Afacerile agricole au specificul lor, iar costurile asociate diverselor activitati agricole sau cele pentru achizitionarea utilajelor necesare nu suporta amanare.
Activitatea agricola are nevoie de o sursa constanta de finantare, pe tot parcursul anului - in timp ce incasarile depind de recolte si de sezonalitatea acestora.
In plus, pentru a-ti mentine productivitatea si a te dezvolta, pastrandu-ti locul in piata, ai nevoie de investitii constante in utilaje si echipamente de lucru, in modernizarea si renovarea punctelor de lucru sau in achizitia de terenuri.
Creditele agricole reprezinta adesea cea mai potrivita solutie pentru finantarea activitatii curente si a diverselor achizitii, dar si pentru a fructifica oportunitatile de dezvoltare ale afacerilor din acest sector.
Ce tip de imprumut bancar este cel mai potrivit pentru sustinerea afacerii tale in agricultura? Un credit pentru activitatea curenta, un credit de investitii in agricultura, sau unul mixt, ce permite atat finantarea activitatii, cat si mici investitii in echipamente sau utilaje? Ai mai jos cateva dintre variantele de credite agricole Patria Bank disponibile in acest moment.
Creditele agricole pentru finantarea activitatii curente
O afacere in agricultura presupune existenta unor solutii de finantare pe tot parcursul anului: pentru a achizitiona seminte, pesticide sau ingrasaminte, pentru reparatiile utilajelor sau pentru motorina, de exemplu.
Ai nevoie de un maxim de flexibilitate... mai mult
Marti, 15 Octombrie 2019, ora 16:35
Grupul bancar francez Credit Agricole ia in considerare vanzarea subsidiarei din Polonia, a 13-a mare banca a tarii dupa active, deoarece nu poate concura cu jucatorii mai mari intr-o perioada in care ratele dobanzilor sunt scazute, au declarat pentru Reuters surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.
Activele subsidiarei Credit Agricole se ridica la 33 de miliarde de zloti (6,62 miliarde de lire sterline), inclusiv activele firmei de leasing a grupului.
Vanzarea ar continua trendul de consolidare din sectorul bancar polonez, care s-a accelerat in ultimii ani pe masura ce Partidul Lege si Justitie (PiS) incurajeaza cresterea ponderii ocupate de investitorii polonezi in sectorul bancar local.
In luna aprilie a acestui an, BNP Paribas a preluat, pentru 775 milioane de euro, activitatile poloneze ale grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International, o tranzactie care permite grupului bancar francez sa isi consolideze pozitia de a sasea mare banca din Polonia. Dupa cateva luni, Santander a preluat operatiunile de retail banking ale Deutsche Bank din Polonia.
"Subsidiara poloneza a Credit Agricole este de vanzare", au anuntat sursele.
Un purtator de cuvant al Credit Agricole din Paris a refuzat sa comenteze informatia.
Alte surse au declarat recent ca Societe Generale analizeaza o posibila vanzare a diviziei sale din Polonia, Eurobank, care se confrunta cu o intensificare a presiunilor din partea competitorilor si autoritatilor de reglementare.... mai mult
Joi, 05 Iulie 2018, ora 10:44
Bancile vor putea intermedia distribuirea subventiilor din agricultura in raport de cota de piata pe care o detin pe piata creditului, reglementare care va fi aprobata in urmatoarele zile prin ordin al ministrului Agriculturii, a declarat secretarul de stat in MADR Achim Irimescu.
"Peste 20 de banci se bateau pe Pilonul I, pentru ca reprezinta un castig facil, sunt sume mari, de peste un miliard de euro, la care se castiga un comision de 2% doar pentru distributie. Pe Pilonul II, pe proiecte si finantarea acestora nu se baga nimeni. Am vorbit si cu cei de la Concurenta si am decis ca distribuirea subventiilor sa se faca doar de catre acele banci care se implica si in finantarea agriculturii, in functie de cota de piata pe care o detin. Am avut aceste discutii cu bancile inca din vara anului trecut", a spus Irimescu, dupa un seminar oranizat la BNR avand ca tema IMM-urile si etica in afaceri.
Oficialul MADR anticipeaza ca dupa intrarea in vigoare a ordinului privind selectia distribuitorilor de subventii in functie de ponderea in creditarea agriculturii, sumele vor fi distribuite de cel mult cinci institutii de credit.
Irimescu a aratat ca selectia este dinamica si se va face o noua calificare la sase luni de la introducerea reglementarii, in functie de evolutie de pe piata creditarii.
El nu a dorit sa nominalizeze bancile care au cele mai mari sanse pentru a face distributia subventiilor din agricultura, dar a confirmat ca CEC Bank este una dintre cele mai... mai mult
Marti, 14 Mai 2013, ora 12:04
Bancile franceze BNP Paribas si Credit Agricole au ajutat la crearea de societati offshore in paradisuri fiscale in anii 1990 si 2000, prin intermediul unor filiale cu sediul indeosebi in Asia, a afirmat Le Monde intr-un articol care va aparea in editia sa de sambata, fara sa se pronunte in privinta legalitatii acestei practici.
Asa cum a procedat joi cand a dezvaluit faptul ca trezorierul campaniei lui François Hollande din 2012, Jean-Jacques Augier, era actionar la doua societati offshore din Insulele Caiman, cotidianul se bazeaza pe informatii ale consortiului independent de jurnalism de investigatii ICIJ, cu sediul la Washington, relateaza vineri AFP.
Contactata de AFP, BNP Paribas a raspuns ca-si exercita activitatile respectand strict legea. Credit Agricole nu a fost disponibila pentru a reactiona imediat.
Cele doua banci "au supervizat crearea unui numar numeros de societati offshore pentru clienti care cauta confidentialitate si o fiscalitate mai slaba, in Insulele Virgine britanice, in Insulele Samoa sau in Singapore, la sfarsitul anilor 1990 si de-a lungul anilor 2000", a indicat Le Monde.
Oficiali BNP Paribas: Documentele Le Monde sunt vechi
Publicatia subliniaza ca informatiile ICIJ se opresc la inceputul anului 2010.
In cazul BNP Paribas, Le Monde scrie ca a putut reconstitui 56 de cazuri de societati infiintate "pornind de la filialele sale din Jersey si din Asia (Singapore, Hong Kong si Taiwan), in Insulele Virgine britanice, in Samoa, in... mai mult
Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 15:44
Credit Agricole Bank Romania a avut anul trecut o pierdere de sase milioane euro, similara cu cea din 2011, in conditiile deteriorarii mediului economic, cererii scazute de pe piata de creditare, cresterii somajului si a instabilitatii cursului, a anuntat joi banca.
Activele bancii au urcat anul trecut cu 13%, la 292 milioane euro, comparativ cu nivelul din 2011.
De asemenea, totalul creditelor Credit Agricole Bank Romania a crescut cu 14%, la 241 milioane euro, iar cel al depozitelor s-a majorat cu 56%, la 113 milioane euro. Venitul net din comisioane a crescut anul trecut cu 7%.
"Ajustarile privind deprecierea creditelor au fost reduse cu 6%, ajungand sub nivelul de 1%. Credit Agricole Bank Romania inregistreaza una dintre cele mai bune rate de acoperire a creditelor neperformante", se arata intr-un comunicat al bancii.
In 2012, activitatea de creditare pe segmentul corporate a crescut cu 28%.
Cheltuielile operationale au scazut cu 6% fata de anul precedent, in conditiile in care banca a continuat sa investeasca in tehnologie si in optimizarea proceselor.
Totodata, reorganizarea resurselor umane a reprezentat un alt obiectiv al bancii in 2012, rezultand intr-o scadere cu 12% a numarului de salariati.
Credit Agricole Bank Romania este fosta Emporiki Bank Romania, care a fost preluata in iunie anul trecut de grupul francez Credit Agricole de la divizia Emporiki Bank Grecia. mai mult
Joi, 04 Aprilie 2013, ora 11:22
Cel de al treilea grup bancar francez ca marime isi va reduce numarul posturilor din organigrama cu 1.400 in acest an, urmand sa angajeze mai putine persoane decat numarul pozitiilor eliberate prin pensionari.
Astfel, bancile regionale care controleaza banca preconizeaza recrutarea a doar 2.707 de persoane in locul celor 4.125 de angajati care urmeaza sa plece in 2013, scrie publicatia franceza Les Echos, conform Reuters.
"Daca se vor pensiona mai multi angajati in 2013, ei ar putea sa nu fie toti inlocuiti deoarece continuam sa gestionam cu atentia situatia", a declarat Camille Beraud, seful federatiei care controleaza Credit Agricole.
Ce planuri are Credit Agricole
Al treilea grup bancar francez a raportat pentru 2012 pierderi de 6,47 miliarde de euro (8,7 miliarde de dolari), cele mai mari de la listarea la bursa in 2001, din cauza taxelor achitate la vanzarea subsidiarei din Grecia, Emporiki Bank.
Directorii Credit Agricole au anuntat ca decizia neasteptata a autoritatilor franceze de a nu permite deducerea taxelor solicitata de Credit Agricole in urma vanzarii Emporiki au provocat bancii franceze deprecieri de 4,53 miliarde de euro in trimestrul patru din 2012.
Credit Agricole a lansat un plan strategic pe trei ani, care va duce la economii de 650 de milioane de euro. Banca a anuntat ca nu va plati dividende pentru 2012.
La inceputul acestei luni, Credit Agricole a anuntat finalizarea vanzarii subsidiarei sale din Grecia, Emporiki, catre banca... mai mult
Luni, 25 Februarie 2013, ora 12:19
Credit Agricole a suferit o pierdere record de patru miliarde de euro in ultimul trimestru al anului trecut, cu 30% mai mult decat pierderea din ultimele trei luni din 2011.
Credit Agricole a contabilizat un impact negativ de 2,67 miliarde de euro ca urmare a regulilor mai stricte de contabilitate si a inrautatirii situatiei economice, precum si o pierdere de 706 milioane de euro din vanzarea Emporiki Grecia, scrie Bloomberg, citat de Agerpres.
Banca franceza are planuri pentru reducerea numarului de posturi la divizia din Italia si diminuarea cheltuielilor pe investment banking.
"Am transformat profund grupul. (...) Vom consolida stabilitatea financiara in 2013 fara sa operam o majorare de capital", a declarat directorul general, Jean-Paul Chifflet.
Credit Agricole va renunta la plata dividendelor pentru al doilea an consecutiv, dupa ce a anuntat ca pierderea totala pentru anul trecut s-a situat la nivelul record de 6,47 miliarde de euro. Cele 39 de banci regionale franceze care controleaza Credit Agricole si-au cerut dividendele in actiuni in acest an.
Credit Agricole Group, entitatea analizata de autoritatile de reglementare in privinta regulilor de capital si lichiditate, avea o rata de adecvare a capitalului, conform reglementarilor Basel III, de 9,3% la finele anului trecut. Rata ar trebui sa depaseasca 10% pana la sfarsitul acestui an. Credit Agricole Group a raportat in 2012 o pierdere de 3,81 miliarde de euro. mai mult
Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 11:52
Credit Agricole a inregistrat, in trimestrul al treilea din 2012 o pierdere record de 2,85 miliarde, dupa ce a vandut Emporiki Bank cu pretul simbolic de un euro.
In trimestrul al treilea al anului trecut, banca a raportat profit de 258 milioane de euro. Aceasta vanzare a insemnat practic iesirea bancii franceze de pe piata greceasca, precizeaza Mediafax.
Credit Agricole a anuntat, in octombrie, ca a ajuns la un acord cu Alpha Bank privind vanzarea Emporiki Bank pentru un euro si a incheiat astfel un capitol dezastruos in istoria de un secol a bancii. Institutia de credit franceza a acceptat sa recapitalizeze Emporiki cu inca 550 milioane de euro inainte de vanzare si sa mentina o linie de credit pentru 1,4 miliarde de euro.
Banca a anuntat vineri ca a contabilizat o pierdere de 1,96 miliarde de euro in legatura cu vanzarea Emporiki, impreuna cu un impact negativ de 572 milioane de euro la divizia de a credite de consum.
Activitatea Credit Agricole pe piata din Grecia este un esec de proportii, scrie Wall Street Journal. Banca franceza a avut ambitii mari in Europa de Sud si a cumparat Emporiki in 2006, cu speranta ca va obtine acces intr-o regiune cu potential de crestere.
Achizitia a expus insa Credit Agricole mai mult decat alte mari banci europene la criza financiara din Grecia.
Grupul francez Credit Agricole a decis in iunie sa transfere toate subsidiarele Emporiki Bank din Balcani, inclusiv cea din Romania, catre Credit Agricole. Banca Nationala a... mai mult
Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 16:58
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a aprobat initiativa Credit Agricole Bank Romania pentru a suplimenta plafonul de credite pentru Programul "Prima Casa" cu patru milioane de euro.
Pentru acest program au fost acordate 500 de credite, in valoare de aproximativ 22 milioane de euro, incepand cu 2009, anul in care s-a lansat "Prima Casa", scrie Agerpres.
"Programul 'Prima Casa' este foarte important, atat din punct de vedere social, cat si economic. Acesta este motivul pentru care am decis sa suplimentam plafonul acordarii creditelor si, in acelasi timp, sa venim in intampinarea nevoilor clientilor nostri", arata Pierre Martin, director general al Credit Agricole Bank Romania.
Creditul "Prima Casa" poate fi contractat in lei sau in euro, pe o perioada de pana la 30 de ani. Suma maxima acordata este de 57.000 euro (sau echivalent in lei) in cazul proprietatilor vechi si de 66.500 euro (sau echivalent in lei) in cazul proprietatilor noi.
Proprietatile noi trebuie sa fie construite pe baza autorizatiilor eliberate dupa data de 22 februarie 2010, cand a intrat in vigoare HG 119/2010, iar proprietatea poate fi achizitionata dupa finalizarea constructiei.
Avansul minim necesar este de 5% din valoarea proprietatii, iar banca va finanta restul de pana la 95%. Dobanda la creditele in euro este de 3,99% plus Euribor la 3 luni, iar pentru creditele in lei, dobanda este de 2,5% plus Robor la 3 luni. mai mult
Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 12:50