Veniturile Google au urcat in primul trimestru cu 12% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la 17,2 miliarde de dolari, sub estimarile analistilor, pe fondul incetinirii ritmului de crestere al afacerilor si al aprecierii dolarului.
Economistii anticipau ca veniturile Google se vor situa in primul trimestru la 17,5 miliarde de dolari.
Profitul net a crescut la 3,59 de miliarde de dolari in primele trei luni de la 3,45 de miliarde de dolari in intervalul similar din 2014, de asemenea sub asteptarile analistilor.
In primul trimestru din 2014, veniturile Google s-au situat la 15,4 miliarde dolari.
Aprecierea dolarului fata de principalele monede la nivel international a avut un impact negativ asupra rezultatelor companiei americane, in conditiile in care jumatate dintre veniturile Google sunt generate in afara Statelor Unite.
Astfel, excluzand impactul fluctuatiilor cursului valutar, Google a inregistrat o crestere de 17% a veniturilor in perioada ...citeste mai departe despre "Motoarele Google au incetinit - factorii care au cauzat o crestere sub asteptari" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 24 Aprilie 2015, ora 15:15
Profitul net al Google a urcat cu 11,6% anul trecut in comparatie cu 2013, de la 12,9 miliarde de dolari la 14,4 miliarde de dolari, sub estimarile analistilor, pe fondul cresterii cheltuielilor pentru extinderea afacerilor in domenii ca sistemele digitale de plata sau automobilele autonome.
Veniturile totale au crescut cu 18,9% in 2014, la 66 de miliarde de dolari fata de 55,5 miliarde de dolari in 2013, in conditiile in care cea mai mare parte a acestora a fost reprezentata de publicitate. Anul trecut, publicitatea a generat 59 de miliarde de dolari, in urcare fata de 50,5 miliarde de dolari in 2013.
In acelasi timp, cheltuielile au avansat de la 40,1 miliarde de dolari in 2013 la 49,5 miliarde de dolari anul trecut, in conditiile in care Google investeste in domenii precum furnizarea de servicii de Internet, sisteme digitale de plata sau dezvoltarea automobilelor fara sofer.
La nivelul trimestrului al patrulea, profitul a crescut cu 41%, la 4,8 miliarde de dolari de la 3,4 miliarde de dolari in perioada corespunzatoare din 2013. Excluzand unele cheltuieli, Google a raportat un castig mediu pe actiune de 6,88 de dolari, sub estimarile analistilor, care au anticipat un castig de 7,12 dolari pe actiune, conform FactSet, potrivit The Wall Street Journal.
Google a inregistrat venituri in urcare cu 15% in trimestrul al patrulea, de la 15,7 miliarde de dolari la 18,1 miliarde de dolari.
Patrick Pichette, directorul financiar al Google, a declarat ca aprecierea... mai mult
Vineri, 30 Ianuarie 2015, ora 11:41
Profitul Yahoo pentru al treilea trimestru din acest an a crescut semnificativ, la 6,77 miliarde de dolari, prin comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, datorita castigului net de 6,3 miliarde de dolari obtinut din listarea pe bursa din New York a grupului de comert electronic Alibaba.
Yahoo a raportat un avans important al profitului net in cel de-al treilea trimestru, la 6,77 miliarde de dolari, fata de 296,7 milioane de dolari in acelasi interval din 2013, informeaza Mediafax.
Cresterea semnificativa este sustinuta de vanzarea actiunilor Alibaba din luna septembrie. Atunci, grupul chinez de comert electronic a obtinut o suma record la listarea pe bursa din New York, de 25 de miliarde de dolari.
Yahoo, care a vandut 140 de milioane de actiuni Alibaba in cadrul ofertei, a obtinut un castig brut de 9,5 miliarde de dolari, potrivit MarketWatch. Yahoo a platit, in 2005, aproximativ 1 miliard de dolari pentru actiunile pe care le detine in Alibaba.
Compania americana a consemnat o crestere usoara a venitului total in cel de-al treilea trimestru, de 1%, la 1,09 miliarde de dolari, fata de perioada corespunzatoare din 2013, se arata intr-un comunicat al companiei.
Totusi, venitul inregistrat de Yahoo a depasit estimarile analistilor, care au anticipat venituri de 1,05 miliarde de dolari in al treilea trimestru, potrivit Bloomberg.
Actiunile Yahoo au urcat cu 4,8% pe bursa din New York dupa publicarea rezultatelor, potrivit Bloomberg.
In ceea ce... mai mult
Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 15:01
Profitul Google a scazut cu 5,3% in cel de-al treilea trimestru al acestui an, la 2,81 miliarde de dolari, fata de aceeasi perioada a anului trecut, in pofida unui avans puternic al veniturilor, pe fondul incasarilor mai mici generate de publicitatea online si al cheltuielilor mai mari.
Profitul net a scazut cu 5,3%, la 2,81 miliarde de dolari, prin comparatie cu al treilea trimestru din 2013, cand s-a situat la 2,97 de miliarde de dolari.
In schimb, veniturile totale ale companiei au urcat cu 20% in al treilea trimestru, la 16,52 miliarde de dolari, fata de 13,75 miliarde de dolari in perioada corespunzatoare a anului trecut, potrivit unui comunicat publicat joi seara, transmis de Mediafax.
Rezultatul este putin sub asteptarile analistilor, care au anticipat venituri totale in valoare de 16,58 miliarde de dolari, potrivit The Wall Street Journal.
Excluzand vanzarile aferente partenerilor din afara grupului, veniturile Google au fost de 13,2 miliarde de dolari in perioada analizata, sub prognoza analistilor financiari, potrivit datelor Bloomberg.
Rezultatele includ si divizia Motorola Mobility, care este in proces de vanzare catre grupul Lenovo din China si este incadrata la operatiuni discontinue.
Cheltuieli mai mari cu 28%
Cheltuielile au urcat cu 28% in cel de-al treilea trimestru, in timp ce costurile pentru cercetare si dezvoltare au inregistrat un avans de 46%, in conditiile in care Google investeste in constructia unor noi centre de date, pentru... mai mult
Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 14:38
Profiturile unora dintre cele mai mari companii IT din Statele Unite, precum Google si Yahoo, se vor afla in aceasta saptamana in centrul atentiei investitorilor, care vor analiza soliditatea sectorului tehnologic.
Intre marile companii care vor raporta rezultatele financiare se vor mai afla Intel si eBay.
Sectorul tehnologic are cea mai mare rata de crestere estimata a profitului pentru trimestrul al doilea, de 12,3%, intre 10 componente ale indicelului bursier american Standard&Poor's 500, potrivit unui sondaj realizat de Thomson Reuters.
Potrivit analistilor Goldman Sachs, sectorul tehnolologiei informationale pare sa fie cel mai subevaluat, ceea ce da investitorilor motive sa fie optimisti in privinta evolutiei actiunilor companiilor de profil.
"Profiturile companiilor tehnologice vor fi cu certitudine importante, avand in vedere ca piata se animeaza datorita datelor economice pozitive", a declarat Quincy Krosby, analist la Prudential Financial.
In schimb, estimarile privind componenta companiilor financiare membre ale S&P 500 sunt cele mai slabe, cu un declin anticipat al profitabilitatii de 3,5% comparativ cu anul trecut.
Saptamana viitoare urmeaza sa raporteze rezultate financiare banci precum JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Bank of America si Morgan Stanley. mai mult
Luni, 14 Iulie 2014, ora 08:59
Profitul Google a crescut in primul trimestru al acestui an cu 16%, la 3,35 miliarde de dolari, cu venituri in crestere, in timp ce pretul publicitatii vandute pe site-uri si prin aplicatii mobile a continuat sa scada, chiar daca mai lent decat in trimestrele anterioare.
O parte mai mare a activitatii pe motorul de cautare online al Google vine de pe smartphone-uri si tablete, segment pe care publicitatea este in general mai ieftina decat cea care tinteste utilizatorii de PC-uri, scrie cotidianul Wall Street Journal.
Veniturile pentru primul trimestru, fara divizia Motorola Mobility, incorporata la mijlocul anului trecut, au urcat cu 22% la 12,95 miliarde de dolari, avans similar celui din trimestrul al patrulea. Incluzand si Motorola, veniturile au avansat cu 31%, la 13,97 miliarde de dolari.
Pretul mediu platit de clienti pentru publicitate la click-uri date de utilizatorii de internet a scazut cu 4%, fata de un declin de 6% in trimestrul al patrulea.
Scaderea de pret, inregistrata concomitent cu un avans de 20% al numarului de clikuri, a fost cea mai redusa din trimestrul al patrulea din 2011, cand compania a inceput sa inregistreze evolutia negativa.
"Investitorii sunt mai pozitivi in privinta Google decat in ultimii doi ani, pentru ca sunt mai putin ingrijorati de impactul preturilor la publicitatea pe dispozitive mobile asupra operatiunilor Google", a declarat Mark Mahaney, analist la RBC Capital Markets.
Divizia Motorola Mobility a inregistrat o... mai mult
Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 10:54
Compania americana Google, lider pe segmentul motoarelor de cautare pe Internet, le va plati celor patru directori ai sai bonusuri de aproape 15 milioane de dolari pentru performantele lor de anul trecut.
Intr-un comunicat transmis Autoritatii bursiere americane (SEC) se arata ca presedintele executiv al Google, Eric Schmidt, va obtine cel mai mare bonus, in valoare de 6 milioane de dolari, el avand deja o avere estimata la 8 miliarde de dolari, transmite AP.
Pentru a-si diversifica portofoliul in 2012, Schmidt intentioneaza sa vanda pana la 3,2 milioane de actiuni Google, cotate in prezent la 2,6 miliarde de dolari. Vanzarea celor 3,2 milioane de actiuni se va face treptat pentru a nu destabiliza cotatia titlurilor Google.
Sub conducerea lui Eric Schmidt (57 de ani), Google a devenit cel mai mare motor de cautare pe Internet din lume. In luna aprilie 2011, Schmidt a cedat functia de CEO catre co-fondatorul Google, Larry Page.
Principalul avocat al Google, David Drummond, va primi un bonus de 3,3 milioane de dolari, in timp ce directorii financiari Patrick Pichette si Nikesh Arora vor obtine cate un bonus de 2,8 milioane de dolari.
Anul trecut, Google a inregistrat o crestere a profitului de 10%. Profitul net inregistrat de Google in ultimul trimestru din 2012 a fost de aproape 2,9 miliarde de dolari sau 8,62 dolari pe actiune, comparativ cu un castig de 2,7 miliarde de dolari sau 8,22 dolari pe actiune in perioada similara din 2011. mai mult
Miercuri, 13 Martie 2013, ora 09:56
Google a avut un alt trimestru fantastic, cu vanzari in crestere anuala de 24%, a declarat directorul executiv al Google, Larry Page, la anuntarea rezultatelor valabile pentru primul trimestru din 2012. Compania a raportat, astfel, cel mai bun trimestru din istoria sa.
Google a raportat venituri de 10,65 de miliarde de dolari in trimestrul incheiat la 31 martie 2012, in crestere cu 24% comparativ cu acelasi trimestru dar din anul precedent.
Google a inregistrat in primul trimestru din 2012 un profit operational de 3,39 miliarde de dolari, adica 32% din venituri, calculate dupa principiile de contabilitate din Statele Unite (GAAP). In 2011, pentru aceeasi perioada, Google inregistrase un profit operational de 2,30 miliarde de dolari, adica 27% din venituri.
Tot dupa standardele GAAP, profit net al companiei Google din primul trimestru al acestui an a fost de 2,89 miliarde de dolari, comparativ cu 1,80 miliarde de dolari aferenti primului trimestru din 2011.
Vanzarile totale ale Google din primul trimestru al acestui an s-au ridicat la 10,65 miliarde de dolari, dintre care 7,31 miliarde de dolari au fost generate de catre site-urile Google, adica 69% din total.
Site-urile proprii ale Google au inregistrat o crestere a vanzarilor de 24% fata de primul trimestru din 2012, cand au fost de 5,88 miliarde de dolari.
Vanzarile din cadrul retelei Google Network, adica site-urile partenere cu Google, au contorizat 2,91 miliarde de dolari, adica 27% din vanzarile... mai mult
Luni, 16 Aprilie 2012, ora 11:28
Google a dezamagit investitorii, uimiti de cresterea cu 54% a cheltuielilor companiei, in urma unei campanii de angajari fara precedent, aprobata de noul director general, Larry Page, precizeaza Mediafax care citeaza Reuters.Profitul net al Google a crescut cu 17% in primul trimestru fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 2,3 miliarde de dolari, plasandu-se insa sub estimarile analistilor.
Cresterea cheltuielilor a uimit investitorii, deja ingrijorati ca noul director general, Larry Page, ar putea pierde din vedere profitabilitatea pentru a se concentra pe cresterea veniturilor.Actiunile Google au pierdut peste 5% in prelungirea sedintei bursiere de joi de la New York, desi venitul net al companiei a urcat cu 29%, la 6,54 miliarde de dolari, peste asteptarile pietei.Analistii anticipeaza ca Larry Page va continua sa investeasca in produse noi, care sa deschida o ofensiva agresiva in sectoare precum retelele sociale si gadget-urile mobile.
Managementul Google a aratat joi ca avansul puternic al cheltuielilor face parte din strategia companiei de a urmari oportunitati de afaceri de miliarde de dolari.Cheltuielile operationale ale companiei au urcat cu 54% in primul trimestru, la 2,84 miliarde de dolari.
Google a angajat peste 2.000 de persoane in primul trimestru si a acordat, de la inceputul acestui an, o marire de salariu de 10% intregului personal. Planul de angajari pentru acest an depaseste 6.000 de posturi.Page (38 de ani), care a preluat la inceputul acestei... mai mult
Vineri, 15 Aprilie 2011, ora 11:11