Soarta fiecaruia dintre noi este in mana noastra si, de aceea, cultivarea unor obiceiuri sanatoase, pentru intregul corp, dar mai ales pentru creier trebuie sa devina "traditie".
Pentru ca se poate si pentru ca suntem singurii responsabili, invitatia mea este de a va "reconstrui" creierul, nu doar rezistent la stres, dar mai ales fericit, simtind starea de bine.
De ce ar trebui companiile sa investeasca in programe de wellbeing
Creierul fericit are patru mari caracteristici
Un creier fericit isi revine rapid dupa ce trece printr-o situatie neplacuta (rezilienta), percepe calitatile oamenilor si savureaza experientele pozitive pentru mult timp, chiar si dupa terminarea acestora (perceptia pozitiva). Are capacitate crescuta de concentrare pentru a indeplini activitatea in care este implicat, fara ca mintea sa "zboare" catre altceva (atentia) si se implica frecvent pentru a oferi ajutor dezinteresat (generozitatea).
Exista multe strategii pentru "reconstruirea" creierului - somnul, activitatea fizica si meditatia fiind dintre cele mai eficiente si dovedite stiintific ca pot realiza aceste transformari, datorita proprietatilor creierului.
Creierul se transforma continuu
Neuroplasticitatea inseamna ca transformarea creierului se face ca raspuns la experiente si obisnuinte. Ce este interesant este ca aceasta transformare se intampla si fara voia noastra si de aici vine necesitatea ca procesul sa fie ghidat, constient.
Daca ii spui unui coleg ca nu te poti... mai mult
Duminica, 13 August 2017, ora 09:11