Achizitionarea unei masini este una dintre deciziile financiare importante pe care le vei lua in viata. Fie ca preferi un model nou, fie ca te intereseaza ofertele second-hand, alegerea unui autovehicul nu este o decizie usoara si, inainte de a face o astfel de investitie, sunt necesare, printre altele, atat o documentare minutioasa, cat si o verificare amanuntita a produsului.
In primul rand, inainte sa verifici ofertele existente pe piata auto, este vital sa constientizezi ce iti doresti de la o masina. Daca vrei un automobil de familie, acesta trebuie sa fie mai incapator, precum modele Dacia Duster ori Nissan Qashqai, in timp ce o masina de plimbare sau de oras poate fi si de mici dimensiuni, cum sunt variantele Volkswagen Beetle sau Audi A1. In plus, nu trebuie sa pierzi din vedere costurile de intretinere. Banii pe care ii dai cand cumperi masina reprezinta doar prima parte a investitiei, o masina avand nevoie continua de intretinere, pentru a functiona optim. Odata ce te-ai hotarat in privinta tipului de masina care se potriveste nevoilor tale, poti incepe procesul de cautare.
Fa o cercetare de piata amanuntita
Piata auto este in plina dezvoltare, in prezent existand numeroase marci si modele de masini care se pot potrivi nevoilor tale. Pentru a nu regreta investitia facuta, este necesar sa verifici specificatiile tehnice ale vehiculului, rezultatele obtinute la testele auto si recenziile altor utilizatori. Astfel, iti poti face o idee despre costurile pe... mai mult
Miercuri, 23 Iunie 2021, ora 18:36
Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, marti, pe 22 iunie, legea privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 163/2020 pentru completarea art. 159 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, precum si pentru adoptarea unor masuri in domeniul asigurarii unor persoane in sistemul public de pensii.
Actul normativ are ca obiect de reglementare aprobarea OUG 163/2020, care stabileste cadrul legal pentru completarea, de catre persoanele care nu au calitatea de pensionar, a stagiului de cotizare in sistemul public de pensii necesar pentru acordarea unei pensii pentru limita de varsta, a unei pensii anticipate ori a unei pensii anticipate partial, prin incheierea unui contract de asigurare sociala pentru perioade de timp de maximum 6 ani anteriori implinirii varstei standard de pensionare.
"Pana la data de 1 septembrie 2023, persoanele prevazute la art. 1 pot incheia un contract de asigurare sociala in vederea obtinerii pensiei pentru limita de varsta", se arata in lege.
Actul normativ mai prevede ca plata contributiei de asigurari sociale datorate se efectueaza intr-o singura transa sau esalonat, in transe lunare, pana la data de 31 august 2023.
"In situatia in care la data de 31 august 2023 contributia de asigurari sociale datorata nu este achitata in intregime, stagiul de cotizare se constituie corespunzator platii efectuate", se mai arata in lege. ...citeste mai departe despre "Legea privind cumpararea vechimii in munca a fost... mai mult
Marti, 22 Iunie 2021, ora 16:31
Cu console de generatie urmatoare si continut HDR de inalta definitie in cantitate abundenta, 2021 este momentul potrivit pentru a va cumpara un nou televizor. Inainte de a face acest lucru, insa, iata 3 greseli de evitat.
Alegerea unui televizor pe baza demonstratiilor din magazin
Multi dintre noi ne-am bazat prea mult pe demonstratii in magazin la un moment dat. Teoria este una solida, dar realitatea este destul de diferita.
Un lucru de luat in considerare este ca un televizor poate avea demonstratii specifice producatorului care ruleaza pe fiecare unitate, in timp ce altele arata doar un feed de baza pe fiecare ecran. Nu este intotdeauna evident daca acest feed chiar ajunge la 1080p, sa nu mai vorbim de 4K sau HDR. Este greu sa faceti o evaluare echitabila fara sa stiti de ce este cu adevarat capabil televizorul atunci cand il alimentezi cu o sursa de inalta calitate, cum ar fi un Blu-ray UHD.
Apoi, exista setarile de pe televizor. Majoritatea au un mod demo conceput pentru a fi utilizat in magazine, iar acestea tind sa exagereze totul. Veti vedea culori suprasaturate, luminozitatea maxima posibila si poate chiar o clarificare artificiala a imaginii.
Acest lucru se face pentru a face anumite modele sa iasa in evidenta, dar nu este o reprezentare exacta a modului in care veti folosi televizorul pe termen lung.
Alegerea unui televizor pe baza sfaturilor unei persoane de vanzari
Majoritatea lanturilor mari de magazine isi pregatesc personalul sa vanda,... mai mult
Joi, 25 Februarie 2021, ora 18:13
Compania Facebook a preluat site-ul Giphy printr-o intelegere raportata ca fiind in valoare de 400 de milioane de dolari, iar gigantul social media planuieste sa combine serviciile GIF si de partajare de etichete in primul rand cu Instagram.
"Giphy face conversatiile zilnice mai distractive si planuim sa integram libraria GIF in Instagram si in alte aplicatii ale noastre, astfel ca oamenii sa poata gasi modul cel mai bun de a se exprima", a anuntat vineri Facebook.
Potrivit Axios, care citeaza surse anonime, contractul are o valoare de 400 de milioane de dolari.
La finalul anului 2019, Giphy a anuntat ca serviciul sau era folosit zilnic de 700 de milioane de oameni si ca utilizatorii trimiteau intr-o zi aproximativ 10 miliarde de piese de continut.
Potrivit Facebook, 50% din traficul Giphy a fost generat de aplicatiile Facebook, iar jumatate dintre acestea au fost reprezentate de Instagram.
Giphy a transmis pe blog: "Instagram a revolutionat auto-exprimarea. Peste 1 miliard de oameni folosesc Instagram pentru a comunica felul in care se simt si ce ii pasioneaza. Suntem nerabdatori sa ii ajutam sa fie si mai animati".
Giphy a fost fondat, la New York, in 2013. Intre investitori se numara Betaworks, Lerer Hippeau, CAA Ventures, IVP, DFJ Growth, GGV Capital, CMC Capital Growth si Lightspeed Venture Partners. ...citeste mai departe despre "Facebook a cumparat Giphy pentru 400 de milioane de dolari" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 15 Mai 2020, ora 21:47
Cea mai in voga aplicatie de comunicare video isi continua planurile de consolidare a securitatii si intimitatii utilizatorilor cu o achizitie care o va ajuta in ceea ce priveste criptarea.
Dupa un val de probleme de securitate si intimitate, iesite la lumina in timp ce popularitatea aplicatiei incepea sa explodeze, Zoom a promis ca vreme de 90 de zile se va concentra exclusiv pe aceste aspecte si le va imbunatati considerabil.
In ultimele saptamani, Zoom a reparat o serie de probleme, insa pentru altele are nevoie de tehnologii pe care nu le detine. Asa se face ca Zoom tocmai a anuntat prima achizitie din istoria companiei.
Prima companie cumparata de Zoom este Keybase, un startup cu 25 de angajati din New York, specializat in criptarea end-to-end. Fara indoiala, Zoom va folosi tehnologia achizitionata si pe cei 25 de specialisti pentru a cripta comunicarile video realizate de utilizatorii sai.
Criptarea end-to-end este una dintre minciunile cu care cei de la Zoom au fost prinsi in ultima vreme. Desi prezentarile aplicatiei promiteau aceasta facilitate, in realitate, criptarea folosita de Zoom nu acoperea intreaga legatura dintre utilizatori.
Nu a fost anuntata valoarea tranzactiei, insa oficialii Zoom au tinut sa specifice ca functia de criptare end-to-end va fi oferita doar pentru utilizatorii platitori, nu si pentru cei care folosesc gratuit serviciul.
Luna trecuta, Zoom l-a angajat pe fostul sef pe partea de securitate de la Facebook, Alex Stamos, in... mai mult
Vineri, 08 Mai 2020, ora 10:00
Supermarketurile din mai multe tari europene le amintesc oamenilor ca - desi intreaga lume se lupta cu pandemia cauzata de coronavirus - nu e nevoie sa goleasca rafturile de marfuri pentru a-si face provizii, din cauza ca le vor crea altora probleme.
De teama pandemiei, romanii au golit rafturile supermarketurilor inca dinainte ca in tara sa fie primele cazuri de COVID-19 confirmate. Apoi s-au mai linistit cateva zile, dupa care au inceput iar sa stea la cozi si sa cumpere cu nemiluita, ca sa isi faca provizii.
Duminica dimineata, mai multe imagini postate pe retelele de socializare ii aratau pe romani fie stand la cozi pentru a intra in supermarketuri, fie blocand casele cu cosuri de cumparaturi pline cu varf.
Sursa foto: Ziare.com
In aceste conditii, Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania a emis un comunicat prin care le transmite romanilor ca se fac eforturi ca marfurile de toate felurile sa ajunga in continuare la raft, in ciuda pandemiei.
"Stim ca multi dintre voi sunt preocupati in legatura cu efectele raspandirii Coronavirusului (Covid-19). Va intelegem si va impartasim ingrijorarile si va anuntam ca facem tot ce putem pentru ca voi si familiile voastre sa aveti alimentele si produsele esentiale de care aveti nevoie.
Cele mai importante obiective pentru noi sunt de a ne proteja angajatii, clientii si de a asigura disponibilitatea produselor. Lucram indeaproape cu autoritatile, furnizorii si partenerii nostri logistici pentru a asigura... mai mult
Duminica, 15 Martie 2020, ora 12:41
Este una din cele mai mari achizitii militare din istoria Poloniei: 32 de avioane de lupta americane, pentru 4,6 miliarde de dolari. Varsovia vrea sa-si intareasca astfel relatia cu SUA, garantul securitatii sale.
Ziua de vineri, 31 ianuarie 2020 va "intra in istoria armatei poloneze", a declarat ministrul Apararii Mariusz Blaszczak. Impreuna cu presedintele polonez Andrzej Duda, ministrul pecetluieste in aceasta zi "istorica" achizitionarea a 32 de avioane de lupta americane F-35A Lightning. Aviatia militara poloneza nu a detinut nicicand asemenea dotari moderne. Avioanele construite de concernul american Lockheed Martin ar fi un "top of the top" absolut al dotarilor militare moderne.
Primele avioane de lupta in patru ani
"Un atacator potential ar trebui sa stie acum ca orice atac asupra Poloniei va primi un raspuns hotarat. Aceste avioane pot oferi un astfel de raspuns", a declarat politicianul din partidul de guvernare PiS, intevievat de televiziunea de stat. El s-a declarat mandru de pretul "bun" obtinut, Polonia fiind nevoita sa achite acum doar 4,6 miliarde de dolari, fata de pretul de pornire de 6,5 miliarde. Blaszczak face o comparatie cu Belgia, care a platit pentru 34 de avioane de lupta 4,25 miliarde de dolari.
Primele aparate de zbor vor fi livrate in 2024. Pilotii polonezi si personalul de la sol vor efectua ulterior stagii de pregatire in SUA iar doi ani mai tarziu avioanele de lupta vor fi integrate in arsenalul armatei poloneze. Drept completare... mai mult
Vineri, 31 Ianuarie 2020, ora 21:04
Cumpararea unei locuinte este pentru multi oameni o experienta care aduce una dintre cele mai mari bucurii in viata. Exista insa posibilitatea ca, dupa ce ai cumparat locuinta, sa te trezesti ca nu ai luat in calcul anumite aspecte, iar acest lucru poate umbri bucuria momentului in care ai tinut pentru prima data cheile in mana.
Pentru a te asigura ca locuinta visurilor tale nu va deveni un cosmar, dar si pentru a o transforma intr-o eventuala sursa de profit daca te vei decide in viitor sa o vinzi, trebuie sa iei in calcul cateva aspecte importante.
Aspectele financiare
Este posibil sa fi vizitat un prieten care locuieste intr-un complex de apartamente in Bucurestii Noi si sa-ti fi placut mult locuinta acestuia. Insa, inainte de a lua decizia de a cumpara o locuinta, trebuie sa faci demersurile legate de prefinantare.
In acest sens, trebuie sa mergi la banca si sa obtii aprobarea in vederea unui eventual credit inainte sa depui propriu-zis actele pentru solicitarea imprumutului. Doar asa vei sti exact pe ce suma te poti baza, asta in functie de veniturile pe care le ai si de rata pe care ai putea sa o platesti lunar. Daca nu vei face acest lucru, este posibil sa te indragostesti de o casa care este mult peste posibilitatile tale financiare.
De asemenea, este important sa afli care e scorul tau de credit, care este colectat de biroul de credit. Aceasta inseamna ca ti se face o analiza in urma careia banca stabileste daca te incadrezi in standardele ei de... mai mult
Vineri, 17 Ianuarie 2020, ora 16:14
Autoritatea Generala pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabila pentru achizitiile strategice de grau in numele statului egiptean, a cumparat 300.000 de tone de grau din Ucraina, Romania si Rusia la o licitatie organizata in data de 8 ianuarie, la un pret mediu de 245,71 dolari, inclusiv livrarea, informeaza UkrAgroConsult.
In carul acestei licitatii, GASC a cumparat 60.000 de tone de grau din Ucraina la un pret de 245,93 dolari pe tona, inclusiv livrarea, 120.000 de tone de grau din Romania (60.000 de tone de la Ameropa BV si alte 60.000 de tone de la COFCO) la pretul de 245,59 dolari pe tona, inclusiv livrarea, si alte 120.000 de tone de grau din Rusia - 60.000 de tone cu 245,45 dolari/tona, inclusiv livrarea, si 60.000 de tone la 245,98 dolari/tona, inclusiv livrarea.
Graul ar urma sa fie livrat in perioada 18 - 29 februarie 2020.
La precedenta licitatie, organizata de GASC in data de 10 decembrie 2019, Egiptul a cumparat 355.000 de tone de grau din Ucraina, Romania si Franta cu livrare in perioada 5 - 15 februarie 2020, la un pret mediu de 238,19 dolari pe tona, inclusiv livrarea.
Egiptul este cel mai mare cumparator mondial de grau, un produs de baza necesar pentru a mentine programul de subventionare a painii, de care depind zeci de milioane de egipteni.
Romania a reusit sa se claseze si in 2019 pe primul loc in Uniunea Europeana la floarea soarelui si din punct de vedere al suprafetei cultivate, dar si al productiei, cu un total... mai mult
Vineri, 10 Ianuarie 2020, ora 12:47