Fostul ministru Eugen Teodorovici a ramas cu terenurile, casele si apartamentul din Capitala, dar si cu datorii de aproape 800.000 de euro, dupa ce nu a mai prins un loc in Parlamentul Romaniei si s-a intors la Curtea de Conturi, unde avea locul rezervat.
Eugen Teodorovici si Florentina Costache au, impreuna, trei terenuri intravilane in Bucuresti si unul in Otopeni, trei case si un apartament in Capitala, potrivit declaratiei de avere depusa la inceputul acestui an.
Fostul ministru al Finantelor are mai multe conturi deschise in banci, dar nu a trecut sumele detinute. Anul trecut, el a imprumutat Compania de Asigurari - Reasigurari Exom Romania, unde este actionar, cu 60.000 de lei si TMC Romteam Business, unde este asociat, cu 140 de lei.
Teodorovici are o lista lunga de datorii, care se ridica la 800.000 de euro si 75.000 de lei.
Anul trecut, el a castigat ca senator suma de 127.121 lei. Din chirii a mai obtinut 27.000 de euro, in 2020.
Post pastrat din 2010
Desi in declaratia de avere a trecut functia de director, el declara, la inceputul anului, ca lucreaza ca auditor, un post castigat prin concurs in 2010 si rezervat cat timp a lucrat in Parlament si in Guvern, potrivit legii.
Teodorovici a fost ministru al Fondurilor Europene si apoi al Finantelor Publice in Guvernul Victor Ponta, iar in guvernul condus de Viorica Dancila a fost ministru al Finantelor Publice.
Eugen Teodorovici a fost senator in Buzau in perioada 2012-2016 si senator in... mai mult
Luni, 15 Februarie 2021, ora 10:59
Curtea de Conturi a analizat activitatea Ministerului Finantelor si a dat publicitatii un raport referitor la situatia datoriei externe si a modului in care au fost utilizati banii imprumutati de statul roman.
Concluziile sunt destul de critice la adresa modului in care au fost gestionati banii publici, datele prezentate nefiind de natura sa ofere o perspectiva favorabila asupra evolutiilor din acest domeniu.
Semnale despre datoria publica
-cresterea datoriei publice a depasit nevoia de finantare a deficitului;
-in conditiile mentinerii unui ritm de crestere al datoriei publice guvernamentale care devanseaza ritmul de crestere al economiei, riscul de solvabilitate va creste;
-Banca Nationala a Romaniei (Directia Stabilitate Financiara) subliniaza faptul ca din ratiuni de sustenabilitate in grupul economiilor emergente, precum si pentru a modera cheltuielile cu dobanzile si impactul acestora asupra deficitului primar, procesul de consolidare fiscala trebuie sa plafoneze ...citeste mai departe despre "Semnale de alarma despre datoria publica a Romaniei: Cum au fost cheltuiti banii imprumutati" pe Ziare.com mai mult
Luni, 25 Mai 2015, ora 15:49