Grupul american Apple Inc va lansa la finele acestui an un nou laptop low-cost si o versiune imbunatatita a desktop-ului Mac mini destinat profesionistilor, au declarat pentru Bloomberg surse din interiorul companiei.
Noul laptop va avea un aspect similar cu actualul MacBook Air, dar va avea rame mai subtiri in jurul ecranului. Display-ul va fi unul de 13 inchi cu o rezolutie mai mare de tip "Retina", utilizat de Apple si pentru alte produse, au precizat sursele care au dorit sa isi pastreze anonimatul pentru ca produsul este inca in stadiul de dezvoltare.
Actualul MacBook Air, care costa 1.000 de dolari, ramane singurul laptop Apple cu ecran cu o rezolutie mare. MacBook Air a fost imbunatatit anul trecut un procesor mai rapid, dar nu a suferit o revizuire majora de mai multi ani.
Laptop-ul cu o diagonala de 12 inchi MacBook lansat in 2015 era considerat un inlocuitor pentru MacBook Air, dar pretul sau de pornire de 1.300 de dolari il face inaccesibil pentru unii consumatori. Noul MacBook Air va fi destinat consumatorilor care cauta un computer Apple mai ieftin, dar si scolilor care deseori cumpara laptopuri in numar mare.
In mod frecvent Apple lanseaza noi computere Mac in luna octombrie, de obicei dupa introducerea unui nou telefon iPhone. Anterior sursele au informat ca in toamna a acestui an Apple vrea sa lanseze trei noi telefoane iPhone, ceasuri Apple Watches cu ecrane mai mari si un nou iPad Pro.
Tot la finele acestui an, Apple intentioneaza sa... mai mult
Marti, 21 August 2018, ora 10:26
Producatorul american de automobile electrice Tesla Motors vrea sa deschida fabrici in Europa si Asia, anticipand cresterea cererii din aceste regiuni in urma lansarii unei masini cu baterii mai putin exclusiviste decat actualele modele.
Singura fabrica existenta a Tesla, situata in Fremont, California, va produce in acest an cel putin 21.000 de autoturisme de lux Tesla S, model ale carui preturi incep de la 70.000 de dolari, transmite Bloomberg. Compania anticipeaza ca va dubla productia de la Fremont anul viitor.
Fabrica are un potential de pana la 500.000 de autoturisme pe an, insa lansarea unui automobil de dimensiuni mai mici decat sedanul Tesla S, cu pretul la jumatate, necesita noi facilitati de productie, a declarat directorul general al companiei, Elon Musk.
"Vom incerca sa amplasam aceste fabrici aproape de oameni, aproape de clienti, pentru a reduce la minimum costurile de logistica, legate de livrarea automobilului. Cred ca, pe termen lung, Tesla va deschide fabrici in Europa, in alte zone din SUA, si in Asia", a afirmat Musk.
Pretul actiunilor Tesla s-a triplat, pana la o valoare totala de piata de 18 miliarde de dolari
Tesla Motors, care poarta numele inventatorului Nikola Tesla, a trecut pe profit in acest an, iar actiunile companiei au crescut cu 337% pe bursa de la New York, la 150 de dolari. Valoarea de piata a Tesla, de aproximativ 18 miliarde de dolari, o depaseste acum pe cea a grupului italian Fiat, actionarul majoritar al Chrysler.... mai mult
Joi, 22 August 2013, ora 15:52
Introducerea unor noi destinatii, suplimentarea numarului de aeronave si reduceri substantiale la bilete sunt doar cativa dintre asii pe care ii folosesc operatorii aerieni ca "sa prinda aripi", cand lupta pentru cresterea vanzarilor se infierbanta, in timpul verii.
Topul celor mai mari trei jucatori de pe piata locala este format din Wizz Air, Tarom si Blue Air, care detin, impreuna, aproape doua treimi din traficul aerian din Romania, estimat de specialistii la 10 milioane de euro.
Fiecare dintre operatorii low-cost prezenti pe piata locala incearca sa obtina o "felie" cat mai mare din incasarile estivale si sa compenseze pierderile resimtite de companiile-mama, anul trecut, care ajunsesera la cifra record de 1,1 miliarde de euro.
Strategii diferite, acelasi scop
Fiecare dintre operatorii prezenti in Romania a adoptat o strategie diferita. Spre exemplu, ungurii de la Wizz Air au mizat pe introducerea unor noi rute.
Reprezentantii operatorului low cost au anuntat, joi, ca vor lansa in aceasta luna de pe aeroportul international din Cluj-Napoca zboruri spre Bari (Italia), Eindhoven (Olanda) si Bruxelles (Belgia).
Pentru inceput, cursele vor fi operate cu o frecventa de doua zboruri pe saptamana, Bari din data de 11 mai (sambata si miercuri), Eindhoven din 12 mai (duminica si miercuri) si Bruxelles din 13 mai (luni si vineri). In prezent Wizz Air opereaza 14
destinatii de pe aeroportul din Cluj-Napoca.
Destinatii in premiera pentru Wizz Air
O alta... mai mult
Joi, 09 Mai 2013, ora 18:00
Intr-o perioada marcata de criza globala, cheia succesului in turism consta in gasirea de noi destinatii la preturi mici si servicii de buna calitate. Anul acesta, majoritatea romanilor vor cauta destinatii low cost.
De aceea, litoralul romanesc, Bulgaria si Grecia raman primele in top. Cu toate acestea, revin in trend destinatii precum Muntenegru sau Kefalonia.
Romanii nu renunta la vacante nici pe timp de criza, spun agentiile de turism, insa dupa trei ani in care criza s-a resimtit in buzunare, profilul turistului roman s-a schimbat. Acesta cauta destinatii cu buget limitat, insa servicii de calitate.
"Operatorii de turism trebuie sa-si amplifice eforturile pentru a oferi familiilor vacante in locurile unde doresc sa ajunga, cu bani mai putini decat in anii precedenti. Asa se face ca, pe langa varianta transportului cu avionul, avem noi destinatii in care folosim autocarele, respectiv Kefalonia, Skiathos si Muntenegru", declara directorul general al agentiei Europa Travel.
Prima dintre ele, Kefalonia, cea mai mare insula ioniana, este inca destul de putin cunoscuta de catre turistii romani. Insula este faimoasa si pentru plaja Myrthos, considerata drept una dintre cele mai frumoase din lume.
Pentru Kefalonia, cu doar 379 de lei, turistii pot beneficia de sase nopti de cazare, mic dejun si asistenta turistica, la hotelul de doua stele Ocean View, din statiunea Skala. Tot atat costa si o saptamana la hotelul Kalipso, din statiunea Poros.
Directorul... mai mult
Luni, 13 Februarie 2012, ora 19:05
Compania de transport aerian low cost Air Valle intra pe piata din Romania cu obiective ambitioase. Daca EasyJet paraseste piata locala dupa patru ani de activitate, alti operatori low-cost par interesati de oportunitatile din Romania.
Air Valle va zbura de doua ori pe saptamana, pe ruta Bucuresti - Parma (in zilele de marti si duminica) in timp ce pe ruta Iasi - Torino vor exista trei zboruri saptamanal (martea, joia si duminica). Plecarile din Bucuresti, pentru Parma, sunt programate pentru ora 13:30, in timp ce aterizarea in orasul italian este planificata pentru ora 17:00.
Din Iasi, aeronavele vor pleca spre Torino la ora 10:15 dimineata si vor ajunge la 11:45. Drumul de intoarcere este programat la 7 dimineata, iar avioanele vor ateriza pe aeroporturile din Iasi la 10:30. Primele zboruri vor incepe pe 24 martie.
Preturile incep de la 39 de euro pentru un drum valabil pe un singur sens (one way), cu toate taxele incluse. Air Valle isi propune sa deschida o baza in Romania, pana la sfarsitul acestui an. Reprezentantii companiei spun ca se vor orienta catre "aeroporturile neglijate" de alte companii aeriene low-cost, din Iasi si Constanta.
"Torino-Iasi si Parma-Bucuresti sunt primele rute pe care compania Air Vallee le va deschide catre Romania. Obiectivul nostru este de a oferi posiblitatea tuturor romanilor cu resedinta in Italia, oamenilor de afaceri precum si turistilor de a putea zbura catre Romania si viceversa, introducand noi rute din orase din care... mai mult
Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 12:05
Zborurile low cost de pe Aeroportul Aurel Vlaicu (Baneasa) se vor muta, din martie 2012, pe Aeroportul Henri Coanda (Otopeni), ca urmare a transformarii aeroportului Baneasa in city airport, a declarat vineri directorul Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, Tudor Jidav.
"Ca urmare a modificarii tarifelor si aplicarii restrictiilor, transformarea Aeroportului Baneasa in city airport va avea loc in martie 2012. Companiile low cost se pot muta si acum pe Otopeni, noi i-am invitat deja, le-am facilitat transferul punandu-le la dispozitie spatiile necesare activitatii. Am avut discutiile preliminare cu operatorii low cost", a spus Jidav.
Pe de alta parte, ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a precizat ca joi s-a obtinut avizul de constructie pentru proiectul legat de transformarea Aeroportului Baneasa in city airport. Aceasta a adaugat ca proiectul are un buget de 2,5 milioane euro.
"Exista si o reactie din partea operatorilor low cost. Eu le transmit doua lucruri. In primul rand, faptul ca pana acum au acceptat sa transporte pasagerii ca dintr-o aerogara, si nu dintr-un loc destinat celor care circula cu avionul, iar apoi le spun de costul suplimentar, care este de doar 4 euro. Spun asta ca sa prevenim o noua runda de plangeri multiple ale operatorilor privati", a mentionat Boagiu. mai mult
Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 17:17
Dacia, marca low-cost care sustine vanzarile Renault, are probleme pe pietele emergente, insa se bucura de succes in statele dezvoltate, unde cumparatorii incearca sa faca economii, ceea ce erodeaza performantele modelelor mai scumpe, potrivit Mediafax. Renault a pornit in urma cu sase ani sa cucereasca pietele emergente cu o masina accesibila ca pret si cu dotari modeste.
Acum, producatorul auto francez are probleme cu vanzarea modelului in unele state in curs de dezvoltare, precum India, insa masinile sunt cumparate de clienti din tarile bogate care incearca sa economiseasca bani, ceea ce loveste in vanzarile de automobile mai scumpe ale Renault.
Anul trecut, peste un sfert din vanzarile Renault au fost reprezentate de modele fara pretentii din categoria "entry", care costa mai putin de doua treimi din pretul unei masini standard echivalente.
Grupul a vandut anul trecut 684.882 de masini din variantele low-cost, jumatate din acestea fiind reprezentate de masini marca Dacia, livrate in principal pe pietele europene, restul fiind modele low-end Renault, destinate statelor emergente.
"Nu asa se astepta Renault sa fie", potrivit Wall Street Journal. Dacia a fost destinata pietelor emergente, iar Europa de Vest era o idee secundara, a afirmat Tim Urquhart, analist la IHS Global Insight.
"Europa de Vest a devenit un succes mai mare decat s-a anticipat", a adaugat el. La putin timp dupa lansarea productiei modelului Logan, produs de Dacia in Romania, importatori independenti... mai mult
Joi, 03 Februarie 2011, ora 11:08
Compania aviatica din Ungaria, Wizz Air si compania aviatica romaneasca, Blue Air isi disputa suprematia pe segmentul zborurilor de tip "low cost", introducand noi destinatii de vacanta.Directorul comercial al companiei Wizz Air, Gyorgy Abran, a declarat ca a devenit lider pe segmentul "low cost" cu o cota de piata de 45,5%, spre deosebire de cota inregistrata de Blue Air, respectiv de 43,8%. Pe de alta parte, reprezentantii Blue Air contesta metodologia de calcul aplicata de Wizz Air, sustinand ca nu este important numarul de decolari si aterizari, ci numarul de pasageri.Blue Air a avut in 2009 1,71 milioane de pasageri transportati, spre deosebire de Wizz Air care a avut anul trecut 1,67 milioane de pasageri. mai mult
Vineri, 18 Iunie 2010, ora 09:13
Cu nici 30 de euro la Budapesta si cu mai putin de 100 de euro la Viena. Acestea sunt ofertele speciale lansate de CFR Calatori, valabile incepand de duminica, 13 decembrie.Operatorul de stat CFR Calatori va lansa noi oferte de calatorie cu trenul spre destinatii din Ungaria si Austria. Astfel, un bilet dus pe relatia Bucuresti / Budapesta, la clasa a doua, va costa numai 29 de euro. Pe aceeasi distanta, la vagon cuseta cu sase paturi in cabina, tariful este de 39 de euro, iar la vagon de dormit cu trei paturi, de 59 de euro.
In conditiile in care numarul de locuri este limitat, biletul trebuie cumparat cu minimum sapte zile inainte de plecarea trenului. Restituirea sau schimbul legitimatiilor de calatorie nu sunt posibile
Promotii pentru banateni
Pentru banateni, CFR Calatori vine cu alte oferte in aceasta perioada.
Pe relatiile Arad-Budapesta si Oradea-Budapesta, un bilet dus-intors la clasa a doua va costa 21 de euro, adaugandu-se numai sase euro daca plecarea se face din Timisoara. Oferta este valabila numai la clasa a doua, pentru calatoria dus-intors, iar copiii si cainii beneficiaza de 50% reducere din pretul platit de un adult. Perioada de valabilitate a legitimatiei de calatorie este de patru zile.
Rezervarea locului la vagon clasa, cuseta sau dormit se plateste suplimentar.O alta categorie de oferte vizeaza calatoriile in Austria. Astfel, pentru o calatorie dus-intors Bucuresti - Viena se va plati suma de 94 de euro, iar pana la Linz tariful va fi de 122 de euro.... mai mult
Sambata, 12 Decembrie 2009, ora 11:00