Bitcoin a facut o supriza neplacuta investitorilor care sperau ca in continuare sa profite de pe urma principalei criptomonede, pierzind aproape un sfert din valoare intr-o singura zi.
Astfel ca, aceasta a cazut de la 42.000 de dolari pana la sub 34.000 de dolari, aratand, inca o data, cat de periculoasa este volatilitatea pe monedele vituale.
Scaderea este cea mai mare din acest an si de cand pandemia a provocat o prabusire a activelor in martie 2020. Cu toate acestea, era de asteptat o astfel de corectie a Bitcoin, pe care, de altfel, analistii o preziceau motivand ca moneda a castigat prea multa valoare intr-un timp relativ scurt.
Si pe buna dreptate, daca ne uitam la mijlocul lunii decembrie, Bitcoin valora undeva la 17.000 de dolari, iar zilele trecute a trecut pragul de 42.000 de dolari, inregistrand o crestere de peste 130% in numai o luna de zile.
Chiar si asta, o astfel de diminuare a valorii nu este nimic nou sau de speriat pentru bitcoinerii de "cursa lunga".
"Aceste scaderi dar si cele viitoare sunt oportunitatile pe care le-ati cautat in timpul sentimentelor FOMO pe care le-ati avut la 40.000 de dolari. Profitati de ele", spune analistul Cointelegraph Markets, Michael van de Poppe.
In momentul publicarii, Bitcoin a revenit deja la 35.000 de dolari.
Una dintre posibilele influente, care au facut ca Bitcoin sa pierda atata de mult din valoare, a fost dolarul care s-a intarit fata de restul monedelor de circulatie internationala. De asemenea,... mai mult
Luni, 11 Ianuarie 2021, ora 14:38
Aproape 170 de miliarde de dolari s-au sters din piata de criptomonede in primele ore ale zilei. Vanzarile masive pot fi generate de scaderea criptomonedelor, care vine dupa un salt urias si poate semnala dorinta investitorilor de a valorifica pretul ridicat.
Valoarea pietei criptomonedelor a fost de 959,53 miliarde de dolari la ora 12.10, in Singapore, in scadere de la 1,1 trilioane de dolari cu o zi mai devreme, noteaza Mediafax.
Pretul Bitcoin, cea mai mare criptomoneda din piata, a scazut cu peste 11% la 35.828,06 dolari. Etherul, a doua criptomoneda din clasament, a scazut cu aproximativ 15%, pana la 1.126,72 dolari.
Bitcoin a crescut cu peste 340% in ultimele 12 luni, iar saptamana trecuta a atins un maxim istoric la putin sub 42.000 de dolari.
Dupa un an 2020 in care valoarea actiunilor diverselor investitii a cazut mai mult decat in timpul crizei din 2008, criptomonedele au inregistrat un castig semnificativ, mai ales daca ne referim la Bitcoin.
Cu toate acestea, analisti financiari din Statele Unite spun ca s-ar putea sa se formeze o bula, in timp ce altii pariaza ca Bitcoin va ajunge si la 100.000 de dolari pana la finele anului acesta sau in 2022.
Citeste si:
Cat de rentabila este investitia in criptomonede. Valoarea colosala la care Bitcoinul este estimat pana la finalul lui 2022
Efectul Trump-Biden asupra banilor europeni. Cum vom resimti in buzunarele noastre criza politica din SUA ...citeste mai departe despre "Valoarea bitcoin scade... mai mult
Luni, 11 Ianuarie 2021, ora 09:37
Valoarea de piata a tuturor criptomonedelor a crescut, joi, pentru prima data, peste pragul de 1.000 de miliarde de dolari, in conditiile in care cotatia Bitcoin a atins un nou record, arata datele publicate de firmele care urmaresc evolutia criptomonedelor CoinMarketCap si CoinGecko, informeaza Reuters.
La nivel global, exista peste 4.000 de criptomonede, insa monedele cu cea mai mare valoare de piata sunt Bitcoin, Ethereum, Tether, XRP si Bitcoin Cash.
Joi, cotatia Bitcoin a urcat pana la un nivel record de 38.655 dolari, ceea ce inseamna o crestere de peste 900% comparativ cu valoare de 3.859 de dolari inregistrata in luna martie a anului trecut, pe masura ce guvernele au majorat cheltuielile pentru a contracara impactul economic al coronavirusului. Aceasta majorare a cheltuielilor a alimentat temerile privind inflatia si devalorizarea dolarului american.
In plus, criptomonedele castiga teren si in randul investitorilor obisnuiti, care sunt din ce in ce mai convinsi ca Bitcoin va fi un activ de durata si nu o bula speculativa, cum se tem unii analisti si investitori.
In aceste conditii, joi capitalizarea de piata a tuturor criptomonedelor a crescut cu 10% pana la 1.042 de miliarde de dolari, arata datele furnizate de CoinMarketCap. Din valoarea totala, capitalizarea Bitcoin este responsabila pentru 69%, urmata de Ethereum cu o cota de 13%.
"Desi outsideri pot considera ca o capitalizare de piata de peste 1.000 de miliarde de dolari pentru industria... mai mult
Joi, 07 Ianuarie 2021, ora 20:13
Criptomoneda XRP a scazut miercuri cu 24% din cauza acuzatiei aduse companiei Ripple de Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC), de efectuare a unor tranzactii cu instrumente financiare neinregistrate de 1,3 miliarde de dolari, transmite Reuters.
XRP, a treia cea mai importanta criptomoneda in functie de valoarea de piata, a scazut la un minim de 0,33 de dolari pe unitate, cel mai redus nivel din ultima luna, in urma anuntului facut de SEC, care acuza si doi directori ai Ripple de obtinerea unor cistiguri personale de pe urma ofertei de instrumente financiare.
Ripple a respins acuzatiile, afirmand ca XRP este o moneda si nu trebuie sa fie inregistrata ca un contract de investitii.
XRP, care evolueaza in tandem cu Bitcoin, a atins in noiembrie cel mai ridicat nivel dupa 2018. Dupa declinul de miercuri, valoarea XRP a pierdut jumatate din valoare, de la inceputul lunii decembrie. Bitcoin a scazut cu 1,5%, la 23.477,19 dolari pe unitate.
Citeste si: ANM: Cod galben de ceata densa in 11 judete ...citeste mai departe despre "Criptomoneda XRP a scazut miercuri cu 24%. Ce acuzatii a primit compania Ripple" pe Ziare.com mai mult
Joi, 24 Decembrie 2020, ora 08:34
Dupa ce expertii au afirmat, o lunga perioada de timp, ca moneda virtuala Bitcoin nu are nici o sansa sa treaca de 20.000 de dolari pe unitate, zilele trecute a depasit chiar 24.000 de dolari.
Acum, traderii si alti specialisti din domeniu se asteapta ca Bitcoin sa ramana o buna perioada deasupra nivelului de 23.000 de dolari. Unii investitori chiar si-au transferat o parte din portofolii de pe aur, care este considerata cea mai sigura investitie, in Bitcoin.
Potrivit analistilor financiari, trei factori au impins Bitcoin atat de sus intr-un timp atat de scurt: vanzarile din scurt (short squeeze - apare atunci cand o actiune sau un alt activ sare brusc mai sus, fortand comerciantii care au pariat ca pretul sau va scadea, sa-l cumpere pentru a preveni pierderi si mai mari), o multime de ordine de vanzare tinute la 23.600 de dolari si reactia pietei la anuntul facut de Trezoreria americana cu privire la masurile anti-spalare de bani, se arata in Coin Telegraph.
Numai astazi au fost lichidate contracte scurte in valoare de 138 milioane dolari, iar aceasta lichidare in masa a avut loc chiar in momentul in care Bitcoin a depasit 23.600 de dolari. Zona de 23.600 de dolari a reprezentat un nivel cheie de rezistenta din cauza comenzilor de vanzare stivuite pe bursele majore.
Multi traderi au avut pozitie de vanzare la 23.600 de dolari
Pe de alta parte, vanzarile din scurt se intampla atunci cand un vanzator este fortat sa-si cumpere pozitia, deoarece pretul Bitcoin... mai mult
Luni, 21 Decembrie 2020, ora 12:35
Infractorii au devenit tot mai soficticati in folosirea criptomonedelor in spalarea de bani, sute de milioane de dolari trecand in 2019 prin portofele electronice care permit utilizatorilor sa le ascunda urma, potrivit unui studiu realizat de firma de cercetare a sectorului monedelor digitale Elliptic, transmite Reuters.
Cel putin 13% din toate castigurile ilicite in bitcoin au trecut in 2020 prin portofele electronice private, ceea ce face mai dificila urmarirea tranzactiilor cu criptomonede, in crestere de la 2% in 2019, arata studiul.
In timp ce tranzactiile cu criptomonede au loc sub pseudonim, acestea sunt inregistrate in blockchain, ceea ce usureaza urmarirea parcursului fondurilor. In ultimele decenii, autoritatile de aplicare a legii au devenit mai eficiente in urmarirea activitatilor ilicite prin sistemul blockchain.
Dar portofelele private, care sunt de mai multe tipuri, combina, amesteca si anonimizeaza tranzactiile cu criptomonede, complicand urmarirea banilor.
Cea mai mare parte a monedelor bitcoin in valoare de 120.000 de dolari stranse printr-o operatiune a hackerilor pe Twitter, in luna iulie, au mers intr-un portofel privat, ca si o parte din criptoactivele de 280 de milioane de dolari furate in septembrie de pe platforma asiatica KuCoin, a descoperit Elliptic.
Studiul mai descrie utilizarea unor platforme de schimb descentralizate, care nu sunt gestionate de o anumita companie, pentru spalarea de fonduri.
In timp ce volumul total al... mai mult
Joi, 10 Decembrie 2020, ora 09:48
Tot mai multi romani pariaza pe criptomonede, unii dintre ei scotand chiar sume frumusele din aceste tranzactii. Problema este ca pe partea fiscala, la nivel mondial este o zona destul de gri.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii "Profu' de bani", ce impozite trebuie sa platesti pentru tranzactiile cu criptomonede.
In Romania, impozitarea profiturilor din tranzactiile cu criptomonede a fost reglementata in urma cu doi ani, atunci cand s-a stabilit o taxa de 10% pentru castiguri.
Astfel ca, daca ai venituri constante din criptomonede, iar cuantumul acestora este de peste 600 de lei anual, atunci vei fi obligat sa raportezi aceste venituri. Declararea banilor castigati din tranzactiile cu criptomonede se va face prin depunerea la ANAF a Declaratiei Unice.
Raportarea castigurilor pe care le-ai inregistrat in anul precedent se face tinandu-se cont de diferenta dintre pretul de vanzare si pretul de achizitie. Adica, mai simplu spus, se impoziteaza doar aceasta diferenta.
Sa spunem ca ai cumparat Bitcoin la 12.000 de dolari si ai vandut la 15.000 de dolari. Impozitarea se va face doar pe cei 3.000 de dolari castigati, adica 300 de dolari revin in impozit statului.
Mai mult, daca veniturile din criptomonede sunt cel putin egale, intr-un an, cu echivalentul a 12 salarii minime brute, atunci va trebui sa achiti si CASS - in cota de 10%. Cele 12 salarii minime reprezinta in 2020 suma de 26.760 de lei.
Rubrica "Profu' de bani" este sustinuta de BCR... mai mult
Luni, 07 Decembrie 2020, ora 09:30
Criptomoneda bitcoin a urcat joi 5 noiembrie la peste 15.000 de dolari, atingand cel mai ridicat nivel consemnat dupa 1 ianuarie 2018, pe fondul incertitudinilor provocate de alegerile prezidentiale din Statele Unite, transmite CNBC.
Cea mai cunoscuta criptomoneda din lume a fost tranzactionata joi la un pret de 15.233 de dolari pe unitate potrivit datelor oferite de site-ul CoinDesk.
Valoarea bitcoin s-a dublat in acest an, in contextul masurilor de stimulare fara precedent adoptate de guverne si de bancile centrale in timpul pandemiei de coronavirus, care, potrivit unor membri ai industriei, au facut moneda virtuala mai atractiva decat monedele oficiale, precum dolarul.
"Bitcoin a fost creata in parte din cauza temerilor ca masurile de stimulare devalorizeaza monedele la nivel global. Drept rezultat, atunci cand bancile centrale anunta planuri de amploare pentru a pompa bani in economiile lor, multi investitori din comunicatea criptomonedelor interpreteaza acest lucru ca un semnat major ca cumparare de bitcoin", a explicat Simon Peters, analist in domeniul criptoactivelor la platforma de investitii eToro. ...citeste mai departe despre "Criptomoneda bitcoin a depasit 15.000 de dolari, cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 06 Noiembrie 2020, ora 09:19
Industria online a gamblingului este inca la inceputul perioadei favorabile. Abia la mijlocul anilor 90 au luat nastere cazinourile online si a fost nevoie sa mai treaca cativa ani pentru ca aceasta practica sa devina mainstream. Chiar si in 2002, majoritatea jucatorilor de jocuri online au preferat sa viziteze agentiile terestre sau chiar sa parieze prin telefon. Intr-un foarte scurt timp insa, gamblingul online a trecut prin cateva schimbari majore. Mai intai a venit epoca loteriilor instant, apoi a venit epoca mobilului, iar acum este epoca bitcoin casino.
Bitcoin, criptomonede si industria gamblingului
In prezent, monedele precum Bitcoin sunt vazute ca metoda de plata perfecta pentru jocurile din industria hazardului online. Sunt rapide, sigure si complet anonime - exact ceea ce asteptau jucatorii.
Industria gamblingului online functioneaza pe o serie de retele si licente. Daca doriti sa lansati un online cazino, nu este nevoie sa va creati propriile sisteme de plati, jocuri si machete; pur si simplu achizitionati licente de taiere a cookie-urilor care va fac treaba.
Cand Bitcoin a intrat pe piata, aceste sisteme de taiere a cookie-urilor pur si simplu nu erau pregatite pentru aceasta. Din aceasta cauza, cazinourile Bitcoin moderne au oferit Bitcoin doar ca metoda de plata, acesta fiind motivul de respingere de catre companiile majore de software precum Playtech si Microgaming in favoarea software-ului proprietar si a software-ului obscur.
Schimbarea... mai mult
Luni, 19 Octombrie 2020, ora 12:32