Restaurantele din Romania au la dispozitie noi stickere oferite de reteaua de socializare Instagram, prin care utilizatorii pot sprijini afacerile locale.
"Afacerile mici joaca un rol extrem de important in fiecare comunitate, iar in aceasta perioada multe dintre ele se confrunta cu dificultati mari din cauza efectelor pandemiei de COVID-19. Pentru a sustine micile afaceri locale si a-i ajuta pe utilizatori sa descopere cu usurinta alternativele la care pot apela pentru a comanda mancare online, Instagram permite de astazi restaurantelor din Romania sa foloseasca o serie de stickere prin care cei care ii urmaresc ii pot sprijini", sustine Instagram.
Potrivit sursei citate, restaurantele pot astfel sa foloseasca stickerele disponibile, care semnalizeaza faptul ca ofera optiunea de livrare a mancarii, atat in continutul pe care il distribuie pe Stories, dar si in postarile de pe profilurile lor.
"Atunci cand utilizatorii vad un astfel de sticker, este suficient sa apese pe acesta pentru a face comanda prin intermediul site-ului partenerului. In plus, prin distribuirea stickerelor postate de restaurante, utilizatorii le pot ajuta sa duca vestea mai departe si sa faca fata mai usor noilor provocari.
In aceasta perioada dificila, business-urile, in special cele de dimensiuni mici, folosesc Instagram pentru a pastra legatura cu consumatorii lor si a impartasi cu acestia idei legate de cum ii pot sprijini. De la lectii de gatit transmise live pe Instagram, la... mai mult
Joi, 23 Aprilie 2020, ora 16:22
Potrivit datelor publicate de INS, castigul salarial mediu brut din luna septembrie 2019 a fost de 5.041 lei, cu 1,2% mai mare fata de luna anterioara.
Castigul salarial mediu nominal net a crescut tot cu 1,2%, pana la 3.082 lei, respectiv 648 de euro la cursul mediu al lunii octombrie, in care au fost incasati banii cuveniti pe luna anterioara.
Ajustat cu nivelul preturilor (53% din nivelul mediu european, potrivit Eurostat) puterea de cumparare in euro a salariului mediu s-a majorat la 1.223 de euro (echivalent, la preturile medii din UE).
Pentru referinta, mentionam ca, potrivit institutului german de statistica, salariul mediu din Germania a fost anul trecut de 1.997 euro la un nivel al preturilor de 104% din media UE. Daca se face raportarea, rezulta ca puterea de cumparare locala a salariului mediu net din Romania a fost de 63,7% din cea existenta in Germania.
Daca se face trimitere la perioada anterioara economiei de piata, salariul real de referinta (puterea de cumparare exprimata ca indice raportat la cea din octombrie 1990, ultima de dinaintea liberalizarii preturilor) s-a majorat cu 2,4 puncte procentuale comparativ cu luna anterioara, pana la 212,8%.
In pofida revenirii ratei inflatiei masurata la consumator sub nivelul de patru procente, puterea de cumparare a salariului fata de aceeasi luna a anului anterior a revenit putin peste pragul de 10%, unde a stationat in perioada aprlie - iulie.
Din pacate, evolutia castigurilor s-a decuplat total... mai mult
Vineri, 08 Noiembrie 2019, ora 16:03
Venitul net anual pe cap de locuitor a crescut, in Romania, cu 18%, in cursul anului 2018, pana la valoarea de 5.083 de euro, de la 4.556 de euro in 2017 si 4.181 euro, in 2016, iar Bucuresti, respectiv judetele Cluj, Timis si Ilfov, reprezinta polii dezvoltarii la nivel national, arata rezultatele unui studiu, publicat miercuri de GfK Romania.
La polul opus al veniturilor nete pe cap de locuitor si, implicit, cu cea mai mica putere de cumparare, se afla judetele Botosani, Vaslui, Calarasi si Giurgiu. Ierarhia mai cuprinde judetele Suceava, Neamt, Vrancea, Buzau, Ialomita, Teleorman, Olt si Mehedinti. In acelasi timp, grupul judetelor cu putere de cumparare sub media nationala este completat de Satu-Mare, Maramures, Bistrita-Nasaud, Harghita, Covasna, Bacau, Iasi, Braila, Tulcea, Valcea, Dolj, Caras-Severin, Gorj, Salaj si Mures.
In schimb, judetele situate aproape de nivelul mediei pe tara din punctul de vedere al puterii de cumparare sunt acelea care includ orase aflate in competitia dezvoltarii, precum: Prahova, Arges, Constanta, Alba si Arad.
"Aici se prefigureaza cresteri economice notabile, ele servind drept sateliti ai marilor centre economice si beneficiaza de investitiile jucatorilor care isi reamplaseaza activitatile in proximitatea marilor centre economice care devin neincapatoare (Cluj, Timisoara, Brasov) . Tot aceste orase ocupa locuri de top la absorbtia fondurilor europene si la dezvoltarea infrastructurii. Arad si-a asigurat un numar foarte mare de... mai mult
Miercuri, 21 August 2019, ora 12:44
Un important consilier economic al presedintelui Donald Trump a declarat ca administratia de la Washington doreste totusi sa examineze o eventuala cumparare a Groenlandei de la Danemarca, chiar daca teritoriul este unul autonom, iar autoritatile locale au precizat deja ca nu este de vanzare.
"Spun doar ca presedintele, care stie cate ceva despre achizitiile imobiliare, vrea sa arunce o privire... la achizitia Groenlandei", a declarat duminica la postul Fox News consilierul Larry Kudlow.
"Danemarca detine Groenlanda. Danemarca este un aliat", iar acest teritoriu are o importanta "strategica" si are resurse naturale, precum minereurile, a adaugat consilierul lui Trump. "Este o poveste interesanta. Ea se petrece. O examinam. Nu se stie" ce va fi, a completat el.
Potrivit unui articol aparut saptamana trecuta in publicatia Wall Street Journal, Donald Trump s-a gandit la posibilitatea ca SUA sa cumpere acest teritoriu si le-a cerut consilierilor sai sa examineze problema.
Liderul de la Casa Alba urmeaza sa efectueze luna viitoare o vizita in Danemarca. Dar "Groenlanda nu este de vanzare", i-a transmis guvernul acestui teritoriu.
SUA au mai luat in calcul o posibila cumparare a Groenlandei pe parcursul secolului al XX-lea, dar ideea a fost respinsa de Danemarca.
Groenlanda, un masiv teritoriu inghetat situat intre nordul Oceanului Atlantic si oceanele arctice, este in mare parte autonoma, dar Danemarca este responsabila in continuare cu afacerile externe,... mai mult
Duminica, 18 August 2019, ora 20:13
EximBank a semnat acordul de achizitie a 99,28% din Banca Romaneasca, ceea ce o va situa in top 10 institutii financiar-bancare din Romania.
"EximBank si National Bank of Greece au semnat acordul de achizitie a 99,28% din Banca Romaneasca. In urma acestei tranzactii, EximBank va activa pentru prima oara pe segmentul de retail banking din Romania, devenind astfel o banca universala", anunta joi Eximbank.
Potrivit sursei citate, ca urmare a finalizarii acestei tranzactii, cota de piata a EximBank va creste la aproximativ 3%, ceea ce va conduce la o situare a bancii in top 10 institutii financiar-bancare din Romania.
"Ministerul Finantelor, in calitate de actionar majoritar al EximBank, a crezut de la bun inceput in potentialul extraordinar al acestui demers care, iata, vine sa incununeze preocuparea permanenta a autoritatilor romane de intarire a prezentei, a rolului si a impactului sistemic al bancilor cu capital de stat pe piata bancara locala.
Avem incredere ca noua entitate va actiona ca un factor important de sustinere a cresterii economice a tarii prin suportul financiar pe care il va acorda tuturor segmentelor de piata, fie ca vorbim despre persoane fizice, sau companii", a declarat ministrul de Finante Eugen Teodorovici.
"Sunt incantat sa anuntam aceasta tranzactie care creeaza o banca romaneasca de referinta ce va pune in valoare atat experienta Bancii Romanesti pe segmentul de retail banking, cat si abilitatea demonstrata in timp de EximBank de a... mai mult
Joi, 20 Iunie 2019, ora 21:55
Cel mai mare producator de carne de porc la nivel mondial si liderul pietei locale de profil, grupul american Smithfield, cumpara compania Maier Com din Arad.
Maier Com este producator de carne pe piata din 1994 si cu afaceri in 2017, ultimul an raportat, de peste 10 milioane de lei, potrivit Profit.ro.
Smithfield Romania, una dintre subsidiarele locale, a semnat tranzactia cu producatorul roman de mezeluri Elit. Subsidiara face parte din grupul Smithfield Foods din SUA, care, la randul sau, face parte din grupul WH Group din China.
Grupul din China actioneaza ca o companie de tip holding pentru investitii, fiind implicat, in principal, in productia de porci, productia si comercializarea de carne proaspata si semi-procesata de porc, mai arata sursa citata.
Maier Com a avut, in 2017, oafaceri de 10,5 milioane lei si un profit net de 251.076 lei, in conditiile in care castigul din ultimii ani a depasit 1,4 milioane lei.
La sfarsitul anului 2017, WH Group a primit avizul Consiliului Concurentei pentru a cumpara, prin intermediul Smithfield, producatorii romani de mezeluri Elit si Vericom. Cele doua opereaza, impreuna, 5 fabrici, 5 centre de distributie in Romania si au aproximativ 12.000 de clienti. ...citeste mai departe despre "Cel mai mare producator de carne de porc din lume cumpara o noua companie din Romania" pe Ziare.com mai mult
Luni, 04 Februarie 2019, ora 13:16
Marina SUA a cumparat Ministerului Apararii din Romania o Dacia Sandero Stepway 2, iar achizitia este pusa serios sub semnul intrebarii, relateaza Bloomberg.
Fostul ministru al Apararii, Jim Mattis, care si-a parasit functia odata cu intrarea in noul an, a aprobat ca Marina SUA sa cheltuiasca 2,9 milioane de dolari dintr-un fond alocat "cheltuielilor extraordinare" pentru a plati contractorii locali in vederea construirii unui drum perimetral in jurul unei baze din Romania care gazduieste principalul sistem antiracheta al SUA din Europa - si sa plateasca factura pentru masina.
"Cred ca aceasta cheltuiala va evita deteriorarea relatiilor internationale dintre Romania si SUA, precum si criticile opiniei publice", a declarat Mattis.
Fostul auditor general al Pentagonului, Mike McCord, a afirmat intr-un email ca este "neobisnuit, indiferent de sursa de finantare, sa se foloseasca fondurile SUA pentru a cumpara un vehicul pentru o tara gazda".
Plata catre Ministerul Apararii Nationale acopera fondurile pe care personalul Marinei le-a emis eronat in 2016 si 2017 fara o autorizatie corespunzatoare. Plata a fost oprita inainte ca aceste fonduri sa fie transferate.
Plata este putin mai mult decat o eroare de aproximare pentru un departament responsabil de un buget de 716 miliarde de dolari pe care Congresul l-a aprobat pentru acest an fiscal. Insa demonstreaza ce pasi era dispus Mattis sa urmeze pentru a imbunatati relatiile SUA cu aliatii, in acest caz un membru... mai mult
Marti, 01 Ianuarie 2019, ora 16:38
Compania britanica Liberty Steel, care a convenit recent achizitionarea combinatului de la Galati, se pregateste pentru o noua expansiune a capacitatii de productie a otelului pe teritoriul Europei continentale, in urma unui acord conditionat, facut oficial vineri, in vederea achizitionarii de la Arcelor Mittal a doua fabrici de prelucrare a otelului prin rulare la rece in Belgia si una in Luxemburg.
Liberty, parte din grupul GFG Alliance detinut de Sanjeev Gupta, a convenit un acord conditionat in vederea achizitionarii siturilor industriale Flemalle si Tilleur de langa Liege, Belgia, in cadrul carora isi desfasoara activitatea un numar total de 720 de angajati, si situl industrial Dudelange, Luxemburg, care are un numar de 225 de angajati, se mentioneaza in comunicat, conform unui comunicat remis AGERPRES.
"Aceasta achizitie sustine planul de extindere pe care grupul il are in Europa si care a fost facut public in anuntul dat de companie pe data de 12 octombrie prin care mentiona acordul conditionat cu ArcelorMittal pentru achizitia unor mari topitorii integrate la Galati, in Romania, si Ostrava, in Republica Ceha, precum si achizitionarea unor fabrici la Skopje, in Macedonia, si la Piombino, in Italia. In total aceste unitati inglobeaza un total de 12.500 de angajati, dintre care 5.600 la Combinatul de la Galati", se mentioneaza in comunicat.
Cele doua acorduri vor intra in vigoare odata cu aprobarea lor de catre Comisia Europeana dupa indeplinirea procedurilor... mai mult
Vineri, 02 Noiembrie 2018, ora 17:06
Miercurea Mintilor Creative, primul eveniment din Romania destinat antreprenorilor cu business-uri creative, este organizat pe 29 noiembrie, in deschiderea sezonului de cumparaturi de Sarbatori.
UniCredit Bank in parteneriat cu Mastercard da startul unei experiente de cumparaturi diferite si invita toti bucurestenii sa #cumperelocal, sa #cumperecreativ, potrivit unui comunicat remis Business24.
Miercurea Mintilor Creative isi propune sa ofere vizibilitate afacerilor romanesti, in special celor din industriile creative.
Pentru o zi, business-urile creative din Bucuresti raman deschise pana tarziu si ii asteapta cu produse speciale, discount-uri si experiente tematice prin care spun povestea afacerii lor, pe cei care le trec pragul.
Evenimentul le ofera cumparatorilor posibilitatea de a contribui la sustinerea afacerilor romanesti facute altfel, la dezvoltarea economiei locale si a societatii in general, aducand vizibilitate si profit afacerilor creative si dandu-le incredere prin cumpararea produselor lor.
Aici se poate da "Going" la Event.
"Platforma Mintilor Creative, lansata de UniCredit Bank isi propune sa creasca actuala si viitoarea generatie de antreprenori creativi din Romania oferindu-le instrumente pentru a dezvolta business-uri solide. In Academia Mintilor Creative dezvoltam antreprenori cu business-uri pornite din pasiune, care fac lucrurile altfel.
Pe Romanian Stories si in Ghidul 24/7 le spunem povestile. Ca urmator nivel de angajament, pe... mai mult
Luni, 20 Noiembrie 2017, ora 16:28