Nicusor Dan sustine ca a identificat o serie de solutii destul de simple si de clare pentru rezolvarea unor probleme majore ale Bucurestiului, care le dau de furca, de ani buni, tuturor administratiilor locale ale orasului.
Nicusor Dan vrea sa candideze ca independent la functia de primar al Capitalei, dar cu sprijinul partidelor din Opozitie. Momentan, oficial, are doar sustinerea partidului pe care l-a fondat, adica al USR. In aceste conditii - dupa cum Ziare.com v-a informat deja - Nicusor Dan si-a lansat marti un site de campanie. Acesta contine, printre altele, Proiectul pentru Bucuresti, adica viziunea politicianului pentru dezvoltarea orasului.
La solicitarea Ziare.com, omul politic care isi doreste sa preia administrarea orasului de la Gabriela Firea, la alegerile locale din 2020, a detaliat cateva dintre masurile despre care spune ca ar ajuta la rezolvarea rapida marilor probleme ale Capitalei.
Iata cateva dintre aceste masuri.
Consolidarea tuturor cladirilor cu bulina rosie, in 3 ani. Iata in ce conditii
Peste 8.000 de bucuresteni locuiesc in cele aproape 350 de cladiri cu bulina rosie din Capitala. Toti acesti oameni risca sa isi piarda viata, la un cutremur mare, ajungand sub munti de daramaturi.
Administratia Firea a lansat un program de consolidare a cladirilor cu risc seismic si lucreaza, in principal, la cladiri din zona de Centru.
Ceea ce n-a reusit inca este sa se apuce de consolidarea celor mai multe dintre blocuri cu bulina rosie de... mai mult
Miercuri, 27 Noiembrie 2019, ora 07:05
Daca astazi ar avea loc un cutremur de magnitudinea celui produs in 1977, cel putin cateva sute de cladiri cu risc seismic ar risca sa se prabuseasca, iar cateva mii bucuresteni si-ar putea pierde viata. Motivul: in loc sa se apuce inca din anii '90 de consolidarea cladirilor subrede din Capitala, autoritatile au preferat sa isi paseze una alteia responsabilitatea, decenii la rand.
Iar cand in sfarsit au inceput, consolidarile au intampinat tot soiul de obstacole si au progresat cu viteza melcului....
Primarul general Gabriela Firea a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa, ca -
dupa aproape 3 decenii in care in Bucuresti s-au consolidat doar 20 de cladiri cu risc seismic grad 1 - lucrarile de profil au inceput sa se desfasoare intr-un ritm alert.
Mai exact, potrivit primarului, pentru jumatate dintre cele 349 de cladiri cu risc seismic 1 din Capitala s-au demarat deja procedurile de consolidare. Ceea ce nu a explicat pe larg primarul este ca aceste proceduri sunt adesea de durata si nu inseamna ca lucrarile vor incepe in cateva zile.
Spre exemplu, dupa cum Ziare.com v-a informat deja, in cazul in care proprietarii sunt de acord cu consolidarea, se incepe cu o expertiza tehnica a cladirii, in urma careia specialistii in domeniu propun mai multe solutii pentru consolidare.
Expertii primariei o aleg pe cea pe care o considera optima. Apoi se intocmeste Documentatia de Avizare a Lucrarilor de Interventie (DALI), ceea ce poate dura intre 4 si 6 luni. Se... mai mult
Luni, 04 Martie 2019, ora 17:14
Mii de bucuresteni risca sa-si piarda viata, la cutremur, din cauza ca locuiesc in cladiri degradate, care s-ar putea prabusi. E o situatie grava, de viata si de moarte, pe care statul - desi o cunoaste de zeci de ani - nu a reusit sa o rezolve nici pana astazi.
De fapt, in loc sa inceapa la timp consolidarea cladirilor care risca sa cada peste bucuresteni, autoritatile au irosit ani pasandu-si una alteia responsabilitatea inceperii lucrarilor urgente. Iar singurii care au de pierdut, de pe urma tuturor tergiversarilor, sunt, evident, bucurestenii.
Ziare.com va prezinta pe larg, incepand de astazi, modul in care se consolideaza cladirile cu risc seismic din Capitala si motivele pentru care aceasta operatiune se desfasoara cu viteza melcului, riscand sa mai dureze inca multi ani de acum incolo.
In functie de cat de subreda ii este structura de rezistenta, o cladire poate fi incadrata, in urma unei expertize tehnice, intr-una dintre cele 4 clase de risc seismic existente.
Cladirile incadrate in clasa I de risc seismic sunt, de regula, o amenintare atat pentru viata locatarilor, cat si pentru a oamenilor care trec prin preajma. E de asteptat ca aceste cladiri sa se prabuseasca, la un cutremur mare, asa ca e urgent ca ele sa fie consolidate. In cazul cladirilor din clasele a II-a, a III-a si a IV-a, exista riscuri, dar sunt mai mici.
In Bucuresti, potrivit situatiei Primariei Capitalei, actualizate la data de 6 noiembrie 2018, exista: 343 de cladiri incadrate in... mai mult
Luni, 19 Noiembrie 2018, ora 09:35