Organizarea in depozitele industriale este esentiala pentru cresterea randamentului si a sigurantei operatorilor. Pe langa aplicatiile pentru inregistrarea corecta si coerenta a marfurilor, este necesara si utilizarea de echipamente profesionale, specializate, care faciliteaza realizarea sarcinilor de organizare, depozitare si manipulare a produselor.
Stivuitoarele electrice si transpaletii electrici sunt utilaje esentiale in astfel de activitati, care asigura eficientizarea activitatilor din depozite.
Ce sunt stivuitoarele electrice si care sunt avantajele acestora?
Stivuitoarele electrice sunt utilaje specializate, care faciliteaza realizarea operatiunilor de incarcare si descarcare din depozite, prevenind prin constructia lor accidentarile in randul personalului insarcinat cu manipularea marfurilor. Eficienta stivuitoarelor electrice este confirmata de numarul mare de companii care utilizeaza deja astfel de echipamente pentru realizarea operatiunilor intralogistice.
Utilajele de tipul stivuitoarelor electrice reduc efortul depus de operatorii angajati, permitand realizarea mecanizata a operatiunilor. Acest aspect contribuie la cresterea randamentului si a productivitatii si, mai mult decat atat, statisticile arata ca integrarea de stivuitoare electrice duce la scaderea considerabila a accidentelor in depozitele industriale.
Dispozitivele existente pe piata sunt fiabile si pot fi utilizate in realizarea unui numar mare de operatiuni, permitand eficientizarea... mai mult
Miercuri, 11 August 2021, ora 18:26
Depozitele rezidentilor clienti neguvernamentali au crescut in luna aprilie 2021 cu 0,6% fata de luna anterioara, pana la nivelul de 433,339 miliarde de lei, avansul fata de aprilie 2020 fiind de 14,5% (10,9% in termeni reali), potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei publicate joi, 27 mai.
Depozitele in lei ale rezidentilor, cu o pondere de 65,2% in totalul depozitelor clientilor neguvernamentali, au crescut cu 0,8% fata de luna martie 2021, pana la 282,466 miliarde de lei, si cu 17,1% (13,5% in termeni reali) fata de aprilie 2020.
Conform BNR, depozitele in lei ale gospodariilor populatiei s-au majorat cu 1,2% fata de luna anterioara, pana la 157,099 miliarde de lei, iar fata de luna aprilie 2020 au inregistrat o crestere de 13,9% (10,3% in termeni reali).
Depozitele in lei ale altor sectoare (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) au crescut cu 0,4% (pana la 125,367 miliarde de lei) fata de luna precedenta si cu 21,5% (17,7% in termeni reali) fata de luna aprilie 2020.
Depozitele in valuta ale rezidentilor, exprimate in lei, reprezentand 34,8% in volumul total al depozitelor clientilor neguvernamentali, s-au majorat cu 0,1% fata de luna martie 2021, ajungand pana la nivelul de 150,873 miliarde de lei (exprimate in euro, acestea s-au diminuat cu 0,1%, pana la 30,636 miliarde de euro). Comparativ cu luna aprilie 2020, indicatorul a crescut cu 9,9%, exprimat in lei si cu 8,1%, daca este exprimat in euro.
Depozitele in valuta ale... mai mult
Joi, 27 Mai 2021, ora 11:59
Prelungirea automata a depozitului pe care-l ai cu o banca poate fi un lucru foarte bun pentru tine, daca banii pe care-i economisesti nu au nici o destinatie speciala. Sa spunem ca ai 40 de ani si ti-ai programat ca acei bani sa fie o plasa de salvare la batranete.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, de ce sa fii atent la prelungirea automata a depozitului.
In acest caz, prelungirea automata a depozitului poate fi extrem de utila pentru ca nu trebuie sa iti mai bati capul ca dupa terminarea perioadei de economisire de un an, doi sau trei, trebuie sa-i scoti ca sa-i depui din nou.
Daca, in schimb, sunt bani de care vrei sa profiti cat mai mult si i-ai depus la banca in scopul inmultirii lor, prelungirea automata poate constitui un mic dezavantaj, pentru ca aceasta se face in conditiile impuse de banca la data respectiva.
Adica, daca timp de 3 ani ai beneficiat de o dobanda de 3,5%, iar contractul se termina si banca are oferta pentru depozitul tau de 2%, atunci clar vei pierde bani pentru urmatoarea perioada.
Acest lucru este valabil acum, cand bancile nu au nevoie de lichiditate, si ofera dobanzi tot mai mici la economiile facute de populatie.
Asta inseamna ca, daca ai depus la banca 100.000 de lei, cu o dobanda de 3,5% pe an, in primii 3 ani, ai castigat 10.500 de lei. Daca se face prelungirea automata a depozitului si la data la care se face aceasta procedura, dobanda este de 2% pe an pentru urmatoarea perioada de 3 ani, atunci... mai mult
Miercuri, 12 Mai 2021, ora 08:30
Daca nu ai nevoie de bani in viitorul apropiat, atunci depozitul pe o perioada lunga, cu plata dobanzii la termen este produsul ideal pentru tine. In momentul de fata, bancile din Romania practica economisire pe 36 de luni, iar aceasta vine, la majoritatea bancilor, cu dobanzi foarte avantajoase.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, de ce e mai bine sa economisesti pe termen lung.
Este recomandat, in aceasta perioada sa cauti bancile care au dobanzi de peste 3% la depozitele pe termen lung, astfel incat, in momentul in care ti-ai retras banii sa simti ca au facut ceva profit.
Unele dintre cele mai avantajoase oferte pentru tine, sunt cele care au depozite cu dobanda 3,50%, aceasta fiind cea mai mare bonificatie pe care o practica bancile mari din Romania.
Iar in acest caz, daca ai investit, 10.000 de lei pe o perioada de 3 ani, atunci, cand depozitul ajunge la maturitate, vei fi castigat, brut, 1.050 lei. Din acestia scazi impozitul pe profit care este de 10% si mai ramai cu 945 lei.
Dar, cum am spus si in alte materiale de educatie financiara, verifica foarte atent comisioanele pe care le practica bancile - de retragere, de administrare, etc - pentru a nu-ti scadea si mai mult profitul pe care-l inregistrezi.
CITESTE SI:
Riscurile la care te expui cand investesti in criptomonede cu valoare mica
Cardurile cu criptomonede, profitabile, dar numai pentru cazuri de urgenta
Atentie la fraude! Ce nu iti cere niciodata banca
Treci... mai mult
Luni, 26 Aprilie 2021, ora 08:30
Daca nu vrei sa te complici prea mult cu investitii in actiuni, marfuri sau criptomonede, atunci mai ai doua alternative cu care nu trebuie sa iti bati capul prea tare. Si daca lunile trecute faceam o comparatie legata de titlurile de stat si depozite, iar depozitele ieseau mai bine decat titlurile de stat, acum situatia s-a schimbat.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, cat castigi din tiluri de stat si cat din depozite.
Titlurile de stat Tezaur care se vand de-a lungul lunii aprilie au o dobanda de 2,95%, care chiar daca este mai mica decat cele mai avantajoase dobanzi de depozite, tot iti aduc un castig mai mare.
Diferenta sta in faptul ca depozitele sunt impozitate pe profit cu 10%, in timp ce titlurile de stat nu.
Astfel ca, la 1.000 de lei investiti in tiluri de stat, vei avea, dupa un an, un profit de 29,5 lei. In timp ce, la un depozit care are o dobanda de 3% sau chiar si 3,20%, la finalul anului vei avea ceva mai putin bani.
Profitul brut va fi de 30 de lei sau, dupa caz, 32 de lei. Daca din acestia mai scazi cate 10 % impozitul pe profit, atunci profitul tau net va fi de 27 de lei, sau 28,8 lei, dupa caz.
CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.
CITESTE SI:
Riscurile la care te expui cand investesti in criptomonede cu valoare mica
De ce ti se poate respinge dosarul la Noua casa, trecand peste motivele evidente
Cum iti calculezi creditul maxim pe care-l poti lua in functie de salariul net
De ce nu... mai mult
Marti, 06 Aprilie 2021, ora 08:30
In mod deloc ciudat, de cat au aparut criptomonedele au aparut si depozitele in criptomonede. Desi depozit de criptomonede este impropriu spus, denumirea pentru aceasta actiune fiind "staking".
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, cum sa faci bani din depozitat criptomonede.
Operatiunea este folosita pentru toate criptomonedele, pentru a verifica tranzactiile si pentru a sprijini reteaua unei anumite monede virtuale. In schimbul mentinerii critomonedelor vei primi o anumita dobanda, daca-i putem spune asa.
Sunt foarte multe platforme care ofera acest serviciu, si, cu cat ai mai multe monede virtuale cu atat venitul pasiv din acestea este mai mare. Unele au formule de calcul destul de dificile prin care se ajunge la cat vei primi anual, dar cert este ca ai de castigat.
Partea buna este ca nu vei primi bani, moneda emisa de guvern, ci tot criptomonede. Sunt unele platforme care pot oferi si dobanzi de pana la 10% pentru pastrarea criptomonedelor in conturile sau portofelele lor.
Depozitarea criptomonedelor se poate face individual sau in grup (den. - pool staking) pentru validarea unui fragment din retea, iar in acest al doilea caz castigurile sunt si mai mari.
CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.
CITESTE SI:
De ce sa tii cont cand retragi sume mari din cont sau depozit
Economisirea in euro: ce alegem, titluri de stat sau depozite bancare?
La ce dobanzi trebuie sa fii atent pentru cardul de credit
Ce... mai mult
Miercuri, 17 Martie 2021, ora 08:30
Daca vrei sa economisesti in euro si esti interesat de produse cat mai sigure, atunci, in aceasta perioada, exista doua optiuni.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, de ce sa tii cont cand investesti in produsele sigure.
Valoarea nominala a unui titlu de stat Fidelis este de 100 de euro pentru emisiunea in euro, iar pragul minim de subscriere este de 1.000 de euro. Din pacate, aici dobanda la euro este foarte mica, de doar 1,55%, mai ales ca este pentru o scadenta de 5 ani.
Pentru subscrierea initiala a titlurilor de stat nu se percep comisioane de catre bancile intermediare, iar veniturile obtinute, atat din dobanzi, cat si din castigurile de capital, sunt neimpozabile.
Lucrurile nu stau mai bine nici in cazul bancilor cand vine vorba despre dobanzile pe care acestea le ofera acum la depozitele in euro. Printre cele mai mari dobanzi sunt cele de 0,5% pe an, iar motivul pentru care sunt asa mici tine de faptul ca acum bancile nu au nevoie de lichiditate.
Pe 5 ani, aceasta dobanda este cu un punct procentual mai mare decat cea perceputa de la titlurile de stat. Dar, la banca ti se opreste si 10% din castig, iar cele mai darnice banci la dobanda au si comisioane de retragere la care trebuie sa fii atent.
Daca nu iti faci calcule cum trebuie, la depozitele in euro, risti ca economisirea de fapt sa te coste si sa scoti mai putini bani.
CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.
CITESTE SI:
Cel mai util sfat legat de... mai mult
Miercuri, 10 Martie 2021, ora 08:30
Cum spuneam intr-un material anterior, bancile nu mai au acum nevoie de lichiditate, si, din acest motiv, si dobanzile la depozite sunt destul de mici. Cu toate acestea, in luna februarie inca mai poti gasi bonificatii de peste 3% la economiile pe care le depui la banca.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, unde mai gasesti dobanzi bune la depozite.
In Romania, cea mai mare dobanda la un depozit de 1.000 de lei cu plata dobanzii la scadenta, pe o perioada de 12 luni, este de 3,80%. Asta inseamna ca, dupa un an, vei avea un profit brut de 38 de lei. Din acestia ti se scade impozitul pe profit de 10% si vei ramane cu o suma de 34,2 lei.
Doar 4 banci au depozite peste 3%, adica minimum cat sa-ti acopere o inflatie de 2,5%.
Asa ca, daca alegi sa economisesti acum, pana nu scad dobanzile, mergi la aceste banci si fa o comparatie pe costuri, comisioane si dobanzi pentru a alege cea mai buna optiune pentru tine.
CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.
Citeste si:
Ce economii trebuie sa faci ca sa nu ti se devalorizeze banii in 2021
Cum sa nu iti umfli singur facturile la utilitati
Riscurile pensionarii si cum le previi: Traiesti mai mult decat pensia privata
Riscuri la pensionare (II): inflatia iti mananca economiile de-o viata ...citeste mai departe despre "Cele mai bune dobanzi la depozite in februarie" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 17 Februarie 2021, ora 08:30
Depozitele cu dobanda progresiva sunt facute pentru a atrage clientii cu ultima dobanda oferita care este, de obicei, peste media pietei. Cu toate acestea, ai si varianta depozitelor cu dobanda la termen.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii "Profu' de bani", care tip de economisire este mai avantajos pentru tine.
Depozitele cu dobanda progresiva, unde dobanda creste de la un trimestru, semestru sau an la altul, sunt in momentul de fata cu randamente chiar mai mici decat media pietei. Si cel mai simplu se poate demonstra prin exemple.
In cazul unui depozit cu dobanda progresiva, sa spunem ca iti creste dobanda anuala de la un semestru la altul cu un punct procentual. Asta inseamna ca, pe o perioada de trei ani, vei avea bonificatie dupa cum urmeaza:
- Semestrul I - 1%- Semestrul II - 2%- Semestrul III - 3%- Semestrul IV - 4%- Semestrul V - 5%- Semestrul VI - 6%
Banca iti calculeaza aceste dobanzi pe an, astfel ca, la 1.000 de lei depusi, daca suma se cumuleaza dupa fiecare semestru, vei ajunge la un castig net de 99 de lei. Adica, la final, vei avea in cont 1.099 de lei, dupa ce se aplica impozitul de 10% pe profit. Trebuie mentionat ca nici una dintre bancile de pe piata din Romania nu este atat de generoasa cu dobanzile la depozite. De obicei, acestea sunt la jumatate sau chiar o treime din valoarea cu care am calculat noi.
In schimb, daca facem comparatia cu un depozit la trei ani si ii punem o dobanda anuala de 4%, cam cat este media pietei in... mai mult
Luni, 23 Noiembrie 2020, ora 10:30