Multi oameni au nevoie de implanturi dentare, dar nu apeleaza la aceasta metoda moderna de tratament, din cauza ca le este teama de durere sau de pretul pe care l-ar putea avea. In cazul in care si tu ai o dantura incompleta, citeste acest articol si vei afla raspunsurile la cele mai comune intrebari despre tratamentul cu implanturi.
Ce este implantul dentar?
Este un surub din titan de inalta puritate 100% compatibil cu organismul uman. Acesta se insereaza in arcada dentara si suplineste functia radacinii dintelui pierdut.
Procedura de implantare afecteaza dintii vecini?
Spre deosebire de alte tratamente stomatologice pentru inlocuirea dintilor pierduti, cel cu implanturi nu deterioreaza dintii vecini.
Ce pret are un implant dentar?
Fiecare cabinet stomatologic stabileste un pret implant dentar, in functie de brandul acestuia, tipul anesteziei, experienta medicului care efectueaza procedura, precum si alte investigatii suplimentare, insa daca alegi o clinica cu renume, poti beneficia de diverse oferte si poti plati costul tratamentului in rate.
De exemplu, in prezent, Dental Excellence are un pret redus pentru implanturile de la INNO (1845 de Lei, pret initial - 2050 de Lei) si Bredent (2151 de Lei, pret initial - 2390 de Lei).
Este o procedura dureroasa?
In cazul in care pana acum ai amanat mersul la dentist din cauza fricii de durere, trebuie sa stii ca interventia de implantare se efectueaza sub anestezie, asa ca nu este dureroasa. Dupa ce... mai mult
Joi, 29 Octombrie 2020, ora 18:35
Stim ca urmeaza cea mai aglomerata perioada din an, dar recomandam o vizita la un cabinet stomatologic dupa sarbatori. De cele mai multe ori mesele festive si, mai ales, cele din perioada sarbatorilor de iarna, care tocmai au trecut, presupun foarte multa mancare, iar, de cele mai multe ori, nu constientizam excesele.
De aceea exista si foarte multe cazuri de toxiinfectii. Pe langa ficat si stomac, dantura poate fi afectata din cauza tuturor combinatiilor de alimente specifice perioadei.
De ce alimente sa ma feresc?
In mod evident, cel mai mult trebuie sa ne ferim de zahar cu orice pret, pentru ca in perioada sarbatorilor, il avem din belsug. Fie ca vorbim de cozonaci, bomboanele de pe brad, ciocolata sau prajituri, il avem peste tot.
Periajul in mod atent este foarte important in aceasta perioada, deoarece bacteriile se hranesc cu zaharul din dulciuri si se descompun in acizi, care mai apoi ataca dintii.
Cu siguranta nu vrem sa ajungem la un implant dentar doar pentru ca suntem neatenti in situatii de acest tip.
Utilizati si ata dentara in aceasta perioada, chiar daca nu sunteti obisnuiti cu ea!
Din cauza volumului mai mare de mancare, sansele ca rezidurile alimentare sa ramana blocate intre dinti sunt mai mari.
Atentie sporita la bauturi
Bineinteles ca la masa de Craciun au fost nelipsite bauturile de toate soiurile. De aceea, va amintim ca este cel mai bine sa evitam pe cat de mult sucurile, in special cele acidulate, pentru ca in majoritatea... mai mult
Miercuri, 15 Ianuarie 2020, ora 11:33
Inca de la infiintarea lor, in anul 2011, Clinicile Dr. Leahu si-au propus sa devina un brand de top in stomatologia romaneasca, oferind o experienta ireprosabila tuturor pacientilor atat din punct de vedere al eficientei si rapiditatii tratamentelor oferite, cat si al raportului calitate-pret.
Prin urmare, in cei 7 ani de activitate, peste 22.000 de pacienti (romani si straini) au trecut pragul Clinicilor Dr. Leahu pentru a beneficia de tratamente moderne si complexe, la standarde internationale si preturi mult mai accesibile decat in alte tari!
"Avem pacienti din toata lumea. Toti sunt multumiti de serviciile noastre si ne recomanda, astfel ca in prezent inregistram un numar de peste 3.000 de pacienti noi doar datorita recomandarilor. La sfarsitul anului 2018 ne propunem sa extindem business-ul la nivel regional si sa fim un model al industriei din punct de vedere al calitatii tratamentelor si al experientei exceptionale oferite pacientilor", declara Dr. Ionut Leahu, medic dentist specializat in implantologie si fondatorul acestui brand stomatologic de referinta in Romania.
Infiintate initial in Bucuresti, Clinicile Dr. Leahu si-au extins de curand aria de activitate, facand primul pas spre regionalizarea brandului prin inaugurarea unei noi clinici stomatologice in Pitesti. Astfel, in momentul de fata exista 5 locatii marca Dr. Leahu:
Clinica stomatologica Dr. Leahu Caramfil;Clinica stomatologica Dr. Leahu Victoriei;Clinica stomatologica Dr. Leahu Rin Grand... mai mult
Miercuri, 16 Mai 2018, ora 09:00
Sanatatea orala a unui copil este strans legata de practicile de sanatate si de igiena dentara generala a intregii familii. Orice vizita la medicul dentist ce priveste ingrijirea danturii contribuie la o mai buna stare de sanatate, incat fiecare copil, de mic, sa inteleaga consecintele si rezultatele aplicarii acesteia.
Pentru ca acest lucru sa fie indeplinit in cele mai bune conditii, clinica Dr. Serban ofera servicii medicale stomatologice pentru intreaga familie, la cele mai accesibile costuri, motiv pentru care fiecare familie ce a trecut pragul clinicii zambeste mai des si, implicit, mai frumos.
Copiii nu se nasc cu un nivel ridicat de bacterii in cavitatea bucala, ci le dobandesc in timp, incepand de la consumul de alimente diversificate si pana la contactul cu tot felul de jucarii si produse din plastic sau lemn.
Aceste bacterii se transmit destul de rapid, chiar de la schimbul de tacamuri de la masa, pahar si pana la suzeta din gura.
Perioada in care un copil este susceptibil la dobandirea bacteriilor cauzatoare de degradarea danturii este destul de scurt, incepand de la sase luni si pana la 3 -4 ani.
Cum ii promovam copilului o sanatate orala optima?
Ca si parinti, trebuie sa luam in considerare dovezile dezvaluite de studiile in domeniul sanatatii ce afirma ca satatatea orala a unui copil este strans legata de igiena dentara a mamei sale sau a tatalui sau.
Cu alte cuvinte, acesta este si motivul pentru care parintii trebuie sa se ingrijeasca... mai mult
Vineri, 08 Iulie 2016, ora 17:42
O viata agitata isi face vizibile efectele pe intreg corpul unui om, mai ales in dantura lui. Stresul, o alimentatie nepotrivita, obiceiuri nesanatoase, dar si boli precum Xerostomia (gura uscata), sindromul Sjogren, toti acesti factori duc la carii dentare, depunere de tartru si intr-un final de pierderea unui dinte, masele sau a mai multor dinti/masele.
Este bine de stiut faptul ca zaharurile din alimentatie si fumatul, chiar si pasiv, sunt cele mai nocive lucruri pentru dantura si incurajeaza aparitia cariilor dentare.
Varsta nu este un factor decisiv. De la copii pana la adulti, toti ajung macar o data la clinica de stomatologie unde se efectueaza extractia dentara.
Fiecare extractie dentara lasa o lipsa vizibila in dantura care poate fi suplinita prin implantarea unei radacini dentare menita sa inlocuiasca radacina naturala.
Implantul dentar este cea mai sigura metoda de a inlocui un dinte lipsa il reprezinta implantul dentar.
Pentru a beneficia de implant dentar, pacientul trebuie sa mearga la clinica unde va avea loc implantul dentar.
Acesta cuprinde 3 faze: implantul propriu-zis in osul alveolar care se coase in gingie, faza proteica - inserarea bontului protetic si ultima faza - montarea coroanei cu efect estetic.
Implantul dentar este o interventie care dureaza aproximativ o ora si nu implica durere deoarece se executa sub anestezie locala. Pacientul va simti un usor disconfort doar la aproximativ 3 ore dupa interventie la disparitia... mai mult
Marti, 14 Iunie 2016, ora 10:48
1Nu mai esti chiar un copil, insa te gandesti ca nu ar strica sa-ti indrepti dintii? Nu stii insa daca exista o varsta maxima pentru a putea purta un aparat dentar?
Pe de alta parte, ti-ar placea sa porti o bijuterie dentara, insa nu stii daca va putea fi indepartata ulterior fara riscuri?
Esti fumator, dar cu toate acestea vrei sa ai dantura impecabila? Afla ca, in cazul tau, sunt necesare mai multe vizite la medicul stomatolog. In plus, ar trebui sa stii ca fumatul reduce probabilitatea reusitelor atunci cand vine vorba de interventii parodontale, chirurgicale sau protetice, explica intr-un interviu Ziare.com dr. Manuela Lupascu, de la LLL Dental.
In continuare exista romani ingroziti de stomatolog. Se poate vorbi despre o fobie? Cum procedati in astfel de situatii?
Citeste mai departe despre "Albirea dintilor acasa si problemele stomatologice ale fumatorilor - Pana la ce varsta poate fi indreptata dantura? Interviu" pe Ziare.com. mai mult
Luni, 02 Noiembrie 2015, ora 08:24
O romanca ar urma sa fie despagubita cu 25.000 de euro, pentru o lucrare dentara facuta incorect, dupa ce nu i-a fost remis un raport privind posibila neglijenta medicala fara a se adresa instantei, iar apoi medicul a fost achitat, a hotarat Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).
Petenta, S.B., nascuta in 1952, cu domiciliul in Bucuresti, a primit un tratament stomatologic, in 2001, constand intr-o lucrare cu punti si coroane, efectuata de un medic stomatolog particular.
Ulterior, ea s-a plans dentistului ca lucrarea, o proteza mobila, nu a fost bine facuta, ca ii sangereaza gingiile, are dureri si nu poate manca, insa medicul i-a spus ca nu este nimic in neregula cu lucrarea, ci doar trebuie fixata permanent.
In iulie 2002, femeia s-a adresat Ministerului Sanatatii cerand sa fie consultata de un expert care sa determine daca lucrarea este functionala, in ce masura i-a afectat dintii si daca o poate purta in continuare. Plangerea a fost directionata catre Colegiul ...citeste mai departe despre "CEDO: O romanca va primi 25.000 de euro din cauza greselii facute de un dentist" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 10:56
Medicii dentisti din Romania vor avea mai multi pacienti straini dupa intrarea in vigoare a Directivei europene privind asistenta medicala transfrontaliera, intrucat in Romania preturile sunt in multe cazuri la jumatate din cele practicate in alte tari din UE.
Declaratia a fost facuta de decanul Facultatii de Stomatologie a Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) din Iasi, Norina Forna, la Congresul International al Societatii Romane de Reabilitare Orala, desfasurat de joi pana sambata in Capitala.
Intrarea in vigoare a Directivei europene privind asistenta medicala transfrontaliera va prezenta un avantaj pentru medicii dentisti romani, care vor primi mai multi pacienti in cabinetele lor, potrivit Norinei Forna.
"Beneficiile vor fi uriase. Pentru pacientii straini, costurile tratamentelor in Romania sunt la jumatate fata de cele din tara lor. Astfel, in ceea ce priveste implantologia, preturile variaza in strainaatate intre 1.000 si 2.000 de euro, in timp ce in Romania ele se situeaza intre 500 si 600 de euro. Lucrarile protetice din ceramica costa in alte tari intre 500 si 1.000 de euro, in timp ce in Romania ele sunt de 200 - 250 de euro", a mai spus Norina Forna.
Directiva va intra in vigoare in luna octombrie a acestui an, iar implicit, odata cu numarul de pacienti vor creste si castigurile dentistilor.
Cum se pregateste Ministerul Sanatatii de implementarea Directivei
Calin Alexandru, director in cadrul Ministerului Sanatatii, a precizat ca, in... mai mult
Vineri, 05 Iulie 2013, ora 08:27