Antreprenorul si investitorul de la "Imperiul Leilor" a lansat in aceasta perioada de criza webinarul gratuit pentru antreprenori "Scoate-ti afacerea din criza!". Este o perioada in care Cristian Onetiu a decis sa isi dedice timpul si cunostintele antreprenorilor care se confrunta cu situatii noi in aceste vremuri si care trebuie sa actioneze rapid pentru a-si mentine business-urile active.
Astfel, o serie de informatii pretioase si experienta de antreprenor pe care Cristian Onetiu a acumulat-o de-a lungul anilor, combinate cu sfaturi de la specialisti din programul ScaleUp TaskForce sunt acum disponibile gratuit in webinarul ce poate fi accesat aici: https://onetiu.com/webinar.
"In general, nu ma ocup de crize, dar, de data aceasta, este necesar sa fiu alaturi de Romania si sa ofer, atat cat pot si in mod gratuit, informatie valoroasa si greu de gasit, care sa poata ajunge usor la toti antreprenorii. Cursurile mele sunt practice si validate si cu costuri pe masura, insa am decis acum sa imi ofer timp gratuit pentru a realiza acest webinar, dar si materiale disponibile pentru antreprenori. Impreuna reusim si devenim mai puternici prin criza", spune Onetiu.
3 pasi importanti pentru antreprenori
"Cred ca aceasta este cea mai mare sansa pe care o avem dupa '89", spune co-fondatorul companiilor Life Care Corp si BioLogistic. "Orice om cu spirit antreprenorial puternic, educat si care intelege repede piata care se dezvolta in fata are sanse foarte mari. Chiar daca... mai mult
Joi, 09 Aprilie 2020, ora 17:30
Afacerile micilor antreprenori au fost lovite cel mai mult de criza economica. Pentru a-i ajuta pe acestia, Frames a adunat la un loc voci din mediul de afaceri romanesc si a identificat cateva solutii de supravietuire.
In cadrul analizei, oamenii de afaceri dezbat "solutia" serviciilor oferite gratis si vin cu propuneri menite sa mentina business-urile pe linia de plutire: preturi mai mici cat sa acopere cheltuielile, incurajarea productiei locale sau linii de finantare cu dobanda subventionata sunt doar cateva dintre ele.
Dincolo de perspectiva somajului tehnic, de facilitatile oferite de stat angajatilor, multi dintre oamenii de afaceri sunt decisi sa continue activitatea, sa isi plateasca salariatii si sa isi extinda serviciile si vanzarile.
In fata situatiei fara precedent cu care se confrunta economia, antreprenorii fac un apel la colaborare in mediul de business, la evitarea blocajului financiar si a disponibilizarilor de personal.
95% din economia romaneasca este formata din microintreprinderi si firme mici, cu 1-20 angajati. Pentru multi dintre antreprenori, coronavirusul a insemnat mai mult decat restrictiile sociale. S-au vazut pus in fata unui blocaj fara precedent, ce poate conduce la faliment.
Intr-un apel lansat pe internet, antreprenorii sustin ca nu este timpul pentru shut-down in economie. Nu este timpul pentru inchiderea business-urilor, pentru somaj tehnic. Este timpul pentru a strange randurile si a construi proiecte de colaborare.... mai mult
Luni, 30 Martie 2020, ora 11:20
Primul furnizor de programe MBA romano-americane din Romania, ASEBUSS, isi ofera sustinerea pentru mediul de afaceri, printr-o serie de evenimente online, orientate catre comunitatea de business, studenti, absolventi si companiile acestora, in noul context creat de criza globala.
Conform unui studiu PwC, privind impactul pandemiei de COVID-19 asupra afacerilor, 18% dintre respondenti estimeaza o scadere a veniturilor de pana la 20%, 6% intre 20-50%, iar 2% considera ca diminuarea va fi intre 50-80%. 65% dintre companii nu au facut inca evaluari.
"Pornim de la faptul ca avem ca parteneri doua universitati americane de prestigiu - Kennesaw State University si Washburn University - precum si cea mai mare comunitate de alumni din Romania - peste 1.500 de manageri si antreprenori, din 15 tari.
Avem, de asemenea, si o experienta relevanta - de peste 25 de ani incurajam business networking-ul de calitate. Credem in puterea comunitatii si stim cat de important este sa te poti ajuta cu sfaturi, recomandari, idei, chiar si cu parteneriate sau comenzi, cu dezvoltarea sau protejarea, conservarea afacerii, evaluarea si vanzarea ei, dupa caz.", a declarat Prof. Ovidiu Dimbean-Creta, Rectorul ASEBUSS.
Evenimentul "Business Education as Game-Changer", organizat ca online panel, pe 25 martie, de la ora 18:30, va reuni 4 alumni CEO din diferite industrii, care vor discuta despre decizii de business in criza si despre bune practici in leadership care ajuta companiile sa raspunda... mai mult
Miercuri, 25 Martie 2020, ora 13:02
Pentru pregatirea profesionala a angajatilor lor, companiile prezente in Romania aloca in medie 1097 euro/ persoana anual pentru angajatii cu functie de management si 483 euro/ persoana anual pentru cei cu rol de executie, releva "L&D Industry Survey - Romania 2019".
Prima si singura cercetare cantitativa ce masoara tendintele in materie de invatare si dezvoltare / learning & development (L&D) din tara noastra a fost realizata, pentru platforma Learning Network, de Valeriu Frunzaru, Conferentiar si Prodecan al Facultatii de Comunicare si Relatii Publice, SNSPA, si Maria Predoiu, Antreprenor EdTech si Presedinte al Senatului IAA Romania.
Cursurile la care angajatii romani participa cel mai mult sunt cele de comunicare, leadership si business & management, peste 55% dintre respondenti confirmand ca au derulat in companiile lor astfel de programe.
Tematici precum marketing, creativitate & inovare sau well-being sunt inca destul de putin cautate de companii, doar o treime dintre respondenti optand pentru astfel de programe pentru angajatii lor.
"Intr-o realitate cu transformari profunde, intr-un moment in care atat la nivel local, cat si global criza fortei de munca pregatite sa faca fata provocarilor viitorului este din ce in ce mai vizibila, programele de L&D sunt indispensabile oricarei companii, pentru o dezvoltare profitabila si sustenabila. Dar cum putem dezvolta sectorul L&D fara a avea o imagine de ansamblu a acestei industrii atat de importante in Romania?... mai mult
Vineri, 13 Septembrie 2019, ora 15:48
JediSEO School, prima scoala de SEO din Romania, anunta inceperea unei noi serii de cursuri, in cadrul carora cei care se inscriu au posibilitatea sa invete cele mai noi tehnici SEO, adaptate noului algoritm de cautare de la Google.
Cursurile primei promotii JediSEO School au demarat la inceputul lunii februarie, iar la finele lunii martie cursantii si-au primit diplomele. Prima editie a cursurilor JediSEO School a pus la dispozitie 12 locuri, dar au fost acceptati 13 cursanti din totalul celor care s-au inscris.
La cea de-a doua editie s-a decis pastrarea numarului de 12 locuri, prin urmare cei care sunt interesati de cursuri sunt invitati sa se inscrie rapid pentru a beneficia de cursurile care vor incepe pe 3 iunie.
Cursantii din a doua promotie vor avea sansa sa invete noile tehnici privind optimizarea pentru motorul de cautare de la Google, care a introdus un nou sistem de pozitionare in rezultatele cautarilor si care au adus un impact major in topul celor mai vizibile site-uri si branduri.
La fel ca la prima editie, cursurile vor fi coordonate de Ovidiu Joita, fondator JediSEO School si al agentiei de marketing online iAgency, care are o experienta de peste 15 ani in industria de marketing online.
In plus, cursantii vor avea parte si de prezentari speciale din partea unora dintre cei mai importanti specialisti din domeniul marketingului online din Romania.
Prima promotie a putut invata cateva din secretele acestui domeniu de la Liviu Taloi, Ionut... mai mult
Joi, 09 Mai 2019, ora 15:06
Ovidiu Sandor, CEO Mulberry Development, a fost desemnat aseara castigatorul competitiei EY Entrepreneur Of The Year - Romania 2018. Antreprenorul a concurat pentru marele titlu alaturi de alti 43 de lideri de business si va reprezenta Romania in finala mondiala EY World Entrepreneur Of The Year, de la Monte Carlo, din iunie 2019.
Mulberry Development, companie din Timisoara cunoscuta la nivel international pentru dezvoltarea mai multor proiecte imobiliare de top, precum City Business Centre din Timisoara si The Office din Cluj Napoca, deruleaza un proiect amplu de dezvoltare imobiliara mixta in centrul Timisoarei, denumit ISHO.
Antreprenorul Ovidiu Sandor se implica activ in numeroase proiecte culturale din regiune, precum Bienala Art Encounters pe care o organizeaza.
In cadrul ceremoniei la care au participat peste 200 de reprezentanti ai comunitatii de business, Alexandru si Tudor Iliescu, fondatorii Mondly, au primit titlul EY Emerging Entrepreneur of the Year: Technology & Innovation.
Infiintata la sfarsitul anului 2013, in Brasov, compania Mondly a dezvoltat o platforma educationala completa, care ofera solutii digitale de invatare a limbilor straine si pune la dispozitia utilizatorilor cursuri gratuite si cu plata in 33 de limbi.
Cu un total de 1056 de cursuri dezvoltate, implementate intr-o singura solutie digitala, aplicatia are in prezent peste 40 de milioane de utilizatori din 190 de tari si un milion de recenzii.
De asemenea, in cadrul galei,... mai mult
Vineri, 22 Februarie 2019, ora 13:37
Iulian Dinu este un tanar care, la 29 de ani, detine deja doua scoli prin care ii invata pe oameni sa devina ceea ce viseaza: fie profesionisti ai sportului, fie antreprenori de succes.
Scoala de cursuri Fitness Education School a luat nastere in urma cu cinci ani si are deja 2.500 de absolventi.
In 2019, vazand cat este de solicitant antreprenoriatul si cata pregatire necesita de fapt, Iulian a decis ca e momentul oportun sa-si creeze propria scoala prin care sa-i invete pe altii tot ce au nevoie sa stie pentru a-si indrepta start-up-ul catre succes.
Asa s-a nascut Business Education School, iar planurile tanarului nu se opresc aici.
"Drumul pe care l-am parcurs pana in acest moment nu a fost usor, dar este o experienta pe care simt ca trebuie sa o impartasesc si altora.
Sunt multe persoane la inceput de drum, care isi doresc propria afacere si au nevoie de indrumare. Din toate cursurile de marketing, management, publicitate si antreprenoriat la care am participat in Romania inveti elemente de baza, care te fac sa visezi, dar lipseste aplicabilitatea.
De aceea am decis sa maresc aria de cursuri si sa lansez Business Education School - scoala de formare in domeniile antreprenoriatului, marketingului si publicitatii.
Voi lucra impreuna cu formatori acreditati in managementul afacerilor, care detin competente pe toate liniile noastre de business si care vor asigura intreg suportul si informatiile necesare pentru a fi puse in practica dupa finalizarea... mai mult
Joi, 07 Februarie 2019, ora 13:00
Cel mai citit psiholog din Romania si fondatorul Kiwi Agency au vandut in cinci zile cursuri in valoare de 100.000 euro si se asteapta la vanzari de 250.000 euro pana in 20 decembrie, ultima zi de inscriere in curs.
Hobby 2 Profit este primul curs in care se formeaza antreprenori exclusiv pe baza vocatiei si a pasiunii lor.
Doru Pelivan, activ de 7 ani in mediul online, este fondatorul agentiei de fullfillment in marketing cu cele mai bune rezultate din vestul tarii. Impreuna cu echipa Kiwi Agency a vandut cursuri de peste 6 millioane USD si au la activ cea mai mare lansare de curs online din Romania, cu cifre de afaceri de peste 1.5 milioane USD castigate pentru clientii sai.
"Este o ocazie nesperata cand cei mai cunoscuti creatori de continut accepta sa isi dezvaluie secretele prin care domina nisa educatiei online din Romania", declara acesta.
"In cadrul cursului avem si o serie de invitati care vor sprijini cursantii si le vor impartasi felul in care fac ei propriile cursuri de succes".
Pera Novacovici este cel mai citit psiholog din mediul online, autor de carti si cursuri, urmarit de peste 150 000 de oameni (social media) si cu 100 000 de abonati la newsletter-ul periodic, aducand o contributie pozitiva in viata lor, atat personala, cat si profesionala, de peste 13 ani.
In luna decembrie, cursul Hobby2Profit a fost lansat in premiera nationala de catre psihologul Pera Novacovici si partenerul sau, Doru Pelivan - marketer, antreprenor. Cei doi si-au... mai mult
Joi, 20 Decembrie 2018, ora 11:38
Fiecare alegere pe care o facem, fiecare decizie este o investitie pe termen lung in viitorul copiilor nostri.
Orice mama este "antreprenor" pentru propriii copii. Asa cum intr-un business ai nevoie de resurse si planificare pentru a-ti atinge obiectivele, la fel si in viata de familie este necesar sa planifici ce doresti sa faci pentru copiii tai, in ce directie doresti ca acestia sa se indrepte si sa ai incredere in tine ca mama.
Fie si cele mai simple alegeri: scoala, cursuri de inot, de fotbal, balet... sau canto sunt "caramizi" care contruiesc viitorul copiilor nostri.
Inca de cand ramai insarcinata incepi sa te preocupi cum sa "aranjezi" mai bine viitorul copilului tau. Si inevitabil se naste in tine nevoia de a-i lasa ceva mai departe. Ceva din tine, din mostenirea ta sufleteasca, precum si ceva material, sa fie baza de la care pleaca si pe care sa se dezvolte.
In perioada post-natala, foarte multe mame incep sa se gandeasca pentru prima data la un business propriu si se naste dorinta de a aduce un plus valoare in viata de familie.
La fel a fost si viata mea. Am inceput sa ma gandesc la afacerea proprie de pe vremea cand am stat acasa cu fiica mea cea mare. Insa conceptul de Family Fashion avea sa se nasca 5 ani mai tarziu, dupa ce am mai trecut printr-o maternitate, doua job-uri schimbate si constientizarea ca locul meu nu mai este intr-o corporatie.
Am inceput sa creez haine mama-fiica din dragoste pentru fetele mele si avand in spate o mare... mai mult
Vineri, 06 Aprilie 2018, ora 10:46