Fostul lider al PNL Crin Antonescu si-a marit in ultimul an fiscal sumele din conturile in euro deschise atat in tara, cat si in Belgia, unde isi exercita mandatul de europarlamentar sotia sa, Adina Valean.
La capitolul imprumuturi Antonescu are de platit, pana in 2021, un credit al carui sold este in prezent de 62.000 de euro, fata de 120.000 de euro, cat fusese initial.
Senatorul Crin Antonescu avea anul trecut, intr-un cont in euro deschis la o banca din Romania, 48.141 de euro, iar anul acesta are 83.100 euro, potrivit declaratiei de avere actualizate.
De asemenea, intr-un alt cont in euro in care in urma cu un an avea doar 600 euro, acum are 7.200 de euro.
Vezi si cat de mult s-a "subtiat" averea lui Liviu Dragnea dupa divort dar si cu cat a crescut averea Alinei Gorghiu dupa casatorie
Si sumele din conturile deschise in Belgia s-au marit, in ...citeste mai departe despre "Crin Antonescu si-a marit in ultimul an sumele din conturile in euro" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 18 Iunie 2016, ora 15:56
Fostul presedinte al PNL, Crin Antonescu, in prezent senator, a ajuns la sediul DNA Ploiesti impreuna cu sotia sa, surse judiciare declarand ca este vorba despre cazul in care fosta nora a lui Virgil Magureanu, Alina Petre, a depus mai multe denunturi.
"Sunt invitat in calitate de martor. Nu cunosc exact in ce dosar, presupun ca e vorba de denunturile mincinoase despre care ati discutat la adresa mea", a declarat Crin Antonescu la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie Ploiesti.
Fosta nora a lui Virgil Magureanu, Alina Petre, a oferit, pe 16 martie, la DNA Ploiesti, informatii in legatura cu dosarele instrumentate de procurorii de aici, ...citeste mai departe despre "Crin Antonescu, audiat la DNA: Sunt invitat in calitate de martor. Nu cunosc in ce dosar" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 13 Mai 2016, ora 10:17
Hotararea privind modificarea structurii si compozitiei politice a Guvernului a fost adoptata marti de plenul comun al Camerei Deputatilor si Senatului cu 346 voturi pentru si 191 impotriva.
In favoarea noului Guvern au votat PSD, UNPR, PC, UDMR si grupul minoritatilor nationale, iar impotriva s-au pronuntat PNL, PDL si PP-DD.
Premierul Victor Ponta le-a multumit, in plenul Parlamentului, liberalilor pentru participarea la guvernare. El a precizat ca Guvernul va continua programul de guvernare aprobat in 21 decembrie 2012 si le-a multumit reprezentantilor UDMR care au anuntat "foarte clar" ca se alatura si sprijina acest program.
La randul sau, Marko Bela, liderul grupului parlamentar UDMR din Senat, a spus ca formatiunea din care face parte, prin participarea la guvernare, ofera un echilibru atat pe plan intern, cat si extern.
"De ce sa nu credem ca avand o colaborare cu partide de stanga sau de dreapta am putut contribui la democratizarea tarii noastre si am impiedicat orice deviere de la drumul ales. Eu nu m-am bucurat ca s-a destramat coalitia USL, dar in interesul tarii, al maghiarilor din Romania, in interesul romanilor din Ucraina, al romanilor de dincolo de granitele tarii, avem nevoie de un Guvern stabil, nu maine, poimaine, ci astazi. De aceea UDMR va vota noua structura a Guvernului Ponta", a precizat Marko Bela.
Pambuccian: Deputatii grupului minoritatilor vor vota Guvernul in noua formula
Liderul grupului minoritatilor nationale din Camera... mai mult
Miercuri, 05 Martie 2014, ora 08:46
Presedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a declarat, luni, ca el considera ca proiectul exploatarii de la Rosia Montana nu poate fi sustinut si, in opinia sa, acesta ar trebui respins, el apreciind ca sentimentul public contrar e mai important decat datele tehnice.
"Doresc sa fac o declaratie in nume strict personal. Avand in vedere calitatea mea de presedinte al Senatului, de presedinte al PNL, e o declaratie care nu angajeaza strict Senatul si nici PNL. Am un punct de vedere ferm si definitiv conturat in legatura cu proiectul Rosia Montana", a spus Crin Antonescu.
El a adaugat ca va explica de ce si-a conturat un punct de vedere chiar inaintea dezbaterilor din comisiile parlamentare asupra proiectului.
"Cred ca proiectul exploatarii la Rosia Montana nu poate fi sustinut, proiectul fie ar trebui retras (...) Eu cred ca trebuie respins", a precizat Crin Antonescu.
In opinia sa, este foarte important sa existe o sustinere publica, acest lucru fiind mai important decat datele tehnice ale proiectului respectiv. Antonescu a mentionat ca proiectul produce o semnificativa scindare in societatea romaneasca, un numar semnificativ de cetateni neavand incredere ca un asemenea proiect va utiliza resursele acestei natiuni in beneficiul acestei natiuni. mai mult
Luni, 09 Septembrie 2013, ora 12:50
Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca prevederea votata de Comisia de revizuire a Constitutiei potrivit careia familia se intemeiaza pe casatoria barbat-femeie nu limiteaza drepturile cetatenilor, indiferent de orientarea lor sexuala, si nu echivaleaza cu homofobia.
"Am votat si eu 'Da'. Asta este familia, asta este un lucru de nediscutat. Asta nu inseamna in niciun fel, cum inteleg ca pare tentat colegul Cernea, nici homofobie - asta e un lucru foarte grav - si Constitutia Romaniei tocmai a extins articolele impotriva discriminarii explicit vorbind despre orientarea sexuala - si nu inseamna nici o taiere a vreunui drept. Dar familia e familie, casatoria e casatorie si se face intre un barbat si o femeie", a spus Antonescu.
El a subliniat ca nu se poate confunda aceasta prevedere constitutionala cu vreo limitare a drepturilor cetatenilor, indiferent de orientarea sexuala.
Antonescu a admis ca nu era neaparat nevoie ca aceasta situatie sa fie reglementata si in Constitutie, avand in vedere ca prevederi explicite in acest sens exista in Codul Civil aflat in vigoare.
"Constitutia actuala vorbesete de familia intemeiata, liber consimtita, intre soti. Codul Civil in vigoare, la randul lui, spune foarte clar ca sotii acestia trebuie sa fie de sexe diferite, cand vorbeste de barbat si de femeie. A existat aceasta propunere solicitata, de clarificare in sensul acesta, la nivelul Constitutiei, si de Biserica Ortodoxa Romana, si propunerea de a... mai mult
Joi, 06 Iunie 2013, ora 08:40
Crin Antonescu a fost ales, miercuri seara, presedinte al Senatului, cu 136 de voturi "pentru" si 9 "impotriva", iar noul Birou Permanent a fost validat de catre plenul acestei Camere.
Antonescu a fost singurul candidat la functia de presedinte al Senatului, sustinut de grupurile PSD, PNL si PC.
De asemenea, plenul a validat, prin vot cu bile, noul Birou Permanent al acestui for, din care fac parte ca vicepresedinti, din partea PSD, Nicolae Moga, Cristian Dumitrescu si Florin Constantinescu, iar din partea PC Vasile Nistor.
Pentru posturile de secretari ai Senatului au fost alesi Ion Rotaru (PSD), Mario Ovidiu Oprea (PNL), Alexandru Peres (PDL) si Haralambie Voichitoiu (PPDD), iar pentru cele de chestori Ioan Chelaru (PSD), Marius Nicoara (PNL), Dumitru Pelican (PC) si Verestoy Attila (UDMR). mai mult
Joi, 20 Decembrie 2012, ora 08:26
Presedintele Senatului, Crin Antonescu, este de parere ca ministrul Economiei si Guvernul au organizat corect din punct de vedere economic procedurile de privatizare a Oltchim.
"Ministrul Chitoiu a recapitulat toate elementele, toate datele acestei probleme, toate criteriile care au stat la baza deciziilor guvernamentale si (...) au luat in serios o oferta care in termenii concurentiali dati la momentul respectiv era cea mai buna.
Inteleg in acest moment ca si temerea pe care ministrul Economiei o exprima, si anume ca in spatele acestei oferte nu exista si mijloacele de actiune consistente care sa raspunda criteriilor care Guvernul le-a avut la privatizare, in aceste conditii, sigur ca lucrurile se repun in alti termeni", a spus presedintele Senatului.
Referindu-se la modul in care a procedat Dan Diaconescu in cazul Oltchim, liderul liberal a apreciat ca presedintele PP-DD este interesat "nu de o actiune economica, ci de una politica". mai mult
Luni, 24 Septembrie 2012, ora 15:44
Vasile Blaga si Roberta Anastase au fost revocati din functie, in cadrul unor sedinte de urgenta ale Birourilor Permanente ale celor doua camere. Crin Antonescu si Valeriu Zgonea sunt, astfel, noii presedinti ai Senatului, respectiv Camerei Deputatilor.
Valeriu Zgonea a fost ales presedinte al Camerei Deputatilor, cu 161 de voturi "pentru" si niciun vot "impotriva", dupa ce Roberta Anastase a fost revocata, grupul UDMR fiind prezent, dar neparticipand la vot, potrivit Mediafax.
Zgonea a fost singura nominalizare facuta de grupurile parlamentare pentru functia de presedinte al Camerei.
De asemenea, Gheorghe Iancu a fost revocat, marti, de plenul Parlamentului, din functia de Avocat al Poporului, potrivit Mediafax.
Plenul reunit al Parlamentului a aprobat, marti, cu 236 voturi "pentru", un vot "impotriva" si 19 abtineri proiectul de hotarare de revocare din functie a Avocatului Poporului Gheorghe Iancu.
Cele doua articole ale proiectului de hotarare au fost votate separat.
Grupul PDL a parasit sala de plen, acuzand faptul ca nu i se ofera posibilitatea de a se exprima. mai mult
Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 09:14
Cu o indemnizatie totala de senator de 51.622 lei, Crin Antonescu detine doua masini BMW, bijuterii de 18.000 euro si peste 270.000 de euro in conturi, conform Mediafax.Conform declaratiei de avere actualizate, presedintele PNL, Crin Antonescu, detine peste 270.000 de euro, peste 8.000 de dolari si aproape 6.000 de lei in diverse conturi. Mai mult, acesta are doua marca BMW, precum si bijuterii in valoare de 18.000 de euro.
Ca proprietati imobiliare, Antonescu are un apartament in Capitala.
Sotia sa, europarlamentarul PNL Adina Valean, detine un teren intravilan de aproape 4.000 mp si o casa in comuna prahoveana Drajna.
Presedintele PNL a declarat si achizitionare a trei autoturisme, Dacia in 2004 si cate un BMW in 2005 si 2007.
De asemenea, Antonescu detine bijuterii din aur cu diamante, achizitionate in 2009 si 2010, evaluate la suma totala de 18.000 de euro.
Antonescu are mai multe depozite si conturi bancare, in care detine 271.676 de euro, 8.309 dolari si 5.973 de lei, el declarand si un debit in valoare de 10.000 de euro aferent unui card de credit. mai mult
Luni, 13 Iunie 2011, ora 15:21