Aplicatia Google Maps implineste, in februarie, 15 ani de la lansare si zece ani de cand este disponibila in Romania, se arata intr-un comunicat de presa al Google Romania, transmis joi AGERPRES.
In Romania, Google Maps si-a facut aparitia prin versiunea localizata in aprilie 2010, iar primele imagini Street View din tara noastra au fost publicate pe Google Maps la finalul aceluiasi an. Extinderea acoperirii Street View pentru aproape toata Romania are loc in 2012, cand sunt preluate imagini inclusiv din zone de interes turistic, unde masina nu are acces.
De atunci, acoperirea Street View din Romania s-a actualizat si extins constant: au fost adaugate imagini de pe apa (Dunare si Delta Dunarii), de sub pamant (Salina Turda) sau din muzee (Muzeul National Brukenthal) si cladiri (Palatul Parlamentului). In plus, an de an, versiunea Google Maps pentru Romania a fost fost actualizata cu cele mai noi functionalitati, de la Transit, in 2013, si pana la Live View, in 2019.
Potrivit datelor Google, in Romania, doua treimi dintre utilizatorii de internet folosesc Google Maps cel putin o data pe luna, jumatatea dintre acestia pentru a obtine indrumari in timp ce se deplaseaza, pentru a nu se rataci si pentru evita blocajele in trafic sau intarzierile cu transportul public. In total, se estimeaza ca Google Maps ajuta o persoana din Romania sa economiseasca, in medie, trei ore pe an.
In peste un deceniu si jumatate de activitate, Google Maps a cartografiat peste 220 de... mai mult
Joi, 06 Februarie 2020, ora 14:41
Rutele navigabile, lacurile, canalele, flora si fauna Deltei Dunarii pot fi admirate, incepand din aceasta saptamana, prin intermediul aplicatiei Google Maps.
"Incepand din aceasta saptamana, Delta Dunarii este disponibila in Street View pe Google Maps si poate fi parcursa de orice persoana din lume, cu o conexiune la internet. Delta este prezenta cu toate frumusetile ei, de la rute navigabile la lacuri si canalele acoperite de vegetatie, de la pasari si flora la arhitectura locala si sate inconjurate de ape. In total, sunt acoperiti peste 1.500 de kilometri de canale si drumuri", se arata intr-un comunicat de presa al Google, transmis marti AGERPRES.
Potrivit sursei citate, un explorator virtual poate admira pelicanii care isi iau zborul de pe Canalul Trofilca, un canal mic, care serpuieste printr-o padure inundata, mlastini si lacuri.
"Mai apoi, se poate plimba pe canalul Sontea, printre vita-de-vie salbatica si pe sub salciile care atarna deasupra canalului Radacinos, creand un tunel de vegetatie spectaculos. Cateva click-uri mai incolo peisajul se schimba: un lac cu nuferi, starci, egrete si pelicani. Iubitorul de pasari poate vedea cormoranii care se hranesc pe Lacul Puiu sau poate 'da o fuga' pe Laguna Sacalin. Pe uscat, poate explora arhitectura traditionala din Delta in localitatea Letea sau se poate plimba pe stradutele inguste din Mila 23. La final, se poate relaxa pe plaja salbatica din Sf. Gheorghe sau poate avea o vedere panoramica din varful... mai mult
Marti, 30 Octombrie 2018, ora 14:29
Delta Dunarii va fi in curand pe Google Maps, intr-un parteneriat al Google cu WWF Romania.
Procesul de captare a imaginilor de tip Street View a inceput acum o luna, echipa WWF navigand bratele Sulina si Sfantu Gheorghe, iar imaginile vor fi disponibile online in toamna pe Google Maps, dupa ce vor fi procesate de specialistii Google, se arata intr-un comunicat remis, vineri, Ziare.com.
In Delta Dunarii, sit UNESCO protejat la nivel international, se afla peste 5.000 de specii de animale si plante, peste 300 de specii de pasari, adica 85% dintre speciile de pasari din Romania, majoritatea strict protejate, cea mai mare colonie de pelicani si cea mai intinsa zona compacta de stufaris din Europa.
De asemenea, Delta Dunarii mai este cunoscuta si pentru "dinozaurii" subacvatici, sturionii, cei mai mari pesti de apa dulce din lume.
WWF trage si un semnal de alarma pentru protejarea zonei.
"Fiecare putem si sa protejam natura, prin gesturi simple. Inseamna sa alegem produse locale si de sezon, sa sustinem produsele sustenabile, dezvoltate de localnici. Cand calatorim, sa fim turisti responsabili care nu iau cu ei decat poze ca amintire si care nu deranjeaza speciile salbatice.
Poate cel mai important, inseamna sa ne informam si sa actionam cand vedem ca legile care proejeaza natura, ca Directiva Cadru Apa si Directiva Habitate, sunt in pericol. Doar impreuna si prin gesturi repetate zi de zi putem proteja natura", se mentioneaza in comunicat.
A.G. ...citeste... mai mult
Vineri, 29 Iunie 2018, ora 13:42