Un nou gigant bancar care ar rezulta dintr-o fuziune trebuie sa detina capital suplimentar si o structura legala care sa permita autoritatilor sa-l inchida in cazul in care da faliment, a afirmat joi Andrea Enria, presedintele noii agentii de supervizare bancara (SSM) din cadrul Bancii Centrale Europene, transmite Reuters.
"Daca o banca devine prea mare, prea complexa sau prea interconectata, trebuie sa aiba capital suplimentar", a raspuns Andrea Enria, intrebat in Parlamentul European despre posibila fuziune intre Deutsche Bank si rivala sa Commerzbank.
Bancile considerate prea mari pentru a da faliment sunt supervizate mai strict datorita importantei lor pentru sistemul financiar global.
"Chiar daca devii o banca mare trebuie sa-ti poti rezolva problemele astfel incat sa demonstrezi ca ai structurile necesare pentru a rezista in cazul unei crize", a adaugat seful SSM.
Joi ar urma sa aiba loc sedinta Consiliilor de supervizare ale Deutsche Bank si ale Commerzbank, unde este posibil sa se discute despre o potentiala fuziune.
O eventuala fuziune intre cele doua banci ar crea o institutie cu active de aproximativ 1,8 trilioane de euro, imprumuturi si investitii, si o valoare de piata de aproximativ 25 miliarde de euro (28,3 miliarde de dolari), potrivit datelor de la inchiderea sedintei bursiere de vineri.
Noua institutie va detine o cincime din piata de retail banking din Germania si va numara 140.000 de angajati la nivel mondial. mai mult
Joi, 21 Martie 2019, ora 14:13
Criza in care tinde sa se afunde cea mai mare banca privata a Germaniei, Deutsche Bank, a inceput sa dea fiori pana si expertilor FMI, care au catalogat riscul reprezentat de institutia de credit drept "cel mai mare pentru sistemul financiar global din prezent".
Cu toate acestea, cancelarul german Angela Merkel a ales sa joace dur, anuntand ca guvernul nu se va implica in salvarea colosului financiar. Este decizia Berlinului una corecta in acest caz sau are in spate doar motivatii politice legate de alegerile electorale generale din 2017, se intreaba analistul James Moore, intr-o analiza publicata de The Independent.
Lehman Brothers, un fleac
Deutsche Bank risca amenzi de 14 miliarde dolari pentru operatiunile nelegale derulate pe piata americana, dar directorul institutiei de credit, John Cryan, sustine ca va incerca sa negocieze nivelul penalitatilor, beneficiind si de un precedent existent in relatia Goldman Sachs cu autoritatea de reglementare din SUA.
In acelasi timp, Cryan are si sarcina de a convinge actionarii bancii sa puna la bataie banii pentru achitarea acestor amenzi, lucru care suna, totusi, prea bine ca sa fie si adevarat.
Reactia pietelor financiare in fata optimismului manifestat de Cryan nu este cea pe care o asteapta executivii bancii germane. Pana la urma, Deutsche Bank are un bilant contabil impovarator in comparative cu capitalul de care dispune, acestuia adaugandu-i-se si o gama ametitoare de produse derivate.
Investitorii par... mai mult
Luni, 03 Octombrie 2016, ora 13:21
1Gigantul bancar Deutsche Bank, fost pretendent la privatizarea BCR in 2005, este de cateva luni in cautarea unui sediu de birouri in Bucuresti, pentru deschiderea unui centru de servicii de suport si procesare pentru diferite subsidiare ale grupului cu anvergura globala.
Perfectarea unei tranzactii este asteptata in perioada imediat urmatoare, potrivit unor informatii de pe piata imobiliara, bancara si de HR.
"Chiar daca nu este vorba - cel putin deocamdata - despre extinderea ofertei de servicii bancare a Deutsche Bank pentru piata locala, proiectul de outsourcing al puternicei banci germane reprezinta un adevarat eveniment si marcheaza transformarea Romaniei intr-un hub de back office, servicii de callcenter si procesare de carduri pentru mari grupuri bancare europene", potrivit Ziarul Financiar.
Deutsche Bank, a carei divizie de investment banking este unul dintre managerii preferati ai Ministerului Finantelor la emisiunile de obligatiuni realizate pe pietele externe, a tatonat inainte de criza mai multe variante de dezvoltare a prezentei locale, insa planurile au devenit tot mai greu de sustinut in fata actionarilor pe fondul deteriorarii dramatice a mediului financiar-bancar international.
In cazul in care ar avea succes, proiectul ar putea fi extins
Germanii au ramas astfel si in prezent la nivelul unui birou de reprezentare la Bucuresti, situat intr-o cladire de pe strada Andrei Muresanu, in apropierea Pietei Dorobanti, desi bancile germane au fost... mai mult
Vineri, 26 Iulie 2013, ora 09:58
Deutsche Bank nu a recunoscut pierderi "pe hartie" de pana la 12 miliarde de dolari in timpul crizei financiare, strategie care a ajutat banca sa evite nevoia unui ajutor de stat, au afirmat trei fosti angajati in sesizari catre autoritati de reglementare din SUA.
Cele trei sesizari sustin ca Deutsche a supraevaluat o pozitie pe instrumente derivate si a ascuns, astfel, o pierdere care ar fi depasit 4 miliarde de dolari si ar fi putut ajunge la 12 miliarde de dolari, au declarat pentru Financial Times surse apropiate situatiei.
Cei trei sustin ca daca Deutsche Bank ar fi inregistrat corect pozitiile, in valoare teoretica de 130 de miliarde de dolari, capitalul ar fi scazut la un nivel periculos in timpul crizei financiare, iar banca s-ar fi putut gasi in situatia de a avea nevoie de ajutor guvernamental pentru a supravietui.
In schimb, traderii bancii ar fi evitat sa inregistreze instrumentele financiare la valoarea de piata in timpul crizei din 2007-2009. Directori seniori din conducerea bancii au avut cunostinta de aceasta strategie, afirma fostii angajati.
Doi dintre acestia sustin ca Deutsche Bank a inregistrat incorect si valoarea unei asigurari pentru aceste pozitii, achizitionate in 2009 de la compania Berkshire Hathaway, condusa de Warren Buffet. Existenta acestor aranjamente nu a fost dezvaluita anterior.
Deutsche Bank a afirmat, intr-un comunicat, ca acuzatiile sunt vechi de doi ani si jumatate, fiind facute publice in iunie 2011. Acuzatiile au... mai mult
Joi, 06 Decembrie 2012, ora 15:03
Zona euro nu se va dezintegra, a declarat miercuri Anshu Jain, copresedinte al Deutsche Bank, cel mai mare grup bancar listat la bursa din Europa.
"Esential, credem ca zona euro va ramane intact. Volatilitatea de pe pietele financiare legata de falimentul statelor de la periferia zonei euro sau iesirea lor din zona euro s-a indepartat", a afirmat Jain intr-un discurs rostit in Dubai.
De asemenea, copresedintele Deutsche Bank a declarat ca se asteapta la "o consolidare semnificativa" in sectorul bancar, pe fondul noilor reglementari privind majorarea cerintelor de capital, transmit Reuters si Bloomberg.
"Doar cateva banci universale mari vor ramane", a avertizat Anshu Jain. Acesta a explicat ca in urma crizei financiare marile banci de investitii si-au redus gradul de indatorare cu 40% si au majorat indicele de adecvare a capitalului Tier 1 cu 160%.
Fuziunile si achizitiile in randurile bancilor reprezinta "consecintele neintentionate" ale noilor reglementari, sustine copresedintele Deutsche Bank.
Luni, directorul general al Deutsche Bank, Juergen Fitschen, a cerut bancilor din intreaga lume sa continue progresele cu implementarea noilor norme de capital, cunoscute sub Regulamentul Basel III.
"Acest lucru nu mai poate fi repus in discutie", a spus Fitschen, referindu-se la recentele decizii ale unor organisme de reglementare de a pune sub semnul intrebarii viabilitatea calendarului pentru implementarea noilor norme.
Regulamentul Basel III ar urma sa... mai mult
Miercuri, 21 Noiembrie 2012, ora 09:47
Cea mai mare banca comerciala germana, Deutsche Bank, a confirmat luni o informatie publicata anterior in Financial Times, potrivit careia banca a adoptat o politica mai severa privind bonsurile, transmite AFP.
"Pot sa va confirm ca la inceputul anului am schimbat regulile referitoare la actiunile detinute de cadrele bancii", a declarat un purtator de cuvant de la Deutsche Bank.
Aceste reguli se aplica noilor angajati care au actiuni pe care le-au dobandit in perioada in care lucrau la o alta banca. Conform noilor reguli acesti angajati vor pierde actiunile primite de la fostul angajator. Pana acum aceste actiuni erau considerate drept intangibile.
Purtatorul de cuvant a precizat insa ca in mod normal noii angajati primesc actiuni Deutsche Bank in schimbul titlurilor pierdute.
Potrivit expertilor consultati de Financial Times este vorba de o practica neobisnuita, daca nu unica, in lumea bancara, dar care ar putea deveni un model de urmat si pentru alte mari grupuri bancare.
Dupa criza financiara din 2008, bancile europene sunt presate de investitori, lideri politici si autoritatile de reglementare sa-si responsabilizeze mai mult angajatii, in special in cazul bancilor de investitii, prin legarea bonusurilor lor de rezultatele pe termen lung ale bancii. mai mult
Luni, 27 August 2012, ora 15:34
Profitul net al Deutsche Bank a scazut cu 46% in al doilea trimestru al acestui an, ajungand la 661 milioane de euro, comparativ cu 1,2 miliarde de euro in aceeasi perioada din 2011.
Scaderea profitului Deutsche Bank, cel mai mare grup bancar listat la bursa din Europa, a fost cauzata de conditiile dificile de pe pietele de capital.
Venitul net al Deutsche Bank a scazut cu 6%, la opt miliarde de euro, in perioada aprilie - iunie 2012.
"In trimestrul doi performanta bancii a fost afectata de mediul volatil. Criza datoriilor suverane din Europa continua sa afecteze increderea investitorilor si activitatea clientilor bancii", au subliniat directorii Deutsche Bank, Anshu Jain si Juergen Fitschen.
Divizia de investitii bancare a Deutsche Bank a inregistrat in trimestrul doi o scadere a profitului inainte de taxe de 63%.
Presa germana: Deutsche Bank va concedia 1.000 de angajati de la divizia de investitii bancare
Recent, presa din Germania anunta ca Deutsche Bank intentioneaza sa concedieze 1.000 de angajati de la divizia de investitii bancare. Reprezentantii bancii germane nu au comentat informatia, dupa ce in aprilie anuntasera ca nu vor exista concedieri la divizia de investitii.
La sfarsitul primului trimestru al acestui an, divizia de investitii si corporate a Deutsche Bank avea 14.600 de angajati.
Recent, directorii Deutsche Bank, Anshu Jain si Juergen Fitschen, au anuntat ca iau in considerare masuri suplimentare de reducere a costurilor.... mai mult
Marti, 31 Iulie 2012, ora 14:20
Optimismul Guvernului in ceea ce priveste evolutia economica a tarii anul viitor pare a fi impartasita si de analistii financiari de la Deutsche Bank, care ii sfatuiesc pe investitorii sa cumpere lei si nu euro, deoarece "economia Romaniei isi va reveni". peste asteptari a zonei euro ar trebui sa duca la redresarea exporturilor'", se arata in analiza Deutsche Bank.
Intr-o nota trimisa de analistul financiar al Deutsche Bank, Arend Kapteyn, si citata de Bloomberg, se estimeaza ca leul ar putea ajunge in trei luni la 4 lei pentru un euro, o apreciere considerabila fata de moneda europeana. Concluzia lui Kapteyn se bazeaza pe sustinerea din partea Bancii Nationale a stabilitatii cursului si pe injectarea in economie a miliardelor de euro luate cu imprumut de Executivul de la Bucuresti de la Fondul Monetar International (FMI) si institutiile europene.
Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute
mai mult
Luni, 24 August 2009, ora 09:39
Deutsche Bank AG, cea mai mare banca din Germania, a anuntat ca profitul net a crescut cu 68% in al doilea trimestru, depasind estimarile analistilor, pe fondul majorarii veniturilor din tranzactionarea de actiuni si obligatiuni, relateaza Bloomberg, conform NewsIn. Profitul net a crescut in al doilea trimestru la 1,09 miliarde euro, sau 1,64 euro/actiune, de le 649 milioane euro, sau 1,27 euro/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat Deutsche Bank.Castigurile au depasit estimarea medie a analistilor consultati de Bloomberg, de 944 milioane euro.
Directorul executiv Josef Ackermann a spus ca industria bancara si pietele financiare s-au stabilizat in primul trimestru, determinand o ameliorare a tranzactiilor de actiuni.
Credit Suisse Group AG, Goldman Sachs Group Inc. si JPMorgan Chase & Co au generat, de asemenea, venituri mai mari din tranzactii."Afacerea cu obligatiuni este, cu siguranta, un generator de venit in acest moment, si observam ca bancile castiga mult din acest sector", a declarat Daniel Hupfer, analist in cadrul M.M. Warburg. "Deutsche Bank, cel mai mare creditor din Germania, a avut, de asemenea, de profitat", a mai spus Hupfer inainte de publicarea rezultatelor.
Tranzactiile cu actiuni au generat venituri de 903 milioane euro, cel mai mare nivel din ultimele sase trimestre, a anuntat banca.Banca a afisat cel de-al doilea profit trimestrial consecutiv, dupa ce, in 2008, a inregistrat prima pierdere anuala din ultimii 50 de ani, pe fondul... mai mult
Marti, 28 Iulie 2009, ora 11:20