Productia de autovehicule de la Dacia si Ford va reincepe pe data de 4 mai, a anuntat, joi, ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, intr-o interventie la Digi 24.
"Din ce cunosc eu, atat Dacia, cat si Ford vor reporni productia de autovehicule in data de 4 mai", a spus ministrul.
Grupul Renault Romania a anuntat, marti, ca activitatile de productie la Uzinele Dacia de la Mioveni au fost reluate partial, incepand din 21 aprilie, pe baza de voluntariat, urmand ca, din data de 4 mai, sa fie reluate activitatile in cadrul Uzinei Mecanice si Sasiuri, respectiv Uzinei Vehicule, in Departamentul Presaj, a anuntat Grupul Renault Romania.
Compania a precizat ca, inca de la debutul crizei pandemice, generata de COVID-19, s-a asigurat sa ia masuri adaptate de protectie pentru ansamblul angajatilor din toate sediile unde isi desfasoara activitatea.
Constructorul auto a anuntat intreruperea productiei la uzinele din Mioveni din data de 17 martie pana pe 5 aprilie, in contextul pandemiei de coronavirus. Pe data de 2 aprilie, compania mentiona ca prelungeste perioada de intrerupere a activitatii de productie la uzinele Dacia de la Mioveni, "in acord cu partenerii sociali" si "in contextul propagarii virusului COVID-19 la nivel global si al evolutiei crizei sanitare".
Pe de alta parte, angajatii fabricii Ford de la Craiova au intrat in somaj tehnic incepand de pe data de 19 martie 2020, pana pe data de 30 aprilie, iar pe parcursul acestei... mai mult
Joi, 23 Aprilie 2020, ora 19:42
Constructorul auto Dacia a anuntat reluarea productiei luni dimineata, la ora 7.00, iar sistemele informatice ale grupului functioneaza normal, dupa ce, vineri, atacul informatic de tip ransomware a afectat compania, a informat luni directia de comunicare din cadrul grupului Renault Romania.
Grupul Renault se numara printre cele peste 200.000 de victime din cel putin 150 de tari afectate de atacul cibernetic masiv de la sfarsitul saptamanii trecute. Potrivit Europol, numarul victimelor ar putea sa creasca luni, dupa ce oamenii se vor intoarce la munca si isi vor porni computerele.
In Romania, o parte din activitatile platformei industriale Dacia de la Mioveni a fost intrerupta temporar, iar o celula de criza a fost creata in primele ore pentru a gestiona situatia.
"Luni, 15 mai, la ora 7:00, activitatea platformei industriale Dacia Mioveni a fost reluata in mod normal, urmare a mobilizarii si reactivitatii echipelor noastre. Toate sistemele informatice ale Grupului Renault Romania functioneaza normal si sunt securizate", a transmis compania luni.
Vineri, compania a luat o serie de masuri proactive, cum ar fi suspendarea temporara a activitatii industriale pentru a stopa raspandirea virusului. Grupul francez Renault a oprit sambata temporar productia in cateva fabrici din Europa, inclusiv din Franta si Slovenia, pentru a preveni extinderea problemelor cauzate de atacurile cibernetice, potrivit unui purtator de cuvant al companiei, citat de Reuters.
WannaCry... mai mult
Luni, 15 Mai 2017, ora 09:42
Renault SA se asteapta sa poate relua luni ritmul normal de productie la fabricile afectate de valul masiv de atacuri cibernetice simultane, care a lovit vineri aproape 100 de tari, a anuntat duminica un purtator de cuvant al producatorului auto francez, transmite Reuters.
"Aproape toate fabricile ar trebui sa-si poata relua maine activitatea", a precizat purtatorul de cuvant.
Sambata, Renault a devenit prima companie franceza care a confirmat ca a fost afectata de valul masiv de atacuri cibernetice simultane, care a lovit vineri aproape 100 de tari, productia fiind oprita in Franta (Sandouville), Romania (Mioveni) si in Slovenia.
Nu numai Dacia e afectata. Renault a oprit productia in Franta si in Slovenia, din cauza hackerilor
Vineri, un atac informatic "la nivel global" si calificat ca "incident major" de catre Serviciul National de Sanatate din Marea Britanie (NHS) a blocat calculatoarele a numeroase spitale din aceasta tara, un atac similar inregistrand si mari companii spaniole, printre care Telefonica, a transmis AFP. Acest virus cripteaza datele existente pe un computer, cu scopul de a cere proprietarului o rascumparare in schimbul unei chei de deblocare.
WanaCrypt0r: Ce stim pana acum despre cel mai mare atac de tip ransomware din istorie
Atacul ar fi unul "la nivel global" si ar atinge organizatii din Australia, Belgia, Franta, Germania, Italia si Mexic, au indicat analisti de la Forcepoint Security Labs, intr-un comunicat, precizand ca este... mai mult
Duminica, 14 Mai 2017, ora 20:03