54% dintre companiile unde coachingul este o activitate curenta inregistreaza niveluri inalte ale performantei, conform studiului Human Capital Institute (HCI) si International Coach Federation (ICF). Iata de ce, in aceasta perioada de mari schimbari determinate de pandemia de coronavirus, coachingul poate fi instrumentul capabil sa sprijine organizatiile pentru a se mentine profitabile.
Studiul citat, realizat in ultimii 6 ani, a masurat criteriile pentru o cultura de coaching puternica. Exista, conform acestuia, o legatura puternica intre cultura de coaching si performanta inalta in companie, atractia pentru brandul de angajator, retentia talentelor cu rezultate foarte bune si punctele forte ale leaderilor.
Initiativele de coaching in companii incep sa fie si in Romania din ce in ce mai prezente, datorita, in mare parte, cerintelor de business la care departamentele de Resurse Umane contribuie din rolul de partener strategic. Pentru a reusi sa implementeze astfel de programe cerute de cei care conduc business-ul, HR-ul trebuie sa gaseasca solutii pentru procesul dificil de masurare a impactului lor in rezultatele si obiectivele afacerii, sa le alinieze cat mai bine la cerintele de business si sa ofere posibilitatea organizatiei sa se miste in directia dorita de Top Management si actionari.
Asumarea unei culturi organizationale de coaching si toate programele si initiativele care deriva de aici sunt parghii de schimbare in companii, un proces des intalnit in... mai mult
Marti, 26 Mai 2020, ora 16:47
Pandemia globala COVID-19 a afectat nu numai sanatatea fizica si securitatea financiara a multor persoane, ci si sanatatea lor mintala.
In ceea ce priveste angajatii, depresia si anxietatea in randul acestora au fost identificate ca trasaturi definitorii ale vremurilor noastre, chiar inainte de izbucnirea crizei actuale.
Astfel, Organizatia Mondiala a Sanatatii estima ca aproape 300 de milioane de oameni sufera de depresie si anxietate la nivel global si ca doar in Statele Unite ale Americii se pierd in fiecare an circa 1 trilion de USD ca urmare a scaderii productivitatii la locul de munca cauzata de acesti factori.
In prezent, angajatii se confrunta cu si mai multa teama si anxietate decat in mod normal, din cauza incertitudinii cu privire la starea de sanatate, a sigurantei locurilor de munca si a previziunilor legate de viitor.
Oferirea suportului emotional si mintal de care au nevoie in aceasta perioada ar putea ajuta companiile sa-si demonstreze angajamentul pentru starea de bine a angajatilor.
Si cum multe dintre ingrijorarile de astazi nu vor disparea dupa terminarea crizei, angajatorii vor fi nevoiti sa acorde o atentie sporita dezvoltarii psihicului si capacitatii de gestionare a emotiilor salariatilor pe termen lung, nu numai pana la iesirea din starea de urgenta.
Specialistii 4mind - platforma de beneficii de sanatate mintala si emotionala care ofera gratuit in aceasta perioada suport emotional angajatilor - sunt de parere ca angajatorii vor... mai mult
Luni, 27 Aprilie 2020, ora 14:32
In perioada 7-11 noiembrie va avea loc la Bucuresti workshop-ul "Coaching Generativ: Arta Creativitatii Sustenabile. Stephen Gilligan in Romania", un eveniment de exceptie pentru cei interesati de dezvoltarea lor personala si profesionala: manageri, antreprenori, specialisti in resurse umane, coachi, terapeuti etc.
Workshop-ul este sustinut de Stephen Gilligan Ph.D., creatorul Coachingului Generativ si cel mai important student al marelui psihiatru si hipnoterapeut Milton Erickson.
"Coaching-ul Generativ, al carui focus central este creativitatea, reprezinta cea mai recenta generatie de coaching, cea de-a treia. Workshopul ii va invita pe participanti sa invete cum isi pot realiza visele, devenind maestrii propriilor resurse creative, direct de la Stephen Gilligan, o autoritate mondiala si recunoscuta in domeniul autocunoasterii", spune Ana-Maria Stefanescu, trainer certificat si NLP Master Practitioner, terapeut transpersonal, unul din organizatorii evenimentului.
"In acest curs, participantii vor invata cum, de ce si cand sa folosesti coachingul generativ pentru a crea shimbare in cele trei domenii importante ale vietii: viata profesionala, relatiile personale (intimitate, familie, prieteni) si relatia cu sine (imaginea de sine, perceptia propriului corp, istoria emotionala, partile negative).
Scopul major va fi acela de se conecta cu constiinta creativa necesara pentru a avea o viata fericita, plina de succes si sens. Cu siguranta va fi un training de... mai mult
Marti, 18 Septembrie 2018, ora 16:05
Nu e om care sa nu aiba nevoie sa-si "recalibreze" comunicarea, in scop personal, de afaceri sau amandoua. Pe asta mizeaza si Alexandru Agarici, coach in expresivitatea vorbirii, care in 1993, pe cand preda la UNATC, a ales sa mearga pe aceasta cale in lumea afacerilor.
"Piata este una in formare, insa cererea ar putea fi mare", dezvaluie antreprenorul.
Si totusi, ce inseamna, mai exact nevoia de "coaching in expresivitatea vorbirii"?
"Pentru cine are neclar inca ce este expresivitatea vorbirii, sau a comunicarii, trebuie sa spun ca include toate mesajele pe care le transmitem in afara textului, adica nonverbalul, paraverbalul si, as spune eu, si vocalul. Studii diferite plaseaza ponderea acestui canal de comunicare intre 85 si 93% din tot ceea ce comunicam.
In mediul de afaceri, mesajele de seriozitate, competenta, determinare, empatie (de ce nu?), alaturi de informatiile incluse in "textual" construiesc o comunicare puternica si credibila", explica Alexandru Agarici, intr-un interviu acordat Business24.
Care sunt cel mai des intalnite probleme de comunicare pe care le-ati observat la romanii care, la 25 de ani de la revolutie, sunt din ce in ce mai mult invitati sa vorbeasca, sa convinga, sa-si impartaseasca experienta si cunostintele?
Neincrederea in forta de comunicare si expresie, desigur. Romanii se raporteaza distorsionat la ei insisi si la publicul lor. Se supra sau subdimensioneaza si sunt in extrem de pasivi sau agresivi cu cei care ii asculta.... mai mult
Sambata, 10 Ianuarie 2015, ora 00:00
Daca nicio sesiune de coaching nu a reusit sa te determine sa renunti la anumite comportamente neconstructive sau sa-ti aduca un echilibru intre planul profesional si cel personal, poate este momentul sa treci la urmatorul nivel: o sedinta cu un coach care sa te ajute sa-ti accesezi propria genialitate - Power Coaching.
In ultimele decenii, 30% din topul directorilor generali ai Fortune 500 au rezistat mai putin de 3 ani. Esecurile la nivel de top executive ajung la 75% si rareori sunt mai mici de 30%, conform unui studiu publicat de publicatia online Psychology Today.
Mai mult, 2 din 5 CEO esueaza in primele 18 luni, conform unui studiu al Harvard Business Review.
Principalele motive ale esecului sunt: orgoliul, un stil de leadership nepotrivit pentru cerintele actuale ale pietei si lipsa inteligentei emotionale.
82% din liderii noi deraiaza de la obiectivele companiei pentru ca esueaza in a crea parteneriate puternice cu colegii si subalternii. O putem numi o incredere exacerbata sau orgoliu, insa liderii puternici si de succes deseori nu au incredere in cei din jur sau considera ca nu au nevoie de idei sau sfaturi de la nimeni.
Daca te regasesti si tu in acest impas impas, Business24 iti propune o noua abordare, mult mai complexa decat coaching-ul clasic, pe care numerosi specialisti ti l-au propus pana acum: Power Coaching.
"Unul dintre motivele pentru care firmele aleg sa lucreze cu Power Coachi este dorinta producerii unor schimbari permanente in... mai mult
Sambata, 02 August 2014, ora 00:00
Coachingul prin fotografie este cea mai noua tehnica prin care poti invata sa te cunosti pe tine insuti. Ce poate fi mai placut si, in acelasi timp, mai complex decat cateva sesiuni foto si tot atatea sesiuni de discutii... despre tine?
Amalia Savinescu este un coach cu experienta in fotografie, sau fotograf cu studii aprofundate si cunostinte de coaching, care a lansat acest concept: Coaching prin fotografie.
"Am integrat tot ceea ce stiu si ma defineste si am ajuns la coaching prin fotografie, respectiv la Femina Visual Story. Cred in puterea exemplului personal si in capacitatea femeilor de a-si face viata frumoasa, in ciuda complexitatii rolurilor pe care sunt chemate sa le indeplineasca in diferite etape ale vietii", explica specialistul modul in care s-a nascut aceasta idee.
Despre ce inseamna sa te afli sub lumini de Oscar pentru cateva minute, sa exersezi ipostaze (atat personale cat si profesionale) si ce reactie au avut inclusiv barbatii care au apelat la coaching prin fotografie, vorbeste Amalia Savinescu, Photographic Coach, Femina Visual Story Maker, intr-un interviu acordat Business24.
Spuneti-ne, pentru inceput, cateva motive pentru care multe dintre doamne ar trebui sa apeleze la coaching prin fotografie pentru a se cunoaste mai bine - si care sunt situatiile in care trebuie sa apelam la astfel de sustinere.
Coachingul este un parteneriat pentru progres, un proces de transformare bazat pe cunoastere si actiune. Abordarea creata de mine pentru... mai mult
Sambata, 26 Aprilie 2014, ora 00:00
Odata cu terminarea vacantei de Craciun si cu reinceperea activitatii in noul an, iuresul cotidian de la job incepe sa-si faca din nou simtita prezenta, cu atat mai mult cu cat, in multe cazuri, Sarbatorile de Iarna au insemnat pregatiri, petreceri si alte activitati de socializare si mai putin odihna.
In aceste conditii, stresul de la locul de munca va fi resimtit cu atat mai acut, iar abilitatile tale de manager devin cruciale.
Dragos Nicolaescu, mentor vocational, a prezentat, pentru Business24, cele mai intalnite surse de stres la locul de munca. Simpla constientizare a acestor factori te-ar putea ajuta sa ai un an nou mai bun decat cel care a trecut, in firma.
Cea mai des intalnita sursa de stres priveste stabilitatea locului de munca
Tinand cont ca riscul pierderii jobului reprezinta cea mai frecventa sursa de stres pentru angajati, este important pentru acestia sa-si dezvolte surse de venit paralele sau pasive pentru a-si reduce anxietatea, spune specialistul. Insa cel mai important este ca ei sa inteleaga cat de valorosi sunt pentru proiectul in care s-au implicat si cat de mult conteaza calitatea muncii lor.
"Cu cat esti mai competent in postul tau si mai compatibil cu alte posturi, cu atat vei fi mai putin afectat de o eventuala restructurare", remarca mentorul vocational. Daca angajatii simt aprecierea ta, factorul de stres dispare, iar eficienta lor creste.
Relatia cu managerii, locul doi in topul factorilor de stres
Interactiunea cu... mai mult
Sambata, 11 Ianuarie 2014, ora 00:00
Coaching-ul ia forme inedite, in 2013, atat din punctul de vedere al oamenilor ce solicita astfel de sustinere, cat si din punctul de vedere al temelor abordate si modalitatile de livrare. In "tendinte" se inscrie coaching-ul la SPA, la scuba diving, dar si prin telefon sau Skype, cand situatia o cere.
Viorel Apetrei, trainer, coach si antreprenor MTW Romania, vorbeste pentru Business24 despre noile tipuri de coaching si efectele lor, din dubla perspectiva: profesionistul in domeniul si antreprenorul trecut prin incercarile de inceput de drum.
In cei 15 ani de activitate a fost implicat in proiectarea si livrarea a peste 200 de sesiuni de instruire, workshop-uri si keynote, pentru clienti precum Microsoft, Oracle, Symantec, eMAG, CITI, Banca Romaneasca, ING, Deloitte, Ursus, Lilly, Medochemie, Auto Cobalcescu, Hilton, precum si in pregatirea participantilor romani la finalele competitiei mondiale Imagine Cup.
La sesiunile sale, directe, interactive si motivationale, au participat mai mult de 3500 de persoane, din 16 tari europene, sud-americane si asiatice.
Viorel este pasionat de scufundari (instructor certificat PADI) si sporturi de anduranta (maraton, triatlon).
In primul rand, poti deveni un antreprenor de succes fara sustinerea unui coach?
Cred ca da, orice se poate, daca esti foarte priceput si inspirat, daca ai noroc, daca esti la locul potrivit, la momentul potrivit, daca ai rabdare, esti disciplinat si muncitor.
Cei care pornesc o afacere... mai mult
Sambata, 23 Februarie 2013, ora 00:00
Horea Murgu, Presedinte Coaching Institute
Descrierea companiei
Prima organizatie care a inceput sa faca coaching in Romania, sa formeze oameni specializati in acest domeniu si care a oferit coaching pentru organizatii.
Portofoliu
persoane fizice si juridice
Educatie
Doctorat in Teatrologie-Filmologie
Job anterior
Profesor Universitar la UNATC
*Despre coaching
*Nevoia de "Business Theater"
*Necesitatea portalurilor de Educatie
Horea Murgu, Presedinte Coaching Institute explica de ce un om de business are nevoie de o educatie teatrala: lipsa de autenticitate poate fi cea mai mare greseala si poate avea rerpercursiuni asupra intregii afaceri.
mai mult
Joi, 25 Iunie 2009, ora 05:37