Statia Spatiala Internationala va trece pe deasupra Capitalei pana pe 22 august.
Daca vrei sa o vezi, uita-te pe cer dupa un obiect foarte stralucitor si care se deplaseaza foarte incet.
Marti seara aceasta poate fi vazuta la ora 22:07, conform NASA, citata de Digi 24.
Pentru a sti cand Statia Spatiala Internationala se afla deasupra orasului tau te poti abona la un serviciu al NASA realizat special pentru cei care vor sa afle acest lucru.
...citeste mai departe despre "Ochii spre cer! Zilele acestea puteti vedea Statia Spatiala Internationala care trece pe deasupra Bucurestiului" pe Ziare.com mai mult
Marti, 07 August 2018, ora 11:17
Romania a inregistrat progrese uimitoare in ceea ce priveste gradul de absorbtie a fondurilor europene, a declarat presedintele Congresului Puterilor Locale si Regionale al Consiliului Europei (CPLRE), Herwig Van Staa, intr-un interviu acordat Agerpres.
"Insa, daca tot vorbim despre gradul de absorbtie, trebuie sa spunem ca o piedica in calea unei mai bune absorbtii o reprezinta si inaltul grad de birocratizare din Uniunea Europeana si in acest sens cred ca ar trebui sa mai reducem birocratia", a precizat Van Staa.
El vorbeste in interviu si despre Alianta Europeana a Oraselor si Regiunilor pentru incluziunea romilor. "Am constatat ca in Romania, dar si in alte state situatia s-a imbunatatit considerabil in ceea ce priveste atitudinea autoritatilor locale vis-a-vis de problemele populatiei de etnie roma. S-au intreprins numeroase eforturi, ceea ce bineinteles este un lucru pozitiv", a afirmat acesta.
Domnule presedinte, in 2013 Congresul Puterilor Locale pe care il conduceti a lansat Alianta Europeana a Oraselor si Regiunilor pentru incluziunea romilor. Unul dintre momentele prezentei dumneavoastra in Romania il constituie vizita la o scoala unde se implementeaza un proiect pentru incluziunea sociala a romilor. Care au fost pasii concreti dupa lansarea acestei Aliante si cum apreciati evolutia acestei initiative?
Congresul, cu sprijinul meu, a reusit sa creeze aceasta Alianta la nivel local si regional pentru a se reusi implementarea unor masuri concrete in... mai mult
Duminica, 15 Iunie 2014, ora 13:30
Statul ar trebui sa-si reduca cheltuielile, iar fundamentele economiei ar trebui reorganizate, altfel riscam sa pierdem investitorii straini, au spus participantii la Conferinta Anuala a Doctoranzilor in Stiinte Economice.
"Avem un stat care costa tot mai mult si care apasa pe mediul economic sa ii plateasca cheltuielile. Daca structurile actuale continua, economia se va prabusi sub greutatea statului", a declarat Cristian Parvan, secretar general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania. El a adaugat ca statul cheltuieste prea mult cu functionarii publici si ca, inainte de a isi permite sa faca acest lucru, ar trebui sa se intrebe si cati muncitori exista care sa sustina salariile functionarilor.
"Pana nu se reorganizeaza fundamentele economiei, nu numai reducand cheltuielile statului, ci si in cadrul mediului de afaceri care trebuie sa permita intreprinzatorilor straini si romani sa produca in tara, nu se va schimba nimic. Riscam sa se termine criza globala si noi sa ramanem tot in criza", a spus Emanuel Odobescu, directorul general adjunct al Piraeus Bank.
"Bancile straine si investitorii straini se vor plictisi sa tina bani intr-un stat si intr-o economie dezorganizata. Spre deosebire de tarile dezvoltate, la noi Codul Fiscal se schimba de doua, trei ori pe an", a spus Odobescu. In opinia sa, investitiile in productie ar trebui reorientate catre domenii precum agricultura, si mai putin catre constructia de masini. mai mult
Vineri, 15 Mai 2009, ora 10:16
Alexandru Ciucu, Designer Atelier Alexandru Ciucu
Descrierea companiei:
Atelier high-class de costume la comanda pentru barbati
Ultima institutie de invatamant absolvita:
Istituto Carlo Secoli, Milano- sectia de design vestimentar
Job anterior:
Designer
•Business-ul de familie
•Viziunea pe termen lung
•Daca stai, iti sta si norocul
Un business de familie iti ofera anumite avantaje, declara Alexandru Ciucu, designer la Tata & Fiul. "In primul rand, stii ca toata familia trage catre un singur tel", adauga acesta. Clientul vede intr-un business de familie, o afacere solida, bine inchegata.
mai mult
Miercuri, 25 Februarie 2009, ora 00:00
Bogatii lumii au pierdut in ultimele luni sute de miliarde de dolari, numai din devalorizarea actiunilor detinute la marile corporatii internationale. Pe malurile Dambovitei, capitalistii de cumetrie incep si ei sa tremure.
Nu-i plange nimeni pe Bill Gates, Roman Abramovici, Lakshmi Mittal sau Oleg Deripaska, pentru pierderile suferite de pe marginea crizei economico-financiare mondiale. In fond, un adevarat capitalist stie prea bine ca economia e ciclica si ca pe masura ce ajungi mai sus iti asumi riscuri mai mari.
Globalizarea, ca orice lucru pe lumea asta, are si partile ei bune si partile ei rele. Pe de alta parte, nici nu e prea corecta asezarea in acelasi cazan a numelor de mai sus, daca luam in considerare cum si-au facut ei averile de-a lungul anilor. Americanul Bill Gates si-a folosit mintea, rusul Abramovici resursele Maicii Rusii, impartite mai putin tovaraseste dupa caderea imperiului sovietic. Desigur, departe de mine ideea ca Abramovici sau Deripaska ar fi lipsiti de igeniozitate, sau minte, cum vreti sa-i spuneti. Numai ca exista, totusi, o diferenta.
Dar sa-i lasam pe bogataii lumii cu problemele lor si sa ne intoarcem la bogatii nostri, cei mai multi dintre ei avand cateva lucruri comune cu magnatii rusi. Prima, si cea mai importanta dintre asemanari, este afacerea cu statul. Asa cum pe piata titlurilor de valoare, cele mai sigure investitii sunt in titlurile de stat (chiar daca nu si cele mai rentabile intotdeauna) asa si in lumea afacerilor romanesti,... mai mult
Marti, 27 Ianuarie 2009, ora 11:44