Pandemia a adus numeroase incertitudini la nivel economic, din cauza carora suntem mai inclinati sa ne indreptam catre achizitii cu o mai mare valoare adaugata, care sa corespunda unor nevoi pe termen lung. Deciziile de acum par a fi definitorii si pot influenta semnificativ lunile urmatoare.
In momente de criza, cele mai importante sunt investitiile pe termen lung care sa iti ofere un grad mai mare de predictibilitate. Fara indoiala, bunurile imobiliare reprezinta unele din cele mai sigure investitii financiare, domeniul real-estate fiind perceput ca unul din cele mai stabile sectoare din economie.
Cererea pentru locuinte a ramas aproape constanta, mai ales in orasele mari, precum Bucuresti, unde afacerile isi continua parcursul, astfel ca oportunitatile de a cumpara sau inchiria cele mai bune proprietati imobiliare nu intarzie sa apara, indiferent de scopul final al acestora (locuinte sau spatii de birouri).
Insa, pentru a obtine rezultatele de durata, cea mai buna modalitate este sa te indrepti inca de la inceput catre persoane calificate si experimentate in sectorul imobiliar.
Fie ca te orientezi spre un apartament sau un spatiu mai mic in care sa-ti continui afacerea, fie ca iti cauti o noua locuinta mai mare pentru tine si familia ta, ai nevoie de un partener de incredere, cum este RE/MAX, reteaua de agentii imobiliare, lider mondial in domeniu.
Divizia din Romania prin care operam se afla in topul celor mai puternice agentii imobiliare din Bucuresti... mai mult
Luni, 14 Decembrie 2020, ora 19:29
Popularitatea licitatiilor online de locuinte a crescut foarte mult in ultimii ani in Romania, multi oameni fiind interesati sa achizitioneze o proprietate la un pret mai mic decat cel al pietei. Astfel de licitatii reprezinta o vanzare publica in care proprietatile sunt vandute celui care vine cu cea mai mare oferta financiara.
Exista mai multe genuri de proprietati care sunt scoase la licitatie. Vorbim despre proprietati obisnuite vandute direct de proprietarii care vor o tranzactie rapida, de locuinte recumparate de banci in urma unei executii silite si despre proprietati executate silit dupa ce proprietarii nu au mai putut sa isi plateasca ratele.
Practic, proprietarii de locuinte aleg sa apeleze la licitatii online pentru a-si vinde locuintele cat mai repede pentru un pret cat mai bun.
La randul lor, cumparatorii sunt interesati de astfel de licitatii pentru a gasi locuinte la preturi cat mai mici. In acest sens, cele mai cautate sunt proprietatile executate silit care ajung sa fie scoase la licitatie online, la preturi cu peste 20% mai mici.
Esential in cadrul acestor licitatii online este modul in care sunt prezentate proprietatile si cat de usor decurg acestea multumita platformei online. Un exemplu in acest sens este Imopont, o platforma usor de utilizat, care reuneste diverse tipuri de proprietati aflate in executare silita.
Preturile mici, diversitatea de proprietati si modul transparent in care decurge inscrierea la licitatie fac din Imopont una... mai mult
Joi, 30 Aprilie 2020, ora 14:31
Miliardarul american Jeff Bezos, fondatorul grupului Amazon, a cumparat de curand o proprietate de lux in Los Angeles pentru suma de 165 de milioane de dolari, stabilind astfel un nou record pe piata imobiliara din metropola californiana.
Potrivit Wall Street Journal, citat de AFP, Jeff Bezos a cumparat acea proprietate - Warner Estate - de la magnatul media David Geffen si a stabilit un nou record de pret pe piata imobiliara din regiunea orasului Los Angeles.
Precedentul record fusese stabilit in 2019 de Lachlan Murdoch, un om de afaceri cu tripla cetatenie (australiana, britanica si americana), care platise 150 de milioane de dolari pentru proprietatea Bel-Air, folosita in timpul filmarilor de la serialul TV "The Beverly Hillbillies".
Resedinta Warner Estate a fost construita in anii 1930 pentru Jack Warner, cofondatorul companiei de productie cinematografica Warner Brothers. Amplasata in Beverly Hills, in regiunea Los Angeles, ea include pe langa cladirea principala mai multe pensiuni pentru oaspeti, un teren de tenis si un teren de golf.
Cu o avere estimata la peste 110 miliarde de dolari, Jeff Bezos este considerat cel mai bogat om din lume.
Grupul Amazon, gigantul online pe care Jeff Bezos l-a infiintat si condus, centrat initial pe comertul pe internet, si-a extins activitatile si in alte domenii. In prezent, Amazon este unul dintre principalii actori din informatica dematerializata (cloud computing), iar sistemul sau Alexa domina piata asistentilor... mai mult
Joi, 13 Februarie 2020, ora 12:16
Cumpararea unei locuinte este pentru multi oameni o experienta care aduce una dintre cele mai mari bucurii in viata. Exista insa posibilitatea ca, dupa ce ai cumparat locuinta, sa te trezesti ca nu ai luat in calcul anumite aspecte, iar acest lucru poate umbri bucuria momentului in care ai tinut pentru prima data cheile in mana.
Pentru a te asigura ca locuinta visurilor tale nu va deveni un cosmar, dar si pentru a o transforma intr-o eventuala sursa de profit daca te vei decide in viitor sa o vinzi, trebuie sa iei in calcul cateva aspecte importante.
Aspectele financiare
Este posibil sa fi vizitat un prieten care locuieste intr-un complex de apartamente in Bucurestii Noi si sa-ti fi placut mult locuinta acestuia. Insa, inainte de a lua decizia de a cumpara o locuinta, trebuie sa faci demersurile legate de prefinantare.
In acest sens, trebuie sa mergi la banca si sa obtii aprobarea in vederea unui eventual credit inainte sa depui propriu-zis actele pentru solicitarea imprumutului. Doar asa vei sti exact pe ce suma te poti baza, asta in functie de veniturile pe care le ai si de rata pe care ai putea sa o platesti lunar. Daca nu vei face acest lucru, este posibil sa te indragostesti de o casa care este mult peste posibilitatile tale financiare.
De asemenea, este important sa afli care e scorul tau de credit, care este colectat de biroul de credit. Aceasta inseamna ca ti se face o analiza in urma careia banca stabileste daca te incadrezi in standardele ei de... mai mult
Vineri, 17 Ianuarie 2020, ora 16:14
Un fond de investitii cu sediul in Luxemburg va cumpara cladirea istorica a Bancii Comerciale Romane (BCR) din Piata Universitatii, dupa ce banca a incheiat transferul de proprietate catre Project Regina Elisabeta Bucharest SRL, a anuntat, miercuri, institutia bancara, intr-un comunicat transmis AGERPRES.
Situata pe Bulevardul Regina Elisabeta, cladirea istorica a Palatului Oscar Maugsch se invecineaza cu principala piata centrala a Bucurestiului.
"Banca Comerciala Romana a incheiat transferul de proprietate a cladirii istorice Palatul Oscar Maugsch din Piata Universului catre Project Regina Elisabeta Bucharest SRL, o companie de investitii imobiliare cu sediul in Luxemburg, specializata in active hoteliere si cladiri de birouri de pe anumite piete europene. Ca parte a contractului de cumparare, BCR a incheiat un acord de inchiriere temporara a spatiului de la parter in care banca opereaza in prezent una dintre sucursalele sale (...) BCR a facut primii pasi in a pune patrimoniul arhitectural al cladirii la dispozitia publicului, prin gazduirea a doua evenimente culturale importante - Romanian Design Week si Art Safari - in interiorul palatului", se arata in comunicatul citat.
Potrivit sursei citate, cladirea a fost construita la inceputul secolului XX si este alcatuita din doua aripi - Universitate si Toma Caragiu - cu o suprafata totala de aproape 17.000 mp.
JLL a fost brokerul exclusiv al BCR pentru aceasta tranzactie, in timp ce Special Properties a fost... mai mult
Miercuri, 18 Decembrie 2019, ora 15:14
Numarul permiselor de rezidenta emise anul trecut cetatenilor statelor din afara UE prin programul "Golden Visa" din Grecia a crescut cu 46%, fata de 2017, cei mai multi fiind din China, Turcia si Rusia, arata datele Ministerului responsabil pentru Politica Migratorie, informeaza publicatia elena Kathimerini.
Programul "Golden Visa" ofera investitorilor din afara Uniunii Europene care au achizitionat proprietati imobiliare in valoare de cel putin 250.000 de euro in Grecia un permis de rezidenta pentru o perioada de cinci ani atat pentru detinatorul vizei cat si pentru familia sa. O astfel de suma este suficienta pentru a cumpara un apartament cu patru camere in capitala Greciei, cu vedere spre Acropole.
De la lansarea programului, in 2013, si pana la sfarsitul lui 2018, au fost emise in total 3.892 permise, din care 1.399 anul trecut, fata de doar 961 in 2017. In primul trimestru din acest an au fost acordate inca 262 de permise, astfel ca in prezent 4.154 de investitori beneficiaza de "Golden Visa".
Chinezii sunt principalii beneficiari ai programului "Golden Visa" din Grecia, 58% (sau 2.416) din permisele de rezidenta emise anul trecut fiind acordate investitorilor din statul asiatic. Din cele 1.655 "Golden Visa" emise din ianuarie 2018, 1.300 (78%) sunt destinate chinezilor care au achizitionat proprietati imobiliare in Grecia.
Pe locul doi se afla investitorii rusi, care au beneficiat de 424 de permise de rezidenta prin acest program.
Exista de asemenea... mai mult
Luni, 08 Aprilie 2019, ora 10:23
Cumparatorii rusi se bat pe proprietatile de lux scoase la vanzare in Grecia la pret redus, pe fondul crizei financiare.
Preturile scazut asa mult incat o agentie imobiliara elena a inceput sa scoata vilele la pachet - doua proprietati in Corfu, cu plaje private, se vand pentru "doar" 4,9 milioane de dolari, scrie Business Insider.
Solutie pentru salvarea Greciei - imprumuturi peste imprumuturi ca tara sa nu se scufunde
Se estimeaza ca numarul vilelor grecesti de lux cumparate de rusi in ...citeste mai departe despre "Rusii se bat pe proprietatile de lux scoase la vanzare in Grecia" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 17 Iulie 2015, ora 10:07
Investitiile pe piata imobiliara in Romania s-au cifrat la 402,4 milioane euro in primul semestru din 2014 si au insumat o suprafata tranzactionata de peste 692.000 mp, fiind in crestere cu 222% (de 3,22 ori) fata de prima jumatate a anului trecut si cu 17% fata de intregul an 2013, potrivit celui mai recent studiu realizat de compania de consultanta imobiliara CBRE.
In total s-au inregistrat 15 tranzactii, cel mai mare numar dupa 2008, cu un volum mediu de 26,8 milioane euro, similar anului trecut. Conform studiului, a fost consemnata o mai mare diversitate cu privire la tipul si utilizarea proprietatilor vandute, precum si in ceea ce priveste profilul cumparatorilor.
Profilul tranzactiilor a fost destul de divers in termeni de utilizare a proprietatii, segmentul de birouri detinand 58% din totalul volumului, tipul proprietatilor (proprietatile prime au generat 55% din volumul total), tipologia cumparatorului (dezvoltatorii si fondurile institutionale au fost cele mai active, dintre care Globalworth a generat 54% din volum).
Totodata, tipul proprietatilor a variat de la proprietati prime, precum Charles de Gaulle Plaza, la proprietati secundare, precum Auchan Pitesti Gavana, sau proprietati de tip 'distressed' (Pic Pitesti si Pic Oradea).
Pe fondul interesului crescut al investitorilor, randamentul prime pentru segmentul de birouri a suferit o compresie de la 8,25% la 8%. Restul randamentelor prime au ramas stabile.
Chiria prima a fost relativ stabila - 60... mai mult
Duminica, 27 Iulie 2014, ora 13:15
Bancile au vandut pana acum proprietatile executate silit in special investitorilor si mai putin clientilor finali, acestia urmand sa fie noua tinta pentru institutiile de credit, pentru ca obtin un pret mai bun, afirma Adrian Erimescu, directorul general al portalului Imobiliare.ro.
"Bancile au adresat aceste proprietati unui segment foarte limitat de clienti, respectiv investitori, fie fonduri de investitii, fie persoane cu cash - mici investitori care profita si cumpara portofolii de proprietati la preturi mici. Oferta de proprietati in executare este insa foarte mare si nu poate fi absorbita in totalitate de acesti investitori.
Investitorii cumpara pentru a obtine profit, iar in vederea maximizarii randamentului, acestia ofera preturi foarte reduse, astfel ca bancile isi recupereaza o suma mica din garantii", a declarat agentiei Mediafax Adrian Erimescu.
Erimescu apreciaza ca fondurile de investitii fac achizitii de portofolii de active de zeci de milioane de euro. Potrivit datelor vehiculate in piata, bancile au in executare circa 10.000 de proprietati, cea mai mare parte locuinte.
In opinia reprezentantului Imobiliare.ro, urmatorul pas al bancilor este vanzarea acestor proprietati catre clientul final, ceea ce asigura o recuperare mai buna a garantiilor.
Valoarea garantiilor constituite in favoarea bancii s-a redus la jumatate fata de 2007-2008, astfel ca proprietatile sunt scoase la licitatie la un pret mai mic cu 50%, reprezentand valoarea actuala... mai mult
Sambata, 01 Decembrie 2012, ora 12:24