Data Revolt aniverseaza primul an de activitate, un an ce a insemnat confirmarea unei idei - data marketing - precum si a unui nou mod de abordare a performance marketing-ului, construirea echipei, identificarea de solutii pentru clientii din portofoliu, multe intalniri si calatorii de afaceri, precum si intrarea in hub-ul de tehnologie si comunicare Cloud Connection din Elvetia, in care ocupa exclusiv zona de data & performance.
Data Revolt a debutat in urma cu un an pe piata din Romania, pozitionandu-se drept o agentie de data marketing, care implementeaza principiile aferente si care vorbeste de performance ca actiune abia dupa analiza business-ului si a datelor.
Fiind o agentie axata pe introducerea si folosirea datelor in procesele de performance marketing, Data Revolt a ajuns sa colaboreze cu diverse tipuri de companii, fiecare cu cerinte si obiective diferite.
Printre acestea se numara companiile mari, unde prioritara este integrarea datelor in procesul decizional, in setarea obiectivelor si in implementarea strategiilor de digital.
Acestea sunt urmate de business-urile de mari dimensiuni, active in zona de e-commerce, din industrii precum fashion sau home&deco, unde organizarea datelor este cu atat mai complexa (un exemplu fiind prezenta in mai multe tari) cu cat calitatea lor si insight-urile generate de acestea au un efect direct in deciziile de business luate.
Totodata, in portofoliul Data Revolt se numara companii medii din e-commerce, care vor... mai mult
Luni, 12 August 2019, ora 11:35
Comisarul european pentru afaceri economice, francezul Pierre Moscovici, a avertizat marti asupra riscului unei "revolte" in zona euro din cauza divergentelor dintre tarile din nord si cele din sud.
"Problema cu zona euro astazi este ca ea nu creeaza suficienta convergenta intre statele ei membre, iar daca se va continua in acest fel, veti vedea o revolta", a spus Moscovici intr-o interventie la colocviul European Business Summit, desfasurat la Bruxelles, transmite AFP.
"O revolta a celor din nordul Europei, care considera ca ei platesc pentru altii, in timp ce altii nu fac acelasi efort (...), dar si o revolta in sudul Europei, unde oamenii au impresia ca cresterea economica este pentru cealalta parte a Europei, in timp ce pentru ei se aplica austeritatea si nu exista solidaritate", a explicat in continuare comisarul european, fost ministru francez al Economiei.
Moscovici a dat si exemple de situatii ce pot provoca astfel de divergente, cum este cazul datoriei publice a Italiei, dubla fata de cea a Germaniei.
Prin urmare, pentru a depasi aceste disensiuni, Comisia Europeana intentioneaza sa prezinte pe 31 mai propuneri pentru aprofundarea Uniunii Economice si Monetare (UEM).
"Statu quo-ul nu mai este o optiune, intrucat mostenirea crizei (economice izbucnite in anul 2007) a produs o dinamica divergenta in zona euro", a mai atras atentia comisarul european.
Dar el a respins atat ideea unei 'Uniuni de transfer', adica un sistem de transferuri permanente... mai mult
Marti, 23 Mai 2017, ora 22:18
La presiunile organizatiilor europene care militeaza pentru drepturile consumatorilor, Facebook nu mai colecteaza datele cetatenilor de pe Batranul Continent care folosesc aplicatia de mesagerie WhatsApp.
Reteaua sociala a oprit transferul de date saptamana trecute, dar informatia a aparut abia acum, fiind publicata de Financial Times.
Facebook a achizitionat WhatsApp pentru 19 miliarde de dolari in 2014 si a inceput sa colecteze datele personale ale utilizatorilor aplicatiei de chat in august 2016. Utilizatorii aveau de ales daca doresc ca datele lor sa ajunga la reteaua sociala sau nu, insa asta nu i-a operit pe utilizatorii din Europa sa se revolte.
Mai ales pentru ca s-au simtit tradati. In urma cu doi ani, cofondatorul WhatsApp, Jan Koum, ...citeste mai departe despre "Facebook nu mai are acces la datele utilizatorilor WhatsApp din Europa" pe Ziare.com mai mult
Joi, 17 Noiembrie 2016, ora 12:14
Ministrul de Finante german, Wolfgang Schaeuble, se asteapta la o sedinta furtunoasa in cadrul summit-ului economic G-7 de la Dresda, din 27-29 mai.
Oficialul german recunoaste ca intalnirea ministrilor de Finante din cele sapte state va semana cu o revolta politica fata de masurile de austeritate.
Germania detine presedintia G-7 in aceasta perioada, dar acest lucru nu-i va scuti pe Schaeuble si pe presedintele Bundesbank, Jens Wiedmann, de atacurile unora dintre omologii lor, arata agentia Bloomberg.
Se tine de glume
Adeptii taierilor bugetare practicate de Germania vor fi asaltati in cadrul reuniunii pentru a fi invinovatiti de slaba crestere economica din zona euro, a prezis ministrul Schaeuble, intr-un pamflet publicat sambata in presa germana.
"Guvernul german va intampina o opozitie din partea celor care doar cer", a explicat oficialul, fara a face referire directa la Franta, Italia sau Statele Unite.
"Din punctul de vedere al acestora, reducerea cheltuielilor bugetare a dus la scaderea cererii pentru bunuri si servicii" a explicat in pamflet Schaeuble.
Riscul reprezentat de nesolutionarea crizei elene si incertitudinea care planeaza dupa inregistrarea unui deficit comercial mare in Statele Unite ar putea cimenta o alianta de convenienta intre Franta, Italia si reprezentantii SUA.
Cele trei state si-au exprimat deja in mai multe randuri opinia ca politica de austeritate impusa de Germania in intreaga Europa ar putea sta la baza cresterii... mai mult
Luni, 25 Mai 2015, ora 15:46
In fiecare an, la 1 august, timp de un minut, locuitorii capitalei Poloniei abandoneaza orice activitate si raman nemiscati. Ei comemoreaza astfel Revolta din Varsovia, din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, operatiune de rezistenta impotriva nazismului, in care si-au pierdut viata 200.000 de polonezi.
Masinile si pietonii se opresc, iar toti cei aflati in locuri publice se ridica in picioare si raman nemiscati pentru un minut, timp in care se aude o sirena care semnalizeaza evenimentul, potrivit Mediafax.
Revolta din Varsovia a fost o operatiune importanta din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a miscarii poloneze de rezistenta.
Scopul acestei operatiuni a fost eliberarea Varsoviei de sub ocupatia Germaniei naziste inaintea avansului Armatei Rosii.
Rebeliunea a coincis cu retragerea trupelor germane si apropierea trupelor sovietice de suburbiile estice ale orasului. In mod controversat, ofensiva sovietica s-a oprit chiar la portile orasului, in vreme ce luptele din oras dintre polonezi si germani au continuat timp de 63 de zile, fara ca revolta polonezilor sa fie sprijinta semnificativ din exterior. mai mult
Marti, 05 August 2014, ora 12:40
Asiguratorul Aviva, afectat saptamana trecuta de una din cele mai mari revolte din Marea Britanie cauzate de bonusurile acordate sefilor companiei britanice, a anuntat marti demisia directorului sau general, Andrew Moss.
Aviva a anuntat ca Andrew Moss va fi inlocuit interimar de presedintele John McFarlane. Moss a anuntat compania ca este in interesul Aviva ca el sa demisioneze.
Saptamana trecuta, Moss a renuntat la cresterea salariului sau in 2012, dupa ce jumatate din investitori s-au revoltat impotriva remuneratiei conducerii Aviva, la adunarea generala anuala.
Marti dimineata, la bursa de la Londra, actiunile Aviva au urcat cu 3%, la 312 penny.
Aviva, al doilea mare asigurator din Marea Britanie, si-a vandut in ianuarie operatiile de asigurari de viata din Romania, Ungaria si Cehia rivalei americane Metlife, ca parte a planului de a se reprofila pe pietele unde obtine cele mai mari venituri. Profitul celor trei divizii reprezinta mai putin de 0,5% din profitul total al grupului britanic, iar activele lor totale se ridicau la 57 milioane de euro (75 milioane de dolari) la 30 iunie 2011, a anuntat luni Aviva, fara a preciza valoarea tranzactiei.
Analistii sustin ca, alaturi de Asia de Sud-Est, Europa Centrala si de Est reprezinta una din regiunile cele mai promitatoare pentru asiguratori, datorita cresterii economice solide si a unei piete a serviciilor financiare slab dezvoltate.
Tranzactia face parte din strategia Aviva de a se retrage din zonele unde... mai mult
Marti, 08 Mai 2012, ora 13:27
Revoltele din lumea araba pot fi comparabile cu cele care au avut loc in Europa Centrala, dupa prabusirea Zidului Berlinului, a precizat presedintele rus Dmitri Medvedev, informeaza Mediafax.Schimbarile care se produc in Orientul Mijlociu si Africa de Nord (...) au un caracter istoric si pot deschide calea unor transformari comparabile celor care au avut loc in Europa Centrala, dupa prabusirea Zidului Berlinului", care a grabit destramarea blocului comunist, a declarat presedintele rus, potrivit unui text postat pe site-ul Kremlinului.
"Evenimentele din lumea araba au confirmat, inca o data, necesitatea de a efectua la timp reforme socio-economice", a adaugat el.
Rusia, membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, si-a exprimat ostilitatea fata de orice "ingerinta" in crizele din tarile arabe. Insa, occidentalii doresc sa obtina sustinerea Moscovei in cazul Siriei, tara in care regimul lui Bashar al-Assad se confrunta cu o contestare fara precedent.
De asemenea, Moscova s-a abtinut sa isi utilizeze dreptul de veto in Consiliul de Securitate al ONU, autorizand recurgerea la forta impotriva regimului colonelului Muammar Kadhafi, in Libia, dupa care a criticat sever interventia occidentalilor. mai mult
Vineri, 15 Iulie 2011, ora 00:20
Banca Mondiala a avertizat asupra aparitiei unor tensiuni sociale in Rusia, dupa ce a estimat luni ca economia tarii se va comprima cu 4,5% in 2009, din cauza crizei economice mondiale si ieftinirii petrolului, relateaza The Telegraph.Temperand optimismul privind o posibila revenire a economiei Rusiei, banca a estimat o comprimare si mai puternica decat au recunoscut oficialii de la Kremlin.
In ultimul sau raport privind economia Rusiei, Banca Mondiala a estimat ca produsul intern brut (PIB) ar urma sa scada cu 4,5% in 2009, in timp ce datele revizuite ale guvernului moscovit prevad o scadere cu numai 2,2% anul acesta.
Noile estimari vin ca urmare a faptul ca investitorii straini care se adreseaza pietelor emergente reincep sa intre pe piata din Rusia, dupa luni intregi de retrageri de capital, in urma conflictului cu Georgia din august 2008 si scaderii record a pretului petrolului.
Indicele bursei din Rusia, RTS, a urcat cu peste 30% anul acesta, avand performante mai puternice decat majoritarea indicilor de pe pietele emergente, dupa o revenire usoara a pretului petrolului si metalelor. Dar Zeljko Bogetic, economistul Bancii Mondiale pentru Rusia, a avertizat asupra unui astfel de optimism.
"In contextul in care criza continua sa cuprinda economia mondiala, asteparile conform carora economia Rusiei isi va reveni rapid nu mai sunt actuale", a declarat acesta, adaugand ca populatia ar fi profund nemultumita, mai ales clasa muncitoare, daca cheltuielile sociale nu vor... mai mult
Luni, 30 Martie 2009, ora 18:01