Acesta este al treilea an consecutiv cand RTB House se afla printre companiile cu cea mai rapida crestere
RTB House, companie globala care ofera solutii de ultima generatie de marketing pentru branduri de renume din intreaga lume, anunta ca s-a clasat pe pozitia 23 la categoria tech, in topul realizat de Financial Times, FT1000. Acesta este al treilea an consecutiv cand compania reuseste aceasta performanta si este numita in top FT1000.
Acest top este un proiect comun al Financial Times si Statista si este rezultatul a mai multor luni de cercetare, apeluri publice, studiu intens al bazelor de date si contactare directa a zeci de mii de companii. In cele din urma, dintre milioanele de companii din Europa, a fost creata o lista scurta, care le cuprinde pe primele 1.000 cu cele mai bune rezultate. Topul a luat in considerare structurile care au avut cea mai mare crestere a veniturilor in perioada 2015 - 2018.
RTB House a atins in 2018 o crestere de pana la 1100%, adica 98,7 milioane euro (112,9 M dolari), iar in ultimii 4 ani, numarul angajatilor a crescut de la 74 la 377. In prezent, compania opereaza in mai mult de 70 de tari, unde lucreaza cu branduri de top.
"In ultimii ani, la RTB House ne-am concentrat pe dezvoltarea si aducerea pe piata a celor mai bune solutii si inovatii tehnologice in domeniul marketingului. Suntem mandri de munca noastra si de faptul ca, an dupa an, cresterea noastra este recunoscuta. Motivul pentru care RTB House este una dintre... mai mult
Marti, 03 Martie 2020, ora 13:15
Peste doar cativa ani inteligenta artificiala va fi un subiect lipsit de senzational, caci binomul om-masina va fi cea mai lucrativa forma de colaborare, intalnita la tot pasul.
Astazi, un exemplu de succes pe piata romaneasca este compania UiPath care a dezvoltat alaturi de Google o solutie bazata pe inteligenta artificiala: Contact Center AI poate inlocui sistemul telefonic de preluare si redirectionare a apelurilor clientilor catre operatorii corespunzatori problemelor semnalate.
Artificial Intelligence (AI) inseamna abilitatea unei masini de a efectua functii cognitive pe care, pana mai ieri, le asociam strict mintii umane: perceptia, rationamentul, invatarea, interactivitatea, rezolvarea problemelor si creativitatea.
Scopul AI este de a face computerele la fel sau poate chiar mai destepte decat oamenii. Astfel ca deep learning-ul, care se bazeaza pe tehnici de invatare digitala (care imita creierului uman in procesarea datelor si luarea deciziilor), castiga tot mai mult teren, fiind un un must-have si in advertising.
Perfectand constant tehnologia, inteligenta superinteligenta poate contribui la eradicarea bolilor si razboaielor insa putin probabil sa fie capabila sa inteleaga, accepte si exprime emotiile umane. Si de aici factorul de risc existent...
Insa un lucru este cert: inteligenta umana a creat-o pe cea artificiala. Dar urmeaza si intrebarea: "Ce fel de inteligenta va crea inteligenta artificiala?" Momentan hai sa ne bucuram de dictonul latin... mai mult
Marti, 25 Septembrie 2018, ora 12:59
Aceasta e definitia noului marketer. Altfel, care va fi diferenta intre 'roboti' si oameni? Fiindca un studiu Gartner arata ca in anul 2020, 85% dintre interactiunile cu clientii nu vor mai fi gestionate de oameni: inteligenta artificiala si comunicarea digitala vor juca un rol esential in acest sens.
Deja multe companii au implementat bot-uri de chat pentru a rezolva cerinte minime ale clientilor. "Robotii" devin mai 'destepti' pe zi ce trece (/pe bit decodat).
Tehnologiile cognitive pe care 'invatarea' lor se bazeaza includ machine learning, retele neuronale de invatare profunda, sisteme bazate pe reguli, procesarea limbajului natural si automatizarea proceselor.
Sa nu care cumva sa crezi ca nu faci parte din 'peisaj': daca intr-o zi nu ai stiut ce film sa vizionezi pe Netflix, fii convins/a ca un algoritm AI (Artificial Intelligence) de recomandare ti-a influentat decizia. De pe magazinele online sigur ai cumparat printr-un algoritm de asociere. Iar daca ai comandat un taxi printr-o aplicatie, atunci afla ca un algoritm AI de localizare a fost folosit pentru a-ti trimite cea mai apropiata masina.
Azi robotii software pot emite facturi, scrie mailuri, deschide atasamentele, completa formulare electronice, introduce date, scoate rapoarte si indeplini multe alte sarcini, pe care pana mai ieri le faceai tu.
Asa cum interpretezi un mesaj din caractere tipografice, imagini, obiecte, scene si activitati, un robot reuseste acelasi lucru prin vizualizarea... mai mult
Luni, 24 Septembrie 2018, ora 17:11
Oamenii sunt bombardati zilnic cu mii de reclame, atat online, cat si offline. Avand in vedere cresterea popularitatii extensiilor de ad-blocking, e clar ca exista o dorinta de a le reduce. Problema principala ramane faptul ca o buna parte din continut este irelevant pentru utilizatori.
Specialistii RTB House explica modul in care deep learning-ul (cea mai promitatoare ramura a inteligentei artificiale) poate ajuta oamenii de publicitate sa creasca performanta campaniilor si sa ajunga la utilizatorii cu adevarat interesati.
Digital Marketingul a ajuns intr-un punct in care supraexpunerea utilizatorului la continut publicitar are un impact negativ asupra captarii atentiei acestuia. Apeland utilizatorii prin tehnologii care permit o personalizare precisa, oamenii de publicitate pot livra continut relevant, pentru oamenii care sunt predispusi sa reactioneze.
Primul pas pentru un marketer digital este valorificarea inteligentei artificiale. Lucrurile pot merge intr-o directie si mai buna prin utilizarea deep learning-ului pentru a analiza si identifica nevoile utilizatorilor intr-un mod precis. Aceste solutii sunt utile in special pentru zona de e-commerce, unde exista o varietate mare de produse care pot fi de interes.
Decizia de plasare a reclamei trebuie luata in cateva milisecunde, pentru a se sincroniza cu nevoia utilizatorului. Analiza facuta cu ajutorul algoritmilor de deep learning permite afisarea rapida a continutului, ajustata in functie de preocuparile... mai mult
Marti, 17 Iulie 2018, ora 11:49