand trebuie sa alegeti intre mai multe variante. Nu este de ignorat nici faptul ca pe Internet exista o varietate mult mai mare de produse, iar... mai mult
Joi, 01 Octombrie 2009, ora 15:01
Presedintele Traian Basescu a afirmat, intr-o emisiune pe postul public de televiziune, ca ar trebui initiate programe care sa se adreseze femeilor de la tara, lipsite de posibilitatea de a avea un venit regulat, transmite NewsIn. Seful statului a afirmat ca, desi satul romanesc se dezvolta constant, femeile din mediul rural sunt dezavantajate fata de restul populatiei deoarece majoritatea nu au un salariu sau oalta sursa de venit care sa le parvina la intervale regulate de timp.
"Imi este foarte clar ca in mediul rural, daca exista o categorie puternic dezavantajata, cu sanse minime, sunt femeile.
Tinerii au o sansa sa faca o ferma, barbatii muncesc unde muncesc, ori pamantul, ori la o ferma, dar pentru femei nu am gasit inca niciun program care sa li se adreseze direct, si vor trebui gasite solutii, pentru ca femeile din mediul rural sa poata sa aiba o sansa de a obtine un salariu, un venit, in mediul rural", a spus Traian Basescu, in cadrul unei emisiuni.
El a apreciat ca aceasta situatie este in contrast cu dezvoltarea infrastructurii de la sate si cresterea fondurilor alocate pentru aceasta destinatie.
"Satul se schimba, exista bani si, an de an, lucrurile se imbunatatesc in mediul rural, fie ca vorbim de canalizare, de apa curenta, de constructie de scoli, de camine culturale, sali de sport. Toate acestea sunt parte a viitorului sat romanesc", a spus seful statului.
In ceea ce priveste subiectul absentei produselor agroalimentare romanesti din hypermarketuri,... mai mult
Duminica, 30 August 2009, ora 23:43
Stiai ca angajatii americani primesc, in medie, 134 de e-mail-uri in fiecare zi? Dintre mailurile anuale primite, 9 din 10 intra in categoria spam. Simpla apasare a butonului “send” se poate dovedi a fi dezatruoasa.Inainte de a trimite urmatorul e-mail, ia in considerare urmatoarele atentionari.1. Fie ca lucrezi in Parlament, fie ca lucrezi intr-o organizatie non-profit sau orice firma mai mare sau mai mica, ceea ce scrii intr-un e-mail poate fi folosit oricand impotriva ta, atat legal, cat si in cercuri mai putin formale. In Statele Unite ale Americii, 14% dintre e-mail-urile trimite de la locul de munca sunt folosite in procese, potrivit lui Nancy Flinn, director executiv la ePolicy Institute, Columbus, Ohio.2. Nu trimite e-mail-uri cu continut sexual explicit. Invata din scandalul Mark Foley: E-mail-ul nu este calea potrivita de a trimite mesaje ilicite nimanui, mai ales baietilor sau fetelor tinere, scrie CareerBuilder.com.3. Tine minte ca nu exista ceea ce ai numi e-mail confidential. Mesajele transmise prin intermediul e-mail-ului pot fi date mai departe, prin forward, si mai departe, si mai departe. Ceea ce ii scrii personal unui coleg poate deveni noul motiv de distractie pe blogul unui alt individ, pe care probabil nici nu-l cunosti.4. Nu folosi adresa de e-mail de la serviciu pentru a intretine relatiile amoroase. Poate ca ti se pare incitant sa faci schimb de mesaje, prin e-mail, cat timp lucrezi, cu jumatatea ta, insa acest lucru s-ar putea sa te... mai mult
Joi, 13 August 2009, ora 11:15
Chiar daca bancile au reluat, timid, creditarea in luna martie, putini sunt cei care se gandesc acum sa isi cumpere o locuinta. Nici scaderea preturilor la apartamente, cauzata de reducerea cererii, nu ii mai incurajeaza, deocamdata, nici macar pe cei ce detin lichiditati. Una dintre vestile bune pentru cei care vor sa achizitioneze o locuinta, dar nu au fondurile necesare, a venit odata cu decizia BNR de a pune la dispozitia bancilor fonduri importante din rezervele minime constituite de acestea la Banca Centrala. Unii analisti considera ca in scurt timp se vor ieftini creditele in euro, iar romanii nu vor mai fi atat de rezervati in a face un imprumut la banca pentru a achizitiona o locuinta. Preturi mici versus spatii mari Si, chiar daca pare ciudat, ar mai putea aparea o dilema: o locuinta noua sau una veche? Fiecare tip de apartament are avantaje si dezavantaje. Intre avantajele apartamentelor vechi se numara pretul mai mic pe metrul patrat, locatia - in zone dezvoltate din punct de vedere al infrastructurii, impozitele sunt mai mici pentru ca in general suprafetele sunt mai reduse decat la apartamentele noi, se arata pe projectexpo.ro. Dezavantajele apartamentelor vechi sunt mai multe: slab izolate termic, in general fara garaj, in unele cazuri necesita lucrari de consolidare, valoare de piata relativ mica in caz de instrainare, investitii mari pentru modernizare. In schimb, avantajele apartamentelor noi sunt mai multe decat cele din cladirile vechi.... mai mult
Miercuri, 22 Aprilie 2009, ora 09:41
Romania negociaza un pachet de finantare externa care s-ar putea dovedi cel mai consistent imprumut din istoria post-decembrista, dupa ce alte doua tari din UE - Ungaria si Letonia - au apelat deja la controversata solutie de siguranta numita FMI. Imprumutul de la Fondul Monetar International (FMI), util pentru finantarea balantei de plati a unei tari in contextul lichiditatii restranse din plan mondial, este o solutie criticata pentru reformele economice si sociale dure pe care le presupunea in mod traditional.
Una dintre necunoscute este insa felul in care Fondul isi va adapta politicile economice la nevoile statelor, modificate de actuala criza mondiala.
De ce este bine...
Notiunile "control" si "disciplina", frecvent utilizate in dezbaterile despre un acord cu FMI, au si conotatii pozitive. Dupa un 2008 electoral, incheiat cu un deficit bugetar de aproximativ 5% din PIB, Guvernul Romaniei trebuie sa reduca drastic cheltuielile si sa gasesca solutii pentru a limita scaderea veniturilor, intr-un an in care sansele de crestere economica pozitiva sunt din ce in ce mai mici.
Prognoza Comisiei Europene pentru deficitul bugetar al Romaniei era de 7,5% din PIB in 2009, fara a include insa masurile de reducere a cheltuielilor.
Cu prezumtia acestor masuri, Guvernul roman si-a propus, initial, o tinta de 2% din PIB pentru deficitul bugetar, in conditiile unei prognoze de crestere economica de 2,5% in 2009.
Ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat vineri ca Romania poate... mai mult
Luni, 16 Martie 2009, ora 14:49