Compania TAROM a inaugurat, in premiera, ruta aeriana Bucuresti - Erevan si a reluat cursa Bucuresti - Cairo, la inceputul acestei saptamani, odata cu debutul orarului de vara.
"La inceputul acestei saptamani, odata cu debutul orarului de vara, a avut loc inaugurarea, in premiera in istoria companiei TAROM, a rutei aeriene Bucuresti - Erevan si reluarea cursei Bucuresti - Cairo, o cursa cu traditie din portofoliul TAROM si singura ruta spre Africa, suspendata in anul 2013", se arata intr-un comunicat de presa.
TAROM a organizat evenimente speciale pentru pasagerii primelor zboruri, la care au participat si Ambasadorul Republicii Arabe Egipt in Romania si Ambasadorul Republicii Armenia in Romania.
Zborurile Bucuresti - Cairo si Bucuresti - Erevan sunt operate de doua ori pe saptamana, cu plecare si retur in zilele de miercuri si duminica, respectiv miercuri si vineri.
Pentru un zbor dus-intors, pe ruta Bucuresti - Cairo, preturile pornesc de la 193 euro, iar pentru un zbor dus-intors pe ruta Bucuresti - Erevan, preturile pornesc de la 175 euro. Tariful include bagajul de mana la dimensiuni standard, bagajul de cala cu o greutate de pana la 23 kilograme, precum si toate taxele, serviciile de catering la bord si check-in in aeroport. ...citeste mai departe despre "TAROM a inaugurat ruta aeriana Bucuresti - Erevan si a reluat cursa Bucuresti - Cairo" pe Ziare.com mai mult
Joi, 04 Aprilie 2019, ora 18:13
Compania low-cost Wizz Air a anulat cursele aeriene de pe rutele Bucuresti - Londra - Bucuresti, Bucuresti - Paris - Bucuresti, Bucuresti - Charleroi - Bucuresti si Bucuresti - Stockholm - Bucuresti, din cauza conditiilor meteorologice, a anuntat, vineri, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.
De asemenea, pe site-ul Aeroportului Otopeni, bucharestairports.ro, se arata ca a fost anulata si o cursa Ryanair Timisoara - Bucuresti si retur, dar si doua curse Tarom, Iasi - Bucuresti si Oradea - Bucuresti si retur.
In plus, zeci de curse care urmau sa ajunga sau sa plece de pe Aeroportul Otopeni inregistreaza intarzieri. Compania a anuntat ca unele zboruri pot inregistra intarzieri la decolare, determinate de necesitatea degivrarii aeronavelor, intarzieri care punctual pot atinge sau depasi o ora.
Iata starea drumurilor si a vremii, vineri, in Bucuresti si in tara
Pe Aeroportul International "Henri Coanda" Bucuresti si pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa "Aurel... citeste mai departe despre "Viscolul a dat peste cap traficul aerian: Curse anulate de pe Aeroportul Otopeni si zboruri intarziate" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 06 Ianuarie 2017, ora 11:25
Mai multe aeronave au decolat, marti diminerata, de pe Aeroportul Otopeni cu intarzieri de aproximativ 30 de minute din cauza operatiunilor de degivrare, nicio cursa nefiind anulata din cauza vremii, a anuntat Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.
"Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB) si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu (AIBB AV), traficul aerian se desfasoara normal. Nicio cursa nu este anulata pe AIHCB din cauza conditiilor meteo. Mai multe zboruri au inregistrat, in cursul acestei dimineti, intarzieri de 30 - 40 de minute la decolarea de pe Aeroportul Henri Coanda, intarzieri determinate de necesitatea degivrarii aeronavelor", se arata intr-un comunicat de presa al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.
Pe ambele aeroporturi sunt asigurate conditiile pentru desfasurarea in siguranta a operatiunilor aeriene, pistele, platformele si caile de rulare fiind deschise si operationale.
Capitala si judetele Ilfov, Dambovita, Prahova, Buzau, Giurgiu, Teleorman, Valcea, Arges si Olt sunt sub avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol pana la ora 14.00. mai mult
Marti, 26 Martie 2013, ora 10:00
Aeroportul din Baneasa se transforma, in urma unei investitii de peste 60 de milioane de euro, in principalul aeroport al tarii, in conditiile in care cursele low-cost vor ateriza pe Otopeni, din luna martie.
Mutarea oficiala a curselor low cost de pe Baneasa pe Otopeni se va finaliza pe data de 25 martie. Daca pana acum aeroportul din Otopeni era considerat principalul terminal al tarii, situatia se va schimba. Nici operatorii aerieni si nici calatorii nu sunt foarte incantati de schimbare.
Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a comandat pentru reorganizarea Aeroportului Baneasa, studii cu privire la directia de dezvoltare a aerogarii, pentru care este dispusa sa plateasca pana la 450.000 euro.
"Avand in vedere cresterea continua a serviciilor financiare si a afacerilor in imediata arie de acoperire, considerand vocatia clara de city airport a AIBB-AV, infrastructura aeroportuara trebuie sa fie adaptata corespunzator pentru a deservi nisa de piata acoperita de traficul tip business si aviatie generala atat pentru destinatii interne, europene, cat si non-Schengen", se mentioneaza in caietul de sarcini al licitatiei.
"Mutarea nu era si nu este necesara", spune Gheorghe Racaru, strategul grupului Romstrade, detinut de omul de afaceri Nelu Iordache, citat de airbuzz. In opinia acestuia, mutarea curselor Blue Air pe Otopeni, ar aduce companiei mai multe minusuri decat plusuri, insa "inca nu e nimic concret".
Operatorii low-cost sustin ca principalul... mai mult
Joi, 01 Martie 2012, ora 08:15
Cursele aeriene de pe aeroporturile Otopeni si Baneasa inregistreaza intarzieri atat la decolare, cat si la aterizare, insa nicio cursa nu a fost anulata, au declarat miercuri pentru NewsIn reprezentantii Companiei Nationala a Aeroporturilor Bucuresti.
"Traficul se desfasoara nomal, dar in conditii de ninsoare abundenta si vant in rafale. Nu sunt anulari pe cele doua aeroporturi din Bucuresti. Sunt intarzieri normale, cauzate de operatiunile de degivrare, operatiuni care se deruleaza dupa ce pasagerii sunt imbarcati", au precizat reprezentantii aeroporturilor.
Astfel, cursele care decoleaza de pe aeroportul Otopeni inregistreaza intarzieri de 30-40 minute si pe Baneasa de pana la doua ore, generate de degivrarea aeronavelor.
Cursele care aterizeaza au intarzieri de 20-40 minute. mai mult
Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 10:10
Cursele aeriene low-cost vor ateriza, dupa 25 martie, pe Aeroportul International Otopeni, in timp ce pe Aeroportul Baneasa se vor muta cursele aeriene "de lux", iar aeroportul va deveni unul de business.
Cursele aeriene low cost se vor muta pe aeroportul din Otopeni, spre deosebire de situatia din prezent, in care avioanele companiilor low cost aterizeaza pe Baneasa. Pentru finalizarea terminalelor care sa permita transferul, au fost investite 60 milioane de euro.
Aeroportul din Baneasa va fi transformat, in urma unei investitii considerabile, de peste 60 de milioane de euro, pentru a putea gazdui cursele firmelor importante.
Decizia a fost luata inca de anul trecut, cand reprezentantii Companiei Aeroporturi Bucuresti au anuntat ca Aeroportul Baneasa trebuie transformat intr-unul de business. Unul dintre motivele pentru care operatorii de curse aeriene low-cost se vor muta pe Otopeni este cresterea taxelor pe Baneasa.
In urma transformarii aeroportului Baneasa intr-un unul de business, tarifele platite de operatorii aerieni ar fi crescut cu un euro fata de cele achitate pe Otopeni, mai sustin reprezentantii Companiei Aeroporturi Bucuresti.
Fiecare companie aeriana este obligata sa achite o taxa de operare de 1 euro si o taxa de 2 euro pentru fiecare pasager transportat. Potrivit reprezentantiilor Companiei Aeroporturi Bucuresti, costul suplimentar pe pasager a fost estimat la 4,5 euro.
Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a mentionat ca pasagerii vor... mai mult
Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 12:22
Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat, marti, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului International Henri Coanda, ca traficul estimat pentru 2011 pe acest aeroport este de 7,5 milioane de pasageri, urmand sa ajunga la 12 milioane de pasageri in 2015, potrivit NewsIn."Investitia in noul terminal Otopeni se justifica prin prisma cresterii numarului curselor si al pasagerilor: traficul estimat pentru 2011 este de 7,5 milioane pasageri si ar putea sa ajunga in 2015 la 12 milioane de pasageri. Discutam despre un proiect foarte important la Aeroportul Otopeni, mai ales ca se preconizeaza ca in viitorul apropiat sa devina un aeroport regional", a spus Boagiu.Ministrul a precizat ca in luna ianuarie a fost inaugurata cursa Qatar, aceasta incepand sa opereze cu destinatia Doha. "Exista mai multe companii care sunt interesate sa opereze de pe aeroportul Otopeni. Este efortul unei echipe care a vrut sa dubleze capacitatea aeroportului prin construirea noului terminal".Primii calatori care au pasit, marti, prin noul terminal de la Otopeni au fost cei 53 de pasageri ai unei curse TAROM Bruxelles-Bucuresti.
Pe Aeroportul Henri Coanda opereaza 38 de companii aeriene, dintre care 11 pe destinatii interne. Pentru destinatiile externe exista 51 de curse regulate si sapte curse charter regulat.Modernizarea Aeroportului Henri Coanda se asigura din sursele proprii ale Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB) si din credite interne, rambursate de... mai mult
Marti, 29 Martie 2011, ora 17:15