Profesioniștii care au beneficiat de indemnizație de șomaj tehnic și nu și-au îndeplinit obligațiile fiscale declarative legate de Declarația unică vor fi luați în vizor de ANAF, care va emite decizii de impunere din oficiu.
Cel puțin așa prevede un ordin al Agenției Naționale de Administrare Fiscală.
Potrivit sursei citate, este vorba despre avocați, persoane fizice care obțin venituri exclusiv din drepturile de autor și drepturile conexe, precum și PFA, profesii libere.
Concret, pentru veniturile obţinute din acele indemnizaţii se datorează impozitul pe venit, contribuţia de asigurări sociale şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate. ...citeste mai departe despre "ANAF emite decizii de impunere din oficiu pentru profesioniștii care au beneficiat de indemnizația de șomaj tehnic" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 10:11
Decizie de ultima ora a autoritatilor elene, care au hotarat duminica, 21 martie, sa ridice restrictiile asupra zborurilor dinspre Turcia, Albania si Macedonia de Nord. Masura fusese impusa pentru a limita raspandirea COVID-19.
Toti pasagerii care vin din strainatate in Grecia vor trebui totusi sa faca dovada unui test negativ la COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore inaintea sosirii. De asemenea, ei vor trebui sa stea in carantina timp de sapte zile.
YPA a mai decis sa majoreze plafonul pentru vizitatorii din Rusia la 4.000 pe saptamana, fata de 500 pana acum, cu zboruri permise pe aeroporturile din Atena, Salonic si Heraklion.
Pasagerii veniti din Regatul Unit vor trebui sa efectueze la sosirea in Grecia un test rapid la COVID-19 si inca unul dupa expirarea celor sapte zile de carantina.
Vor fi efectuate si teste aleatorii asupra pasagerilor care sosesc in Grecia; daca rezultatul este pozitiv la COVID-19, carantina va fi extinsa la 14 zile. In cadrul planului de redeschidere graduala a economiei sale, Grecia va ridica saptamana viitoare o serie de restrictii, in pofida faptului ca spitalele raman sub presiunea situatiei epidemiologice.
Mai puteti citi:
Mesajul dur, dupa vaccinarea cu Pfizer a Simonei Halep: "D-aia nu va haleste populatia, papagalilor..."Ce mancam in Postul Pastelui ca sa nu ajungem anemici. Explicatii despre "metoda intermitentei", care poate ajuta la slabireCum a primit o deputata PSD ajutor de stat de la Ministerul Economiei. "Urla... mai mult
Duminica, 21 Martie 2021, ora 19:07
O instanta de judecata a dat dreptate mai multor investitori in industria HoReCa din Bacau si a admis cererea lor de anulare a unei decizii a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta. Astfel, petentilor li se permite sa redeschida restaurantele, barurile, cafenelele etc. din spatii interioare. Si la Bucuresti exista pe rol un astfel de proces.
Art. 2, alin. 7 din hotararea CJSU Bacau spune ca "activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor, este permisa fara a depasi 50% din capacitatea maxima a spatiului si in intervalul orar 6,00-23,00, in localitatile unde incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile este mai mica sau egala de 1,5/1.000 de locuitori, fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului si in intervalul orar 6,00-23,00, daca incidenta cumulata in ultimele 14 zile a cazurilor localitate este mai mare de 1,5 si mai mica sau egala cu 3/1.000 de locuitori, si este interzisa la depasirea incidentei de 3/1.000 de locuitori".
"Tribunalul Bacau a pronuntat marti, 3 noiembrie, o hotarare despre care s-ar putea spune ca este "istorica" in conditiile actuale. La sesizarea unor operatori economici care activeaza in domeniul HoReCa instanta a dispus anularea acelei parti din hotararea CJSU Bacau prin care se interzicea functionarea restaurantelor in... mai mult
Miercuri, 04 Noiembrie 2020, ora 18:11
Curtea de Apel Bucuresti a respins luni, 26 octombrie, toate apelurile facute impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti de validare a mandatului lui Nicusor Dan ca primar general al Capitalei. Decizia este definitiva. Urmeaza ca Nicusor Dan sa fie instalat oficial in functie.
"Admite exceptia tardivitatii. Respinge toate apelurile ca tardiv formulate. Definitiva," este minuta Curtii de Apel Bucuresti.
Potrivit datelor prezentate de AEP, rezultatele finale ale alegerilor pentru primaria Capitalei facute publice de Biroul Electoral al Municipiului Bucuresti indica faptul ca 672.004 persoane dintre cele inscrise pe listele electorale s-au prezentat la alegerile locale din 27 septembrie. Au fost inregistrate 660.118 voturi valabil exprimate. Dintre acestea, 282.631 au fost pentru Nicusor Dan si 250.690 au fost pentru Gabriela Firea.
"Au tras de timp"
Nicusor Dan a declarat, duminica seara, ca judecatorii Curtii de Apel urmeaza sa decida luni, la ora 12.00, in privinta celor 52 de apeluri formulate impotriva validarii mandatului sau si este convins ca rezultatul va fi cel normal, pentru ca nu exista probe in acele contestatii, iar joi sau vineri cel tarziu va fi instalat la Primaria Capitalei.
"E un simplu mod de a trage de timp pentru instalarea mea ca primar al Bucurestiului. Am vazut toate cele 52 de apeluri, pentru ca evident sunt vizat in acest dosar, si nu exista niciun fel de proba. Se face trimitere la articole din ziar care spun tot felul de lucruri.... mai mult
Luni, 26 Octombrie 2020, ora 15:14
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) declara ca textele de lege privind internarea obligatorie si carantina in timpul epidemiei sunt neconstitutionale, deoarece sunt lipsite de claritate si previzibilitate, au un caracter incert si dificil de anticipat si nu ofera garantii privind respectarea unor drepturi si libertati fundamentale, titreaza AGERPRES.
De asemenea, CCR sustine ca instituirea carantinei in Romania prin OUG reprezinta o veritabila privare de libertate si o restrangere a drepturilor fundamentale.
Curtea Constitutionala a publicat miercuri motivarea deciziei din 25 iunie, prin care a declarat ca fiind neconstitutionala starea de carantina si internarea obligatorie.
Concret, CCR a declarat ca fiind neconstitutionale dispozitiile art. 25 alineatul (2) teza a doua din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii si art. 8 alin. (1) din OUG 11/2020 privind stocurile de urgenta medicala, precum si unele masuri aferente instituirii carantinei.
Conform CCR, dispozitiile celor doua articole atribuie ministrului Sanatatii competenta instituirii carantinei si a internarii obligatorii in vederea prevenirii raspandirii unor boli contagioase, masuri care implica restrangerea unor drepturi fundamentale, fara a fi stabilite, la nivelul legislatiei primare, conditiile, procedura si limitele in care autoritatile administrative pot actiona in sensul restrangerii acestor drepturi, respectiv garantiile care protejeaza cetatenii de o eventuala aplicare... mai mult
Miercuri, 01 Iulie 2020, ora 17:05
Ministrul Mediului, Costel Alexe, a spus, joi, dupa decizia CJUE de condamnare a Romaniei pentru poluarea din Bucuresti, ca acest verdict era "previzibil", precizand ca "o tara intreaga este condamnata din cauza unor administratii locale iresponsabile".
"Inevitabilul pe care il anuntam de la inceputul mandatului s-a intamplat. Romania a fost condamnata la Curtea Europeana de Justitie, dupa ce Primaria Capitalei nu a reusit sa reduca poluarea cu PM10 in Municipiul Bucuresti. O tara intreaga este condamnata din cauza unor administratii locale iresponsabile. (...)
Comisia a fost rabdatoare cu noi si cu acest subiect. A asteptat cativa ani ca PMB sa aprobe un plan de reducere a poluantului PM10. Dupa ce PMB a reusit sa aprobe un plan, nu a fost capabila sa implementeze propriile masuri asumate. Din cauza acestei administratii, nu am resit sa tinem sub control poluantul PM10. Era previzibil verdictul de astazi", a spus Alexe, intr-o declaratie de presa.
Conform sursei citate, Primaria Capitalei nu a luat masuri imediat, in ciuda avertizarilor repetate primite de Municipalitate din partea Ministerului Mediului. El a adaugat ca inclusiv in perioada izolarii, PM10 a fost depasit de sapte ori.
"Doar salubrizarea eficienta a strazilor din Bucuresti ar fi reusit sa duca Bucurestiul la o reducere a poluarii cu PM10 cu cel putin 42%. Din pacate, aceasta masura (...) a fost atinsa intr-un procent de 40% si doar teoretic. (...) Am amendat inclusiv primarul general al... mai mult
Joi, 30 Aprilie 2020, ora 16:23
Parlamentarii europeni au adoptat, miercuri, o rezolutie prin care cer Comisiei Europene "un set puternic" de reglementari care sa asigure protectia consumatorilor intr-o lume tot mai mult bazata pe sisteme de inteligenta artificiala.
Practic, europarlamentarii cer Comisiei sa tina pasul cu dezvoltarea tehnologiei si sa se asigure ca nu se va ajunge in situatia ca inteligenta artificiala sa ia decizii pentru vietile oamenilor.
"Parlamentul apreciaza potentialul proceselor decizionale automatizate de a le oferi consumatorilor servicii inovatoare si mai bune, inclusiv servicii digitale noi, cum ar fi asistentii virtuali si robotii de chat.
Totusi, atunci cand interactioneaza cu un sistem care automatizeaza luarea deciziilor, consumatorii ar trebui sa fie informati corespunzator despre modul sau de functionare, despre cum pot sa contacteze un om cu putere de decizie si despre cum pot fi verificate si corectate deciziile sistemului", se arata intr-un comunicat PE trasmis Ziare.com.
Aceste sisteme ar trebui sa utilizeze doar seturi de date de inalta calitate si impartiale, precum si "algoritmi explicabili si obiectivi", conform rezolutiei.
De asemenea, consumatorii ar trebui sa poata solicita evaluarea umana si rectificarea deciziilor automatizate definitive si permanente si sa fie stabilite structuri de evaluare pentru a corecta eventualele greseli.
"Oamenii trebuie sa poarte intotdeauna raspunderea finala si sa poata revoca deciziile adoptate in contextul... mai mult
Miercuri, 12 Februarie 2020, ora 16:08
Inrautatirea perspectivei ratingului Romaniei de catre agentia S&P, de la stabila la negativa, ar putea duce si la amanarea sau chiar la renuntarea unor decizii de a investi in tara noastra, potrivit Departamentului de Cercetare al BCR.
"Decizia S&P de revizuire a perspectivei Romaniei la negativa, de la stabila, se va reflecta cel mai probabil in primele de risc cerute de investitori pentru investitiile in active romanesti. Inrautatirea situatiei deficitelor gemene (deficitul de cont curent mare si deteriorarea deficitului bugetar), precum si posibilitatea excluderii Romaniei din grupul tarilor recomandate pentru investitii de catre agentiile de rating au fost partial incorporate in primele de risc solicitate Romaniei de catre investitori, aspect reflectat, de exemplu, in randamentele obligatiunilor pe termen lung emise de Romania in euro, net superioare celorlalte tari din regiune. Exista totusi posibilitatea ca, in urma deciziei de astazi, aceste prime de risc solicitate sa creasca, ceea ce s-ar traduce in costuri mai mari de finantare a Romaniei pe pietele externe. Pe piata secundara locala, randamentele obligatiunilor de stat denominate in lei pe termen mediu si lung au crescut astazi cu circa 5-6 puncte de baza fata de nivelurile de inchidere inregistrate in sesiunea de tranzactionare precedenta. De asemenea, inrautatirea perspectivei Romaniei ar putea duce si la amanarea sau chiar la renuntarea unor decizii de a investi in tara noastra, ceea ce inseamna pierderea... mai mult
Miercuri, 11 Decembrie 2019, ora 16:06
Decizia Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - DIICOT de a finaliza dosarul "Rompetrol II" deschide calea pentru noi investitii necesare dezvoltarii activitatilor grupului petrolier pe plan local, se arata intr-un comunicat al KMGI (fostul Rompetrol Group), remis, marti, AGERPRES.
Decizia a fost comunicata recent companiei.
Prin aceasta decizie, autoritatile romane confirma ca multiplele discutii si controverse ridicate de-a lungul timpului nu intra sub incidenta legii penale, respectiv nu isi au locul in fata autoritatilor judiciare penale ale statului roman.
"Apreciem caracterul judicios al acestei decizii foarte importante pentru siguranta mediului de afaceri si pentru climatul investitional din Romania, decizie luata in urma unor demersuri si analize deosebit de complexe, in care KMGI si companiile grupului au participat in mod activ, in vederea clarificarii tuturor aspectelor relevante. Aceasta decizie consolideaza detinerile locale ale grupului KazMunayGas si este de natura sa deschida calea pentru efectuarea in continuare a investitiilor necesare dezvoltarii activitatilor grupului pe plan local, cu efecte pozitive asupra cresterii economice, mentinerii si dezvoltarii locurilor de munca, a contributiei constante a grupului la bugetele publice, precum si, in general, la dezvoltarea mediului de afaceri local", spun oficialii companiei.
KMG International este unul dintre cei mai importanti actori economici din Romania, dovedind pana in... mai mult
Marti, 10 Decembrie 2019, ora 15:31