Circulatia pe timp de noapte va fi restrictionata, incepand de luni, ca masura de limitare a raspandirii coronavirusului. Astfel, deplasarea in afara locuintei in intervalul orar 23.00 - 05.00 nu se va mai putea face decat din motive bine intemeiate, precizate intr-o declaratie pe propria raspundere. Aceasta va putea fi prezentata si pe telefon.
Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a anuntat ca a actualizat platforma electronica pe care romanii vor putea completa online acest document. Tot pe aceasta platforma va putea fi completata si adeverinta de la angajator care atesta faptul ca persoana verificata se deplaseaza in scop profesional.
Duminica, Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a anuntat ca a luat noi masuri, in contextul noilor restrictii ce vor intra in vigoare incepand de luni, la nivel national, vreme de 30 de zile.
Astfel, Serviciu a transmis ca a actualizat platforma electronica formular.sts.ro, acolo unde romanii pot completa online atat declaratiile pe propria raspundere, cat si adeverintele de la angajator care atesta motivele deplasarii in intervalul 23.00 - 05.00.
"Platforma, operationalizata pe site-ul STS, permite completarea, de pe telefon sau calculator, a campurilor predefinite specifice declaratiei pe propria raspundere, respectiv adeverintei de la angajator.
Dupa completare, formularele pot fi stocate pe dispozitive electronice si prezentate pentru control autoritatilor abilitate, cu conditia ca pe acestea sa existe... mai mult
Duminica, 08 Noiembrie 2020, ora 18:19
Incepand de luni intra in vigoare noi masuri anticoronavirus, una dintre ele fiind restrictionarea circulatiei pe timp de noapte. Cei care vor iesi din case in intervalul orar 23.00 - 05.00 o vor putea face doar din motive absolut intemeiate, ce trebuie precizate intr-o declaratie pe propria raspundere.
Sambata, autoritatile au prezentat modelul acestei declaratii. De asemenea, a fost publicat si modelul adeverintei de la angajator.
Modelul declaratiei pe propria raspundere pentru deplasarea in afara locuintei in intervalul orar 23.00-05.00 si modelul adeverintei de la angajator pot fi descarcate de pe site-ul stirioficiale.ro, accesand link-urile de mai jos.
Declaratia pe propia raspundere si adeverinta de la angajator.
De luni vor intra in vigoare, la nivel national, noi masuri menite sa limiteze raspandirea coronavirusului. Acesta au fost enuntate prima data de presedintele Klaus Iohannis, la debutul unei sedinte de Guvern.
Precizarile lui Arafat
Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a declarat vineri seara ca circulatia pe timp de noapte va fi restrictionata incepand de luni, iar cei care ies din case vor trebui sa aiba la ei o declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa motivul intemeiat al deplasarii: activitate profesionala, asistenta medicala care nu suporta amanare sau cumpararea de medicamente. Arafat a mai explicat de ce este importanta aceasta masura si a precizat ca, pe timpul noptii, farmaciile si... mai mult
Sambata, 07 Noiembrie 2020, ora 11:58
Circulatia pe timp de noapte va fi restrictionata, incepand de luni, 9 noiembrie 2020, intre orele 23.00 si 05.00. La fel ca in starea de urgenta instaurata in luna martie, persoanele care ies din case, doar din motive justificate, trebuie sa completeze o declaratie pe propria raspundere privind scopul deplasarii.
Potrivit deciziei de joi noapte, 5 noiembrie, a Comitetului pentru Siruatii de Urgenta, in toate localitatile din Romania va fi interzisa circulatia persoanelor in afara locuintei/ gospodariei in intervalul orar 23.00 - 05.00.
Cine face exceptie de la aceste reguli
Conform documentului, prin exceptie de la prevederile alin. (1), circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei este permisa in intervalul orar 23.00 - 05.00 pentru urmatoarele motive:
a) deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;
b) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;
c) deplasari in afara localitatilor a persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane si care pot fi dovedite prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea... mai mult
Vineri, 06 Noiembrie 2020, ora 10:04
Cornel Zainea, fost deputat USR, a explicat, printr-o postare pe Facebook, cum poate un parlamentar roman ca incaseze 14.000 de lei pe luna, printr-o declaratie.
"Un parlamentar roman poate lua printr-o simpla declaratie 14.000 ron pe luna, ca suma forfetara pentru functionarea cabinetului parlamentar. Asa ca sute de oameni semneaza ca dau in jur de 2.000-2.900 de euro pe luna pe:
"Furnituri de birou si materiale consumabile pentru imprimante, copiatoare, faxuri etc., protocol pentru primirea invitatilor, transport in circumscriptia electorala (carburanti, lubrifianti, taxi etc.), materiale de curatenie si intretinere"
Ce fac de fapt cu banii, ei stiu. Ca sigur nu poti printa de atatia bani pe luna, sau sa te plimbi nonstop prin circumscriptie, iar invitatilor nu le servesti caviar cu sampanie", a scris Cornel Zainea pe Facebook.
Deputatul Cornel Zainea, care a pierdut la diferenta de 54 de voturi cursa pentru Primaria Chiajna, a anuntat saptamana trecuta ca demisioneaza din USR si din Parlament, afirmand ca la intrarea in politica, in 2016, nu stia cum trebuie construit un partid sau cum ar trebui sa fie lucrurile in Parlament, dar a descoperit pe parcurs ca ambele merg pe drumul gresit. In opinia sa, USR si se pare ca si PLUS devin partide in care castiga cine "are control pe filiala". ...citeste mai departe despre "Suma uriasa incasata lunar de orice parlamentar roman printr-o simpla declaratie: "Am decis, dupa 2 ani, sa refuz sa mai iau bani cu lopata... mai mult
Miercuri, 28 Octombrie 2020, ora 18:47
Din ultima declaratie de avere a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primaria Sectorului 5, au disparut bunuri in valoare de 40.000 de mii de euro. Fostul edil al Sectorului 4 detinea, in urma cu patru ani, bijuterii, obiecte si timbre care impreuna insumau 40.000 de euro.
Astfel, potrivit declaratiei de avere din 2016, in perioada in care era primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone era mostenitorul bijuteriilor familiei in valoare de 20.000 de euro, a unei colectii de obiecte vechi si timbre de 15.000 de euro si al unei colectii de pendule si ceasuri de buzunar de 5.000 de euro.
In declaratia de avere din anul 2020, Cristian Piedone lasa necompletata sectiunea bunurilor de tipul bijuteiilor si obiectelor de arta.
Declaratia de avere din anul 2016
Sursa: integritate.eu
Declaratia de avere din anul 2020
Sursa: integritate.eu
Contactat de Ziare.com, Cristian Popescu Piedone a refuzat sa spuna ce s-a intamplat intre timp cu bunurile de pret. Acesta sustine ca, in ultimii patru ani, nu a mai detinut functii in administratia publica locala, ceea ce nu il obliga sa justifice destinatia bunurilor. "Sunt bunurile mele. Daca nu mai apar, nu mai sunt. Au trecut patru ani de zile. Nu am mai avut nimic cu administratia locala, nu am fost functionar public."
De asemenea, Piedone a declarat ca Doru Iuga, fostul director OTV condamnat pentru pedofilie, despre care se scrie in presa ca i-ar fi consilier de campanie, nu lucreaza pentru el.... mai mult
Joi, 27 August 2020, ora 14:00
Ministrul Sanatatii a oferit o serie de clarificari cu privire la declaratia pe propria raspundere pe care parintii copiilor ce vor incepe scoala trebuie sa o semneze, sustinand ca este vorba de un triaj observational facut de parinti si adus la cunostinta profesorilor.
"Exista un set de reguli atat pentru activitatea in scoala, cat si in pauze, cat si ce ar trebui sa faca corpul didactic, ce ar trebui sa faca acea medicina scolara in cadrul unui triaj observational si epidemiologic. Acest ordin va deveni functional in masura in care trecerea in Parlament a proiectului legislativ se va face cat mai repede".
In ceea ce priveste declaratia pe care parintii trebuie sa o semneze, ministrul Tataru a explicat faptul ca "daca putem spune ca un parinte isi cunoaste cel mai bine copilul, veti intelege si aceasta declaratie", adaugand ca "triajul observational" pe care il face parintele trebuie adus la cunostinta "la tot ce inseamna medicina scolara si invatatorului sau dirigintelui".
Ministerul Sanatatii a publicat marti proiectul de ordin de ministru care contine masurile propuse pentru inceperea scolii. Proiectul este in dezbatere publica. In ordin este prevazut ca in prima zi de scoala, prescolarii si elevii sa prezinte o declaratie pe proprie raspundere, care va fi predata cabinetului medical scolar/persoanei desemnate.
In ordin este prevazuta distantarea fizica de minim 1 metru intre elevi, mai mica decat cea prevazuta pentru profesori.
"In conditiile in care... mai mult
Miercuri, 19 August 2020, ora 10:32
Mai sunt putine zile pana la termenul limita impus de ANAF pentru depunerea formularului "Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoane fizice".
Prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.69/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum si pentru instituirea unor masuri fiscale, termenul de depunere a formularului "Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoane fizice" a fost prorogat pana la data de 30 iunie 2020, inclusiv.
Prin acelasi act normativ, s-a stabilit ca, daca Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice se depune pana la 30 iunie 2020 inclusiv, se acorda urmatoarele bonificatii:
a) pentru plata impozitului pe venit, a contributiei de asigurari sociale si a contributiei de asigurari sociale de sanatate, reprezentand obligatii fiscale anuale pentru anul 2019, se acorda o bonificatie de 5% din aceste sume, daca toate aceste obligatii fiscale de plata se sting prin plata sau compensare, integral pana la data 30 iunie 2020 inclusiv;b) pentru depunerea declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanta conform art. 79 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, se acorda o bonificatie de 5% din impozitul pe venit,... mai mult
Vineri, 26 Iunie 2020, ora 10:13
Noul model al Declaratiei unice, privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, a fost publicat in Monitorul Oficial.
Formularul se poate depune pana la data de 30 iunie.
Sunt aplicabile doua modificari in nou Declaratie unica, potrivit consultantului fiscal Adrian Benta, astfel:
acordarea unei reduceri de 5% pentru plata impozitului, respectiv a asigurarilor sociale pana in data de 30 iunie 2020;acordarea unei bonificatii de 5% pentru depunerea electronica a declaratiei pana in data de 30 iunie.
Reducerea de 10% este aplicata daca ambele conditii sunt indeplinite simultan.
"Contribuabilii au dreptul sa directioneze un procent de pana la 3,5% din impozitul pe venit catre unitati de cult, entitati fara scop patrimonial sau burse private. Formularul este rubricat corespunzator acestei posibilitati", subliniaza Adrian Benta.
Pana acum, pe site-ul ANAF nu a aparut noul model de Declaratie unica pentru a putea fi descarcat.
Ministerul de Finante a anuntat luna trecuta ca persoanele care vor sa redirectioneze sume din impozitul pe venit aferent anului 2019 catre ONG-uri si alte entitati nonprofit sau unitati de cult vor putea sa depuna formularele cu datele entitatilor/unitatilor de cult alese pana la data de 30 iunie 2020, noul termen stabilit si pentru depunerea declaratiei unice.
"Persoanele care vor sa redirectioneze sume din impozitul pe venit aferent anului 2019 catre ONG-uri si alte entitati nonprofit sau unitati... mai mult
Joi, 04 Iunie 2020, ora 10:20
Presedintele Klaus Iohannis a sustinut joi, de la ora 15:15, o declaratie de presa de la Palatul Cotroceni.
Printre altele, seful statului a anuntat ca de la 1 iunie se vor redeschide terasele si plajele. Tot de la 1 iunie, cine vrea sa iasa din localitate nu mai are nevoie de declaratie pe propria raspundere.
De asemenea, presedintele a mai anuntat ca va avea loc o a doua sesiune a Evaluarii Nationale, in 29 iunie, la care vor participa elevii bolnavi sau cei aflati in izolare, care nu se vor putea prezenta la prima sesiune a acestui examen.
Totodata, seful statului a anuntat ca de la 1 iunie se vor putea organiza spectacole in aer liber, la care vor putea participa maximum 500 de spectatori.
In plus, de la aceeasi data se reiau si competitiile sportive.
Declaratia a avut loc dupa o sedinta la Cotroceni privind masurile de gestionare a epidemiei COVID-19.
La intrevedere au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Apararii Nationale, Nicolae Ciuca, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.
Ziare.com a transmis in format LIVE TEXT declaratia presedintelui Klaus Iohannis:
- Am avut o sedinta destul de lunga cu premierul Ludovic Orban,... mai mult
Joi, 28 Mai 2020, ora 15:28