Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a declarat, vineri, ca Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a facut multe lucruri bune pentru companie, insa, daca va opta pentru demisie, nimeni nu este de neinlocuit.
"Borza a facut foarte multe lucruri bune pentru Hidroelectrica. Trebuie sa gasim o solutie legala pentru ce va urma de acum incolo pe partea financiara. Mi-as dori sa continue, dar in acelasi timp nimeni nu e de neinlocuit, incepand cu mine si terminand cu domnul Borza. Eu imi doresc sa continuam. Urmatorul administrator judiciar va trebui sa vina cu bani de acasa", a spus ministrul, la o conferinta pe teme energetice unde a fost prezent si Remus Borza.
Remus Borza a declarat, joi, ca va demisiona din aceasta functie daca Adunarea Creditorilor nu ii va aproba, peste o saptamana, onorariul cerut de 3,2 milioane de euro plus TVA.
"Daca nu mi se aproba onorariul nici saptamana viitoare, imi voi depune mandatul. Trebuie sa apar aceasta profesie. Nu pot face munca patriotica", a spus Borza.
Potrivit acestuia, legislatia din domeniul insolventei prevede onorarii intre 3% si 10% din sumele distribuite creditorilor, iar el, in primul mandat de administrator judiciar al Hidroelectrica, a incasat doar 0,22%.
"Aceasta spre deosebire de administratorul judiciar de la RAAN, care incaseaza 4%, si de cel de la Oltchim, care are 5%", a completat Borza.
El a mai spus ca acest mandat al sau va fi mai lung decat primul, care a durat un... mai mult
Vineri, 30 Mai 2014, ora 13:32
Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a declarat joi ca va demisiona din aceasta functie daca Adunarea Creditorilor nu ii va aproba, peste o saptamana, onorariul cerut de 3,2 milioane de euro plus TVA.
"Daca nu mi se aproba onorariul nici saptamana viitoare, imi voi depune mandatul. Trebuie sa apar aceasta profesie. Nu pot face munca patriotica", a spus Borza.
Potrivit acestuia, legislatia din domeniul insolventei prevede onorarii intre 3% si 10% din sumele distribuite creditorilor, iar el, in primul mandat de administrator judiciar al Hidroelectrica, a incasat doar 0,22%.
"Aceasta spre deosebire de administratorul judiciar de la RAAN, care incaseaza 4%, si de cel de la Oltchim, care are 5%", a completat Borza.
El a mai spus ca acest mandat al sau va fi mai lung decat primul, care a durat un an, si mult mai complicat.
"Hidroelectrica va iesi din insolventa abia in mai-iunie anul viitor, in principal din cauza litigiilor pe care le avem cu baietii destepti din energie carora le-am reziliat contractele", a explicat Borza.
Adunarea Creditorilor Hidroelectrica a decis, in sedinta de miercuri, amanarea cu o saptamana a votului privind stabilirea unui onorariu de performanta de 3,2 milioane de euro plus TVA pentru intreaga procedura de insolventa a companiei, solicitat de Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Gabriel Dumitrascu, administratorul special al companiei.
"Am amanat cu o... mai mult
Joi, 29 Mai 2014, ora 12:05
Dorina Mihailescu a demisionat din calitatea de membru al Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara, a anuntat vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu, care a prezentat si calendarul numirii viitoarei conduceri ASF, in urma adoptarii OUG care reduce la 9 numarul membrilor acesteia.
"Am luat act de demisia a doi membri din ASF, inclusiv a doamnei Dorina Mihailescu, care a venit astazi, in calitate de membru", a declarat Dumitrescu marti, dupa sedinta Birourilor Permanente reunite.
In 16 octombrie, Daniel Tudor, vicepresedinte ASF, a demisionat, invocand motive personale, atributiile sale fiiind preluate temporar de prim-vicepresedintele Daniel Daianu.
"In conducerea ASF raman noua membri. Procedura se ia de la inceput. Se numesc toti inca o data conform cu legislatia care a fost modificata. Nu au demisionat unii si raman ceilalti. Toti intra in procedura, incep audieri, trec prin audieri, fac rapoartele si se prezinta in vot, se supun votului plenului", a precizat vicepresedintele Senatului.
Potrivit legislatiei, inital, conducerea ASF avea 11 membri, ulterior Guvernul reducand numarul acestora la 9. Modificarea ordonantei privind ASF impune reluarea procedurii de numire a membrilor conducerii institutiei.
"La aceasta sedinta a birourilor permanente reunite am avut cateva chestiuni tehnice. In primul rand a fost vorba despre ASF, in sensul de a se declansa procedura in termen de 15 zile in conformitate cu prevederile legii care a modificat... mai mult
Marti, 29 Octombrie 2013, ora 13:50
Salariatul care doreste incetarea contractului de munca o poate face doar in baza unei demisii, pe care o va comunica angajatorului. Angajatul nu este obligat sa motiveze demisia, insa este obligat sa respecte o perioada de preaviz, pentru a permite angajatorului sa gaseasca un inlocuitor.
Salariatul care doreste incetarea contractului individual de munca va informa angajatorul de acest fapt, dandu-si demisia, dupa cum se stipuleaza in Codul Muncii.
"Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz". - Art. 81, Codul Muncii.
Conform legislatiei, angajatul nu este obligat sa motiveze demisia, pe cand angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului.
Citeste continuarea articolului pe Avocatnet. mai mult
Luni, 21 Octombrie 2013, ora 18:59
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, marti, de demisia lui Daniel Morar din magistratura, hotararea urmand sa fie trimisa presedintelui Traian Basescu pentru emiterea decretului de eliberare din functie.
Daniel Morar, numit de presedintele Traian Basescu in functia de judecator la Curtea Constitutionala, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) eliberarea din functia de procuror al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj, prin demisie.
Plenul CSM a luat act de demisia lui Daniel Morar, la sedinta de marti fiind prezenti si judecatorii Cristi Danilet si Alina Ghica. Cei doi judecatori revocati din functiile de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii prin doua hotarari din 26 februarie s-au intors in CSM dupa ce instantele au dispus suspendarea actelor pana la pronuntarea unor decizii definitive in cazul cererilor de anulare.
Dupa redactarea hotararii in cazul demisiei lui Daniel Morar, documentul va fi trimis presedintelui, care urmeaza sa emita decretul de eliberare din functie.
Daniel Morar, Mona Pivniceru si Valer Dorneanu au fost numiti la Curtea Constitutionala, pe locurile unor judecatori ale caror mandate expira in iunie.
In 25 martie, Daniel Morar a fost numit de presedintele Traian Basescu in functia de judecator la Curtea Constitutionala, pentru un mandat de noua ani, incepand din 9 iunie.
In 5 aprilie, Morar anunta ca a decis sa se retraga din functia de prim-adjunctul procurorului general al... mai mult
Marti, 04 Iunie 2013, ora 10:56
Orice salariat are dreptul sa demisioneze dintr-un post, fara a fi nevoit sa isi motiveze decizia, angajatorul fiind obligat sa accepte incetarea unilaterala a raportului de munca. Totusi, dupa ce si-a inaintat demisia, angajatul nu poate parasi imediat locul de munca, ci mai are cateva obligatii fata de fostul sau angajator.
Prezentam astazi toate informatiile utile pe care trebuie sa le stiti despre aceasta procedura de incetare a unui contract de munca.
Demisia reprezinta actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, indiferent daca acesta a fost incheiat perioada determinata, nedeterminata ori temporara sau pentru munca la domiciliu.
Dreptul unui angajat de a demisiona este prevazut la art. 81 din Codul muncii, care mai stabileste ca salariatul nu este obligat sa isi motiveze demisia.
Notificarea de demisie trebuie formulata in scris, insa nu este necesar ca ea sa fie acceptata de angajator, deci nu depinde de o aprobare scrisa sau tacita a acestuia.
Cititi continuarea articolului pe Avocatnet. mai mult
Joi, 16 Mai 2013, ora 14:44
Aratata cu degetul pentru coruptia care ii otraveste viata cotidiana, Romania a ales, din 2003, calea transparentei in privinta averilor ministrilor, alesilor si functionarilor, o decizie care i-a iritat mereu pe politicieni, dar care, potrivit expertilor, are efecte pozitive, comenteaza vineri agentia France Presse.
Unele masuri pe care Franta abia acum le ia in calcul pentru asanarea morala a vietii politice sunt, astfel, in vigoare de mai multi ani in Romania.
"Romania este un model de bune practici in termeni de lupta impotriva coruptiei prin mijloace administrative", afirma, intr-un interviu pentru AFP, Horia Georgescu, presedintele Agentiei Nationale de Integritate (ANI), un organism public creat in 2007 la sfatul Comisiei Europene, pentru a verifica situatiile de dobandire ilicita a averilor sau conflictele de interese.
Si consilierul prim-ministrului Romaniei Ionel Blanculescu a remarcat similaritatile: "Este un sentiment de dejà vu si cred ca aceasta strategie a fost pregatita din timp. Vorbim despre un precedent istoric nemaipomenit si despre faptul ca Franta adopta niste masuri luate de Romania inca din 2002".
Franta declara razboi paradisurilor fiscale, dupa un model aplicat de Romania
In total, 300.000 de romani - alesi locali, parlamentari, functionari, ministri, politisti, magistrati sau responsabili sindicali (adica 39 de categorii de persoane) - trebuie sa-si declare si sa-si actualizeze in fiecare an averile si actiunile la companii... mai mult
Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 13:40
Senatorul PC Dan Voiculescu a anuntat, luni, ca renunta la imunitatea parlamentara si isi da demisia din Senat pentru a putea fi judecat in procesul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).
"In ultimul timp se speculeaza foarte mult ca imunitatea a devenit o piedica in realizarea actului de justitie, indiferent ca e vorba de imunitatea parlamentara sau prezidentiala.
Pentru ca exista un dosar in justitie in care a fost implicat numele meu am decis sa renunt la imunitatea parlamentara pentru ca justitia sa-si faca datoria. Ca atare demisionez din Senat", a declarat Dan Voiculescu in plenul Senatului.
Dan Voiculescu nu este la prima demisie din Parlament. El si-a dat demisia din Senat si pe 25 iunie 2012, insa a fost reales la scrutinul din 9 decembrie 2012, ca senator de Bucuresti.
Citeste mai multe despre Voiculescu renunta la imunitate: Si-a dat demisia din nou din Senat pe Ziare.com mai mult
Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 16:28
Constantin Roibu, cel blamat de toti pentru situatia dezastruoasa in care a ajuns Oltchim, spune ca nu este vorba de nicio demisie de la conducerea combinatului. Acesta doar s-a conformt legislatiei, care prevede ca, intr-o companie in care statul este actionar majoritar, functiile de director general si presedinte al consiliului de administratie nu pot fi ocupate de aceeasi persoana.Constantin Roibu, cel blamat de toti pentru situatia dezastruoasa in care a ajuns Oltchim, spune ca nu este vorba de nicio demisie de la conducerea combinatului. Acesta doar s-a conformt deciziei statului, care prevede ca, intr-o companie in care statul este actionar majoritar, functiile de director general si presedinte al consiliului de administratie nu pot fi ocupate de aceeasi persoana.
"Eu am ales sa raman cu functia de director general", a declarat acesta pentru Bloombiz.
Roibu spune ca cei care il considera vinovat pentru distrugerea combinatului sunt platici de actionarul minoritar PPC, companie care, sustine acesta, are un singur scop. Sa falimenteze Oltchim pentru a scapa de concurenta. PCC, care a intrat in actionariatul Oltchim in urma cu trei ani, detine companii care concureaza cu Oltchim pe piata europeana.
Directorul general este convins ca poate scoate la lumina compania pe care o conduce si ca o poate aduce intr-un stadiu potrivit pentru privatizare. Singurul lucru necesar este retragerea PPC din board-ul combinatului.
In cazul in care statul va deci aducerea de management... mai mult
Miercuri, 31 August 2011, ora 13:18