Intre a vizita un oras cosmopolit si a merge intr-o excursie de o zi in Delta Dunarii, tot mai multi romani si turisti straini opteaza pentru a doua varianta. Mai mult, tendinta a evoluat atat de mult incat un singur pachet turistic in Delta Dunarii acopera o varietate de activitati fun si interesante pentru toate varstele.
Intr-o singura zi vizitati obiective turistice, faceti plimbari cu barca si salupa in Delta si luati contact cu o cultura arhaica devenita laitmotivul acestor regiuni. Satele de lipoveni isi asteapta oaspetii pe toata durata anului, iar cei ce calca pragul caselor traditionale pleaca de aici cu un bagaj de experiente unice si memorabile.
Traieste experiente noi la orice varsta intr-o excursie de o zi in Delta Dunarii!
Delta Dunarii inseamna unicitate, noutate si istorie pentru turistii care cauta destinatii nedescoperite pana acum. O plimbare cu barca in Delta, de exemplu, ii aduce pe turisti mai aproape de locuri de care doar au auzit sau pe care le-au vazut doar in fotografii.
Discutam despre vegetatia si fauna caracteristice Deltei in fiecare anotimp, dar si de un spectacol deplin al amurgului si apusului care ii lasa pe turisti fara cuvinte. Discutam, practic, despre fata conservata a Deltei, consacrata drept cea mai ofertanta atractie pentru juniori si seniori.
Ce cuprinde un pachet turistic in Delta Dunarii?
Sa mergi in Delta Dunarii nu e scump, daca punem la socoteala faptul ca intr-o excursie de o zi poti descoperi cele mai... mai mult
Luni, 16 Decembrie 2019, ora 12:36
Rutele navigabile, lacurile, canalele, flora si fauna Deltei Dunarii pot fi admirate, incepand din aceasta saptamana, prin intermediul aplicatiei Google Maps.
"Incepand din aceasta saptamana, Delta Dunarii este disponibila in Street View pe Google Maps si poate fi parcursa de orice persoana din lume, cu o conexiune la internet. Delta este prezenta cu toate frumusetile ei, de la rute navigabile la lacuri si canalele acoperite de vegetatie, de la pasari si flora la arhitectura locala si sate inconjurate de ape. In total, sunt acoperiti peste 1.500 de kilometri de canale si drumuri", se arata intr-un comunicat de presa al Google, transmis marti AGERPRES.
Potrivit sursei citate, un explorator virtual poate admira pelicanii care isi iau zborul de pe Canalul Trofilca, un canal mic, care serpuieste printr-o padure inundata, mlastini si lacuri.
"Mai apoi, se poate plimba pe canalul Sontea, printre vita-de-vie salbatica si pe sub salciile care atarna deasupra canalului Radacinos, creand un tunel de vegetatie spectaculos. Cateva click-uri mai incolo peisajul se schimba: un lac cu nuferi, starci, egrete si pelicani. Iubitorul de pasari poate vedea cormoranii care se hranesc pe Lacul Puiu sau poate 'da o fuga' pe Laguna Sacalin. Pe uscat, poate explora arhitectura traditionala din Delta in localitatea Letea sau se poate plimba pe stradutele inguste din Mila 23. La final, se poate relaxa pe plaja salbatica din Sf. Gheorghe sau poate avea o vedere panoramica din varful... mai mult
Marti, 30 Octombrie 2018, ora 14:29
Delta Dunarii va fi in curand pe Google Maps, intr-un parteneriat al Google cu WWF Romania.
Procesul de captare a imaginilor de tip Street View a inceput acum o luna, echipa WWF navigand bratele Sulina si Sfantu Gheorghe, iar imaginile vor fi disponibile online in toamna pe Google Maps, dupa ce vor fi procesate de specialistii Google, se arata intr-un comunicat remis, vineri, Ziare.com.
In Delta Dunarii, sit UNESCO protejat la nivel international, se afla peste 5.000 de specii de animale si plante, peste 300 de specii de pasari, adica 85% dintre speciile de pasari din Romania, majoritatea strict protejate, cea mai mare colonie de pelicani si cea mai intinsa zona compacta de stufaris din Europa.
De asemenea, Delta Dunarii mai este cunoscuta si pentru "dinozaurii" subacvatici, sturionii, cei mai mari pesti de apa dulce din lume.
WWF trage si un semnal de alarma pentru protejarea zonei.
"Fiecare putem si sa protejam natura, prin gesturi simple. Inseamna sa alegem produse locale si de sezon, sa sustinem produsele sustenabile, dezvoltate de localnici. Cand calatorim, sa fim turisti responsabili care nu iau cu ei decat poze ca amintire si care nu deranjeaza speciile salbatice.
Poate cel mai important, inseamna sa ne informam si sa actionam cand vedem ca legile care proejeaza natura, ca Directiva Cadru Apa si Directiva Habitate, sunt in pericol. Doar impreuna si prin gesturi repetate zi de zi putem proteja natura", se mentioneaza in comunicat.
A.G. ...citeste... mai mult
Vineri, 29 Iunie 2018, ora 13:42
Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat un ordin prin care le permite dezvoltatorilor sa construiasca pensiuni in Delta Dunarii chiar si pe terenuri de numai 200 de metri, in conditiile in care, pana acum, acestia putea construi doar daca aveau cel putin 1.000 de metri de teren.
"Noua prevedere era necesara pentru ca aceasta zona este limitata ca suprafata de uscat, iar vechile conditii de dezvoltare turistica faceau imposibile majoritatea investitiilor in una dintre cele mai atractive zone din tara noastra, dar si din Europa. Asadar si cei care detin suprafete mici de teren in Delta, inconjurate sau traversate de apele Dunarii, pot dezvolta de acum, pensiuni agroturistice si pot primi bani pentru investitii", se arata intr-un comunicat al Ministerului Turismului.
Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a discutat cu presedintele Consiliului Judetean Tulcea, duminica, despre aceste noi facilitati si a cerut autoritatilor locale sa creeze la randul lor conditii pentru atragerea de noi investitori si pentru dezvoltarea cat mai rapida a Deltei Dunarii si implicit a zonelor limitrofe.
"Orice constructie de tip agroturistic in zona Biosferei Deltei Dunarii va fi permisa de acum chiar daca zona de uscat se va intinde doar pe 200 mp, insa doar in conditiile si sub prevederile stricte de protectie a mediului, faunei si florei din Delta. Sunt sustinatorul dezvoltatorilor in turismul romanesc, dar raman cel mai indarjit protector al zonelor naturale din Romania. Nu voi... mai mult
Duminica, 22 Aprilie 2018, ora 15:56
Delta Dunarii poate fi considerata, din acest an, una dintre destinatiile preferate de romani pentru petrecerea Pastelui, in perioada 6-9 aprilie fiind asteptati la hotelurile si pensiunile din aceasta zona peste 2.000 de turisti, de patru ori mai multi decat in anul trecut, potrivit unui studiu.
Daca in anii anteriori cele mai multe dintre structurile de cazare din Delta Dunarii erau inchise de Paste, din lipsa de clienti, in 2018 lucrurile s-au schimbat radical, se arata in studiul remis AGERPRES.
Cele mai multe hoteluri si pensiuni se deschid pentru turisti in aceasta perioada.
Practic, sezonul in Delta Dunarii debuteaza de Paste, fata de acum cativa ani, cand sezonul incepea la sfarsitul lui mai - inceputul lunii iunie.
Sunt structuri de cazare care vor organiza Pastele atat in Sfantu Gheorghe, Sulina si Crisan, cat si in Jurilovca, Sarichioi si alte zone din Delta Dunarii.
"Din estimarile noastre, zona Tulcea-Delta Dunarii va atrage in acest an, de Paste, mai mult de 2.000 de turisti in structurile de cazare clasificate, de peste patru ori mai multi decat cei care au ajuns anul trecut", a apreciat Laurentiu Butuc, directorul general al Green Village Resort.
Acesta explica aceasta crestere a numarului de turisti printr-un cumul de factori - numarul structurilor de cazare din Delta e in crestere, apar tot mai multe hoteluri si pensiuni de calitate, iar nivelul serviciilor creste si el, de la an la an.
In paralel, in ultimii ani incepe sa se... mai mult
Marti, 20 Martie 2018, ora 16:56
Asociatia de dezvoltare intercomunitara ITI (Investitii Teritoriale Integrate) Delta Dunarii va deveni operationala la data de 1 august, bugetul estimativ al instrumentului financiar european ITI care va fi la dispozitia autoritatilor tulcene pentru dezvoltarea comunitatilor izolate din rezervatie urmand sa depaseasca un miliard de euro.
Presedintele Consiliului Judetean Tulcea, Horia Teodorescu, a declarat ca autoritatile nationale au primit deja din partea Comisiei Europene acordul verbal cu privire la bugetul acestui instrument ce va deveni functional odata cu programele operationale.
"Acordul de parteneriat cu CE va fi semnat in luna septembrie si sper ca acest eveniment sa aiba loc la Tulcea, in prezenta ministrului Fondurilor Europene", a declarat Horia Teodorescu.
Consilierul presedintelui CJ, Sorin Zaharcu, membru in Comitetul interministerial pentru aprobarea Strategiei de dezvoltare durabila a Deltei Dunarii, a mentionat ca Asociatia de dezvoltare intercomunitara ITI Delta Dunarii este pregatita sa functioneze incepand cu data de 1 august.
"S-au pus deja bazele functionarii interministeriale si s-au semnat deja acorduri cu Ministerul Agriculturii, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Ministerul Fondurilor Europene, singurele institutii din Romania care vor avea abilitati in implementarea fondurilor europene in perioada 2014-2020. Odata cu aprobarea programelor operationale va fi disponibila si alocarea pe ITI Delta Dunarii", a spus Sorin Zaharcu.... mai mult
Marti, 29 Iulie 2014, ora 14:10
Structurile de cazare din Delta Dunarii, de la pontoane si pana la hoteluri, dar si barurile si restaurantele, vor plati din acest an o taxa de promovare, iar suma colectata va fi folosita pentru a face destinatia mai cunoscuta in tara si strainatate.
"Vrem sa introducem din acest an o taxa de promovare in Delta Dunarii, dupa modelul statiunii Mamaia. Am decis acest lucru impreuna cu hotelierii si autoritatile locale din Delta, iar bugetul care va fi creat va fi folosit pentru promovarea Deltei", a declarat Corina Martin, presedintele Asociatiei de Promovare "Litoral - Delta Dunarii".
Ea a spus ca din taxa de promovare a statiunii Mamaia, introdusa anul trecut, s-au strans 254.000 de euro, care sunt folositi pentru realizarea unui film de prezentare, pentru infiintarea unui site oficial, diverse show-uri, brosuri si participari la targuri in strainatate.
Taxa va fi colectata de la toti operatorii din Delta si va fi diferentiata in functie de tipul de activitate. De exemplu, in Mamaia, un hotel plateste o taxa de promovare de 4.000 de lei pe an, un club de noapte 3.000 de lei si un apartament in regim hotelier 100 de lei.
"Ramane ca cei din Delta sa stabileasca cuantumul taxelor. Primul proiect care va fi demarat cu banii stransi va fi un site oficial de prezentare a Deltei, urmat de un film, dar si brosouri, prezenta la targuri din tara si strainatate, evenimente si organizare de infotrip-uri cu jurnalisti straini", a mai spus Martin.
Ea a adaugat ca Delta... mai mult
Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 17:12
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, a anuntat, vineri seara, ca la nivelul institutiei pe care o conduce, se lucreaza la un proiect de lege care sa reglementeze modalitatea de a face turism in jurul Dunarii si in Delta Dunarii.
"La nivelul MDRT se lucreaza la un proiect de lege care sa reglementeze modalitatea de a face turism in jurul Dunarii si in Delta Dunarii, pentru ca vreau sa reglementam aceasta situatie. Nu vrem sa ajungem la dezvoltari necontrolate cu precadere in Delta Dunarii si cred ca este responsabilitatea noastra sa facem in asa fel incat ceea ce inseamna Dunarea sa beneficieze de un program special si de o lege speciala", a spus Hellvig, la masa rotunda "Dunarea: Rinul Europei Centrale si de Est sau Coridorul Verde al Europei?", organizata cu prilejul Zilei Internationale a Dunarii.
In opinia ministrului Dezvoltarii, turismul reprezinta resursa cea mai ecologica de dezvoltare economica a unei natiuni.
"Nu privesc turismul doar din perspectiva lucrurilor simple de care ne bucuram fiecare dintre noi, ci privesc din perspectiva beneficiului pe care poate sa il aiba pentru economia nationala, pentru dezvoltarea economica a unei natiuni. Turismul, din pacate, in Romania, a fost in ultimii 20 de ani inventat si reinventrat, uitandu-se de fiecare data ca nu trebuie sa faci nimic altceva decat sa promovezi ceea ce ai", a precizat acesta.
Hellvig: prioritar trebuie sa fie turismul de nisa, respectiv turismul ecologic
De... mai mult
Sambata, 30 Iunie 2012, ora 15:31
Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii ar putea pune in valoare circuitele turistice din Oltenia si ar putea dezvolta un turism de nisa in Delta Dunarii, a declarat, miercuri seara, la Mamaia, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, potrivit Mediafax.Elena Udrea a participat, miercuri, la sesiunea de deschidere a Conferintei Strategia UE pentru Regiunea Dunarii, organizata la Constanta si Tulcea, in perioada 9 - 11 iunie, de Comisia Europeana, Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.
Ea a declarat ca unul dintre proiectele romanesti care ar putea fi incluse cu succes in cadrul acestei strategii europene a Dunarii ar fi de punere in valoare a destinatiilor turistice romanesti de pe malul fluviului si a circuitelor turistice culturale, istorice si religioase din Oltenia.
"Acolo avem nenumarate monumente istorice, multe dintre ele monumente UNESCO, dar care, din pacate, in acest moment nu sunt valorificate asa cum ar merita si nu aduc cresterea economica pe care ar putea sa o aduca daca ar fi exploatate rational si daca ar fi gandita o dezvoltare turistica plecand de la prezenta acestor resure turistice naturale si antropice pe malul romanesc al Dunarii", a precizat Elena Udrea.
De asemenea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a spus ca nici Delta Dunarii nu este exploatata corespunzator din punct de vedere turistic si ca, pe viitor, poate fi promovat un tip de turism care sa tina cont de... mai mult
Miercuri, 09 Iunie 2010, ora 23:16