Retelele de telecomunicatii ale Orange sunt capabile sa faca fata cresterii utilizarii lor, in conditiile in care in Franta oamenii lucreaza de acasa dupa ce au fost impuse restrictii pentru a tine sub control pandemia de coronavirus (COVID-19), a afirmat vineri directorul general Stephane Richard, transmite Reuters.
"Avem o retea conceputa pentru a absorbi fluxuri considerabile", a declarat seful Orange, la postul francez de radio RTL, adaugand ca folosirea serviciilor de mesaje, cum ar fi WhatsApp, a crescut de cinci ori si, de asemenea, numarul convorbirilor telefonice a urcat.
Richard a explicat ca Orange este in stransa legatura cu Autoritatea de Reglementare a Telecomunicatiilor din Franta pentru situatia in care ar putea fi necesara limitarea accesului la platformele de streaming, cum ar fi Netflix, pentru a elibera spatiu in retea pentru apelurile de urgenta sau alte prioritati.
De asemenea, seful Orange a cerut autoritatilor franceze sa puna mai multe masti la dispozitia angajatilor companiei, in special a tehnicienilor, astfel incat ei sa poata continua sa-si desfasoare activitatea.
Joi, comisarul european pentru piata interna, Thierry Breton, a facut apel la responsabilitatea serviciilor de streaming a operatorilor si a utilizatorilor retelelor de telecomunicatii pentru a preveni congestionarea retelelor de telecomunicatii si pentru a asigura accesul la internet.
Executivul comunitar a recomandat ca platformele de streaming sa ofere mai degraba o... mai mult
Vineri, 20 Martie 2020, ora 11:23
Grupul francez de telefonie France Telecom urmeaza sa finalizeze marti procesul de modificare a numelui, care ii va permite sa adopte de la 1 iulie 2013 numele "Orange" drept marca unica in toate tarile unde grupul este prezent.
France Telecom va cere marti actionarilor sa voteze modificarea denumirii sociale a companiei in "Orange" cu prilejul unei adunarii generale extraordinare, ultima etapa a unui proces care a inceput cu mult timp in urma. Modificarea numelui se va traduce prin unificarea sub marca Orange a tuturor ofertelor comerciale ale grupului, transfomare a identitatii vizuale a magazinelor si a adreselor de internet a salariatilor.
Grupul explica aceasta modificare prin accentul pe "coerenta" si "simplificare" precum si prin necesitatea unei mai bune vizibilitati la nivel international.
Brandul Orange valoreaza 15 miliarde de dolari
Brandul Orange ocupa locul 50 in topul celor mai importante marci mondiale, cu o valoare de 15,4 miliarde de dolari, potrivit clasamentului Millward Brown 2012.
"Modificarea numelui nu va avea niciun impact asupra organizatiei, salariatilor, clientilor si furnizorilor", a tinut sa sublinieze un purtator de cuvant de la France Telecom.
In schimb, sindicatele de la France Telecom (CFDT, CFE-CGC/Unsa, CFTC, CGT si SUD) i-au invitat pe salariati sa se mobilizeze in locul unde va avea loc adunarea generala pentru a spune ca locurile de munca, salariile si investitiile valoreaza mai mult decat dividendele.
Anumite... mai mult
Marti, 28 Mai 2013, ora 12:34
Industria romaneasca de IT&C a iesit oficial din criza. Cifra de afaceri a atins anul trecut 9,4 miliarde euro, cu 2% peste cea inregistrata in 2010, iar exporturile au depasit 4,7 miliarde de euro, in crestere cu 55% peste totalul din 2008, se arata intr-un studiu al Institutului pentru Tehnica de Calcul (ITC).
"Cifra de afaceri totala IT&C a crescut cu 8% in 2010 si cu 2% in 2011, recuperand reducerea din 2009 si revenind la nivelul de 9,4 miliarde de euro din 2008. Productia si serviciile vandute au inregistrat un avans asemanator, iar exporturile totale IT&C, care au continuat sa creasca pe intreaga perioada de criza si post-criza, au depasit 4,7 miliarde de euro, cu 55% peste totalul din 2008", se arata intr-un comunicat al ITC.
Anii 2010 si 2011 au readus industria IT&C romaneasca pe o traiectorie pozitiva pe ansamblu, dar cu evolutii neuniforme in cele trei sectoare IT&C, iar sintagma "sfarsitul crizei" trebuie folosita cu precautie, date fiind tendintele de incetinire de la sfarsitul anului trecut si inceputul acestui an, spune coordonatorul studiului, Mircea Vuici.
Dupa caderea serioasa din 2009, sectorul software si servicii a reluat cresterea in 2010, cand a atins 2,4 miliarde de euro (+10,2%) si a urcat din nou in 2011 la 2,59 miliarde de euro (+8%).
"Se poate deci spune ca sectorul a iesit din criza inca de acum doi ani, iar nivelul din 2011 l-a depasit pe cel de dinaintea crizei. Aceasta dinamica pozitiva se datoreaza in primul rand exporturilor... mai mult
Vineri, 22 Iunie 2012, ora 13:32
Directorul general al operatorului telecom Orange Romania, Jean-François Fallacher, a declarat joi, pentru Agentia NewsIn, ca piata locala de telecom isi revine incet si ca abia in anul 2015 ar putea avea valoarea din 2008, de dinainte de criza. In prezent, piata de telecomunicatii din Romania este estimata la circa 2,5 miliarde euro, potrivit lui Fallacher, citat de NewsIn.
"Credem ca piata isi revine chiar in acest moment. Dar nu ne asteptam sa fie la nivelul din 2008 prea curand, ci poate abia in anul 2015. Va fi o revenire lenta. Suntem optimisti, dar vigilenti", a precizat Jean-François Fallacher.
De asemenea, directorul general al Orange Romania spune ca spera sa nu existe si un al doilea val de criza.
Altfel, Orange a lansat joi o oferta cu cea mai mare viteza pentru internetul mobil din Romania, de pana la 43,2 Mbps in Bucuresti. Pentru a naviga la noua viteza de internet mobil, clientii trebuie sa fie in aria de acoperire 43,2 Mbps si sa foloseasca un modem compatibil. Pentru accesul la viteze de pana la 43,2Mbps, Orange ofera abonamentele cu trafic nelimitat Colibri 15 (cu primii 9 GB la viteze de pana la 43,2 Mbps) si Colibri 25 (cu primii 30 GB la viteze de pana la 43,2 Mbps).
Acestea includ optiunea Cost Control prin intermediul careia clientii au garantia ca nu platesc nimic suplimentar fata de abonamentul lunar si optiunea Happy Night cu trafic gratuit pentru sesiunile de conectare desfasurate intre 00:00 si 07:00. Orange are o oferta... mai mult
Joi, 06 Octombrie 2011, ora 15:44
Directorul financiar al France Telecom, Gervais Pellissier a anuntat intentia companiei de a vinde o parte din operatiunile sale din Europa ca urmare a incetinirii cresterii veniturilor sale pe continent, informeaza Bloomberg, citat de NewsIn. In afara de Franta, Polonia si Spania, toate celelalte tari sunt implicate in revizuirea portofoliul european, a spus Pellissier.
Directorul executiv al France Telecom, Stephane Richard, va evalua activitatea din Austria, Belgia si Romania, compania anuntand ca vanzarile sale de pe pietele europene mai mici au crescut cu 1,2%, fata de 5,8% in Africa si Orientul Mijlociu, excluzand Egiptul.
Profitul EBITDA al companiei a scazut in primul trimestru cu 1,3%, la 3,73 miliarde de euro, pe fondul introducerii unor taxe pentru cumparatori si al instabilitatii din Egipt.
Orange Romania a inregistrat in primul trimestru din acest an venituri de 222 de milioane de euro, in scadere cu 6% fata de aceeasi perioada din 2010, potrivit rezultatelor financiare prezentate in martie de grupul France Telecom.
La 31 martie 2011, Orange Romania avea 10,3 milioane de clienti, in scadere cu 5% fata de perioada similara a anului precedent.
Baza de clienti PrePay a continuat sa se diminueze, in timp ce numarul de abonati a crescut fata de primul trimestru al anului 2010.
Venitul mediu anual pe utilizator a fost de 82,7 euro.
Potrivit reprezentantilor companiei, cresterea inflatiei din luna februarie peste nivelul asteptat a accentuat scaderea consumului,... mai mult
Marti, 03 Mai 2011, ora 14:44
Orange Romania a inregistrat in primul trimestru din 2011 venituri de 222 milioane de euro, cu 6% mai mici fata de aceeasi perioada din anul anterior, potrivit France Telecom, citat de NewsIn.La 31 martie 2011, Orange Romania avea 10,3 milioane de clienti, in scadere cu 5% fata de perioada similara a anului precedent.
Baza de clienti PrePay a continuat sa se diminueze, in timp ce numarul de abonati a crescut fata de primul trimestru al anului 2010.
Venitul mediu anual pe utilizator a fost de 82,7 euro.
Potrivit reprezentantilor companiei, cresterea inflatiei din luna februarie peste nivelul asteptat a accentuat scaderea consumului, nu doar pe piata de telecom, ci si in alte domenii, rezultatele Orange fiind comparabile cu cele ale altor companii din Romania din diferite industrii.
"Ultimii doi ani de criza economica si-au pus amprenta pe obiceiurile de consum ale clientilor.
Chiar daca observam o oarecare imbunatatire a mediului economic, cererea va creste intr-un ritm mult mai lent, iar in domeniul telecom, care este oricum un domeniu cu o concurenta feroce, eroziunea veniturilor va continua si in trimestrele urmatoare.
Inca de la inceputul crizei am dezvoltat o strategie elastica, adaptandu-ne la conditiile pietei.
Suntem multumiti de rezultatele obtinute, ca ne-am pastrat o baza solida de abonati si ca Orange se mentine lider de piata" a declarat CEO Orange Romania, Thierry Millet.
Segmentul de broadband isi continua evolutia pozitiva, Orange ajungand la peste 3,1... mai mult
Marti, 03 Mai 2011, ora 11:07
Veniturile operatorului de telefonie mobila Orange Romania au scazut anul trecut cu 19,5%, la 1,055 miliarde euro, comparativ cu anul 2008, cand acestea au avut o valoare de 1,31 miliarde de euro, din cauza instabilitatii economice in general, a anuntat joi compania intr-un comunicat preluat de NewsIn."Performanta companiei este in conformitate cu planurile noastre intr-un an in care intreg mediul economic a resimtit acut efectele crizei economice.
Dupa doua trimestre consecutive in care Orange a fost lider in ceea ce priveste numarul de noi clienti atrati in retea, si in ultimul trimestru al anului baza de clienti a continuat sa creasca puternic.
Desi consumul in retea a crescut gratie ofertelor competitive lansate pe piata, nivelul veniturilor a continuat sa reflecte impactul reglementarilor, scaderea tarifelor si evolutia cursului valutar comparativ cu anul precedent", a declarat CEO Orange Romania, Thierry Millet.
In ceea ce priveste venitul mediu anual pe utilizator, acesta a fost in 2009 a fost de 92 de euro, in scadere cu 22,6% fata de fata de rezultatul de 119 euro din anul anterior.
La 31 decembrie 2009, Orange Romania avea 10.995.000 de clienti, in crestere cu 6,2% fata de perioada similara a anului precedent (10.355.000), o rata similara de crestere cu cea inregistrata in exercitiul financiar anterior (2008 fata de 2007, perioada care nu a fost marcata de criza economica).
In ultimul trimestru al anului, Orange a castigat peste 300.000 de noi clienti.
Numarul de... mai mult
Joi, 25 Februarie 2010, ora 10:29
Orange Romania a inregistrat in primele noua luni din acest an venituri de 800 milioane de euro, in scadere cu 18,1% fata de aceeasi perioada din anul anterior, cand a avut venituri de 977 milioane de euro, din cauza conditiilor economice si a presiunilor competitive, a comunicat joi grupul Orange, potrivit NewsIn.
"Veniturile din Romania au continuat sa fie afectate de mediul economic dificil si presiunile competitive puternice", potrivit raportului grupului Orange.
In ceea ce priveste cel de-al treilea trimestru, veniturile Orange Romania au scazut la 269 milioane de euro (-22,9%), de la 349 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut.
"Desi indicatori precum traficul in retea si numarul de clienti au revenit pe o curba pozitiva, veniturile sunt in continuare sub presiunea generata de deteriorarea conditiilor economice, de reglementari si de diminuarea tarifelor ca masura de a raspunde necesitatilor clientilor rezidentiali si business in perioada de criza economica", a declarat CEO Orange Romania, Thierry Millet.
La 30 septembrie 2009, Orange Romania avea 10.694.000 de clienti, in crestere cu 4,8% fata de perioada similara a anului precedent si cu aproape 340.000 de clienti in plus fata de trimestrul anterior.
"Evolutia este conforma cu prioritatile anuntate de companie de a majora numarul de clienti prin intermediul unor oferte inovative si a unor initiative de crestere a valorii serviciilor, sustinute de lansarea francizelor si dezvoltarea canalului online",... mai mult
Joi, 29 Octombrie 2009, ora 10:17
Se pare ca recesiunea nu constituie un motiv pentru ca romanii sa renunte la una dintre cele mai mari pasiuni ale lor: detinerea unui supertelefon. Acest lucru este exploatat la maximum in aceste zile de catre producatori si vanzatorii de telefoane mobile. In numai cateva zile au fost lansate o sumedenie de exclusivitati, care de care mai celebre: iPhone-ul 3G S al celor de la Apple, primul smartphone de la Toshiba - si cel mai puternic in acest moment - sau HTC Magic, cel mai nou telefon cu platforma Android, sunt numai cateva exemple care arata in mod clar ca supertehnologiile sunt cerute si asimilate in continuare de consumatorii romani.
Orange a facut primul pas si a adus pe piata noastra, la scurt timp de la lansarea mondiala, noua versiune a gadgetului-minune al celor de la Apple, iPhone-ul 3G S.
Raspunsul Vodafone a constat in aducerea HTC Magic, cel mai nou telefon cu platforma Android, un smartphone primit cu mare interes in intreaga lume. mai mult
Miercuri, 12 August 2009, ora 10:23