Ai nevoie de un credit de nevoi personale și tocmai ai aflat că dosarul tău pe suma solicitată nu a fost admis. Vestea nu este tocmai bună, în condițiile în care ai nevoie de acel împrumut neapărat. Important este să nu disperi și să te informezi corect, cu luciditate și cu mult calm. În zilele noastre, chiar poți găsi portițe de salvare pentru aproape orice situație financiară nefavorabilă într-o anume zi.
Ziare.com iți explică în cadrul rubicii Banii tăi cum să obții creditul de nevoie personale cu ajutorul coplătitorului.
Codebitorul sau coplătitorul este persoana care iți vine în sprijin în momentul în care nu poți să împrumuți suma de care ai nevoie din cauza venitului. Astfel, pentru a împrumuta țoață suma, poți cumula veniturile tale cu ale soțului / soției, ori cu ale rudelor de gradul I.
În acest caz, aceștia pot dobândi calitatea de coplătitor la creditului solicitat. Este necesar să știi că persoana care va fi coplatitor trebuie să indeplindească aceleași condiții și criterii de eligibilitate ca tine.
Codebitorul se obligă ca împreună cu debitorul principal (adică tu) să plătească obligațiile care vin în urma semnării contractului de credit, în cazul în care tu nu ai cum din punct de vedere financiar să faci acest lucru.
Cine poate fi coplătitor în cazul tău
membri ai familiei: soțul/soția și rudele și afinii, care locuiesc și gospodăresc împreună cu tine și au... mai mult
Luni, 23 August 2021, ora 08:30
Lucrezi de ceva vreme în străinătate, ai un loc de muncă stabil, însă nu ai reușit să obții un credit de nevoi personale de la băncile locale din tara respectiva. Poți face asta print-un credit obținut din Romania. Pentru asta trebuie să îndeplinești mai multe condiții și să prezinți documente doveditoare care demonstrează realizarea veniturilor.
Ziare.com iți explică în cadrul rubircii Banii tai care sunt documentele doveditoate ale veniturilor necesare pentru aprobarea creditului de nevoie personale.
• adeverință de salariu sau un document emis de angajator, care să cuprindă cel puțin informațiile referitoare la datele de identificare ale angajatorului și angajatului și la veniturile realizate. Documentul trebuie prezentat în original și cu traducere legalizată;
• contractul/contractele de muncă și după caz actele adiționale aferente acestora, traduse și legalizate. Pentru aceasta trebuie să ai vechime în munca de cel puțin 12 luni și o vechime la locul de munca actual de cel puțin 3 luni, fiind acceptate și situațiile în care în ultimele 12 luni există întreruperi de cel mult trei luni (cumulat);
• dovada privind luarea în evidență de către autoritatea fiscală a țării în care sunt realizate veniturile, legalizată și tradusă;
• copia pașaportului, legalizată, în cazul în care veniturile sunt realizate într-o țară din afara Uniunii Europene;
• declarație pe proprie răspundere, din... mai mult
Marti, 03 August 2021, ora 08:30
A aparut o problema? Vrei sa investesti in viitorul tau sau al copiilor tai? Vrei sa faci o achizitie importanta? Probabil ca te gandesti la un credit de nevoi personale.
De cele mai multe ori, acesta este solutia noastra salvatoare. Totusi, sa nu uitam ca exista o serie de factori care influenteaza procesul de acordare a creditelor.
De ce anume trebuie sa tinem cont?
Job
In primul rand, trebuie sa vorbim despre mentinerea unui job stabil. Acesta reprezinta un criteriu decisiv pentru acordarea unui credit de nevoi personale. De ce? Pentru ca institutiile financiare isi doresc sa vada stabilitate. Avand aceasta stabilitate, tu poti asigura plata lunara a ratelor. In lipsa unui job stabil, iti va fi imposibil sa accesezi finantare, indiferent de institutia pe care o alegi.
Pentru a-ti asigura job-ul, trebuie sa devii un angajat de baza al companiei, asta daca nu esti deja. Sarcinile tale trebuie duse la bun sfarsit atat din punct de vedere al cantitatii, cat si al calitatii.
Munca superficiala nu va fi apreciata de seful tau, chiar daca indeplineste normele cantitative. Arata implicare si dorinta de afirmare, iar job-ul tau nu va fi niciodata in pericol.
Salariu
Salariul reprezinta si el un criteriu important atunci cand vine vorba despre suma pe care doresti sa o imprumuti. Daca iti doresti un credit de nevoi personale mai generos, va trebui sa figurezi cu un salariu pe masura.
In cazul in care planuiesti sa faci un credit important in viitor,... mai mult
Joi, 24 Mai 2018, ora 16:08
Un credit de nevoi personale reprezinta o solutie rapida si la indemana pentru momentele in care ai nevoie de mai multi bani, fara sa fii constrans de institutia care iti ofera imprumutul. Astfel, poti folosi suma contractata pentru orice scop iti doresti, fara girant si fara alte batai de cap.
Procedura necesara pentru a obtine un credit de nevoi personale este cat se poate de usoara si se desfasoara online, fara sa fii nevoit sa te deplasezi la sucursala unei banci. Trebuie doar sa alegi suma dorita si timpul in care intentionezi sa o returnezi, iar calculatorul de credite special conceput iti va oferi rate convenabile in functie de situatia ta financiara si de nevoile tale.
Un credit de nevoi personale poate fi de mai multe tipuri. Unele ofera sume mai mici pe o perioada mai scurta de timp si sunt ideale pentru situatiile urgente, iar altele ofera sume mari pe o perioada mai lunga de timp si se potrivesc perfect atunci cand ai planuri mari pentru viitor sau vrei sa faci o achizitie importanta.
Haideti sa urmarim impreuna cateva exemple in care este recomandat sa apelam la un credit de nevoi personale:
O urgenta financiara
Exista situatii in viata in care urgentele nu mai pot astepta. Atunci ai nevoie de bani cat mai repede cu putinta. Apelezi la cei din jur, dar ajungi la concluzia ca nimeni nu dispune de suma necesara si, chiar daca ar face-o, poate ca ar fi nevoiti sa isi dea planurile peste cap pentru a te ajuta.
Cu siguranta ca nu iti doresti acest... mai mult
Vineri, 27 Aprilie 2018, ora 11:42
Precum era de asteptat, cele mai solicitate produse bancare in perioada aprilie - iunie au fost creditele de nevoi personale, acestea reprezentand 37,3% din totalul creditelor acordate de institutiile de credit.
Acestea sunt urmate de creditele rapide (16,5%), creditele Prima Casa (10%) si de creditele acordate persoanlor juridice (9%).
Potrivit datelor portalului de servicii financiare Efin.ro, cei mai multi dintre aplicanti au vechime in munca intre 6 luni si 3 ani (39,61%). Pe de alta parte, persoanele cu o vechime in munca de peste 40 de ani sunt cel mai putin interesate de obtinerea unui produs bancar ( 11,92% ).
Doar 0,2% dintre persoanele care au aplicat pentru produs bancar pe Efin.ro s-au orientat catre economisire, iar 0,8% catre credite auto.
Barbatii au fost mai interesati sa achizitioneze un produs bancar comparativ cu femeile- 54.20% vs 45.8%.
De asemenea, 89,2% dintre solicitantii de produse bancare sunt angajati pe perioada nedeterminata, 7,8% pe perioada determinata, iar 3% nu au contract de munca.
Un interes crescut privind obtinerea unui produs bancar se observa in randul tinerilor de 20-30 de ani (38,8%), urmatii fiind de persoanele cu varsta intre 30-40 ani (33,6%). mai mult
Luni, 08 Iulie 2013, ora 12:25
In functie de avantajele particulare si disponibilitatea bancilor de a acorda imprumuturi, portalul de servicii financiare Efin.ro a analizat ofertele acestora pentru a identifica cele mai avantajoase cinci credite de nevoi personale cu ipoteca.
1. BCR Solicitantii pot alege varianta optima din cele 3 ale creditului: varianta cu dobanda fixa de 9.10% pe maxim 5 ani, varianta cu dobanda variabila de 9.66% pe maxim 5 ani sau varianta cu dobanda variabila pe toata perioada de creditare, de 15 ani cu garantii imobiliare, de 8.86% (ROBOR 6M+2.80%).
Pentru varianta creditului cu dobanda fixa de 9.10%, daca se imprumuta suma de 40.000 lei pe 5 ani de zile, DAE va avea o valoare de 9.49%, potrivit eFin.ro.
Avantaje: BCR ofera gratuit polita de asigurare a imobilului pe toata perioada de creditare si accepta pana la 3 codebitori.
Dezvantaje: De dobanda redusa cu 0.2% beneficiaza solicitantii care incaseaza venitul in cont BCR.
2. Garanti Bank Dobanda acestui credit este de 8.94%, formata din ROBOR la 6 luni si marja bancii de 2.88%. Comisionul de analiza a dosarului este de 220 RON, iar cel de administrare lunara a creditului este 0.05%, aplicabil la sold.
Aceste costuri formeaza o dobanda anuala efectiva DAE de 9.97%, pentru un imprumut de 40.000 RON pe o perioada de 60 de luni (5 ani).
Avantaje: Banca ofera gratuit polita de asigurare de viata si accepta pana la doi codebitori.
Dezvantaje: De o reducere a dobanzii cu 0.45% beneficiaza doar persoanele... mai mult
Miercuri, 06 Martie 2013, ora 17:43
Creditele de nevoi personale si-au pierdut din popularitatea de care se bucurau in anii precedenti, in urma adoptarii noilor norme BNR, dar dobanzile au inceput de asemenea sa o ia la vale.
Mai nou, BNR limiteaza perioada de rambursare a creditelor personale de la 30 de ani, la cinci ani. Acest lucru inseamna ca sumele care pot fi accesate de catre clienti sunt mult mai mici.
Reducerea numarului de imprumuturi apare si in statisticile BNR, care arata ca la sfarsitul lunii februarie totalul creditului de consum a fost de 70,912 miliarde lei, mai mic cu 2,362 miliarde de lei fata de perioada similara din 2011.
Cu toate acestea, bancile nu renunta la lupta pentru clienti si se intrec in oferte cu dobanzi avantajoase. Iata top-ul celor mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale cu dobanda fixa:
Topul dobanzilor la creditele de nevoi personale
OTP Bank solicita o dobanda anuala fixa de 14,99% la creditul de nevoi pesonale in lei. Venitul minim primar necesar pentru acordarea creditului este de 350 de lei, iar vechimea la locul actual de munca trebuie sa fie de minim trei luni. Suma maxima care poate fi imprumutata este echivalentul in lei a 10.000 euro.
Millenium Bank solicita o dobanda anuala de 14,5% la creditul de nevoi personale in lei cu dobanda fixa. Valoarea creditului poate varia intre 2.000 si 25.000 de lei, iar perioada de rambursare poate ajunge pana la 60 de luni.
Millenium Bank permite si contractarea creditului cu cel mult doi... mai mult
Marti, 24 Aprilie 2012, ora 08:16
CEC Bank a anuntat marti ca reduce cu 1,75 puncte procentuale dobanda pentru creditul de nevoi personale cu asigurare de viata si somaj, la 10,4% pe an in cazul imprumuturilor contractate pana la finalul lunii iunie si ca mareste valoarea acestora, precum si perioada de creditare, informeaza NewsIn.Astfel, in perioada 6 aprilie-30 iunie, valoarea creditului se mareste de la 15.000 lei la 40.000 lei, iar durata de creditare creste de la 48 luni la 60 luni. In aceasta perioada, comisionul de acordare este 0%, se mai arata in comunicatul bancii.
"Valoarea DAE este de 14,93%, fiind calculata pentru un credit de 40.000 lei, acordat pe o perioada de 60 luni, cu perioada de gratie de 12 luni. Pentru rambursarile anticipate nu se percepe comision", sustine CEC Bank.
Creditul de nevoi personale cu asigurare de viata si somaj este un credit fara avans, fara girant si fara ipoteca, iar clientii nu trebuie sa prezinte documente justificative privind utilizarea acestuia.
Clientii sunt asigurati impotriva mai multor riscuri, precum cel de deces din accident sau boala, invaliditate totala permanenta din accident sau boala, precum si somaj involuntar, caz in care societatea de asigurari preia plata ratelor pentru o perioada cumulata de maximum 18 luni pe durata intregului contract de credit. mai mult
Marti, 06 Aprilie 2010, ora 15:05
Creditele de nevoi personale sunt destinate persoanelor fizice pentru satisfacerea oricarei nevoi.Solicitantul nu trebuie sa declare scopul in care vor fi utilizati banii imprumutati si nu trebuie sa plateasca nimic in avans.
Creditul de nevoi personale fara ipoteca nu necesita nicio garantie adusa bancii. Creditele de nevoi personale cu ipoteca sunt varianta extinsa a creditelor de nevoi personale (fara ipoteca).
Acestea isi extind perioada de creditare, precum si plafonul maxim la care poate apela imprumutatul.
Acest tip de credit se diferentiaza prin cesionarea unei garantii reale in favoarea bancii (de regula ipoteca de rang I constituita in favoarea bancii asupra unuia sau mai multor imobile aflate in proprietatea clientului), acesta obtinand atat o suma mai mare de bani cat si o perioada mare de rambursare a creditului.
Destinatia creditului nu trebuie justificata pana la o anumita valoare. mai mult
Joi, 01 Aprilie 2010, ora 13:34