Libra Internet Bank lanseaza o campanie prin care promoveaza noul produs pentru IMM-uri: Creditul Simplu IMM, pentru dezvoltarea afacerii.
Creditul Simplu IMM se adreseaza IMM-urilor cu o cifra de afaceri de pana la 4 milioane lei si poate fi folosit fie pentru a face investitii, fie pentru a sustine activitatea de zi cu zi, prin plata cheltuielilor lunare: facturi la furnizori, cheltuieli la bugetul de stat, etc.
IMM-urile pot obtine foarte simplu de la Libra Internet Bank pana la 100.000 lei, fara garantii imobiliare, pe o perioada de maxim 3 ani.
Libra Internet Bank a infiintat, la inceputul anului 2015, o divizie dedicata pentru IMM-uri, din dorinta de a-si creste acest segment de clienti si de a putea oferi solutii cat mai eficiente de finantare micilor intreprinzatori.
In doar cateva luni de la infiintarea diviziei, banca a creat o oferta completa pentru IMM-uri: 3 produse de creditare si un abonament operational extrem de avantajos.
Campania de promovare a Creditului Simplu IMM va dura pana pe 2 iulie 2015 si se desfasoara pe canalele media: radio si online. mai mult
Vineri, 12 Iunie 2015, ora 09:53
Creditul in moneda nationala este in expansiune clara, insa finantarea economiei reale, in special a IMM-urilor, nu este multumitoare, a declarat, joi, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, in conferinta de prezentare a Raportului trimestrial asupra inflatiei.
"Avem o expansiune clara a creditului in moneda nationala pe seama reducerii ratelor dobanzii. Se restabileste un echilibru necesar intre creditarea in lei si valuta. Inseamna ca masurile noastre au avut efectul dorit. Stocul total de credite este inca in teritoriu negativ, dar cresterea creditarii lei este mai mare decat scaderea la valuta. (...) Insa, creditarea in lei pentru firme nu ma multumeste", a explicat Isarescu, citat de Agerpres.
El a admis ca finantarile in lei au crescut, in special, pe seama programului "Prima Casa", iar contractarea unui credit pe 15-20 de ani reprezinta un semnal de incredere pentru o banca centrala.
Pe de alta parte, guvernatorul BNR a apreciat ca finantarea firmelor este firava, iar cea a IMM-urilor "mai rau decat firava".
"In domeniul IMM-urilor, (creditarea - n. r.) este mai rau decat firava, iar acesta este un semn de neincredere", a afirmat Isarescu.
De asemenea, seful BNR a reiterat mesajul catre banci de a se apropia de clienti si de a incheia disputa dintre 'cele doua tabere'.
"Exista acuze reciproce. Unii spun ca firmele sunt subcapitalizate - si au dreptate-, dar trebuie ajutate sa se capitalizeze. (...) De partea cealalta, ca... mai mult
Joi, 06 Noiembrie 2014, ora 16:35
Volumul creditelor acordate de banci ar putea creste cu pana la 5% in 2014, iar potentialul cel mai mare exista in zona companiilor, sustine presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru.
"In mod normal, volumul creditelor acordate de banci in 2014 va creste. Inregistram o accelerare usoara a cresterii economice care va ramane anul acesta intr-o zona de peste 2% si in conditiile acestea, am putea vedea o crestere a creditului, dar vorbim de una destul de modesta, undeva in zona lui 5%... Dat fiind gradul de indatorare destul de mare al populatiei, in zona companiilor ar trebui sa vedem o crestere a creditarii ceva mai mare" a declarat pentru Business24 Ionut Dumitru.
In ceea ce priveste creditarea populatiei, acesta este de parere ca este foarte posibil ca in 2014 sa vedem activitate de creditare in special in zona creditelor ipotecare, datorita implementarii programului Prima Casa.
Pentru a incuraja creditarea, Banca Nationala a Romaniei a redus marti dobanda de politica monetara de la nivelul de 3,75% la 3,5% pe an, consemnand astfel un nou minim istoric.
Aceasta este cea de-a sasea scadere consecutiva a dobanzii de referinta de la inceputul anului trecut. Insa, potrivit viceguvernatorului Bogdan Olteanu, prin aceasta reducere BNR a incheiat ciclul de relaxare, nivelul de 3,5% urmand sa fie mentinut pe o perioada indelungata.
"Am incheiat ciclul de relaxare. Avand in vedere situatia actuala, locala si internationala, ne asteptam sa ramanem la acest nivel... mai mult
Luni, 10 Februarie 2014, ora 12:55
Ministerul Economiei a selectat CEC Bank pentru a acorda credite in cadrul programului guvernamental destinat dezvoltarii abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului la finantare - START, prin care sunt acordate finantari nerambursabile de pana la 100.000 lei.
Banca de stat va acorda credite in lei, cu o dobanda variabila compusa din ROBOR (rata dobanzii la imprumuturi pe piata interbancara romaneasca) la sase luni + 3 pp, actualizata semestrial, potrivit unui anunt al Directiei de Implementare Programe pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii.
Beneficiarii vor primi garantii de la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM pentru 80% din valoarea creditului si o perioada de gratie de maximum 12 luni.
Conditiile de eligibilitate
Clientii eligibili sunt microintreprinderile, intreprinderile mici si mijlocii, cu capital social integral privat si care nu au beneficiat de alocatie financiara nerambursabila in cadrul programului in anii anteriori si nu au asociati, actionari sau administratori care detin sau au detinut calitatea de asociati/ actionari/ administratori ai altor societati comerciale care au beneficiat de alocatie financiara nerambursabila in cadrul programului in anii anteriori. Asociatii, actionarii sau administratorii care detin mai multe societati comerciale nu pot aplica in cadrul prezentului program decat cu o singura societate comerciala.
De asemenea, firmele trebuie sa aiba cel mult doi ani de la... mai mult
Miercuri, 28 August 2013, ora 15:06
Grupul Coface promoveaza un nou produs dedicat Intreprinderilor Mici si Mijlocii, prin care asigura riscul de neincasare a creantelor. Costul acestei asigurari de credit, SMART, variaza intre 3.500 si 15.000 de euro pe an.
Reprezentantii grupului Coface si-au stabilit ca tinta pentru SMART companiile cu o cifra de faceri intre 3 milioane si 20 milioane de lei, dar fara a exista o valoare maxima a creditului care sa fie asigurata.
Ce "acopera" asigurarea SMART
Reprezentantii Coface promit ca prin Asigurarea de Credit Comercial SMART, clientii au o serie de avantaje.
- Sprijina cresterea si dezvoltarea afacerii prin includerea clientilor noi si siguri in polita de asigurare
- Conditiile si costul acestui produs au fost simplificate si diminuate pentru a raspunde nevoilor unei companii de dimensiune mica
- Procesul de vanzare este unul simplificat, clientul avand controlul asupra unor optiuni standardizate care permit achizitionarea rapida a politei, in maxim 7 zile
- Polita se poate cesiona catre banca pentru a sprijini procesul de obtinere a unei finantari
- Sistem flexibil de stabilire a costului asigurarii pentru a spori accesibilitatea (clientul alege raportul cost/ acoperire optim pentru bugetul si riscul sau)
De exemplu, pentru o companie care estimeaza ca va realiza o cifra de afaceri de trei milioane de lei, cu plata la termen, prima de asigurare variaza intre 3.500 si 4.300 de euro, intr-un an de zile, in functie de atingerea acestei cifre pe... mai mult
Marti, 19 Martie 2013, ora 11:44
Bancile pot introduce in oferta pentru Prima Casa si credite in lei, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern. Finantele isi propun, prin aceasta masura, sa "dinamizeze competitia pe acest segment de creditare".
"Propunerea are in vedere contextul actual in care se gasesc atat sistemul bancar european, cat si cel national, marcat de diminuarea capacitatii pietei locale de a asigura finantarea in euro, de dificultatile pe care le intampina jucatorii din sistemul bancar national in procurarea de valute straine, in special euro, scrie Agerpres.
Totodata, propunerea urmareste ca, prin introducerea posibilitatii de completare a ofertelor finantatorilor participanti in program, cu varianta de creditare in lei, sa dinamizeze competitia pe acest segment de creditare si prin orientarea cererii din partea potentialilor beneficiari catre ofertele competitive de creditare in lei, sa conduca finalmente la diminuarea riscului de curs valutar.
Prima Casa, pe ultima suta de metri. Vezi ce imprumuturi ipotecare au bancile
Astfel, diversificarea optiunilor de finantare aduce un plus de dinamism programului si se circumscrie politicilor macroeconomice sustinute de Banca Nationala a Romaniei", se arata in nota de fundamentare a proiectului de act normativ.
In programul "Prima Casa 4" bancile pot acorda credite cu dobanzi care sa se incadreze in anumite limite, EURIBOR la 3 luni plus o marja de maximum 4% pe an pentru creditele in euro si ROBOR la 3 luni plus o marja de... mai mult
Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 11:59
Banca Comerciala Romana (BCR) a semnat un acord cu Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM), in scopul acordarii de credite microintreprinderilor si intreprinderilor mici si mijlocii in conditii extrem de avantajoase.
BCR va acorda credite in lei, cu o dobanda variabila compusa din ROBOR la sase luni, plus o marja de trei puncte procentuale (dobanda 8,6% considerand ROBOR la sase luni de 5,6%), comision de analiza de 150 lei si comision de gestiune (acordare) de 1%, perceput la valoarea creditului si incasat la data efectuarii primei trageri din credit.
Beneficiarii acestor credite pot fi societati comerciale (microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii) organizate in baza Legii 31/1990 privind societatile comerciale cu modificarile si completarile ulterioare sau in baza OUG 6/2011.
Printre avantajele Programului pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare - START 2012 se numara alocatia financiara nerambursabila (A.F.N) prevazuta a se acorda IMM-urilor eligibile de catre Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, prin intermediul AIPPIMM, in cuantum de maximum 70% din valoarea cheltuielilor eligibile, fara a depasi 100.000 lei/beneficiar si garantia acordata de catre FNGCIMM pentru creditele contractate de catre beneficiarii programului, care este in cuantum de maxim 80% din valoarea creditului.
Banca... mai mult
Miercuri, 01 August 2012, ora 18:14
Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat linia de credit (overdraft) BCR Restart si creditul pentru investitii BCR Restart destinate IMM-urilor, precum si creditul pentru capital de lucru BCR Restart Micro pentru microintreprinderi, a anuntat banca, marti, intr-un comunicat, potrivit Newsin. Produsele se adreseaza clientilor persoane juridice care sunt eligibili la garantarea creditelor in proportie de minimum 50% de la institutii de garantare specializate.
Dobanda pentru produsele BCR Restart incepe de la 13% pe an la lei, iar pentru cele in euro, marja adaugata ratei EURIBOR porneste de la 4,75%.
Termenul de aprobare a solicitarilor este de 9 zile lucratoare din momentul depunerii dosarului complet. BCR a mai anuntat ca "nu exista niciun comision pentru analiza documentatiei depuse".
IMM-urile pot beneficia de pana la 500.000 lei sau echivalent in euro sub forma unei linii de credit (overdraft) BCR Restart, in functie de gradul de acoperire cu garantii obtinute din partea institutiilor specializate, iar perioada maxima de acordare este de 12 luni.
De asemenea, IMM-urile pot lua pana la 1 milion lei sau echivalent in euro prin creditul pentru investitii BCR Restart, creditele fiind acordate pentru o perioada de 3 si 5 ani, cu o perioada de gratie de la plata dobanzii de pana la 6 luni.
Ambele credite BCR Restart destinate intreprinderilor mici si mijlocii se pot acorda inclusiv pentru rambursarea unor credite anterior acordate.
BCR a mai lansat creditul pentru capital de... mai mult
Marti, 30 Iunie 2009, ora 16:39
GarantiBank a lansat o linie de credit destinata intreprinderilor mici si mijlocii pentru efectuarea platilor necesare activitatii curente, prin terminalele POS ale bancii, valoarea acesteia putand ajunge la 80% din media cifrei de afaceri rulate prin contul de POS in ultimele trei luni.Valoarea maxima a creditului ce poate fi acordat este de 15.000 de euro, echivalent in lei sau dolari, daca nu sunt depuse garantii materiale, se arata intr-un comunicat al bancii, precizeaza NewsIn.
Linia de finantare poate fi obtinuta in 24 de ore si trebuie rambursata in cel mult trei luni.
"Singura conditie pe care clientii trebuie sa o indeplineasca este sa utilizeze terminalele POS GarantiBank de cel putin trei luni. Cu cat rulajul prin acestea este mai mare, cu atat valoarea liniei de credit va creste. Oferim astfel acces usor la o linie de credit pentru care nu este necesara niciun fel de analiza financiara, incurajand utilizarea celor peste 2.500 de terminale POS GarantiBank", a declarat, in comunicat, Okan Yurtsever, director retail banking si bancassurance al institutiei de credit.
Creditul poate fi utilizat totodata pentru investitii de valoare mica, care pot fi rambursate pe parcursul unui an.
GarantiBank este sucursala din Romania a GarantiBank International N.V., cu sediul la Amsterdam, detinuta in totalitate de Garanti Turcia, a doua banca privata din Turcia, avand active consolidate de peste 65 miliarde dolari, potrivit datelor de pe site-ul institutiei.
In Romania, banca... mai mult
Miercuri, 29 Aprilie 2009, ora 15:03