Presedintele Klaus Iohannis a sustinut, miercuri, un discurs la sedinta solemna a plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, consacrata celebrarii Centenarului Marii Uniri.
Printre altele, Iohannis i-a intrebat pe "alesii natiei" daca vor continua sa promita mult si sa livreze putin.
"Dragi romani, acum exact 100 de ani se infaptuia unirea Bucovinei cu Romania. Aniversam azi un veac de la cea mai importanta realizare a romanilor. Pe 1 decembrie 1918, Iuliu Maniu se intreba ce ar putea face generatia sa, pentru a se ridica la inaltimea unui asemenea ideal.
Preiau emotionanta interogatie si v-o adresez dumneavoastra, alesilor natiei: Prin ce putem sa fim noi demni de implinirile de acum 100 de ani? Intrebarea la care trebuie sa raspunda politicienii este daca vor continua sa promita mult si sa livreze putin.
Cred ca raspunsul poate sa ne indice sursele demnitatii si coeziunii nationale. Raspunsul se gaseste in ultima instanta, oglinda clasei politice romanesti si misiunea sa", a declarat Klaus Iohannis la sedinta solemna.
De asemenea, seful statului a subliniat ca romanii au asteptari de la guvernanti si vor lideri cinstiti.
"La fel ca acum un secol, oamenii au mari sperante si asteptari indreptatite de la cei care o conduc. Cu atat mai mult, romanii asteapta o guvernare la inaltimea mostenirii, vor lideri cinstiti, inteleg ca prosperitatea depinde de alegerile pe care le facem.
E timpul sa inteleaga acelasi lucru si majoritatea politica si... mai mult
Miercuri, 28 Noiembrie 2018, ora 14:55
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, la Blaj, ca revolutia fiscala n-a fost o reforma, ci un esec. In plus, seful statului a enumerat lucrurile de care tara noastra are nevoie pentru a deveni un stat european puternic.
Presedintele Iohannis a vorbit, la Blaj, despre ceea ce considera ca ii lipseste Romaniei pentru a fi o tara puternica.
"In anul in care marcam centenarul marii Uniri trebuie sa vorbim despre prezent si viitor in aceeasi masura in care vorbim si despre trecut. (...) Intrebarea se pune ce lasam noi viitoarelor generatii, cum va arata Romania deceniilor viitoare. Sunt intrebari care trebuie sa ne preocupe. (...)
Un om intelept atunci cand planifica viitorul se uita in trecut, trage invataminte si isi face planul pentru viitor. Acelasi lucru trebuie sa il facem si noi acum. Imi doresc o tara puternica, bine ancorata in Europa si in valorile europene. Dar pentru asta este nevoie de autonomie institutionala, de stabilitate fiscala, si de o politica externa predictibila, nu asa cum este cea de acum. Acestia sunt pilonii pe care se contruieste un stat eficient. Daca vorbim despre aceste lucruri, lumea se intreba ce sa facem.
Inainte de toate, trebuie sa stim ce vrem si sa lucram in aceeasi directie. (...) Trebuie sa construim o Romanie solida. Tocmai lucrurile pe care le-am mentionat, ca stabilitate fiscala si existenta statul de drept, au fost puse in pericol in cursul ultimului an prin asa zise reforme.
Va amintesc numai pe ultima, un insucces,... mai mult
Sambata, 12 Mai 2018, ora 17:39