Presedintele PLUS, Dacian Ciolos, a declarat duminica, la Buzau, ca vrea sa vada de la Liviu Dragnea "declaratiile pe propria raspundere ale conducerii PSD care sa spuna ca nu au colaborat cu Securitatea niciodata si n-au colaborat cu servicii de informatii din tara si din strainatate", altfel acuzatiile lui raman "vorbe in pustiu".
"Liviu Dragnea, Sebastian Ghita, ceilalti care se plimba de cativa ani de zile pe la institutiile de forta si pe la serviciile de care vorbesc acum si cu care au avut treaba, nu gasesc alta scuza decat sa acuze ceea ce fac ei in partid spre ceilalti.
Inainte de toate, vreau sa vad de la Liviu Dragnea declaratiile pe propria raspundere ale conducerii PSD care sa spuna ca nu au colaborat cu Securitatea niciodata si n-au colaborat cu servicii de informatii din tara si din strainatate. Asta am facut noi la PLUS, toti cei din conducere, in frunte cu mine, asta trebuie sa o faca si ei", a afirmat Dacian Ciolos intr-o conferinta de presa.
Totodata, Ciolos a sustinut ca Liviu Dragnea "nu are altceva ce sa vanda decat povesti".
"Asta au facut de cand au ajuns la guvernare, au atacat justitia, au atacat statul roman ca sa isi rezolve problemele, Romania incepe sa devina tot mai mult un stat controlat de un partid. Vreau sa-mi arate Liviu Dragnea unde este bunastarea in buzunarul romanilor si in mana cui este buzunarul romanilor de un an si ceva.
Faptul ca Dragnea se duce doar prin sud unde are garda pretoriana care il inconjoara si sta... mai mult
Duminica, 10 Martie 2019, ora 22:14
Dacian Ciolos a explicat din nou cum a fost infiintat partidul PLUS, precizand ca nu ii cunoaste familia lui Adrian Iordache, avocatul care a inregistrat formatiunea, si nici nu l-a interesat sa afle detalii despre aceasta.
"Anul trecut am anuntat infiintarea unui nou partid, Miscarea Romania Impreuna. Inregistrarea tergiversa si, dupa ce am ajuns la concluzia ca exista un risc major sa nu participam la alegerile europarlamentare, am decis sa trecem la un plan B.
Am discutat cu colegii de la Platforma Romania 100 despre posibilitatea de a inregistra un alt partid de catre fondatori mai putini cunoscuti. Am pornit de la premisa ca poate ca inregistrarea MRI este tergiversata pentru ca printre fondatori exista personaje cu notorietate.
Domnul Adrian Iordache a decis sa isi asume aceasta responsabilitate impreuna cu o angajata si cu sotia dumnealui, notar public. Nu am stiut cine sunt si nici nu m-a interesat. Cei 3 fondatori au facut acest demers pentru a ajuta acest proiect politic fara intentia de a face politica.
Ei nu se vor regasi in structurile de conducere. Sambata vom avea conventia nationala unde vom alege structurile de conducere.
Domnul Adrian Iordache este un avocat serios, profesionist, competent. Noi nu am facut o analiza a familiei dansului, nu stiam cine este tatal dansului si nici nu m-a interesat. Nu facem dosare de cadre pentru colaboratorii nostri", a explicat Dacian Ciolos.
Fostul premier a vorbit si despre speculatiile la adresa sa si... mai mult
Marti, 22 Ianuarie 2019, ora 15:17
Comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, a declarat vineri ca fermele mici vor putea primi dupa 2014 o plata fixa anuala intre 500 si 1.000 de euro printr-un sistem simplificat de plata, potrivit NewsIn."Propunem un sistem simplificat de plata in anumite limite pentru fermele mici. Am pornit de la constatarea ca o treime dintre beneficiarii de subventii directe din UE in momentul de fata reprezinta si lucreaza doar 3% din teritoriul UE. Dar acea treime de beneficiari trebuie sa treaca prin aceleasi furci caudine ca o ferma medie sau mare. Ei (fermierii mici n.r.) vor primi o plata pe ferma, anuala, intre 500 si 1000 de euro, va varia de la un stat membru la altul, in functie si de media subventiilor pe ferma in statul respectiv", a spus Dacian Ciolos.Comisarul european a mentionat ca va fi o suma fixa care, din 2014 pana in 2020, nu se va modifica atat timp cat fermierul respectiv ramane in activitate si ramane fermier mic."Sistemul va fi valabil doar pentru cei care sunt deja in sistem - inregistrati ca fermieri mici - si care din 2014 vor alege sa faca acest lucru. Nu vor putea sa intre in aceasta schema ferme mici in 2016, 2018. De ce? Pentru a evita faramitarea fermelor mijlocii", mai spus Ciolos.Comisarul european a adaugat ca exista si o alta propunere privind sistemul de dezvoltare rurala, prin care un fermier mic care a intrat in 2014 in sistem si in 2016 sau 2018 decide sa iasa din sistem si isi cedeaza terenul prin vanzare sau... mai mult
Duminica, 16 Octombrie 2011, ora 19:17