Te-ai straduit si ai reusit sa faci niste economii? Cinste tie! Sau poate ai avut doar un pic mai mult noroc decat altii? Multa bafta in continuare! Indiferent cat de multi bani ai reusit sa agonisesti - si mai ales cand nu sunt chiar multi, dar sunt munciti din greu - ai mare grija ce faci cu ei odata ce-i ai in mana.
O clipa de neatentie sau o inspiratie nefericita te poate aduce rapid la sapa de lemn.
A patit-o recent un iesean in varsta de 62 de ani, care a primit in casa niste talhari care se recomandau ca fiind din partea companiei locale de gaze. Abia dupa ce musafirii au plecat, barbatul si-a dat seama ca a ramas fara agoniseala de o viata. Cand nu era atent, hotii i-au furat toti banii din casa, mai exact 30.850 de lei.
Cum a fost posibil? Simplu, pagubitul tinea toti acesti bani in sufragerie. Oricat de bine credea ca ii tine ascunsi, hotii si-au dat imediat seama unde sunt, folosind niste tertipuri banale, si au reusit sa-i sustraga si sa plece cu ei fara ca victima...
Citeste mai departe despre "Si-au pierdut agoniseala de-o viata pentru ca n-au stiut unde sa-si tina banii" pe Ziare.com. mai mult
Joi, 09 Iunie 2016, ora 14:07
Cand vine vorba de pus bani deoparte, oamenii demonstreaza inca o data cat pot fi de inventivi, chiar daca unele metode traditionale de economisire folosite si in ziua de astazi pot starni rasul cititorilor... sau plansul celor care recurg la ele.
Expresii ca "a pune banii la saltea" sau "la ciorap" sunt folosite de multe ori cu sensul propriu de cei care considera ca banii lor sunt mai in siguranta intr-o cutie de pantofi decat intr-un cont bancar.
Chiar daca economiile sunt tinute de cele mai multe ori in valuta, "depozitele" sunt facute in continuare in sertarul cu lenjerie ori sub salteaua cumparata de la teleshopping.
Aceste variante de economisire s-au dovedit insa de multe ori paguboase pentru "deponenti", care s-au trezit cu agoniseala de o viata dusa pe Apa Sambetei.
Cateva cazuri celebre au fost semnalate in presa interna, dar si de peste hotare, ale unor strangatori neinspirati, care au pierdut tot ce au reusit sa adune de-a lungul anilor.
Au patit-o si niste ...citeste mai departe despre "Cele mai nefericite moduri de a pune bani deoparte" pe Ziare.com mai mult
Joi, 26 Mai 2016, ora 09:30
Bugetul de marketing este o nebuloasa in agenda anuala a multor afaceri mici. Fie exista doar pe hartie, fie este taiat din capul locului, atunci cand se fac reduceri de cheltuieli, intrucat este o activitate care nu aduce venituri.
In cele mai multe cazuri, problema nu este gasirea resurselor pentru aceasta activitate, ci faptul ca, adesea, antreprenorii nu au o definitie clara a ce inseamna un buget de marketing si caror scopuri deserveste, scrie BusinessWeek.ro.
Bugetul de marketing, trebuie sau nu trebuie?
Inainte ca o firma sa se gandeasca cat sa aloce bugetului pentru marketing sau daca are nevoie de o astfel de strategie, ar trebui sa se lamureasca cu privire la ce inseamna aceasta activitate si care este scopul ei. Putini antreprenori stiu cum sa foloseasca un buget pentru marketing, din cauza varietatii de domenii business, a unicitatii companiilor si a dinamicilor competitive care se schimba constant.
Nu toate companiile inteleg acelasi lucru prin buget de marketing: Se limiteaza doar la publicitate? Ar trebui sa includa si promovarea vanzarilor sau PR-ul? Ar trebui sa acopere si social media, aplicatiile, site-urile, salariile?
Nu exista un raspuns general cu privire la aria de activitati pe care ar trebui sa o sustina un buget de marketing in cadrul unei companii. Estimarea bugetului depinde de mai multi factori si este evaluata in functie de: veniturile companiei, competitie, conditii economice, rata rentabilitatii investitiei, rezultatele din... mai mult
Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 08:40
Cabinetele de avocatura sunt o solutie la indemana pentru cei care doresc sa-si infiinteze o firma rapid si chiar sa primeasca gazduire pentru sediul social al noii companii.
In continuare va vom perzenta premisele infiintarii unei firme si va vom oferi cateva sfaturi prin care puteti evita neplacerile si intarzierile generate de obtinerea documentelor oficiale pentru intocmirea dosarului de inmatriculare depus la Oficiul National al Registrului Comertului.
Stabilirea sediului social. Obligatiile antreprenorului
Intreprinzatorii care doresc sa constituie o societate comerciala sunt obligati sa stabileasca sediul social al firmei. Unii opteaza pentru un spatiu comercial, altii aleg ca sediul profesional un apartament dintr-o cladire cu locuinte.
In acest caz (sediu profesional - un apartament dintr-o cladire cu locuinte - n.red.), se va incheia un Contract de Spatiu intre fondatorii firmei si proprietarul apartamentului.
Insa, pentru a putea redacta dosarul de inregistrare, intreprinzatorii vor fi nevoiti sa obtina acordul asociatiei de locatari si al vecinilor. Aceasta operatiune legala poate dura cateva zile.
Persoanele care nu dispun de un imobil pentru sediu social sau care doresc sa simplifice procedura stabilirii sediului social pot apela la serviciul de gazduire sediu social pus la dispozitia intreprinzatorilor de catre cabinetele de avocatura.
Acte necesare pentru a obtine gazduire: Buletinul
Infiintarea unei firme nu a fost niciodata mai... mai mult
Marti, 01 Aprilie 2014, ora 13:35
Cel mai greu pas din existenta unui brand este atunci cand faci o schimbare majora, renuntand la o pozitionare, la un logo sau la un nume pentru a adopta altele, explica Stefan Liute, antreprenorul care in '99 infiinta agentia de branding si digital Grapefruit si in 2012 agentia de branding Storience.
Specialistul iti explica de ce ai nevoie de experti in procesul de branding, te pregateste pentru investitia care urmeaza, iti vorbeste despre riscurile la care te expui cand incerci sa faci branding fara sa ai acces la competente clare in domeniu, dar si cum comunici cu un specialist in branding, astfel incat rezultatul sa fie pe masura asteptarilor tale.
"Corect facut, brandingul potriveste bine un produs sau un serviciu cu o clientela, stimuleaza loializarea acesteia, imbogateste relatia intre brand si consumator si face ca schimbul de valoare intre cei doi sa fie mai satisfacator pentru ambele parti. Satisfactia reciproca e cea care construieste si brandul si profitul pe termen lung", spune Stefan Liute, intr-un interviu acordat Business24.
Ce inseamna brandingul in Romania? Sunt companiile deschise sa investeasca in asa ceva?
In Romania, cel mai adesea brandingul e perceput ca o simpla aplicare a unor elemente de identificare (nume, sigle, culori) pe un produs sau pe un serviciu.
Inca minoritara, convingerea ca brandingul inseamna de fapt construirea si mentinerea de relatii reciproc avantajoase cu clientela castiga si la noi tot mai mult teren.... mai mult
Joi, 27 Martie 2014, ora 12:00
Cristian Cismaru a renuntat la cariera sa din banca pentru a transforma in afacere pasiunea sa de o viata, turismul. A ales o varianta inedita in Romania, turismul alternativ, ce ii vizeaza in principiu pe strainii curiosi sa descopere tara noastra.
"Momentele petrecute prin sate si in natura sunt foarte reconfortante si adevarata hrana pentru suflet. E un mod foarte bun de deconectare daca te simti bine alaturi de alti oameni si daca esti o persoana mai activa", spune omul de afaceri, intr-un interviu acordat Business24.
Proiectul sau de suflet este acum My Transilvania, recent lansat de Reky Travel, prin care ii aduce si pe turistii romani sa cunoasca regiunea cuprinsa intre Sibiu, Agnita si Sighisoara.
"De exemplu, Picnic in Cindrel este, asa cum ii spune si numele, un picnic in care pregatim turistilor o traista ciobaneasca cu produse si preparate locale din Marginimea Sibiului pe care ii invitam sa le savureze.
Dupa o scurta drumetie pe drumul branzei, turistii sunt recompensati cu o frumoasa priveliste asupra imprejurimilor, iar pentru cei interesati organizam si o vizita la unul din mestesugarii din sat", spune proprietarul Reky Travel, un om de afaceri ce dovedeste ca si in Romania se pot face afaceri profitand, in cel mai bun sens, de patrimoniul cultural de care dispunem.
Ati lucrat cativa ani intr-o banca. Cum s-a produs schimbarea catre turism alternativ, de continut?
Munca intr-o banca a fost rezultatul logic al parcursului scolar pe care il... mai mult
Sambata, 25 Ianuarie 2014, ora 00:00
Poti ajunge bogat devenind mai inteligent, iar aceasta inteligenta este alcatuita din mai multe tipuri de IQ financiar. Odata ce ai invatat cum sa faci mai mult bani, cum sa-i protejezi, cum sa-i aloci, cum sa ai profit prin efectul de parghie si cum sa fii mai informat, poti spune ca esti foarte aproape de independenta financiara.
Cartea "Un IQ financiar mai bun. Cum sa-ti folosesti banii mai cu cap", de Robert Kiyosaki, este recomandarea noastra pentru tine, in acest weekend.
Chiar autorul spune ca aceasta carte nu contine sfaturi financiare, ci te ajuta sa devii mai inteligent pe planul financiar si sa-ti gasesti calea spre "nirvana financiara".
Prima sa carte de succes, "Tata bogat, tata sarac" i-a uimit pe cititori prin afirmatia "Casa ta nu este un activ". In timp ce afirmatia a generat proteste in intreaga lume, cartea a devenit un bestseller international, cu previziuni ce s-au adeverit incepand cu 2007. Acea carte, insa, nu este o lectura despre piata imobiliara, ci despre importanta educatiei financiare.
Acum, cartea "Un IQ financiar mai bun. Cum sa-ti folosesti banii mai cu cap", scrisa de acelasi autor, iti aduce toate argumentele pentru care inteligenta financiara este mai importanta ca oricand. Intr-o lume dominata de instabilitate financiara, cel mai bun activ al tau este IQ-ul financiar, sustine autorul.
"Aceasta carte vorbeste despre alegerea de noi optiuni, noi directii si a unui nou viitor financiar", spune autorul Robert Kiyosaki.
Vei... mai mult
Sambata, 14 Septembrie 2013, ora 00:00
Cele mai multe companii fac profit prin modalitati evidente. Google obtine multi bani din publicitate, Apple din vanzarea de iPhone-uri si iPad-uri, iar retaileri precum Gap din comercializarea hainelor si a altor produse.
Insa, uneori, o companie gaseste metode surprinzatoare sau mai putin conventionale pentru a-si rotunji veniturile. De multe ori, aceste metode alternative sunt rezultatul unei competitii acerbe, care forteaza organizatiile sa gandeasca creativ pentru a supravietui.
Urmatoarele companii, prezentate de Huffington Post, castiga bani din activitati mai putin obisnuite raportat la profilul lor de activitate.
1. McDonald's obtine cea mai mare parte din profit din chirii, nu din vanzarea de mancare. Inca din anii '50, compania a demarat o serie de achizitii de active imobiliare, pe care le-a inchiriat apoi pentru restaurantele in sistem de franciza.
2. Lucasfilm a incasat mai mult din vanzarea jucariilor inspirate din seria Star Wars decat din filmele propriu-zise. Doar in 2011, jucariile si jocurile Star Wars au adus un castig de 1,5 miliarde de dolari.
Citeste mai multe despre Metode surprinzatoare prin care companiile fac bani pe Ziare.com. mai mult
Duminica, 18 August 2013, ora 09:43
2012 se anunta un an al cumpatarii financiare, spun analistii. Nu doar statele sunt nevoite sa-si echilibreze bugetele, ci si multe companii. Pentru a nu fi prins pe picior gresit, ia-ti din timp masurile de siguranta.
Teoretic este simplu sa-ti organizezi bugetul, insa mai greu e sa pui in aplicare asta. Cei mai multi oameni din zilele noastre cheltuiesc mai mult decat le permite bugetul, iar din aceasta cauza intampina multe probleme financiare, potrivit Huffington Post.
Cu toate ca ai avut o perioada grea cu cheltuielile in ultimii 3 ani, exista motive ca 2012 sa fie diferit. Iata cum e sfatuiesc expertii sa-ti gestionezi bugetul in anul care urmeaza.
Renunta la a mai face datorii
Pentru noul an, prima promisiune pe care ar trebui sa ti-o faci ar fi sa-ti platesti micile datorii pe care le-ai facut in ultima perioada si sa stai departe de altele noi.
Avand in vedere faptul ca bancile nu mai sunt atat de "darnice" in materie de credite precum erau in 2007, din acest punct de vedere poti sta linistit. Stai departe de credite si incearca sa te descurci cu ceea ce ai.
Analistii spun ca vor veni si vremuri mai rele, iar contextul international nu este deloc favorabil. Asadar, nu-ti face datorii inutile si nu cheltui bani pe lucruri care nu-ti sunt neaparat necesare, deoarece risti sa ramai fara rezerve in caz de nevoie.
Incearca sa pui pe primul plan necesitatile si apoi dorintele indiferent de ce metoda de distribuire a banilor alegi.
Lectia crizei:... mai mult
Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 09:09