Procurorii anticoruptie au descoperit ca fostul ministru de Finante Darius Valcov a cumparat tablouri, prin intermediari, de la casele de licitatii Artmark si AraArt, potrivit unor surse judiciare.
Sursele au declarat pentru Agerpres ca senatorul i-ar fi dat un milion de lei unui intermediar, in anul 2013, pentru a achizitiona opere de arta.
De asemenea, procurorii DNA ar fi descoperit 29 de tablouri in locul in care Valcov intentiona sa isi deschida o galerie de arta, intr-un imobil din zona Dorobanti.
Tablourile lui Valcov valorau o avere: Cat costau operele de arta si cum a pus mana pe ele
Fostul ministru de Finante voia sa isi deschida galeria pe strada Stokholm nr. 16, sector 1, adresa la care au fost gasite cele 29 de tablouri semnate, printre altii, de Pablo Picasso, Victor Brauner, Andy Warhol, Stefan Luchian, Nicolae Vermont, Nicolae Darascu, Mircea Mihail Ciobanu, Rudolf Negely, Iosif Iser si Nicolae Tonitza.
DNA a detaliat, vineri, ce lucrari au fost gasite ...citeste mai departe despre "Valcov ar fi cumparat tablouri de un milion de euro in 2013: 29 de panze, gasite in Dorobanti" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 29 Martie 2015, ora 20:29
GRIMBERG intra pe piata romaneasca de arta prin lansarea unei Case de Licitatii si a unei Galerii de Arta ce vor avea in portofoliu o serie de piese de colectie rare, printre care se numara picturi si sculpturi apartinand unor artisti romani de renume.
Inaugurarea Galeriei de Arta a avut loc recent prin vernisajul expozitiei "Capodopere ale picturii romanesti, intre academism si modernism" ce a adus in prim plan obiecte de arta romaneasca ale unor nume celebre precum Gheorghe Tatarescu, Theodor Aman, Constantin Artachino, Nicolae Vermont, Samuel Mutzner, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu, Camil Ressu, Iosif Iser, Nicolae Darascu, Ion Tuculescu, Rudolf Schweitzer-Cumpana, Leon Alexandru Biju, Tibor Erno, Jozsef Klein, Corneliu Baba.
Pe langa Galeria de Arta, GRIMBERG va deschide si o Casa de Licitatie care va desfasura prima sesiune pana la finele acestui an. Licitatiile vor include, intr-o prima etapa, pictura si sculptura de valoare, din plastica romaneasca, acestora adaugandu-li-se in licitatiile ulterioare, piese de arta decorativa, orfevrarie, orologerie, bibliofilie, etc.
Estimarea fondului de licitatie, care include lucrari extrem de valoroase incredintate de catre colectionari Casei de Licitatie GRIMBERG, in urma unui parteneriat de peste 20 de ani, poate fi situata in jurul cifrei de 5 milioane de euro.
"Casa de Licitatie si Galeria de Arta GRIMBERG isi propun sa reaseze artele plastice romanesti pe o scara solida a valorilor autentice... mai mult
Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 11:51
Marc Ullrich, CEO Lumas, lant international de galerii de arta, vorbeste intr-un interviu acordat Business24 despre strategia sa de business, despre profitul din arta, dar si despre cum se vede Romania din ochii unui antreprenor din afara.
Arta poate fi profitabila, daca iti cunosti nisa, spune antreprenorul care se mandreste, insa, cu o tara in care arta este gustata la un alt nivel. Succesul dobandit ii permite vacante in Myanmar si in Asia, in general, dar si pasiuni excentrice precum parasutismul.
iPad-ul sau este singurul gadget scump de care chiar crede ca are nevoie, iar, in rest, banii sai se duc pe mancare buna si excursii decente, sustine CEO-ul Lumas.
Ati creat Lumas in 2003. De unde a pornit ideea?
Totul a inceput in 1996, la New York - East Village, unde locuiam pe atunci. L-am cunoscut pe John (co-fondator n.r) la un magazin de antichitati. La inceput nu prea parea a fi vorbaret, insa apoi, plin de pasiune, ne-a aratat comorile sale: poze din presa anilor '20.
Am fost foarte impresionati de John si de pozele sale si am cumparat cinci poze originale. Acela a fost inceputul implcarii noastre pline de pasiune in arta fotografiei.
Ideea de a crea Lumas s-a nascut la putin timp dupa aceasta experienta: operele de arta in editie limitata, originale, ar trebui sa fie accesibile tuturor.
Foto: www.lumas.com
Ce are Lumas de oferit iubitorilor de arta din intreaga lume?
Piata artei digitale, a designului contemporan si fotografiei... mai mult
Sambata, 14 Iulie 2012, ora 00:00