Operatorii de comunicatii si de servicii postale cu venituri de peste 100.000 euro nu vor plati pentru acest an tariful de monitorizare datorat Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), a anuntat institutia.
"Autoritatea incurajeaza astfel operatorii sa continue investitiile in extinderea retelelor si in inovatie, spre beneficiul utilizatorilor finali", se spune intr-un comunicat al ANCOM.
Decizii similare au fost adoptate si in ultimii doi ani. Tariful de monitorizare reprezinta mai putin de 0,15% din cifra de afaceri a companiei.
Orice furnizor autorizat trebuie sa plateasca tarif de monitorizare
Potrivit legislatiei, orice furnizor autorizat de retele publice de comunicatii, de servicii de comunicatii destinate publicului sau de servicii postale care are venituri anuale de peste 100.000 de euro sau o cifra de afaceri care depaseste aceasta suma are obligatia sa plateasca ANCOM un tarif de monitorizare anual.
In acest moment 1.865 de furnizori de retele si servicii de comunicatii electronice si de servicii postale sunt autorizati la ANCOM, dintre care 1.489 sunt furnizori de retele si comunicatii electronice si 376 sunt furnizori de servicii postale.
Dintre acestia, un numar de 316 furnizori, dintre care 252 sunt furnizori autorizati de retele sau servicii de comunicatii electronice si 64 sunt furnizori de servicii postale, au o cifra de afaceri sau venituri realizate exclusiv din aceste activitati care depasesc... mai mult
Sambata, 05 Octombrie 2013, ora 11:35
Cei mai mari jucatori telecom aveau in 2011 datorii cumulate de peste 2,8 miliarde euro, cea mai indatorata companie fiind RCS&RDS, care avea de dat peste 860 de milioane de euro.
Pe locul al doilea in topul datornicilor din 2011 se afla Cosmote, cu peste 715 milioane de euro, urmat de Vodafone, cu aproape 290 de milioane de euro, potrivit ZF.
UPC avea datorii de 273 de milioane de euro, iar Orange Romania, cel mai mare operator mobil de pe piata locala, inregistra datorii de aproape 180 de milioane de euro, potrivit statisticilor Ministerului de Finante. mai mult
Sambata, 13 Aprilie 2013, ora 14:33
In anul 2011, doar 2 case din 10 de la tara au internet. Cu toate ca statul vorbeste de foarte multi ani despre informatizarea zonelor rurale, operatorii de internet recunosc potentialul de business, dar nu se inghesuie sa investeasca in sate. Vezi de ce.Acum cativa ani, deschiderea unui centru informatic intr-o scoala dintr-un sat uitat de lume era un eveniment pe care Ministerul Comunicatiilor il anunta cu mare fast. Se vorbea despre modul in care accesul la informatii va schimba stilul de viata al taranului roman si despre egalizarea sanselor copiilor de la tara cu a celor de la oras. Timpul a trecut, iar rezultatele sunt nule.
In satele romanesti, doar 2 case din 10 au internet. Acest bilant este principalul motiv pentru care Romania este in continuare pe ultimul loc in Uniunea Europeana la rata penetrarii internetului broadband - sub 14%.
Tot de cativa ani se vorbeste despre faptul ca internetul si telefonia vor deveni comoditati, servicii pentru care consumatorii nu vor plati sau vor da sume foarte mici. Drept urmare, companiile din domeniu trebuie sa se reinventeze, sa faca bani din servicii aditionale sau sa caute zone cu potential. Statul da vina pe operatori
Ca zonele rurare ar putea fi o mina de aur pentru operatorii de internet o recunoaste toata lumea.
"Segmentul rural ramane unul foarte ofertant", spune Gabriel Ionita, Senior Manager, Dezvoltare Produse si Servicii, Cosmote Romania. Asadar, merita sa ne punem intrebarea "de ce nu exista internet in sate?".... mai mult
Marti, 19 Aprilie 2011, ora 12:17