Anul 2022 a fost marcat de inflatie, de o crestere accelerata a indicelui ROBOR, in functie de care se calculeaza costul creditelor de consum in lei cu dobanda variabila, dar si de majorarea preturilor alimentelor, carburantilor si utilitatilor.
In contextul economic actual, romanii care doresc sa cumpere locuinte prin credite au o dilema, si anume care este momentul potrivit: sa aplice acum pentru un credit, sau sa mai astepte?
Catalin Marin, broker de credite si managing partner la SVN Romania, a explicat pentru Ziare.com care este momentul ideal pentru a cumpara un imobil prin credit.
"Cand vorbim de un credit pe persoana fizica, ne raportam strict la IRCC. Vor exista cresteri de la 1 ianuarie 2022: IRCC-ul astazi este 4,06, in luna ianuarie va fi 5,7, asta inseamna estimativ, in valoarea ratei, un plus de 17%. Este foarte clar ca acesta este un moment foarte bun de a face o achizitie. In acest moment sunt promovate dobanzi fixe pe o anumita perioada determina de timp, sau creditele in euro cu o dobanda fixa sau variabila, dar acolo dobanzile sunt mult mai mici. Tinand cont de marirea IRCC-ului din luna ianuarie, dobanzile se vor modifica si vor creste. Deci daca luam in calcul ca perioada de timp urmatoarele 6 luni, cu siguranta astazi e un moment foarte bun pentru a face o achizitie, cu atat mai mult cu cat si valoarea cotei de TVA se va modifica de la 1 ianuarie si va scadea plafonul, a explicat brokerul de credite.
Inflatie de peste 16% la finalul... mai mult
Vineri, 18 Noiembrie 2022, ora 03:25
Achiziția unui apartament cu scopul de a locui în el reprezintă o investiție pe termen lung care te costă, de cele mai multe ori, o sumă considerabilă de bani. Din acest motiv, este bine să te asiguri că faci cea mai bună alegere pentru tine și pentru familia ta.
Descoperă în cele ce urmează 3 sfaturi de care să ții cont înainte să iei o decizie cu privire la achiziția unei locuințe.
1. Alege cu atenție locația
Locația în care este amplasat apartamentul este una dintre cele mai importante criterii de avut în vedere atunci când plănuiești să achiziționezi o locuință. Aceasta îți influențează direct stilul de viață, astfel că trebuie să iei în considerare mai multe aspecte atunci când alegi locația potrivită pentru tine.
De exemplu, dacă îți dorești să faci parte dintr-o comunitate selectă și să locuiești într-o zonă rezidențială care îți pune la dispoziție diverse facilități, precum cafenele, restaurante, farmacii sau supermarketuri, atunci ai putea alege din oferta de apartamente de lux sector 1 București. Există dezvoltatori imobiliari care au construit în zonă clădiri sustenabile, concentrate pe bunăstarea locuitorilor și pe bucuria unui stil de viață modern și activ. Totodată, dacă îți dorești să eviți aglomerația din Capitală și să te deplasezi ușor cu ajutorul mijloacelor de transport în comun, alegerea unui apartament într-o astfel de zonă imobiliară selectă poate să... mai mult
Vineri, 04 Noiembrie 2022, ora 17:24
Fabrica de Zahar din Ludus isi va relua activitatea, iar fermierii din Mures si judetele invecinate vor putea astfel sa reia culturile de sfecla de zahar in aceasta toamna si in primavara anului viitor.
"Datorita faptului ca am semnat contractul la de confidentialitate nu putem vorbi prea multe. Treburile sunt pe un fagas bun si Fabrica din Ludus va fi repusa pe pozitie si speram ca din toamna asta sau din primavara anului 2023 cultivatorii de pe Ludus, Brasov, stiu eu, Cluj, Sibiu sa reinceapa cultura de sfecla de zahar", a declarat fermierul Teodor Aflat, dupa negocierile cu proprietarul fabricii.
Oferta grupului de fermieri din noua judete ale Transilvaniei catre patronatul francez al grupului Tereos SA, care a detinut pana acum fabrica de la Ludus, a fost cumpararea a peste 98% din actiuni. Teodor Aflat a precizat ca in acest an pretul la sfecla de zahar este foarte bun si ca spera in continuare ca acest pret sa fie mult mai bun, in urma continuarii activitiatii fabricii din Ludus.
"Primul pas este facut la intelegerea pe care ne-am dorit-o. Din cate am inteles eu, da, intr-adevar, e o premiera", a spus Teodor Aflat, care a adaugat ca multi fermieri cultivatori de sfecla de zahar isi pierdusera deja sperantele cu privire la continuarea activitatii in fabrica de procesare de la Ludus.
Fermierul a mai aratat ca in judetele din centrul Transilvaniei sunt mai multe sute de cultivatori de sfecla care depind de aceasta fabrica, numai in Sindicatul Cultivatorilor... mai mult
Joi, 13 Octombrie 2022, ora 16:10
In dezvoltarea unui business, nu este nimic mai important decat fidelizarea clientilor. Castigarea increderii unui client dupa o achizitie nu este deloc usoara, de aceea, fidelizarea reprezinta un proces complex care se desfasoara in mai multe etape.
Pentru ca aceasta strategie este indispensabila pentru bunul mers al unei companii, iti punem la dispozitie metode utile prin care-ti poti transforma cumparatorii in clienti fideli. Iata care sunt acestea si pe ce merita sa pui accent!
Dezvolta-ti businessul constant
Vrei sa indemni clientii sa revina la tine pentru cumparaturi noi? Este esential sa iesi din zona de confort si sa le oferi clientilor ceva nou, pentru a-i determina sa-ti fie alaturi cat mai mult timp. De pilda, in cazul unui magazin sau butic, reorganizeaza rafturile intr-un mod usor accesibil si monteaza difuzoare de parfum electrice, pentru un miros placut. Clientii isi vor aminti cu drag de experienta placuta din magazinul tau si pot reveni, pentru o sesiune de shopping.
In cazul magazinelor online, creeaza un site usor de parcurs, unde clientii sa gaseasca ceea ce-i intereseaza. Totodata, este vital sa oferi clientilor o modalitate facila sa returneze produsele. Cei mai multi cumparatori renunta la produsele adaugate in cos daca procedura de returnare este neclara sau inexistenta.
Ofera calitate, nu cantitate
Nu se poate vorbi despre fidelizarea cumparatorilor daca le pui la dispozitie produse sau servicii de slaba calitate. Desi pretul... mai mult
Luni, 14 Februarie 2022, ora 18:53
Achizitionarea unei masini este una dintre deciziile financiare importante pe care le vei lua in viata. Fie ca preferi un model nou, fie ca te intereseaza ofertele second-hand, alegerea unui autovehicul nu este o decizie usoara si, inainte de a face o astfel de investitie, sunt necesare, printre altele, atat o documentare minutioasa, cat si o verificare amanuntita a produsului.
In primul rand, inainte sa verifici ofertele existente pe piata auto, este vital sa constientizezi ce iti doresti de la o masina. Daca vrei un automobil de familie, acesta trebuie sa fie mai incapator, precum modele Dacia Duster ori Nissan Qashqai, in timp ce o masina de plimbare sau de oras poate fi si de mici dimensiuni, cum sunt variantele Volkswagen Beetle sau Audi A1. In plus, nu trebuie sa pierzi din vedere costurile de intretinere. Banii pe care ii dai cand cumperi masina reprezinta doar prima parte a investitiei, o masina avand nevoie continua de intretinere, pentru a functiona optim. Odata ce te-ai hotarat in privinta tipului de masina care se potriveste nevoilor tale, poti incepe procesul de cautare.
Fa o cercetare de piata amanuntita
Piata auto este in plina dezvoltare, in prezent existand numeroase marci si modele de masini care se pot potrivi nevoilor tale. Pentru a nu regreta investitia facuta, este necesar sa verifici specificatiile tehnice ale vehiculului, rezultatele obtinute la testele auto si recenziile altor utilizatori. Astfel, iti poti face o idee despre costurile pe... mai mult
Miercuri, 23 Iunie 2021, ora 18:36
Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, marti, pe 22 iunie, legea privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 163/2020 pentru completarea art. 159 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, precum si pentru adoptarea unor masuri in domeniul asigurarii unor persoane in sistemul public de pensii.
Actul normativ are ca obiect de reglementare aprobarea OUG 163/2020, care stabileste cadrul legal pentru completarea, de catre persoanele care nu au calitatea de pensionar, a stagiului de cotizare in sistemul public de pensii necesar pentru acordarea unei pensii pentru limita de varsta, a unei pensii anticipate ori a unei pensii anticipate partial, prin incheierea unui contract de asigurare sociala pentru perioade de timp de maximum 6 ani anteriori implinirii varstei standard de pensionare.
"Pana la data de 1 septembrie 2023, persoanele prevazute la art. 1 pot incheia un contract de asigurare sociala in vederea obtinerii pensiei pentru limita de varsta", se arata in lege.
Actul normativ mai prevede ca plata contributiei de asigurari sociale datorate se efectueaza intr-o singura transa sau esalonat, in transe lunare, pana la data de 31 august 2023.
"In situatia in care la data de 31 august 2023 contributia de asigurari sociale datorata nu este achitata in intregime, stagiul de cotizare se constituie corespunzator platii efectuate", se mai arata in lege. ...citeste mai departe despre "Legea privind cumpararea vechimii in munca a fost... mai mult
Marti, 22 Iunie 2021, ora 16:31
Cu console de generatie urmatoare si continut HDR de inalta definitie in cantitate abundenta, 2021 este momentul potrivit pentru a va cumpara un nou televizor. Inainte de a face acest lucru, insa, iata 3 greseli de evitat.
Alegerea unui televizor pe baza demonstratiilor din magazin
Multi dintre noi ne-am bazat prea mult pe demonstratii in magazin la un moment dat. Teoria este una solida, dar realitatea este destul de diferita.
Un lucru de luat in considerare este ca un televizor poate avea demonstratii specifice producatorului care ruleaza pe fiecare unitate, in timp ce altele arata doar un feed de baza pe fiecare ecran. Nu este intotdeauna evident daca acest feed chiar ajunge la 1080p, sa nu mai vorbim de 4K sau HDR. Este greu sa faceti o evaluare echitabila fara sa stiti de ce este cu adevarat capabil televizorul atunci cand il alimentezi cu o sursa de inalta calitate, cum ar fi un Blu-ray UHD.
Apoi, exista setarile de pe televizor. Majoritatea au un mod demo conceput pentru a fi utilizat in magazine, iar acestea tind sa exagereze totul. Veti vedea culori suprasaturate, luminozitatea maxima posibila si poate chiar o clarificare artificiala a imaginii.
Acest lucru se face pentru a face anumite modele sa iasa in evidenta, dar nu este o reprezentare exacta a modului in care veti folosi televizorul pe termen lung.
Alegerea unui televizor pe baza sfaturilor unei persoane de vanzari
Majoritatea lanturilor mari de magazine isi pregatesc personalul sa vanda,... mai mult
Joi, 25 Februarie 2021, ora 18:13
Compania Facebook a preluat site-ul Giphy printr-o intelegere raportata ca fiind in valoare de 400 de milioane de dolari, iar gigantul social media planuieste sa combine serviciile GIF si de partajare de etichete in primul rand cu Instagram.
"Giphy face conversatiile zilnice mai distractive si planuim sa integram libraria GIF in Instagram si in alte aplicatii ale noastre, astfel ca oamenii sa poata gasi modul cel mai bun de a se exprima", a anuntat vineri Facebook.
Potrivit Axios, care citeaza surse anonime, contractul are o valoare de 400 de milioane de dolari.
La finalul anului 2019, Giphy a anuntat ca serviciul sau era folosit zilnic de 700 de milioane de oameni si ca utilizatorii trimiteau intr-o zi aproximativ 10 miliarde de piese de continut.
Potrivit Facebook, 50% din traficul Giphy a fost generat de aplicatiile Facebook, iar jumatate dintre acestea au fost reprezentate de Instagram.
Giphy a transmis pe blog: "Instagram a revolutionat auto-exprimarea. Peste 1 miliard de oameni folosesc Instagram pentru a comunica felul in care se simt si ce ii pasioneaza. Suntem nerabdatori sa ii ajutam sa fie si mai animati".
Giphy a fost fondat, la New York, in 2013. Intre investitori se numara Betaworks, Lerer Hippeau, CAA Ventures, IVP, DFJ Growth, GGV Capital, CMC Capital Growth si Lightspeed Venture Partners. ...citeste mai departe despre "Facebook a cumparat Giphy pentru 400 de milioane de dolari" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 15 Mai 2020, ora 21:47
Cea mai in voga aplicatie de comunicare video isi continua planurile de consolidare a securitatii si intimitatii utilizatorilor cu o achizitie care o va ajuta in ceea ce priveste criptarea.
Dupa un val de probleme de securitate si intimitate, iesite la lumina in timp ce popularitatea aplicatiei incepea sa explodeze, Zoom a promis ca vreme de 90 de zile se va concentra exclusiv pe aceste aspecte si le va imbunatati considerabil.
In ultimele saptamani, Zoom a reparat o serie de probleme, insa pentru altele are nevoie de tehnologii pe care nu le detine. Asa se face ca Zoom tocmai a anuntat prima achizitie din istoria companiei.
Prima companie cumparata de Zoom este Keybase, un startup cu 25 de angajati din New York, specializat in criptarea end-to-end. Fara indoiala, Zoom va folosi tehnologia achizitionata si pe cei 25 de specialisti pentru a cripta comunicarile video realizate de utilizatorii sai.
Criptarea end-to-end este una dintre minciunile cu care cei de la Zoom au fost prinsi in ultima vreme. Desi prezentarile aplicatiei promiteau aceasta facilitate, in realitate, criptarea folosita de Zoom nu acoperea intreaga legatura dintre utilizatori.
Nu a fost anuntata valoarea tranzactiei, insa oficialii Zoom au tinut sa specifice ca functia de criptare end-to-end va fi oferita doar pentru utilizatorii platitori, nu si pentru cei care folosesc gratuit serviciul.
Luna trecuta, Zoom l-a angajat pe fostul sef pe partea de securitate de la Facebook, Alex Stamos, in... mai mult
Vineri, 08 Mai 2020, ora 10:00