Sorin Ovidiu Vintu a fost colaborator al Securitatii, a decis, marti, Curtea de Apel Bucuresti, care a admis cererea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, hotararea nefiind definitiva.
"Admite cererea formulata de reclamantul Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, in contradictoriu cu paratul Vintu Sorin Ovidiu. Constata ca paratul Vintu Sorin Ovidiu a avut calitatea de colaborator al Securitatii", se arata in decizia Curtii de Apel Bucuresti.
Hotararea nu este definitiva si poate fi contestata de Sorin Ovidiu Vintu la instanta suprema.
CNSAS: Sorin Ovidiu Vintu a fost colaborator al Securitatii
In septembrie 2014, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a trimis Curtii de Apel Bucuresti dosarul lui Sorin Ovidiu Vintu si a cerut instantei sa constate calitatea acestuia de lucrator sau de colaborator al Securitatii.
Sorin Ovidiu Vintu ar fi semnat un angajament de colaborare in anii '80, cand era in ...citeste mai departe despre "Sorin Ovidiu Vintu a fost colaborator al Securitatii - decizie in instanta" pe Ziare.com mai mult
Marti, 30 Iunie 2015, ora 13:51
Curtea de Apel Bucuresti (CAB) s-a autosesizat joi in legatura cu competenta de a judeca apelul in dosarul Rompetrol, deoarece Sorin Rosca Stanescu ocupa functia de senator, iar judecarea demnitarilor intra in atributiile Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Magistratii CAB au ramas in pronuntare in legatura cu exceptia de necompetenta a acestei instante si vor decide daca vor trimite dosarul spre judecare la ICCJ sau daca vor cere instantei supreme sa-si exprime opinia in legatura cu aceasta problema.
Avocatii inculpatilor, precum si procurorul de sedinta au cerut respingerea exceptiei, pe motiv ca ICCJ, potrivit atributiilor, nu judeca apeluri, ci numai fonduri si recursuri.
O parte dintre avocati au considerat ca o solutie ar fi disjungerea dosarului pentru Sorin Rosca Stanescu, care sa fie judecat de ICCJ, iar ceilalti inculpati din dosar sa fie judecati in continuare de CAB.
"Este, intr-adevar, o problema foarte delicata, numai ICCJ poate dezlega aceasta problema de drept, care nu este prevazuta in procedura", a afirmat joi avocatul lui Dinu Patriciu, Gheorghe Dragomir.
Dosarul a fost intregistrat pe rolul CAB pe 20 iunie si a avut primul termen pe 6 septembrie, cand a fost amanat, de atunci dosarul fiind amanat de inca doua ori.
Magistratii Tribunalului Bucuresti l-au achitat pe 28 august 2012 pe omul de afaceri Dinu Patriciu in dosarul Rompetrol.
De asemenea, instanta i-a achitat si pe ceilalti inculpati din dosar: Alexandru Bucsa,... mai mult
Joi, 24 Octombrie 2013, ora 15:59
Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a amanat, miercuri, pentru 7 octombrie rejudecarea dosarului transferurilor in care opt oameni din fotbal sunt acuzati de spalare de bani si evaziune fiscala.
Dosarul se afla la primul termen la Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis pe 20 mai sa trimita spre rejudecare la CAB dosarul transferurilor, dupa ce a admis recursul declarat de DNA, dar si recursurile formulate de Gheorghe Popescu, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Jean Padureanu, Gheorghe Netoiu si fratii Ioan si Victor Becali si a trimis dosarul spre rejudecare.
"Caseaza in totalitate decizia penala recurata si trimite cauza spre rejudecarea apelurilor declarate de Parchetul de pe langa ICCJ - Directia Nationala Anticoruptie - Popescu Gheorghe, partile civile statul roman prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala si Liceul cu program sportiv 'Banatul' Timisoara. Respinge, ca inadmisibil, recursul declarat de partea civila AS Tractorul Brasov", se arata in decizia instantei.
Aceasta hotarare a fost luata cu majoritate de voturi, in acest sens exprimandu-se judecatoarele Corina Jijiie si Lucia Rog.
In schimb, judecatoarea Lavinia Lefterache a facut opinie separata in sensul ca instanta sa admita recursul DNA si al lui Jean Padureanu si Gheorghe Popescu si sa inceteze procesul penal impotriva celor doi, pe motiv ca acestia au acoperit integral prejudiciul adus in dosar.
De asemenea, Lavinia Lefterache... mai mult
Miercuri, 11 Septembrie 2013, ora 09:59
Curtea de Apel Bucuresti judeca vineri recursul omului de afaceri George Becali la decizia prin care Tribunalul Bucuresti a decis, pe 27 iunie, contopirea celor trei pedepse de cate trei ani de inchisoare primite de Becali si suplimentarea cu 6 luni a pedepsei rezultante.
Omul de afaceri ar urma sa execute trei ani si sase luni de inchisoare.
Procurorul DNA a cerut instantei, pe 27 iunie, aplicarea unui spor de pedeapsa de un an de inchisoare, avand in vedere infractiunile pentru care a fost condamnat.
"Consideram ca un spor de pedeapsa este justificat si se impune in acest caz. Tribunalul Bucuresti este prima instanta care analizeaza intreaga activitate a lui George Becali. Trebuie avut in vedere pluralitatea de infractiuni, respectiv sapte infractiuni pentru care Becali a fost condamnat", a spus, la acel termen, procurorul.
El a enumerat infractiunile pentru care George Becali a fost condamnat, spunand ca sunt grave si toate sunt comise impreuna cu mai multe persoane, ceea ce reprezinta circumstante agravante.
"Ultimul motiv si cel mai greu il reprezinta perioada infractionala corespunzatoare faptelor din cele trei dosare. Activitatea infractionala s-a desfasurat din 1995 pana in 2009, ceea ce inseamna 14 ani de activitate infractionala", a aratat procurorul.
George Becali a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN si in dosarul "Valiza" si la trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul... mai mult
Vineri, 16 August 2013, ora 12:11
Instanta suprema a decis luni sa trimita dosarul transferurilor de jucatori pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti, instanta care in noiembrie 2012 a dispus pedepse intre trei si opt ani de inchisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecati pentru inselaciune.
Cei opt oameni de afaceri implicati in dosarul Transferurilor sunt Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristi Borcea, Gigi Netoiu, Jean Padureanu si Gica Popescu.
Reactia lui Dumitru Dragomir: Stiam ca se va da spre rejudecare
Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat ca decizia judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie de a trimite dosarul transferurilor de fotbalisti pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti este "cea mai corecta decizie".
"Eu asa am spus ca se va da, puteti sa imi spuneti Oracolul de la Balcesti. Eu am vorbit cu toti marii avocati si mi-au spus ca se va da spre rejudecare. Completul de judecata a fost profesionist, asta a fost cea mai corecta decizie. Acum se reia totul, se face expertiza, se audiaza martorii, tot, s-ar putea sa mai dureze 3-4 ani", a spus Dragomir la postul Sport.ro, citat de Mediafax.
Giovanni Becali: Procurorii nu au adus probe clare
Fostul agent de jucatori Giovanni Becali, unul din inculpatii in dosarul transferurilor din fotbalul romanesc, a declarat ca procurorii nu au adus probe clare pentru ca judecatorii sa anunte o decizie definitiva si au... mai mult
Luni, 20 Mai 2013, ora 13:04
Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a respins joi, ca nefondate, recursurile celor 16 persoane din localitatea Sintesti, judetul Ilfov, acuzate de fraude bancare intr-un dosar cu prejudiciu de 15 milioane de euro, astfel ca acestea vor ramane in arest preventiv.
Decizia judecatorilor CAB este definitiva.
Magistratii Tribunalului Calarasi au emis pe 1 aprilie mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele a 16 persoane acuzate de fraude. Decizia a fost atacata cu recurs.
Politistii si procurorii DIICOT au efectuat pe 31 martie 80 de perchezitii pentru destructurarea unei grupari care, prin evaziune fiscala, inselaciune si spalare de bani, a produs un prejudiciu de peste 15 milioane de euro.
Perchezitiile au avut loc in Capitala si in mai multe judete: 46 in localitatea Sintesti, judetul Ilfov, doua in Bucuresti, opt in judetul Constanta, sase in judetul Giurgiu, patru in judetul Ialomita, o perchezitie in judetul Calarasi si una in municipiul Ploiesti.
In urma perchezitiilor, au fost ridicate peste 60.000 de euro, aproape 6 kilograme de aur si 27 de masini de lux (13 marca BMW, patru Audi, noua Mercedes si un Ford).
Procurorii sustin ca, incepand cu anul 2004, mai multi membri ai gruparii au achizitionat prin credite bancare imobile la preturi mici pe care le-au folosit ulterior, dupa o supraevaluare si "cosmetizare", la obtinerea creditelor bancare frauduloase.
"Membrii grupului infractional organizat, structurat pe paliere de executie, au... mai mult
Joi, 11 Aprilie 2013, ora 17:55