Comandantul Clubului Sportiv al Armatei (CSA) Steaua, Cristian Petrea, a facut public bugetul pe care Ministerul Apararii Nationale il aloca in fiecare an.
Potrivit spuselor lui Cristian Petrea, CSA Steaua incaseaza anual 18 milioane de euro pentru sectiile pe care le are.
"CSA Steaua are un buget de aproximativ 18 milioane de euro! Cam 40 la suta sunt cheltuieli de personal. Avem in administrare 9 baze sportive, iar 20% din buget se aduce aici. Pentru activitatea sportiva de performanta alocam 40% din buget", a spus Petrea la emisiunea ProSport LIVE.
Petrea a oferit detalii si despre situatia sectiei de fotbal, pe care Armata a reinfiintat-o anul trecut.
In acest caz, comandantul CSA spune ca Armata a pus conditia ca la fotbal sa nu ajunga bani publici.
"La fotbal, anul acesta avem prognozat un buget la aproximativ 150 de mii de euro. Ni s-a impus ca activitatea echipei de fotbal sa fie din venituri proprii.
50 de mii de euro au venit de la o firma de pariuri, 50 de mii de euro din vanzarea abonamentelor si de la Asociatia Suporterilor, iar aproximativ 80-90 de mii de euro din vanzarea biletelor", a mai spus Petrea.
Situatia s-ar putea agrava insa pentru echipa de fotbal Steaua, avand in vedere ca Petrea a spus ca suporterii nu l-au informat ca ar dori sa mai cotizeze cu o sponsorizare si in acest sezon, prin intermediul asociatiei.
Echipa de fotbal Steaua a luat startul si in acest sezon in Liga 4, dupa ce in editia precedenta a ratat promovarea... mai mult
Miercuri, 29 August 2018, ora 13:01
Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta in vederea cercetarii lui Tudor Balta, fost vicepresedinte al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese in materie penala.
Potrivit unui comunicat al ANI, Tudor Balta a participat la sedinta Consiliului din data de 3 august 2010, in cadrul careia s-a aprobat cererea societatii Compania de Asigurari Reasigurari Exim Romania SA (CARE - Romania SA), de obtinere a autorizatiei de functionare ca societate de asigurare.
ANI sustine ca Tudor Balta detine un numar de 30.000 actiuni la societatea Compania de Asigurari Reasigurari Exim Romania SA.
Tudor Balta a ocupat functia de vicepresedinte al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, in perioada 28 iunie 2006 - 29 aprilie 2013.
ANI declara ca Tudor Balta a incalcat dispozitiile art. 253 (1) din Codul penal al Romaniei, potrivit carora "Fapta functionarului public care, in exercitiul atributiilor de serviciu, indeplineste un act ori participa la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si... mai mult
Miercuri, 14 August 2013, ora 16:36
Compania de asigurari Euroins isi va majora capitalul social si va trebui sa accelereze platile restante catre asigurati, pagubiti si service-urile auto, a anuntat, miercuri, intr-un comunicat de presa, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
Potrivit sursei citate, in data de 13 noiembrie 2012, Consiliul CSA, condus de catre Daniel Tudor, s-a intalnit cu oficiali ai societatii de asigurare Euroins S.A in vederea clarificarii situatiei reclamate in piata.
In urma discutiilor, s-a convenit ca Euroins Romania S.A. sa isi majoreze capitalul social si sa accelereze platile restante catre asigurati, pagubiti si service-urile auto.
De asemenea, s-a stabilit continuarea monitorizarii societatii de catre directiile de specialitate din cadrul CSA, precum si realizarea, la inceputul lunii februarie 2013, a unei noi analize, in aceeasi componenta.
Euroins Romania a anuntat, marti, ca a platit in primele noua luni ale anului despagubiri de circa 193 milioane de lei, aferente unui numar de peste 35.600 de dosare de dauna, din care aproape 35.000 dosare de dauna auto.
Precizarea Euroins Romania a survenit in urma unor informatii potrivit carora valoarea facturilor de reparatie in cazul unor accidente rutiere produse de posesori de polite RCA emise de acest asigurator a ajuns la "valori greu de suportat", iar neplata acestora a determinat service-urile membre ale Asociatiei Concesionarilor Dacia, Renault, Nissan din Romania (Acodaren) sa suspende derularea... mai mult
Miercuri, 14 Noiembrie 2012, ora 17:56
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis joi ca se revine la normele anterioare datei de 1 septembrie 2012 in ceea ce priveste asigurarea obligatorie a locuintei. Astfel, cetatenii pot sa opteze fie pentru o asigurare PAID, fie pentru una facultativa care sa acopere riscurile de cutremur, inundatii si alunecari de teren.
CSA a hotarat, de asemenea, ca proprietarii se pot proteja suplimentar si pentru alte riscuri prin politele facultative, anunta Agerpres.
Aceasta masura este prima dintr-o serie de initiative care vizeaza inclusiv propuneri pentru modificarea Legii nr. 260/2008, in asa fel incat obiectivul de cuprindere cat mai larga in asigurare a fondului locativ din Romania sa fie atins, precizeaza CSA.
La sfarsitul lunii august, CSA anunta ca, incepand cu data de 1 septembrie, societatile de asigurare autorizate sa subscrie riscuri de catastrofa naturala vor putea incheia asigurari facultative doar pentru sume asigurate care exced celor acoperite prin polita obligatorie pentru locuinte, respectiv 10.000 de euro sau 20.000 de euro, la tarifele stabilite prin Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor.
Practic, de la acea data, proprietarii trebuiau sa isi asigure locuintele in primul rand pentru riscurile si sumele asigurate prevazute in Legea nr. 260/2008, privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor, prin incheierea unei polite obligatorii.
Cei care doreau o... mai mult
Joi, 25 Octombrie 2012, ora 17:03
Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului a votat, marti, cu 246 de voturi pentru si doua impotriva numirea lui Daniel Tudor pentru functia de presedinte al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.
Daniel Tudor a fost singura propunere pentru functia de presedinte al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, pentru un mandat de cinci ani. Numirea sa in acest post a fost sustinuta de USL, scrie Newsin.
Decizie fara precedent: Seful CSA, revocat din functie de Parlament
Fostul presedinte CSA, Catalin Buzoianu a fost revocat din functie saptamana trecuta, o decizie fara precedent pentru aceasta institutie.
Revocarea a fost supusa la vot, in cadrul sedintei celor doua comisii de buget-finante ale Parlamentului. 222 de parlamentari au votat pentru, in timp ce trei au votat impotriva.
"In decursul acestui an a trebuit sa fac fata unor situatii anormale, cu care m-am comportat. Societati obisnuite sa lucreze fara sa respecte regulile elementare, fara sa respecte asiguratii. De toate acestea este vinovat guvernul", a declarat Buzoianu, intr-o interventie la Digi24. mai mult
Marti, 23 Octombrie 2012, ora 13:03
Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Catalin Buzoianu, a fost revocat din functie, o decizie fara precedent pentru aceasta institutie.
Revocarea a fost supusa la vot, in cadrul sedintei celor doua comisii de buget-finante ale Parlamentului. 222 de parlamentari au votat pentru, in timp ce trei au votat impotriva.
"In decursul acestui an a trebuit sa fac fata unor situatii anormale, cu care m-am comportat. Societati obisnuite sa lucreze fara sa respecte regulile elementare, fara sa respecte asiguratii. De toate acestea este vinovat guvernul", a declarat Buzoianu, intr-o interventie la Digi24.
Tudor Balta va fi interimar la CSA
Tudor Balta, pana in prezent vicepresedinte al CSA, va fi seful interimar al institutiei, pana cand Parlamentul va numi un nou presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.
"Activitatea va merge in continuare, noi ne vedem de treaba. In ceea ce priveste zvonurile ca piata (asigurarilor n.r.) ar fi instabila la ora actuala sunt gogorite. Piata este stabila, societatile sunt solvabile. Sunt anumite probleme inerente, de zi cu zi, dar ele sunt rezolvabile", a declarat Tudor Balta.
Presedintele interimar al CSA a evitat sa comenteze revocarea lui Constantin Buzoianu de la sefia CSA, spunand ca "este problema dansului".
Catalin Buzoianu se astepta sa fie revocat din functie, marti, la Parlament si sustine ca problemele asigurarilor nu vor fi rezolvate dupa plecarea lui din functie.
"Astazi, in... mai mult
Marti, 16 Octombrie 2012, ora 13:30
Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Constantin Buzoianu, a declarat ca va fi revocat din functie, dupa ce a participat, luni, la sedinta celor doua comisii de buget-finante ale Parlamentului.
In cadrul sedintei, a fost prezentat un raport intocmit de Comisia pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii, care nu ii era favorabil sefului CSA, conform Mediafax.
"Practic, m-au chemat si am fost executat, respectiv comisiile au hotarat sa inainteze Parlamentului propunerea de revocare din functia de presedinte al Consiliului CSA", a declarat Constantin Buzoianu.
El sustine ca raportul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii a fost intocmit pe baza unor "plangeri nefondate".
Mai multe persoane fizice si juridice au depus la comisia parlamentara un numar insemnat de petitii, din analiza carora au rezultat "o serie de sincope cu privire la modul in care CSA isi indeplineste atributiile prevazute de lege".
In raport se spune ca exista o suspiciune referitoare la existenta unei presupuse stari de incompatibilitate in care se afla Buzoianu determinata de calitatea de asociat pe care fiul acestuia, Sorin Buzoianu, o are in mai multe societati ce activeaza in domeniul asigurarilor.
Membrii Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii au hotarat sa sesizeze Agentia Nationala pentru Integritate pentru a verifica situatia lui Constantin Buzoianu. mai mult
Marti, 16 Octombrie 2012, ora 09:38
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a interzis temporar activitatea a 11 brokeri de asigurare, a retras autorizatia de functionare la sase brokeri si a retras avizul conducerii executive la 11 brokeri, in urma a 78 de controale efectuate in 2011.
"In 2011 au fost efectuate 46 de actiuni de control inopinante la brokerii de asigurare, din care aproximativ jumatate au fost efectuate ca urmare a netransmiterii sau transmiterii cu intarziere a raportarilor periodice", a declarat miercuri Doru Frunzulica, membru al Consiliului CSA.
Acesta a mentionat ca celelalte controale au vizat, in special, prime nedepuse, incheierea de polite false, concurenta neloiala sau verificarea suspendarii activitatii la cerere.
In cursul anului 2011, CSA a finalizat un numar de 78 de controale la brokerii de asigurare, din care 32 de actiuni de control periodic si 46 de actiuni de control inopinat. Potrivit CSA, au fost supusi actiunilor de control 75 de brokeri de asigurare, la trei dintre acestia realizandu-se cate doua actiuni de control.
Ca urmare a acestor actiuni, Consiliul CSA a dispus sanctiuni printre care: avertisment scris catre conducerea executiva la 26 de brokeri, amenda data societatii in cazul unui broker, amenda data in sarcina conducerii executive la 13 brokeri, interzicerea temporara a activitatii la 11 brokeri, retragerea avizului conducerii executive la 11 brokeri si retragere autorizatie de functionare la sase brokeri.
Doru Frunzulica a mentionat ca in... mai mult
Miercuri, 21 Martie 2012, ora 15:14
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a aprobat, la cerere, incetarea activitatii de broker de asigurare a Societatii Comerciale Erste Brokers-Broker de Asigurare SRL, se arata intr-un comunicat al CSA.
"Decizia nr. 60/27 ianuarie 2012 privind incetarea, la cerere, a activitatii de broker de asigurare a Societatii Comerciale Erste Brokers-Broker de Asigurare SRL a fost transmisa spre publicare in Monitorul Oficial, Partea I", se spune in comunicat.
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor subliniaza faptul ca masurile dispuse in cazul societatii mentionate nu au implicatii asupra contractelor de asigurare deja incheiate, acestea continuand sa isi produca efectele in conditiile stabilite la data semnarii. mai mult
Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 17:21