Fostul director al RADET Gabriel Dumitrascu (PNL) spune ca apa calda trebuie sa intre in bloc la temperatura de 55 - 60 de grade Celsius, pentru ca - odata ajunsa in calorifere - sa poata asigura in apartamentele bucurestenilor o temperatura de 22 de grade. Dar acest lucru nu se intampla, din cauza conductelor vechi. Iar oamenii pot cere despagubiri.
Gabriel Dumitrascu, fostul director RADET, a explicat, duminica, la Digi24, ca pentru a fi cald in apartamentele bucurestenilor, temperatura apei (care ajunge in calorifere) la intrarea in bloc trebuie sa fie de 55 de grade.
De fapt, de la producator (adica de la CET-urile administrate de ELCEN), apa fierbinte, la temperaturi de peste 90 de grade Celsius, ajunge, prin conducte magistrale, in cele circa 1.000 de puncte termice din oras. Cum magistralele sunt vechi si, in mare parte, neizolate, apa se mai raceste pe drum.
In punctele termice, apa din magistrale trece printr-un schimbator de caldura si incalzeste apa dintr-un circuit secundar (cu care nu se amesteca). Apa din acest circuit secundar se mai raceste putin si pe conductele care duc spre blocuri, tot vechi si sparte, pe alocuri.
Asa ca, una peste alta, apa ajunge prea rece in blocuri pentru a mai asigura confortul termic al bucurestenilor.
"Exista un ordin al ANRE, exista si un contract intre asociatia de proprietari si RADET, un contract de furnizare a energiei termice si acolo exista specificat: nu mai putin de 55 de grade (sa fie apa la intrarea in... mai mult
Duminica, 08 Decembrie 2019, ora 17:25