Un nou gigant bancar care ar rezulta dintr-o fuziune trebuie sa detina capital suplimentar si o structura legala care sa permita autoritatilor sa-l inchida in cazul in care da faliment, a afirmat joi Andrea Enria, presedintele noii agentii de supervizare bancara (SSM) din cadrul Bancii Centrale Europene, transmite Reuters.
"Daca o banca devine prea mare, prea complexa sau prea interconectata, trebuie sa aiba capital suplimentar", a raspuns Andrea Enria, intrebat in Parlamentul European despre posibila fuziune intre Deutsche Bank si rivala sa Commerzbank.
Bancile considerate prea mari pentru a da faliment sunt supervizate mai strict datorita importantei lor pentru sistemul financiar global.
"Chiar daca devii o banca mare trebuie sa-ti poti rezolva problemele astfel incat sa demonstrezi ca ai structurile necesare pentru a rezista in cazul unei crize", a adaugat seful SSM.
Joi ar urma sa aiba loc sedinta Consiliilor de supervizare ale Deutsche Bank si ale Commerzbank, unde este posibil sa se discute despre o potentiala fuziune.
O eventuala fuziune intre cele doua banci ar crea o institutie cu active de aproximativ 1,8 trilioane de euro, imprumuturi si investitii, si o valoare de piata de aproximativ 25 miliarde de euro (28,3 miliarde de dolari), potrivit datelor de la inchiderea sedintei bursiere de vineri.
Noua institutie va detine o cincime din piata de retail banking din Germania si va numara 140.000 de angajati la nivel mondial. mai mult
Joi, 21 Martie 2019, ora 14:13
Deutsche Bank a platit in anul 2017 bonusuri in valoare de aproape 2,3 miliarde de euro, de patru ori mai mari decat in 2016, chiar daca cel mai mare grup bancar german a inregistrat pierderi pentru al treilea an consecutiv.
Conform rezultatelor sale auditate publicate vineri, Deutsche Bank a inregistrat in 2017 pierderi de 751 milioane de euro, cu mult peste pierderile de 497 milioane euro conform rezultatelor preliminare publicate anterior. In pofida pierderilor, sumele alocate pentru plata bonusurilor au fost majorate pana la 2,275 miliarde euro, de la 546 milioane euro in 2016, informeaza Reuters.
Directorul general John Cryan a aparat decizia de a majora bonusurile catalogand-o drept un efort de a pastra angajatii talentati.
"Daca vrem sa ne ridicam la nivelul asteptarilor ca suntem cea mai mare banca europeana cu o retea globala, trebuie sa investim in angajatii nostri, astfel incat sa putem oferi cele mai bune solutii pentru clientii nostri", a subliniat John Cryan, intr-o scrisoare adresata actionarilor.
Bancherii de investitii de la Deutsche Bank vor primi mai mult de jumatate din valoare totala a bonusurilor, compensatiile lor variabile urmand sa se ridice la 1,42 miliarde euro. De asemenea, numarul angajatilor Deutsche Bank care au castigat mai mult de un milion de euro s-a dublat pana la 756 anul trecut de la 316 in 2016. mai mult
Vineri, 16 Martie 2018, ora 12:25
Momentul de cumpana in care a ajuns colosul bancar al Germaniei, Deutsche Bank, a trimis unde de soc in piete inca de la sfarsitul lunii septembrie, dar fragilitratea sistemului bancar din tarile membre UE pare sa fie doar o parte a pericolelor care ii pandesc pe investitori.
"Multe dintre cauzele problemelor care au afectat Europa in perioada 2009-2012 -lipsa de competitivitate a economiilor din periferia zonei euro, sustenabilitatea datoriilor publice si potentialul scazut de crestere economica- nu au fost decat mascate de interventia agresiva a Bancii Centrale Europene", afirma analistii corporatiei canadiene Pavilion, citati de Market Watch.
Deutsche Bank oscileaza periculos, amenda din Statele Unite, de 14 miliarde dolari, anuntandu-se doar una dintr-un sir lung de penalitati ce a debutat in primavara anului trecut cu 2,5 miliarde USD platiti catre autoritatile americane si britanice intr-un caz de manipulare a ratei dobanzii in scopuri financiare proprii. Dar colosul german este doar una dintre problemele care macina fundatia Europei.
Referendum italian
La inceputul lunii decembrie, italienii sunt chemati sa decida daca sunt de acord cu modificarea Constitutiei in vederea eficientizarii activitatii Legislativului din peninsula.
Premierul Renzi a plusat cu anuntul ca isi va prezenta demisia in cazul in care se va confrunta cu un vot negativ dat proiectului noii Constitutii si, chiar daca nu a mai amintit acest lucru in ultima vreme, riscul declansarii... mai mult
Miercuri, 05 Octombrie 2016, ora 08:00
Seicul din Qatar a pierdut o suma fabuloasa in urma deciziei de a investi in colosul german Deutsche Bank. Declinul bancii europene a lasat deja Qatarul fara 60% din banii investiti in achizitionarea unui pachet de 60 de milioane de actiuni ale institutiei de credit din Germania.
In 2014, seful guvernului de la Doha a decis sa plaseze 1,75 miliarde euro in cea mai mare banca a Germaniei, dar declinul acesteia in ultimul an a redus valoarea actiunilor detinute la doar 624 milioane euro, relateaza CNN Money. Cu toate acestea, liderul statului arab continua sa injecteze bani in colosul bancar german.
Joc periculos
In ultimul an, declinul cu 50% al pretului actiunilor Deutsche Bank a sters dintr-un condei peste 1,1 miliarde euro din investitia seicului qatarez, iar reactia pietelor in fata complicatiilor legale intampinate de Deutsche Bank pe piata de capital din SUA lasa slabe sperante de recuperare a investitiei.
Qatarul insa pare sa parieze contra tuturor evidentelor, premierul statului arab, seicul Hamad bin Jassim Al Thani, cel care detine actiunile, continuand sa injecteze bani in Deutsche Bank atat in cursul anului trecut, cat si in urma cu cateva luni.
In acest moment, Al Thani este cel mai mare investitor al bancii germane, alaturi de fondul de investitii Blackrock.
Seicul din Qatar a folosit doua firme off-shore, Paramount Services Holdings si Supreme Universal Holdings, pentru achizitia actiunilor, fiecare dintre cele doua entitati detinand in... mai mult
Luni, 03 Octombrie 2016, ora 16:38
Autoritatile americane au amendat cu suma de 285 de milioane de dolari Deutsche Bank, pe care o acuza ca a lucrat cu Siria si Iranul, doua tari vizate de sanctiuni americane.
Banca urmeaza sa plateasca penalitati Departamentului Financiar al New Yorkului si Rezervei Federale, relateaza BBC News online.
Angajatii care au operat tranzactiile ilegale sa nu mai lucreze la banca, a solicitat Federal Reserve.
Exit rasunator: Cea mai mare banca europeana pleaca din Rusia
Banca germana, care a incalcat, de asemenea, diverse legi ale statului New York, plateste celor doua agentii separat.
"Firma nu dispune de politici si proceduri suficiente prin care sa se asigure ca activitatile pe care le desfasoara in birourile sale externe din Statele Unite respecta legile americane cu privire la sanctiuni", a declarat un oficial de la Rezerva Federala.
Cea mai mare ...citeste mai departe despre "Deutsche Bank, amendata de SUA pentru incalcarea sanctiunilor impuse Iranului si Siriei" pe Ziare.com mai mult
Joi, 05 Noiembrie 2015, ora 22:28
Conducerea Deutsche Bank a desemnat un grup de lucru care sa stabileasca masurile necesare in cazul unei decizii a Marii Britanii de a parasi Uniunea Europeana.
Grupul de lucru, care are sarcina de a stabili in ce masura este necesara reducerea activitatii in sucursalele bancii din Regatul Unit, s-a intrunit, dar inca nu a luat o decizie, a declarat un purtator de cuvant pentru reporterii BBC.
Castigarea alegerilor de catre conservatorii lui David Cameron este dublata de promisiurea premierului britanic de a organiza un referendum pentru a decide apartenenta tarii la blocul comunitar european.
Programat initial pentru 2017, plebiscitul britanic ar putea avea loc in cursul anului viitor, dupa cum au recunoscut oficialii de la Londra.
Deutsche Bank are peste 9.000 de angajati in Marea Britanie, dar este prima companie de pe continent care ia in calcul restrangerea activitatii in cazul unui vot negativ dat de britanici Europei.
"Fiecare firma cu activitate globala, si in special cele din Europa, ar trebui sa isi creioneze un astfel de plan de actiuni pentru a evita riscurile manageriale", este de parere James Bevan, seful departamentului de investitii de la CCLA Investment Management.
La inceputul saptamanii, directorul general al Camerei de Comert Britanice, John Longworth, a admis ca referendumul va avea loc in cel mai propice moment.
Acesta a adaugat ca dezbaterea pe subiectul apartenentei la UE este mult mai nuantata decat pare.
Presedintele... mai mult
Marti, 19 Mai 2015, ora 15:14
Deutsche Bank, cea mai mare banca europeana dupa active, va limita la 300.000 de euro transferurile efectuate in acest an in contul bonusurilor acordate angajatilor, cu platile in cash plafonate la maximum 150.000 euro, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei.
lafonul se va aplica tuturor angajatilor, care vor fi informati oficial saptamana viitoare, au adaugat sursele citate.
Astfel, angajatii seniori vor primi pana la 150.000 euro in cash, restul bonusurilor urmand sa fie acordate sub forma de actiuni incepand din luna august, potrivit Bloomberg.
Anul trecut, cea mai mare banca germana a limitat transferurile in contul bonusurilor la 200.000 euro.
Deutsche Bank a desemnat in octombrie o comisie din care fac parte mai multi directori executivi si un fost ministru de Finante german pentru a evalua si, eventual, reorganiza sistemul de recompensare a angajatilor.
In septembrie, grupul a anuntat ca va prelungi de la 3 la 5 ani termenul minim pana la care actiunile acordate drept compensatie directorilor nu pot fi instrainate.
Deutsche Bank a inregistrat o pierdere de 2,17 miliarde euro in ultimele trei luni ale anului trecut, cea mai mare din ultimii 4 ani, din cauza costurilor de restructurare si cheltuielilor de natura juridica.
Banca va distribui pentru anul 2012 bonusuri in valoare totala de 3,2 miliarde euro, in scadere cu 11%. mai mult
Duminica, 03 Februarie 2013, ora 15:33
Cea mai mare banca comerciala germana, Deutsche Bank, a confirmat luni o informatie publicata anterior in Financial Times, potrivit careia banca a adoptat o politica mai severa privind bonsurile, transmite AFP.
"Pot sa va confirm ca la inceputul anului am schimbat regulile referitoare la actiunile detinute de cadrele bancii", a declarat un purtator de cuvant de la Deutsche Bank.
Aceste reguli se aplica noilor angajati care au actiuni pe care le-au dobandit in perioada in care lucrau la o alta banca. Conform noilor reguli acesti angajati vor pierde actiunile primite de la fostul angajator. Pana acum aceste actiuni erau considerate drept intangibile.
Purtatorul de cuvant a precizat insa ca in mod normal noii angajati primesc actiuni Deutsche Bank in schimbul titlurilor pierdute.
Potrivit expertilor consultati de Financial Times este vorba de o practica neobisnuita, daca nu unica, in lumea bancara, dar care ar putea deveni un model de urmat si pentru alte mari grupuri bancare.
Dupa criza financiara din 2008, bancile europene sunt presate de investitori, lideri politici si autoritatile de reglementare sa-si responsabilizeze mai mult angajatii, in special in cazul bancilor de investitii, prin legarea bonusurilor lor de rezultatele pe termen lung ale bancii. mai mult
Luni, 27 August 2012, ora 15:34
Grupul german Deutsche Bank a redevenit pentru prima data in ultimii cinci ani, cea mai mare banca din Europa, cu active de 2.160 miliarde euro la finele anului trecut, depasind institutia financiara franceza BNP Paribas.
Activele Deutsche au crescut anul trecut cu 14%, la 2.160 miliarde euro, banca extinzandu-si portofoliul in timp ce principalii rivali au renuntat la unele active pentru a se alinia noilor standarde de reglementare, transmite Bloomberg.
Astfel, activele celei mai mari banci germane au crescut cu 40% din anul 2006, in mandatul directorului general Josef Ackermann, care se va retrage in luna mai.
Deutsche Bank este a doua banca din Europa dupa gradul de indatorare si, dintre cele mai mari 10 institutii de credit europene, este pe locul opt in functie de ratele de adecvare a capitalului, desi Ackermann a crescut in ultimii ani rezervele si a redus dependenta de imprumuturi a grupului.
Banca s-a extins in tandem cu cresterea economiei germane, care a scazut numai in 2009, in urma crizei financiare mondiale declansata de falimentul Lehman Brothers.
BNP Paribas a devenit anul trecut a treia banca europeana, dupa o scadere de 1,7% a activelor, la 1.970 miliarde euro, cel mai redus nivel din 2007.
Grupul britanic HSBC este in continuare cea mai mare banca europeana dupa capitalizare si a devenit a doua dupa valoarea activelor. mai mult
Marti, 27 Martie 2012, ora 11:28