A creste un copil devine tot mai dificil pe masura ce parintele detine din ce in ce mai multe informatii, adesea conflictuale. Daca bunicii stiau puterea unui "nu", parintii moderni au aflat din carti si de pe site-uri de parenting ca unui copil nu trebuie sa-i spui "nu".
Lucrurile nu stau insa chiar asa, dupa cum explica pentru Ziare.com psihoterapeutul Alexandra Demian, existand destule situatii in care un parinte trebuie sa se impuna astfel.
Tehnologia si accesul celor mici la ea este inca o tema "la zi", multi parinti contrazicandu-se intre ei daca cel mic ar trebui sau nu sa aiba un telefon mobil si de la ce varsta.
In schimb, taberele la munte sau la mare au ajuns notiuni abstracte pentru multi dintre copiii din ziua de azi. Specialistul a abordat toate aceste teme si multe altele, venind cu sfaturi utile parintilor.
Exista vreo situatie in care i se poate spune copilului "nu" fara argumente?
In educarea si instruirea copilului sunt situatii in care trebuie sa ...citeste mai departe despre "Psihologie pentru parinti Copilul si tehnologia: Cand ii iei primul telefon mobil. Cand ii spui "nu" Interviu" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 28 August 2015, ora 07:49
Piata locala de telefonie mobila a stagnat in ultimi doi ani in privinta numarului de utilizatori, in timp ce volumul de trafic de voce se afla intr-o continua crestere, dar cu o rata din ce in ce mai mica in comparatie cu anii precedenti, potrivit unei analize a Consiliului Concurentei (CC).
"Analizand datele referitoare la numarul total al utilizatorilor activi de telefonie mobila din Romania, se poate observa ca in ultimii ani piata serviciilor de telefonie mobila a inregistrat o usoara scadere, urmata de o stagnare in ultimele patru semestre. Cu toate acestea, atat volumul de trafic de voce originat cat si cel terminat in retelele de telefonie mobila din Romania se afla intr-o continua crestere. Se poate observa ca volumul de trafic originat de utilizatorii finali, desi aflat pe un trend ascendent, a crescut cu o rata din ce in ce mai mica in comparatie cu cea a anilor precedenti", se spune in analiza institutiei, potrivit Mediafax.
Scaderea se reflecta si in rata de penetrare a cartelelor SIM active, nivelul inregistrat la sfarsitul anului 2013 fiind cu 3 puncte procentuale mai redus decat cel inregistrat in 2011.
"Acest fapt contrazice evolutia mediei ratei de penetrare a cartelelor SIM la nivelul Uniunii Europene, care inca din 2004 se afla pe un trend ascendent", se precizeaza in document.
Odata cu scaderea ratei de penetrare a SIM-urilor, se observa o crestere a volumului de trafic de voce originat de utilizatorii finali catre alte retele de telefonie... mai mult
Joi, 27 Noiembrie 2014, ora 13:27
Vesti bune pentru cei peste 185.000 de utilizatori ai aplicatiei de mobil Auto.ro si nu numai! Acum, in cadrul sectiunii de Anunturi, exista posibilitatea configurarii exclusive doar a anunturilor de masini second hand din Germania. In plus, soferii care doresc sa isi vanda autoturismul, pot posta anuntul direct din aplicatie.
Apetitul soferilor romani pentru masini nemtesti este binecunoscut. Conform celei mai recente statistici pusa la dispozitia opiniei publice de catre Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), in luna iulie a anului curent au fost inmatriculate 26.769 de autoturisme second hand din import, in crestere cu 72% fata de perioada similara a anului trecut.
Cele mai cautate marci au fost Volkswagen, cu 6.582 de masini inscrise (in crestere cu aproape 72% fata de iulie 2012) si Opel, cu 4.467 de autoturisme inmatriculate in luna iulie (in crestere cu 45% fata de iulie 2012).
Venind in sprijinul celor care isi doresc o masina de pe piata germana de autoturisme second hand, sectiunea de Anunturi, cea mai accesata categorie din aplicatia de mobil Auto.ro, s-a imbogatit cu o noua sectiune. Aceasta este dedicata in totalitate masinilor din Germania.
Utilizatorii au la dispozitie peste 25.000 de anunturi auto, insa pentru a cauta numai masinile din Germania, trebuie sa bifeze casuta dedicata acestei optiuni.
Apoi, au la dispozitie criteriile de baza, precum marca si modelul, pretul, rulajul kilometrajului,... mai mult
Luni, 09 Septembrie 2013, ora 11:48
Compania suedeza Seamless si Garanti Bank au finalizat un proiect pilot in urma caruia Garanti Bank va deveni prima banca din Romania care va oferi clientilor servicii de plata prin intermediul telefonului mobil, informeaza Business Wire.
Romania are aproximativ 3,5 milioane utilizatori de telefoane inteligente, iar numarul este in crestere rapida. Acest lucru combinat cu un grad redus de utilizare a cardurilor bancare (0,6 carduri/persoana) ofera conditiile pentru acceptarea rapida a platilor mobile.
"Suntem incantati ca Garanti Bank poate introduce sistemul SEQR Mobile Payments pe piata romaneasca intr-un timp atat de scurt. Romania are un sector bancar in crestere rapida si nu are inertiile structurilor bancare mature, ceea ce este un avantaj important", a declarat directorul Seamless, Peter Fredell.
Potrivit acordului convenit de cele doua parti, Seamless va primi un comision pentru fiecare plata mobila efectuata de clientii Garanti Bank.
Utilizarea serviciului SEQR este gratuita pentru consumatori, singurul cost perceput fiind costul bunurilor achizitionate.
Grupul Garanti este detinut de catre Turkyie Garanti Bankasi (TGB), cea de a doua banca privata ca marime din Turcia, dupa active.
Garanti Romania a inregistrat un profit net consolidat de 9,9 milioane de euro, in trimestrul unu 2013, in crestere cu aproape 70%, fata de aceeasi perioada din 2012. Veniturile nete consolidate ale grupului au urcat la 45,4 milioane de euro, in crestere cu 62%,... mai mult
Miercuri, 29 Mai 2013, ora 16:54
Numarul utilizatorilor activi de telefonie mobila existenti in Romania era, la sfarsitul anului 2012, de 22,8 milioane, dintre acestia 13 milioane optand pentru cartele preplatite, conform datelor oficiale prezentate, joi, in cadrul unui eveniment dedicat Zilei Comunicatiilor, de Eduard Lovin, director executiv in cadrul Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).
"Evolutia pietei de telefonie si internet mobil in Romania pe anul 2012 arata o scadere usoara a numarului de utilizatori telefonie mobila dar si o crestere a traficului de voce SMS si MMS. De asemenea, se observa o crestere a duratei medii a unui apel, precum si a numarului mediu de SMS-uri. Creste numarul de conexiuni mobile in banda larga si cel de conexiuni la internet pe mobil (53% din populatie).
In 2012, numarul utilizatorilor activi de telefonie mobila a scazut cu 2,5% fata de 2011, insa evolutia din a doua jumatate a anului trecut arata o revenire o tendintei pozitive, respectiv o crestere trimestriala de 0,6%. La finele anului 2012, existau in Romania 22,8 milioane de utilizatori activi de telefonie mobila dintre care 13 milioane pe cartele preplatite si noua pe baza de abonament", a afirmat Lovin.
Potrivit datelor citate, rata de penetrare a serviciilor de telefonie mobila la suta de locuitori ajunsese la 120%, in scadere anuala de trei puncte procentuale, in timp ce traficul de voce s-a diminuat cu 7%, depasind pragul de 70 miliarde de minute,... mai mult
Joi, 16 Mai 2013, ora 13:25
Operatorii de comunicatii mobile au lansat recent oferte cu minute si SMS-uri nationale nelimitate, ascutind la extrem lupta pe piata locala de telefonie mobila.
La inceputul acestei luni Cosmote Romania, al treilea mare operator de telefonie mobila din Romania, a relansat oferta pentru abonamentele "No Limit", care include convorbiri nelimitate catre orice retea nationala si catre anumite numere internationale.
Cosmote a introdus optiunea achizitiei de telefoane mobile subventionate, in cadrul acestor abonamente, cu un contract incheiat pentru o perioada de doi ani.
Abonamentul No Limit costa 31 de euro pe luna si include minute nationale si internationale zona 1, minute Cosmote si Romtelecom fix, apeluri video in retea, SMS si MMS in retea, precum si 500 MB trafic date.
Primul a fost Vodafone
La inceputul lunii aprilie, Vodafone a lansat trei abonamente cu preturi intre 29 si 65 de euro, ce includ convoribiri nelimitate la nivel national.
Orange Romania ofera minute nelimitate clientilor companii
Orange Romania ofera clientilor sai de business convorbiri nelimitate pentru un abonament lunar in valoare de 18 euro, dar oferta nu este publica, ci se negociaza separat cu fiecare client.
Convorbirile nelimitate oferite de Orange Romania sunt, de fapt, pana la 5.000 de minute nationale.
Fara numar, pana la 5.000 de minute
Strategia din spatele ofertelor care includ convorbiri nelimitate este de a creste valoarea venitului mediu realizat pe... mai mult
Joi, 09 Mai 2013, ora 07:04
Numarul utilizatorilor de telefonie mobila din China a ajuns la 1,11 miliarde la sfarsitul lui 2012.
Ministerul chinez al Industriei si Tehnologiei Informatiei a precizat ca rata de penetrare a telefoniei mobile a ajuns la 82,6% la finele lui 2012, in crestere cu noua puncte procentuale fata de 2011. In prezent, utilizatorii de telefoane mobile reprezinta 80% din totalul utilizatorilor de servicii de telefonie din China.
In 2012, numarul utilizatorilor de telefonie mobila din China a crescut cu 125,9 milioane, dintre care 104,38 milioane sunt utilizatorii de telefonie 3G, astfel ca la finele anului trecut numarul total al utilizatorilor de telefonie 3G din China era de 232,8 milioane.
De asemenea, Ministerul chinez al Industriei si Tehnologiei Informatiei a mai informat ca numarul utilizatorilor de Internet a crescut cu 51 de milioane pana la 564 de milioane, dintre care 74,5% sau 420 de milioane de persoane navigheaza pe Internet de pe telefoanele lor mobile. Rata de penetrare a Internetului a ajuns la 42,1% la finele anului, in crestere cu 3,8 puncte procentuale fata de sfarsitul lui 2011. mai mult
Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 11:26
Piata locala de publicitate pe telefonul mobil va ajunge anul acesta la o valoare de aproximativ 10 milioane de euro, iar cel mai folosit canal de comunicare ramane, in continuare, SMS-ul.
"Toate serviciile de publicitate pe telefonul mobil vor forma anul acesta o piata de 10 milioane de euro", a declarat pentru Business24 Dan Virtopeanu, managing partner in cadrul agentiei Breeze Mobile, parte a Leo Burnett Group Romania.
Acesta a estimat ca la nivel national sunt intre 15 si 16 milioane de utilizatori unici de telefonie mobila, adica persoane care au cel putin un telefon mobil. Dintre acestia, in jur de sapte milioane de utilizatori folosesc Internetul mobil in Romania, spun Dan Virtopeanu.
"Am luat in calcul doar persoanele care folosesc telefonul mobil pentru Internet", spune Dan Virtopeanu. Utilizatorii care se conecteaza la Internet prin intermediul unor conexiuni 3G, Wi-Fi sau alte metode de conectare pentru dispozitive mobile, sunt in jur de 1,4 milioane.
Cum se face publicitate pe telefonul mobil in Romania
"SMS-ul ramane la putere. Anul trecut a reprezentat 80% din piata de publicitate pe mobil, anul acesta ponderea va mai scadea, datorita penetrarii smartphone-urilor, care vor permite si alte forme de campanii publicitare", spune Dan Virtopeanu.
Penetrarea smartphone-urilor pe piata locala este in crestere constanta, iar anul acesta va depasi o rata de 20%.
In 2013, dupa SMS, urmatorul canal cel mai folosit pentru publicitatea pe mobil va... mai mult
Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 14:46
Sectorul de telefonie mobila inregistreaza cea mai mare crestere pe piata din Africa subsahariana, acesta depasind nivelul de 44% in fiecare an dupa 2000.
Numarul de conexiuni mobile a crescut la 475 milioane fata de doar 12,3 milioane linii fixe, ceea ce reprezinta cel mai mare raport telefonie mobila/telefonie fixa din lume, scrie Agerpres, citand un studiu al Asociatiei operatorilor de telefonie mobila (GSMA).
"Telefonia mobila a revolutionat deja societatea africana si cu toate acestea cererea continua sa creasca cu aproape 50% pe an", a declarat Tom Phillips, responsabil cu reglementarea in cadrul GSMA, cu ocazia salonului Africom la Cape Town.
Studiul GSMA arata ca adoptarea rapida a telefoniei mobile a adus importante beneficii economice pentru regiunea Africii sub-sahariene, contribuind in mod direct cu 32 miliarde de dolari la economia acestei regiuni, sau 4,4% din PIB-ul sau, si in prezent asigura 3,5 milioane locuri de munca.
Un studiu separat publicat luni de firma londoneza Informa Telecoms & Media estimeaza ca numarul utilizatorilor de telefonie mobila din intreaga Africa ar urma sa treaca pragul de 750 de milioane in cursul trimestrului patru al acestui an .
In functie de numarul de utilizatori, Africa este a doua piata de telefonie mobila din lume, dupa Asia, dar cu toate acestea rata de penetrare se situa la 67,55% la sfarsitul lunii septembrie, fata de 91% cat este media mondiala.
In aceste conditii, numarul de utilizatori de telefonie... mai mult
Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 14:27