Cofondatorul Microsoft Corp., Bill Gates a cheltuit 171 milioane de dolari pentru a cumpara o suprafata de teren arabil de 14.500 acri (aproximativ 5.800 de hectare) in sudul statului Washington, aceasta fiind ce mai importanta vanzare de teren incheiata in acest an in SUA, informeaza publicatia de specialitate Land Report, preluata de Bloomberg.
Publicatia mentionata sustine ca Bill Gates a cumparat acest teren luna trecuta de la John Hancock Life Insurance Co., care in 2010 a platit pentru acelasi teren suma de 75 milioane de dolari. Achizitia facuta de cofondatorul Microsoft Corp. include 10.500 de acri de teren arabil irigat si o suprafata de 3.900 de acri de pasune.
Aceasta tranzactie ar fi cea mai importanta achizitie de teren incheiata in acest an in SUA, devansand-o pe cea de 136 de milioane de dolari anuntata in luna aprilie cand grupul Investment Corp. of Dubai a preluat ferma El Maximo Ranch din Florida, cu o suprafata de 38.453 de acri.
Averea neta a lui Bill Gates este estimata la 98,9 miliarde dolari, ceea ce il plaseaza pe locul al doilea in clasamentul celor mai bogati oameni ai lumii.
Potrivit Land Report, clasamentul celor mai mari detinatori de terenuri din SUA este condus presedintele operatorului de cablu, Liberty Media LLC, John Malone cu o suprafata de 2,2 milioane acri, urmat de Ted Turner si familia Emmerson, fiecare cu o suprafata de 2 milioane acri. mai mult
Luni, 01 Octombrie 2018, ora 10:35
Compania spaniol Hercesa a vandut unui vehicul de investitii controlat de oameni de afaceri romani un teren de 13.000 de metri patrati amplasat in zona Pasajului Basarab, vizavi de Carrefour Orhideea, unde intentiona sa dezvolte un complex de locuinte.
"Am semnat astazi (miercuri, n.r.) tranzactia prin care am vandut terenul din Orhideelor", a declarat pentru MEDIAFAX Mauricio Mesa Gomez, country manager Hercesa.
Vehiculul cumparator este detinut de compania de dezvoltare imobiliara Primavera Development, cotrolata de familia Tanasoiu si de firma Forte Partners, controlata de Dinu Fulga si Daniela Marchievici. Tranzactia a fost intermediata de firma Crosspoint Investment Banking & Real Estate.
Cele doua parti nu au facut publica valoarea tranzactiei, dar potrivit calculelor MEDIAFAX, aceasta se ridica la circa 5,5 milioane de euro.
Terenul, de 12.700 metri patrati, este situat in zona de vest a Capitalei, in proximitatea centrului comercial Carrefour Orhideea (cu deschidere la bulevardul Orhideelor). Pe teren urmeaza sa fie dezvoltat un proiect care va cuprinde spatii de retail si birouri. Negocierile pentru vanzarea terenului au inceput in luna noiembrie 2013.
"Tranzactia este semnificativa din doua puncte de vedere, in viziunea noastra: pe de o parte, marcheaza un reper pentru tranzactiile si viitoarele dezvoltari in aceasta zona din Bucuresti, iar pe de alta parte, pentru Hercesa reprezinta o sursa de consolidare a celorlalte investitii imobiliare pe care... mai mult
Joi, 18 Decembrie 2014, ora 09:53
Oricine va putea cumpara terenuri agricole extravilane in Romania, incepand cu 10 aprilie, insa tranzactiile ar putea fi anulate, daca ofertele nu vor fi facute in primul rand preemptorilor, se subliniaza intr-o lege care a fost publicata recent in Monitorul Oficial.
In plus, daca preemptorii nu vor dori sa cumpere terenurile, vanzarea la liber se va putea face doar daca preturile vor fi mai mari decat cele solicitate preemptorilor, conform noului act normativ. Toate conditiile de vanzare-cumparare a terenurilor agricole extravilane, care vor trebui respectate din aprilie, le puteti consulta in articolul urmator.
Citeste mai multe despre Legea de vanzare - cumparare a terenurilor agricole extravilane se aplica din 10 aprilie. Vezi in ce conditii poate fi anulata tranzactia! pe AvocatNet.ro mai mult
Vineri, 14 Martie 2014, ora 10:27
Cetatenii straini pot cumpara deja teren in Romania incepand cu 1 ianuarie, potrivit Tratatului de aderare cu UE, iar legea respinsa de presedintele Traian Basescu le dadea romanilor drept de preemptiune la achizita terenurilor, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
Presedintele Traian Basescu a cerut marti Parlamentului reexaminarea Legii privind unele masuri de reglementare a vanzarii-cumpararii terenurilor agricole situate in extravilan de catre persoane fizice si de infiintare a Autoritatii pentru Administrarea si Reglementarea Pietei Funciare.
"Lucram la lege si speram sa fie aprobata cat mai curand. Prevederile privind liberalizarea pietei funciare din Tratatul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana au intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2014, data de la care strainii sunt liberi sa cumpere teren in Romania. In absenta legii, romanii nu au drept de preemptiune la cumparare", a spus Constantin.
El spune ca legea va fi modificata astfel incat sa fie aprobata cat mai repede.
"Am luat act de cererea de reexaminare a legii formulata de presedinte. Dreptul de preemptiune al arendasului, vecinilor si statului - in fapt esenta acestei legi - nu au fost contestate. Credem ca trebuie facut tot ce e posibil pentru a grabi procesul de reexaminare astfel incat interesul agricultorilor si al comunitatilor locale sa fie cat mai bine protejat", a mai spus ministrul.
Prin proiectul de lege se stabilea ca arendasii, vecinii, tinerii fermieri, pana in... mai mult
Joi, 09 Ianuarie 2014, ora 18:33
Pretul terenurilor agricole din Romania, mult mai mic decat media europeana, ii incurajeaza pe investitorii straini sa pregateasca noi proiecte si chiar sa viseze la randamente de minim 10%.
Pana acum, mai mult de 5% din suprafata agrara a tarii apartine strainilor, iar eforturile timide si nesiguranta autoritatilor nu ii sperie pe cumparatori.
Britanicii de la companiile Velcourt Group si Mintridge International au anuntat ca sunt gata sa investeasca pana la 20 de milioane de euro in proiecte pe piata din Romania. Directorul general Velcourt Group, James Townshend, recunoaste ca Romania este atractiva pentru investitii, mai ales datorita perspectivele de crestere a valorii activelor si calitatea terenului agricol.
Townshend se asteapta ca proiectele pe care le va dezvolta in Romania vor aduce randamente de peste 10%, atat din operatiunile de exploatare agricola cat si prin cresterea preturilor terenurilor.
"Vom obtine randamente in doua feluri: vom creste productivitatea si vom reduce costurile si exista potential pentru operatiuni foarte profitabile in agricultura, ca urmare a calitatii foarte bune a solului", a spus directorul Velcourt Group, citat de Bloomberg.
Pretul terenurilor va ajunge la 7.000 de euro pe hectar
Seful companiei britanice estimeaza ca pretul terenurilor agricole va creste, in urmatoarii sase-sapte ani, pana la o medie de 7.000 de euro pe hectar.
In prezent, Preturile terenurilor agricole din Romania sunt printre cele mai scazute... mai mult
Joi, 14 Martie 2013, ora 09:11
Terenurile au fost, fara indoiala, cel mai afectat segement al pietei imobiliare, in conditiile in care preturile au inregistrat scaderi, in segmentul intravilan, de pana la 60%. Pentru firmele care se pregatesc de achizitii, acesta ar putea fi momentul oportun.
Scaderile de pret au fost chiar si mai mari pentru terenurile extravilane, ajungand pana la 94%, comparativ cu nivelul din 2008.
In perioada 2008-2012, preturile terenurilor din Romania au consemnat scaderi de pana la 60%, potrivit unui studiu Darian. Compania de consultanta a analizat 27 de orase, unde s-au inregistrat diminuari substantiale.
Cele mai mari reduceri la nivel national au fost inregistrate in Iasi, unde pretul terenurilor a scazut cu 77%. Orasul Iasi este urmat de Ramnicu Valcea, cu reduceri de 74%, si de Constanta si Resita, unde au fost inregistrate preturi mai mici cu 73%, comparativ cu cinci ani in urma.
In extravilan, scaderile au ajuns si la 94%
La polul opus, cele mai mici ieftiniri au fost inregistrate in ultimii patru ani in orase precum Miercurea Ciuc (31%), Buzau (43%) si Bistrita (45%).
Cumparatorii sunt interesati in special de suprafete mici, cuprinse intre 250 si 500 mp, fiind dispusi sa plateasca intre 15.000 si 50.000 euro, conform unui studiu al portalului imobiliar Imopedia.ro.
Sursa foto : imobiliare.ro
Pretul terenurilor extravilane a scazut si cu 94% fata de anul 2008. Conform studiului, valoarea terenurilor extravilane din apropierea Capitalei a... mai mult
Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 12:11
Daca dispui de bani, specialistii in imobiliare te sfatuiesc sa investesti in terenuri in aceasta perioada. Cu toate ca achizitia unui teren poate parea relativ mai usoara decat cea a unei case, a gasi o bucata de pamant ieftin intr-o locatie buna, nu este atat de usor. Iata de ce te sfatuiesc specialistii sa investesti in terenuri in aceasta perioada.Specialistii in imobiliare spun ca, in urmatorii ani, preturile la terenuri vor creste semnificativ, de aceea acum este cea mai buna perioada pentru achizitii masive, potrivit How To Guides.
In plus, terenul reprezinta o investitie sigura, simpla si mult mai ieftina decat cumpararea unei case, a carui valoare creste mult mai rapid, in functie de zona.
De asemenea, terenul poate fi folosit atat pentru constructia unei case, a unui birou sau chiar a unei ferme. Vestea buna este ca terenurile pot fi cumparate la preturi accesibile, daca stii cum sa gasesti ofera castigatoare. Iata cativa pasi pentru a gasi cele mai bune oferte:
Stabileste-ti un buget
Primul lucru pe care trebuie sa-l faci inainte de a porni la “vanatoarea” de terenuri, este sa iti stabilesti un buget.
Gandeste-te de ce iti doresti acel teren – pentru construirea unei case, configurarea propriei afaceri, ridicarea unei ferme, sau doar ca pe o simpla investitie.
In momentul in care iti stabilesti bugetul, nu trebuie sa iei in considerare doar costurile de achizitie ci si alte cheltuieli aferente, cum ar fi impozitele, costul de... mai mult
Sambata, 01 Octombrie 2011, ora 16:00
Cosmin Ciobotaru, Agent de Vanzari Terenuri pentru Case
Companie care detine terenuri in zone precum Baneasa, Ghencea si Pipera.
•Cumpara terenul si construieste-ti casa singur
•Solutii alternative la apartamentele cu 2 camere
•Preturile la imobiliare "se aseaza". Rabdarea proprietarilor, la limita.
" Se simte pe piata ca rabdarea proprietarilor a ajuns la limita. Am sesizat de la inceputul anului ca exista un interes mai mare la cumparatori din punct de vedere al detaliilor. Vom vedea ca preturile incep sa se aseze", a declarat Cosmin Ciobotaru, agent de vanzari la Terenuri pentru Case.
mai mult
Miercuri, 23 Martie 2011, ora 04:00
"In prezent, terenurile agricole sunt de 3 ori mai ieftine decat in urma cu 4-5 ani cand a fost explozia imobiliara. La ora actuala am auzit de cifre pe care le gaseam in anii 2002-2003. Vom putea discuta abia peste 3-4 ani de valorile de terenuri pe care le-am avut in 2008", a declarat fostul secretar de stat in Ministerul Agriculturii, Valeriu Steriu, intr-un interviu acordat Bloombiz.ro.Ziarele de afara scriu ca tari precum China sau statele arabe s-au lansat in cumparari masive de terenuri agricole in afara, anticipand cumva o criza a alimentelor. Care este parerea dumneavoastra?
In urma cu 3 ani s-a prefigurat pentru prima oara o destabilizare a pietei de produse alimentare.
La acel moment, tara cea mai afectata a fost China, lucru care a facut-o mult mai interesata de agricultura.
China a facut investitii destul de mari in sectorul zootehnic, punandu-si la punct o industrie a laptelui, ajungand pe locul 5 in lume. Cu toate acestea, se afla in imposibilitatea de a asigura cantitati de lactate tot mai mari.
Acest lucru a dus in 2008-2009 la o destabilizare pe plan mondial a pietei, facand Europa sa regandeasca masuri precum eliminarea rapida a cotelor, sau masuri indreptate spre productia de produse lactate.
China a devenit un cumparator din ce in ce mai mare de produse de origine animala. Isi cauta nu numai terenuri, dar si know-how pentru a face productie animala.
E foarte posibil sa o gasim din ce in ce mai prezenta, nu neaparat in Europa, ci in alte zone din lume... mai mult
Joi, 17 Februarie 2011, ora 15:33