Google a inceput sa-si aduca la birouri angajatii din San Francisco cu feribotul, dupa ce a fost criticata, alaturi de alte companii din Silicon Valley, ca supraaglomereaza traficul din oras cu autobuzele care transporta salariatii, transmite Bloomberg.
Google a contractat o companie de logistica pentru a derula un proiect pilot de transport al angajatilor cu feribotul, a declarat pentru Bloomberg un director din Portul San Francisco.
Serviciul va fi functiona pentru inceput timp de 30 de zile, perioada de test, timp in care angajatii Google vor fi deserviti de un vas de tip catamaran cu o capacitate de 150 de pasageri.
Portul San Francisco va primi un comision pe durata proiectului.
Companiile din Silicon Valley au fost criticate in repetate randuri din cauza autobuzelor utilizate pentru transportul angajatilor din San Francisco la munca. Totodata, preturile din oras, in special la locuinte, au crescut din cauza aparitiei a numerosi locuitori cu venituri mai ridicate care lucreaza in industria IT.
Companiile se apara sustinand ca traficul ar fi si mai aglomerat in lipsa autobuzelor, deoarece angajatii ar fi nevoiti sa se deplaseze la lucru in autoturisme. Opinia companiilor este sustinuta si de primarie.
La inceputul acestei saptamani, mai multe companii din Silicon Valley, printre care Google, Apple si Facebook, au convenit sa plateasca un comision zilnic catre municipalitate pentru a permite autobuzelor sa utilizeze statiile existente, destinate... mai mult
Joi, 09 Ianuarie 2014, ora 12:46
Google+ ar putea contribui la esecul companiei Google, crede un fost angajat al companiei.
In opinia acestuia, Google s-a transformat dintr-o companie inovativa, intr-una axata doar pe competitia cu Facebook, strategie care ii va asigura esecul in cele din urma.
"Ultimele luni la Google au fost ca un vartej de disperare. Compania pe care eu o admiram, era o companie de tehnologie care isi incuraja angajatii pentru a inova. Cand am plecat de la Google era o companie de publicitate, cu un singur scop", a scris Whittaker, care a condus echipa de inginerie sociala pentru reteaua Google, potrivit
CNN Money.
Whittaker, care s-a alaturat echipei Google in 2009 si a plecat luna trecuta a descris cultura corporativa in doua epoci: Inainte de Google+ si Dupa Google+.
In trecut, Google le oferea inginerilor sai timpul si resursele de care aveau nevoie pentru a fi creativi. Acest tip de business a condus la multe "hit-uri" in repertoriul companiei, precum Chrome si Gmail. Insa Google a cazut intr-o capcana: competitia cu Facebook.
Competitia cu Facebook s-a transformat in prioritatea numarul 1 a companiei, atunci cand Larry Page a preluat functia de CEO al companiei. "Social" a devenit strigatul de lupta al Google, iar toate celelalte activitati care nu implicau Google+ erau vazute ca pierdere de timp.
Whittaker nu este singurul angajat Google care isi exprima criticile cu primire la gigantul motor de cautare. Multi angajati au plecat din functii de conducere dupa... mai mult
Joi, 15 Martie 2012, ora 12:35