Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sambata, ca ceea ce se intampla in Romania anului 2017 reprezinta un "tablou dezamagitor", deoarece, in opinia sa, nu functioneaza statul de drept si democratia si lipseste separatia puterilor in stat.
"Incep cu problema cea mai grava in 2017. Daca reusim sa ne tinem departe de lupta politica ce se da intre partidele politice romane si ne axam doar pe ceea ce se intampla in Romania, atunci, din pacate, tabloul pe care il vedem este dezamagitor.
Nu functioneaza statul de drept, nu functioneaza democratia in Romania. Din pacate, nu putem vorbi de separatia puterilor in stat in Romania, in ziua de azi, pentru ca exista foarte multe suprapuneri in ceea ce priveste prerogativele si competentele puterilor de stat si exista foarte multe abuzuri din cauza acestei lipse a separatiei puterilor in stat.
Legislativul, instantele judecatoresti si Executivul parca au intrat intr-o competitie, intr-o lupta, practic, care isi propune sa aiba rezultat final desemnarea unui invingator ce va fi detinatorul adevarului absolut, ceea ce nu este bine deloc pentru ca acest lucru duce la haos, duce la intimidare si la lipsa completa a unui stat de drept functional si eficient. (...) Niciodata nu stii exact ce se va intampla maine", a precizat liderul UDMR, in raportul politic prezentat la Congresul UDMR, care se desfasoara la Zalau.
Kelemen Hunor a adaugat ca maghiarii din Transilvania vor ca promisiunile facute in 1918, la Alba Iulia, sa... mai mult
Sambata, 13 Mai 2017, ora 16:40
Presedintele Parlamentului Regatului Norvegiei, Olemic Thommessen, a declarat luni, intr-un discurs tinut in plenul Camerei Deputatilor, ca Norvegia sprijina "din inima" eforturile Romaniei pentru a dezvolta si consolida mai departe democratia.
"Ca si Norvegia, Romania are o istorie bogata de dezvoltare constitutionala in care Parlamentul a jucat un rol crucial de formare a natiei. De la Regulamentul organic din 1831 si unificarea celor doua principate din 1859 si Constitutia din 1866, Parlamentul a fost jucatorul-cheie in captarea vointei si dorintei poporului roman de a fi unit si de a trai in cadrul aceluiasi corp politic.
De atunci, pendulul dezvoltarii democratice s-a leganat inainte si inapoi, din zilele intunecate ale dictaturii pana in prezent, in Romania de azi, care este un jucator-cheie in Uniunea Europeana. Ce ati realizat in doar doua decenii s-a realizat in multe alte tari intr-un timp mult mai indelungat.
Sunt constient ca nu ati depasit inca toate provocarile ...citeste mai departe despre "Presedintele Parlamentului norvegian: Progresul democratic al Romaniei serveste ca inspiratie" pe Ziare.com mai mult
Luni, 22 Iunie 2015, ora 19:39